Potrebe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#51 Re: Potrebe

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ne znam za vas ali ja imam problem kako da se odbranim ... :sad:
:lol:
Sjo kad se vratis kad te svi safatamo ...i muski i zenski :mrgreen:
Vjeruj jedva cekam. Ugrijalo ovdje, jucer sam izgorio, danas kupio kremu za zastitu od sunca, ne mozes durati ... :sad:
A i ne pije mi se piva samom ... :oops:
arzuhal

#52 Re: Potrebe

Post by arzuhal »

Nastasia wrote:U ljudima, biološki, postoji neki primarni instinkt, instinkt za preživljavanjem.
Taj instinkt za preživljavanjem ide i malo dublje od čuvanja pukog života. Postoji težnja, od pamtivjeka, čovjeka da ostane .. vječan.
Od alhemičara i eliksira života pa do moderne nauke i zamrzavanja tijela, ta nas težnja nije napustila.

Međutim, na primarnom, nesvjesnom nivou, čovjek, ljudsko biće, je svjesno da ne može ostati vječno i da jedini način da sačuva svoje gene (ono što ga čini osobom) jeste da se reproducira. Da u jedno biće uloži makar polovinu svojih gena.

Muškarci proizvode veliku količinu genetskog materijala pogodnog za reprodukciju. U odnos na žene, ogromnu količinu. Dok sa druge strane, žene u toku mjeseca mogu proizvesti SAMO jednu polnu ćeliju. Ta jedna polna ćelija je smiješna u odnosu na količinu spermatozoida koji muškarci proizvedu u toku samo jedne ejakulacije. Uz to, jajna ćelija je znatno veća od spermija i samim tim tijelo žene ulaže mnogo više energije u njenu proizvodnju. Ako oplodnja ta jedne jajne ćelije ne uspije, taj mjesec ne postoji šansa za začećem što znači da tijelo žene mora ponovo uložiti dosta energije u proizvodnju jajne ćelije i čekati tačno pogodan trenutak za oplodnju. Sa druge strane, u slučaju neuspjeha, muškarac može vrlo brzo ponovo proizvesti veliku količinu zdravih polnih ćelija sposobnih za reprodukciju.

Iako nije svaki čin seksa uslovljen začećem, naš organizam, naši geni, rade na tom mehanizu.

Stoga, žena u reprodukciju mnogo više ulaže i ima mnogo više da izgubi.
Zbog toga, žena će vagati, odmjeravati, birati između partnera i izabrati (ponovo na nesvjesnom nivou) onoga za koga ona misli da je najsposobniji i da postoji najveća šansa za oplodnju.

Zbog toga muškarci ganjaju, traže, dokazuju se, a žene šute i biraju.
Zato što moraju dokazati da su baš oni ti, najbolji i najsposobniji.
A odatle poligamija, 'nači...
Bloo
Globalna šefica

#53 Re: Potrebe

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote:
Bloo wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ne znam za vas ali ja imam problem kako da se odbranim ... :sad:
:lol:
Sjo kad se vratis kad te svi safatamo ...i muski i zenski :mrgreen:
Vjeruj jedva cekam. Ugrijalo ovdje, jucer sam izgorio, danas kupio kremu za zastitu od sunca, ne mozes durati ... :sad:
A i ne pije mi se piva samom ... :oops:
Neka neka...budi na suncu mozda kosa krene opet :mrgreen:
:kiss:
Ramzess Veliki

#54 Re: Potrebe

Post by Ramzess Veliki »

Ramzess Veliki wrote:
Bloo wrote:Neka neka...budi na suncu mozda kosa krene opet :mrgreen:
:kiss:
Ma hoce k... :twisted:

... vidi - hoce ... ne kosa ... :shock:
Nastasia

#55 Re: Potrebe

Post by Nastasia »

arzuhal wrote:
Ne sjećam se sad tačno objašnjenja sa biološkog aspekta o poligamiji, ali ima logike.

Zanimljivo je recimo da kod vrsta kod kojih ne postoji ovoliki disbalans između broja muških i ženskih polnih ćelija, važe i drugi obrasci ponašanja.
Ramzess Veliki wrote:
Nastasia wrote:Cigaro, to će teško kod nas se desiti u skorije vrijeme.

Kada prva nešto iniciraš sa muškarcem, jebaće te on da se razumijemo, ali će on prvi misliti da si laka.
Pa tako i ostatak društva.
Bar se ne moras brinuti da cu te ja osudjivati. ;-)

Mislim da je ok da djevojka smota i zadovolji se sa muskarcem koji joj se svidja. To su elementarne slobode i ljudska prava.
Ramo, danas dosta muškaraca se deklarativno ovako izjašnjava a nakon nekog perioda (ako ga smotaš pa to završi malo ozbiljnije) počnu sitna podbadanja, zamjeranja, prebacivanja. Imate nešto u krvi :lol: džaba.

