Fobije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jack Be Nimble

#51 Re: Fobije

Post by Jack Be Nimble »

Zejnep wrote: Nešto kontan, malo ljudi priznaje da ima fobije od lifta ili bilo kakve fobije. Je li nas malo stid o tome pričati ili jednostavno takve teme nisu uobičajene u svakodnevnom razgovoru?
U mom drustvu je to normalna tema sa vremena na vrijeme. Obicno ide kroz dozu ismijavanja kao sto je i ova tema fakticki, ali u grupi ljudi bilo u skoli/poslu uvijek se o tome ponekada raspravljalo. Ja sam radio sa jednom koja se bojala paukova. Ali ono bas bojala. Jednom je samo vrisnula i otrcala u drugu sobu, sjela u cosak i vrsti od placa. Svi smo bili pogubljeni, ali jedna je odma skontala da je mozda vidjela pauka sto i jeste. Slijedeca dva dana nije dosla na posao i nije smjela otici u taj dio prostorije gdje je vidjela pauka.

Rodjak mog prijatelja je klaustrofobican, ali taj strah mu dodje do izrazaja samo u avionu, metrou ili vozu kada udje u tunel. Kada ide negdje vozom prvo mora prostudariti kroz koliko tunela prolazi i koliko je dug tunel. Uvijek ganja da sjedi u prvom vagonu, da moze sto prije izaci iz tunela. Covjek ima 40 godina, ako njegova zena ne moze, neko od familije mora ici sa njim na put, drzati ga za ruku, stalno komunicirati sa njim dok su u avionu/tunelu da on ne bi dobio bukvalno poludio.
kmirsad

#52 Re: Fobije

Post by kmirsad »

kobrafobija... vidim je iza svakog čoska, viri iz šahtova, iz izloga... :shock:
Zejnep

#53 Re: Fobije

Post by Zejnep »

kmirsad wrote:kobrafobija... vidim je iza svakog čoska, viri iz šahtova, iz izloga... :shock:
:pisnula:
Logovan

#54 Re: Fobije

Post by Logovan »

Zejnep wrote: Šege, mi se ko djeca namjerno zaglavljivali u liftu :mrgreen:
Ili dupe uz jedan zid, noge uz drugi i čekamo da neko lift pozove :mrgreen:
Meni baš nije bilo do igre zvane "hajmo se namjerno zaglaviti u liftu". :mrgreen: :lol:
Zejnep wrote:
Nešto kontan, malo ljudi priznaje da ima fobije od lifta ili bilo kakve fobije. Je li nas malo stid o tome pričati ili jednostavno takve teme nisu uobičajene u svakodnevnom razgovoru?
Ma ne znam što bi ih bilo stid. Fobija k'o fobija, ne znam zašto bi se toga neko stidio. :-) Mislim ima ih, slabo se priča, ne kontam takve ljude, ali hajde eto.
Zoya

#55 Re: Fobije

Post by Zoya »

ofidiofobija – strah od zmija

I ovaj strah od anusa imam :lol:

Kobra :srce: živa li je?
Zejnep

#56 Re: Fobije

Post by Zejnep »

Zoya wrote:ofidiofobija – strah od zmija

Kako ba strah od anusa :hihihi:
kmirsad

#57 Re: Fobije

Post by kmirsad »

Onaj prvi... shvatam...potpuno opravdan :evil:
Onaj drugi... potpono neopravdan... ništa se boj... :lol:
Živa ! ! ! :twisted:
Zoya

#58 Re: Fobije

Post by Zoya »

:lol: ma strah me da hemoroide ne dobijem :skoljka:
Zejnep

#59 Re: Fobije

Post by Zejnep »

Zoya wrote::lol: ma strah me da hemoroide ne dobijem :skoljka:

A tooo :lol: :mrgreen:
kmirsad

#60 Re: Fobije

Post by kmirsad »

Zejnep wrote:

Slobodno ti Zojo,,, samo se opusti... hemeroidi se od sjedenja dobiju... :-D
Zoya

#61 Re: Fobije

Post by Zoya »

Zejnep wrote:

Pa ne znam kako bi se drugačije mogla ta fobija protumačiti. Čuj strah od anusa, strah od ukrucenog penisa :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#62 Re: Fobije

Post by Jack Be Nimble »

Dok sam bio mladji imao sam paruesis i parcopresis. Al od 17 vise nisam imao problema sa tim, pogotovo sa parcpresis. Jedna moja prijateljica nece otici u WC ako ti stojis pred vratima, to jest ako se moze cuti da piski, jos gore da prdi :D I ne voli koristi WC gdje se vide noge.

U skoli nikada nisam smio otici u WC za vrijeme odmora, nego stalno u toku nastave jer tada je bila manja sansa da ce neko biti u WC. I najveci mi je bio strah da ce neko uci kada je krenem pisati :D
animals

#63 Re: Fobije

Post by animals »

Zoya wrote:
Zejnep wrote:

Pa ne znam kako bi se drugačije mogla ta fobija protumačiti. Čuj strah od anusa, strah od ukrucenog penisa :lol: :lol:
Pa onda uzmi onaj meksi, ima i takvi :D
pizarro

#64 Re: Fobije

Post by pizarro »

ne znam je li fobija ili nesto drugo :D
kad dodirnem pare imam osjecaj da sam ruke isprljao i prvu priliku moram iskoristiti da operem ruke :D
triconja

#65 Re: Fobije

Post by triconja »

Zejnep wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Zejnep wrote:
Šege, mi se ko djeca namjerno zaglavljivali u liftu :mrgreen:
Ili dupe uz jedan zid, noge uz drugi i čekamo da neko lift pozove :mrgreen:
Pa bas zbog tih sega me je i strah, takodjer prica kako su se neki bili zaglavjeni kada je struja nestala. Ali jednom su se djeca zajebavala i lift se zaglavio. Nista dramaticno nije bilo, samo se digla hajka tri minuta dok ih nisu izvukli.

