Uzvracanje razbojnicima.....
- supercali
#51 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Jao preseravanja na temi uz par realnih sve neki heroji fazoni kao ovaj mirzet
Prava ona prica a la hatic ja prvi puco u gradu dokazo sam da sam kriminalac i sl
Prava ona prica a la hatic ja prvi puco u gradu dokazo sam da sam kriminalac i sl
- Drvosjeca iz Dejcica
#52 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Evo vidiš, izgleda čovjek ni kriv ni dužan...jbt.
Nakon što je jučer predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo, Senad Oručević, osumnjičeni za pucnjavu na dvojicu maloljetnika u Titovoj ulici, jutros je pušten na slobodu.
Ovu informaciju potvrdio nam je Oručevićev advokat Senad Pizović koji tvrdi da njegov klijent, vlasnik stomatološke ordinacije, nije bio napadač, već žrtva incidenta koji se desio u četvrtak oko 19 sati.
"Oručević je bio zadržan samo na ispitivanju dok su se utvrdile određene činjenice i sagledali dokazi. Jutros je pušten na slobodu", istakao je.
Prema saznanjima advokata Pizovića, određeni ljudi su vidjeli na mjestu indicenta u Titovoj ulici šta se sve dešavalo. Te osobe su dale svoje izjave u policiji, a Pizoviću se u međuvremenu javilo još nekoliko osoba koje su svjedočile pucnjavi u centru Sarajeva.
"Oni su njemu tražili novac, a potom su ga i ganjali. Kad im je on rekao da prestanu jer je naoružan, oni su opet krenuli na njega. On ih je ponovo upozorio i digao pištolj uvis, ali su opet krenuli na njega i udarili ga. Oručević je zatim ispalio jedan metak u zrak, ali su ga nastavili napadati. Kad je drugi put pucao u pod, jednog maloljetnika je ranio. Zatim je prešao preko ceste i došao do FUP-a gdje su ga tri policajca razoružala. On je bacio pištolj i rekao im kako bježi jer ga napadaju. Čak ga je tu, kako on tvrdi, pred policajcem neko udario", ispričao nam je Pizović.
Oručević je, saznajemo, imao dozvolu za pištolj koji je nosio.
"Šta bi bilo da nije imao pištolj dok je šest ljudi išlo na njega i napadalo ga", prokomentarisao je Pizović.
Podsjećamo, dvojica mladića ranjena su kad je Oručević pucao. Obojica su zadobila povrede u predjelu noge.
-
sekerbay
#53 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ma hoću da kažem da ima ljudi koji ga nose al ga ne smiju upotrijebiti.mali jomu wrote:Poenta je da ga imas ali da se izvuces i ne potegnes ga
Imo sam "sreću" da odrastem u naselju u kojem su se konflikti rješavali noževima, sjekirama, krampama i sl.
Oguglaš jbg il se navikneš pa ti to bude normala.
Onda skontaš da na drugim mjestima ima raje koja nosi oružje, ali je to više za kurcenje.
Kad ga treba izvadit, drhti ko jasika
Inače se slažem. Najbolje ga ne upotrijebiti.
- supercali
#54 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Izgleda iz perspektive njegovog advokata
-
Cookie85
#55 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
AK47 pod ruku i na kafu
pa nek neko pridje da trazi nesto!
Jebo divlji zapad
Treba uvesti ko nema dosje, nek dobije vatreno oruzje jer onaj sto ima dosje, vec ima vatreno oruzje pa nek bude ravnopravno !
Jebo divlji zapad
Treba uvesti ko nema dosje, nek dobije vatreno oruzje jer onaj sto ima dosje, vec ima vatreno oruzje pa nek bude ravnopravno !
- Drvosjeca iz Dejcica
#56 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Pa evo dalo je još 5-6 svjedoka iskaze koji se izgleda poklapaju sa pričom...ne tvrdim naravno da je tako. Imao dozvolu za oružije. Oručević je stomatolog i vlasnik je jedne ordinacije. Misliš da stomatolog tek tako poteže oružije na ulici?supercali wrote:Izgleda iz perspektive njegovog advokata
P.S Frajer mi ne liči na krimosa, nije bar tipičan profil, išao u prvu gimnaziju, završio za stomatolga, ne uklapa se nikako u tu bagru. Želim mu sve najbolje i da ga sud oslobodi svake krivice.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/03/2018 13:05, edited 1 time in total.