Svi bi vi nevinu kurvu. :pisnula:
mali_balon wrote:
Meni je ovo prelijepo :shmizla1:
palestinka wrote: Podvučeno tačno. Drugačije se ne opstaje u ovakvim sredinama. Nastasia je sve fino rekla.
A naravno da žene imaju potrebu za seksom, isto I veću nego neki muškarci. Puno bismo bolje društvo bili kad bi se avako seksao koliko mu treba. Seksualne frustracijesu vrlo opasne.
Meni je to uvijek bilo šega, ali kao što reče, seksualno isfrustrirani ljudi ponekad znaju biti vrlo opasni :)
Ramzess Veliki

#56 Re: Potrebe

Post by Ramzess Veliki »

Nastasia wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Nastasia wrote:Cigaro, to će teško kod nas se desiti u skorije vrijeme.

Kada prva nešto iniciraš sa muškarcem, jebaće te on da se razumijemo, ali će on prvi misliti da si laka.
Pa tako i ostatak društva.
Bar se ne moras brinuti da cu te ja osudjivati. ;-)

Mislim da je ok da djevojka smota i zadovolji se sa muskarcem koji joj se svidja. To su elementarne slobode i ljudska prava.
Ramo, danas dosta muškaraca se deklarativno ovako izjašnjava a nakon nekog perioda (ako ga smotaš pa to završi malo ozbiljnije) počnu sitna podbadanja, zamjeranja, prebacivanja. Imate nešto u krvi :lol: džaba.

Svi bi vi nevinu kurvu. :pisnula:
Problem je nedostatak opustenosti. Kod nas su svi nesto nervozni, napeti, nadrkani i nepovjerljivi. I kad si prema nekome dobar, taj drugi uvijek kao da ceka da ga zajebes, a ako ga dugo vremena ne zajebes, postane nervozan od iscekivanja. Drustvo nam je gluho bilo zatucano I zatrovano i niko nikom ne da mira, a ni sami sebi.

Tako da mogu da govorim samo o sebi.
zoomba

#57 Re: Potrebe

Post by zoomba »

sedma_7 wrote:
zoomba wrote:
MOSALJOZE wrote:Ispade da samo muškraci imaju potrebu za sexualnim odnosom,a žene jok..Zašto muškarci moraju biti ti koji oblijeću,poklanjaju pažnju i slično....
Zašto su rijetke situacije kada se zamijene uloge :?

Pitam za jarana :oops:
Najgluplje je reci sve su zene iste, ja kazem hvala bogu pa nisu.. :D

A to stoji da imaju isto potrebu kao muski.. jedino sto im je isto to je taj zid kad digu oko sebe, a do tebe je sta pobudis u njima... samo sto zene to malo suptilnije rade tj. Navode te a ti i ne skontas :lol:

A drugo je sto je nas mentalitet takav kakav jeste, ovde i ovaj pf ljubav&sex je dosadan i toliko ocajan vrti se oko par tema istih i par postova , konzerativan , kad pogledas malo po drugim forumima van bih, dobijes siru sliku, naucis nesto novo iz raznih iskustava, ljudi koji otvoreno pricaju o svemu, sto je kod nas tabu tema..

I ovo. Odeš na forum.hr, i ostaneš paff, kako ljudi ozbiljno pristupaju temama. Forum saksa se svodi na šprdanciju i zajebanciju.
Jbg, svi hoce da budu autoritet, pa sitne dushe se pocnu pronalaziti u tudjim misljenjima i ako nisu njima namjenjena, svoditi na licna prepucavanja, sukove, ogovaranja iza ledja, mahalanja , ko je, sta radi cime se bavi, iz par postova te bolje znaju nego sam sebe sto znas, pa onda krenu osudjivanja , ako se nekom ne svidja pitanje, komentar i nije upucen licno pa fino ga zaobidjes sta imas nekom soliti pamet i postavljati neke dijagnoze ako to neko nije trazio od tebe, niko nije radi toga dosao na forum da mu drugi sole pamet, gurat nos u tudji ziot i ulazit mu u glavu.. a ovaj pf je takav sam po sebi da ima skakljivih pitanja i kad ga postavis sve ovo dobijes osim zreo odgovor .. naravno ima i par izuzetaka u manjini , nije sve tako crno..
MarlboroGold

#58 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

zoomba wrote: Jbg, svi hoce da budu autoritet, pa sitne dushe se pocnu pronalaziti u tudjim misljenjima i ako nisu njima namjenjena, svoditi na licna prepucavanja, sukove, ogovaranja iza ledja, mahalanja , ko je, sta radi cime se bavi, iz par postova te bolje znaju nego sam sebe sto znas, pa onda krenu osudjivanja , ako se nekom ne svidja pitanje, komentar i nije upucen licno pa fino ga zaobidjes sta imas nekom soliti pamet i postavljati neke dijagnoze ako to neko nije trazio od tebe, niko nije radi toga dosao na forum da mu drugi sole pamet, gurat nos u tudji ziot i ulazit mu u glavu.. a ovaj pf je takav sam po sebi da ima skakljivih pitanja i kad ga postavis sve ovo dobijes osim zreo odgovor .. naravno ima i par izuzetaka u manjini , nije sve tako crno..
Ima ih koji i sami nekad traže (ne bukvalno, već zbog svog pristupa) da im drugi sole pamet.
Connaisseur Karlin

#59 Re: Potrebe

Post by Connaisseur Karlin »

Nastasia wrote:
arzuhal wrote:
Ne sjećam se sad tačno objašnjenja sa biološkog aspekta o poligamiji, ali ima logike.