Takodjer, jebo ti lift ako ja rukom moram otvarati vrata, jos onako mali da jedva troje moze stati unutra i isarani grafitima. Jednostavno ih ne volim.
Nešto kontan, malo ljudi priznaje da ima fobije od lifta ili bilo kakve fobije. Je li nas malo stid o tome pričati ili jednostavno takve teme nisu uobičajene u svakodnevnom razgovoru?
Mene nije strah liftova ali ic liftom umjesto do 6 spratova stepenicama je pederluk cisti. Kad tako pocnem onda cu i autom ic u granap 20 metara od kuce :roll:
triconja

#66 Re: Fobije

Post by triconja »

Ja sam pobijedio strah od zmija tako sto sam se popiso po jednoj :D , ne mislim zeni (tj radio golden shower :oops: ) nego bas se popiso po zmiji :lol:
triconja

#67 Re: Fobije

Post by triconja »

Jack Be Nimble wrote:Dok sam bio mladji imao sam paruesis i parcopresis. Al od 17 vise nisam imao problema sa tim, pogotovo sa parcpresis. Jedna moja prijateljica nece otici u WC ako ti stojis pred vratima, to jest ako se moze cuti da piski, jos gore da prdi :D I ne voli koristi WC gdje se vide noge.

U skoli nikada nisam smio otici u WC za vrijeme odmora, nego stalno u toku nastave jer tada je bila manja sansa da ce neko biti u WC. I najveci mi je bio strah da ce neko uci kada je krenem pisati :D
Jebiga jaro, ti si pod staklenim zvonom uzgajan. Nema nista bolje nego takmicit se ko more vise dobacit sa praga ili kroz prozor poslije koje pive :lol: :lol: :lol: .
Jack Be Nimble

#68 Re: Fobije

Post by Jack Be Nimble »

triconja wrote:
Jack Be Nimble wrote:Dok sam bio mladji imao sam paruesis i parcopresis. Al od 17 vise nisam imao problema sa tim, pogotovo sa parcpresis. Jedna moja prijateljica nece otici u WC ako ti stojis pred vratima, to jest ako se moze cuti da piski, jos gore da prdi :D I ne voli koristi WC gdje se vide noge.

Jebiga jaro, ti si pod staklenim zvonom uzgajan. Nema nista bolje nego takmicit se ko more vise dobacit sa praga ili kroz prozor poslije koje pive :lol: :lol: :lol: .
Sto sam i ja radio sa rajom pogotovo u snijegu :D Ispisati svoje prezime pisanom cirlicom u snijegu. Ali nisam mogoa u WC-u :skoljka:
triconja

#69 Re: Fobije

Post by triconja »

Jack Be Nimble wrote:
triconja wrote:

Sto sam i ja radio sa rajom pogotovo u snijegu :D Ispisati svoje prezime pisanom cirlicom u snijegu. Ali nisam mogoa u WC-u :skoljka:
Kad pisam u nedje u hali i cujem da neko ulazi pored ja namjerno mlazom malo po vodi malo po keramici da pravi onaj prodoran zvuk ko repetirka :lol: :lol: :lol:
Zoya

#70 Re: Fobije

Post by Zoya »

triconja wrote:

Ja sam pobijedio strah od zmija tako sto sam se popiso po jednoj :D , ne mislim zeni (tj radio golden shower :oops: ) nego bas se popiso po zmiji :lol:
Mrtvoj? :shock:
Damir0406

#71 Re: Fobije

Post by Damir0406 »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zejnep

#72 Re: Fobije

Post by Zejnep »

pizarro wrote:ne znam je li fobija ili nesto drugo :D
kad dodirnem pare imam osjecaj da sam ruke isprljao i prvu priliku moram iskoristiti da operem ruke :D
I ja isto :mrgreen:
Ommadawn

#73 Re: Fobije

Post by Ommadawn »

Nemam problema sa miševima ali kad vidim pacova - naježim se! Imam osjećaj da bih dušu ispovraćao. Jednom otac uhvatio jednog u firmi, zaglavio se u nekoj zamci i pokazao mi - ispovraćao dušu i dva dana bukvalno nisam ništa jeo.
Bojao sam se pasa, doduše danas malo manje jer treniram sa komšijinim no to mogu objasniti da me jednom ganjao pas kad sam bio mali i poderao mi šorc.
Bloo
Globalna šefica

#74 Re: Fobije

Post by Bloo »

Imam jaku arahnofobiju, paralizirajucu.
I strah od mraka i visine.
nepass1

#75 Re: Fobije

Post by nepass1 »

swanfilter wrote:Jedno 95% tzv fobija i ne postoji, vec produkt uma. Ono, neka mi neko od ovih sto je boje pauka, objasne zasto. Ovdje vas je najmanje troje takvih ...
Samo je jedan strah urodjen a to je gubitak tla pod nogama. Ostale strahove stvorimo sami.
Zato bih ove sto se boje visine, lifta, pauka, misa sve nogom u glavu dok ne izbijem strah
Post Reply