- supercali
#57 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
5-6 svjedoka se javilo advokatu
Pa mogao sam se i ja javiti i reci on napao cigane i sl
Imam osjecaj da su svjedoci tezi za koju stoju u dzepu nakon svjedocenja jer zubaru to nije problem
Advokat prvo isprica da su nekim djevojkama trazili pare tj prosili a sad ispade da su od njega trazili
Klasicno izvlacenje i okretanje stvari u svoju korist
Ako znas proslost stomatologa znao bi da i poteze lako oruzje jer je ista kategorija kao faco i sl samo sto je eto na vrijeme se ogradio i postao stomatolog al u glavi isto razmisljanje
Imam osjecaj da su svjedoci tezi za koju stoju u dzepu nakon svjedocenja jer zubaru to nije problem
Advokat prvo isprica da su nekim djevojkama trazili pare tj prosili a sad ispade da su od njega trazili
Ako znas proslost stomatologa znao bi da i poteze lako oruzje jer je ista kategorija kao faco i sl samo sto je eto na vrijeme se ogradio i postao stomatolog al u glavi isto razmisljanje
- Edin H.
#58 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Bez veze optuzujes covjeka, Hatic je demantovao da je kriminalac.supercali wrote:Jao preseravanja na temi uz par realnih sve neki heroji fazoni kao ovaj mirzet
PET ovala sa Gangom u Zenici za Novu godinu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#59 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Moguće ali isto tako i nije nemoguće, mi to ne znamo. Profil ovog čovjeka se nikako ne uklapa u to što tvrdiš ali naravno ne možemo 100% reći da je tako.supercali wrote:5-6 svjedoka se javilo advokatu
- Drvosjeca iz Dejcica
#60 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ako se ovo boldirano dokaže i ako ti policajci potvrde ove navode a sud ga optuži treba tim sudijama jebat mater i pravosuđu.- Radi se o klasičnoj nužnoj odbrani iz razloga što je šest lica napalo mog branjenika i to na način da su mu prvo tražili novac. On je to odbio, na šta su mu opsovali majku, on je jednog odgurnuo i povukao se. Stigli su ga kod buregdžinice "Forino" prijeteći mu da će ga ozlijediti, psujući mu majku. Uzvratio im je da je naoružan, za šta je imao odobrenje. Oni su se oglušili na to i opet ga napali, nakon čega je on izvadio pištolj uperio u vis kao znak upozorenja - kazao je Pizović.
Prema njegovim riječima, grupa mladića su potom krenuli na njega i jedan ga je pokušao udariti. Doktor se, navodi Pizović, pokušao skloniti u obližnje prodavnice, ali su one bile zaključane, te je ispalio hitac uvis.
- Oni i dalje nisu prestali sa napadima, te je bio prinuđen da puca i ispalio metak u pod pri čemu je metak ozlijedio u nogu jednog od njih. Zatim je moj branjenik krenuo prema najbližoj policiji, a to je FUP, gdje su ga dočekala tri policajaca i rekli da spusti oružje i legne na pod. Napadači su ga tu stigli i jedan ga je pred policajcima udario nogom u glavu u predjela oka - dodaje advokat Pizović.
Podsjećamo, u pucnjavi koja se sinoć u 18.50 sati dogodila u Titovoj ulici u centru Sarajeva lakše su povrijeđene dvije maloljetne osobe.
- supercali
#61 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Konkretno u ovome mozemo nagadjati jer ne znamo sta je biloDrvosjeca iz Dejcica wrote:Moguće ali isto tako i nije nemoguće, mi to ne znamo. Profil ovog čovjeka se nikako ne uklapa u to što tvrdiš ali naravno ne možemo 100% reći da je tako.supercali wrote:5-6 svjedoka se javilo advokatu
Profil ovog covjeka je da je poslije rata se slepao celi i taj tip ono kriminalac sam al ne smijem sam pa sam uz neoog veceg tipa nemoj da ti zovem celu ako je nesto ozbiljnije
Samo na osnovu toga je moguc ovaj scenario
E sada mozemo se pitati sto ce stomatologu pistolj kad se on ne uklapa u taj profil?
Sta moras uraditi da te napadne 6 roma ako su te pitali da im udjelis i sl
Na drugoj temi sam opisao otprilike kako je moguce da je bilo
Ako nije zbog nekih ranijih poslova svadja i sl vjerovatno je bilo ajd bjezi mali nemoj da te samaram i sl pa kad su se ostali digli vidio da ne moze drugacije nego pistolj izvuci
Ovo je naravno moje nagadjanje mada to znaju samo pravi ocevici a ne placeni kao sto su vjerovatno ovi
-
Heller
#62 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Tacno, meni koji sam pacifista dodje da zavalim samarcinu likovima s samar frizurom, uskim tolama i kad se vide clanci. A mos mislit lokalnim dripcima, krimosima itd...Bellomo wrote:Uzvratiš tako što neće pomisliti da mu ti budeš žrtva. A to je tako što radiš na sebi i držiš do sebe, budeš muško a ne mekušac sa frizuricom i poderanim pantolama, nikad te razbojnik ili lopov neće "zaskočiti" vjeruj.
A za cure i žene, pazit se, gledati kuda se hoda i gdje se hoda i kad, Isto tako i s kim i bit će manje toga.
Moje mišljenje samo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#63 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Moguće samo to sa pištoljem nije presudno jer ipak ima ga legalno kao i stotine ako ne i hiljade drugih koji nemaju kriminalan dosije. Da ima sigurno ga ne bi mogao imati legalno.supercali wrote:Konkretno u ovome mozemo nagadjati jer ne znamo sta je biloDrvosjeca iz Dejcica wrote:Moguće ali isto tako i nije nemoguće, mi to ne znamo. Profil ovog čovjeka se nikako ne uklapa u to što tvrdiš ali naravno ne možemo 100% reći da je tako.supercali wrote:5-6 svjedoka se javilo advokatu
Profil ovog covjeka je da je poslije rata se slepao celi i taj tip ono kriminalac sam al ne smijem sam pa sam uz neoog veceg tipa nemoj da ti zovem celu ako je nesto ozbiljnije
Samo na osnovu toga je moguc ovaj scenario
E sada mozemo se pitati sto ce stomatologu pistolj kad se on ne uklapa u taj profil?
Sta moras uraditi da te napadne 6 roma ako su te pitali da im udjelis i sl
Na drugoj temi sam opisao otprilike kako je moguce da je bilo
Ako nije zbog nekih ranijih poslova svadja i sl vjerovatno je bilo ajd bjezi mali nemoj da te samaram i sl pa kad su se ostali digli vidio da ne moze drugacije nego pistolj izvuci
Ovo je naravno moje nagadjanje mada to znaju samo pravi ocevici a ne placeni kao sto su vjerovatno ovi
- supercali
#64 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
Ne znamo detalje tako da je najbolje da ne nagadjamo vise
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#65 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
noz, cakija svakako mada i to u krajnjoj nuzdi
ja ne bih mogao ni pobjeci ako bi krenuli za mnom, zbog diskushernije, niti bi se mogao fizicki odbraniti - ovo u slucaju nekog maltretiranja i izivljavanja, u slucaju „obicne" pljacke fino predas sve vrijednosti
sta mislite o ovim sprejevima za samoodbranu
jel efikasno to uopste
ja ne bih mogao ni pobjeci ako bi krenuli za mnom, zbog diskushernije, niti bi se mogao fizicki odbraniti - ovo u slucaju nekog maltretiranja i izivljavanja, u slucaju „obicne" pljacke fino predas sve vrijednosti
sta mislite o ovim sprejevima za samoodbranu
jel efikasno to uopste
-
zipoo
#66 Re: Uzvracanje razbojnicima.....
I nije toliko protiv hladnog oruzja. Vec kod fizickog napada moze pomoci