Zanimljivo je recimo da kod vrsta kod kojih ne postoji ovoliki disbalans između broja muških i ženskih polnih ćelija, važe i drugi obrasci ponašanja.
problem je sto se poligamija zivotinja automatski izdjenacava sa poligamijom ljudiskih bica :D zato muskraci ovo korsite kao izgovor za "poligamizanje" :lol:
zoomba

#60 Re: Potrebe

Post by zoomba »

MarlboroGold wrote:
zoomba wrote: Jbg, svi hoce da budu autoritet, pa sitne dushe se pocnu pronalaziti u tudjim misljenjima i ako nisu njima namjenjena, svoditi na licna prepucavanja, sukove, ogovaranja iza ledja, mahalanja , ko je, sta radi cime se bavi, iz par postova te bolje znaju nego sam sebe sto znas, pa onda krenu osudjivanja , ako se nekom ne svidja pitanje, komentar i nije upucen licno pa fino ga zaobidjes sta imas nekom soliti pamet i postavljati neke dijagnoze ako to neko nije trazio od tebe, niko nije radi toga dosao na forum da mu drugi sole pamet, gurat nos u tudji ziot i ulazit mu u glavu.. a ovaj pf je takav sam po sebi da ima skakljivih pitanja i kad ga postavis sve ovo dobijes osim zreo odgovor .. naravno ima i par izuzetaka u manjini , nije sve tako crno..
Ima ih koji i sami nekad traže (ne bukvalno, već zbog svog pristupa) da im drugi sole pamet.
Svakom njegovo, zato i postoje moderatori..
zoomba

#61 Re: Potrebe

Post by zoomba »

Connaisseur Karlin wrote:
Nastasia wrote:
arzuhal wrote:

problem je sto se poligamija zivotinja automatski izdjenacava sa poligamijom ljudiskih bica :D zato muskraci ovo korsite kao izgovor za "poligamizanje" :lol:
Sve kako kome odgovara u vezi argumenata..
MarlboroGold

#62 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote:
arzuhal wrote:

Možete i vi ako hoćete :D
Connaisseur Karlin

#63 Re: Potrebe

MarlboroGold wrote:
Možete i vi ako hoćete :D
upravo sam na to aludirala :thumbup: :kiss:
zoomba wrote:
Sve kako kome odgovara u vezi argumenata..
tako je, poliandrijom se imitira poligamija :oops:
Dinostula

#64 Re: Potrebe

Post by Dinostula »

pecpec wrote:To sam i ja pitao ali niko nista ne rece,jos me ona neka naruzi kakva to pitanja postavljam :-)

Ima nas i muskaraca cudnih ako je treba otvorenija odmah joj idu komplimenti da je drolja i slicno. :lol:

Pa ako se udara sa jednim likom 4-5 puta na dan onda je ok.Ali ako promjeni 20 frajera u 3 mjeseca onda jeste drolja.
moonca

#65 Re: Potrebe

Post by moonca »

On frajer, ona drolja. :?: :twisted:
golman

#66 Re: Potrebe

Post by golman »

Lijepo je to objasnio Konfučije

Ako 1 ključ otvara 10 brava,onda je to dobar ključ,a ako jednu bravu otvori 10 ključeva,onda je to loša brava. :D
Connaisseur Karlin

#67 Re: Potrebe

golman wrote:Lijepo je to objasnio Konfučije

Ako 1 ključ otvara 10 brava,onda je to dobar ključ,a ako jednu bravu otvori 10 ključeva,onda je to loša brava. :D
Image

:oops:
MarlboroGold

#68 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

Šta je sa ključevima koji se zaglave ili, u najgorem slučaju, puknu? :D
golman

#69 Re: Potrebe

Post by golman »

MarlboroGold wrote:Šta je sa ključevima koji se zaglave ili, u najgorem slučaju, puknu? :D
Veliki kineski filozof o tome nije iznosio mišljenje. :D
MarlboroGold

#70 Re: Potrebe

Post by MarlboroGold »

golman wrote:
MarlboroGold wrote:Šta je sa ključevima koji se zaglave ili, u najgorem slučaju, puknu? :D
Veliki kineski filozof o tome nije iznosio mišljenje. :D
Izgleda nije mogao predvidjeti ni to da se danas po bravama prave ključevi :lol:
Bloo
Globalna šefica

#71 Re: Potrebe

Post by Bloo »

Dinostula wrote:
pecpec wrote:To sam i ja pitao ali niko nista ne rece,jos me ona neka naruzi kakva to pitanja postavljam :-)

Ima nas i muskaraca cudnih ako je treba otvorenija odmah joj idu komplimenti da je drolja i slicno. :lol:

Pa ako se udara sa jednim likom 4-5 puta na dan onda je ok.Ali ako promjeni 20 frajera u 3 mjeseca onda jeste drolja.
Ne moramo se sad vrijedati po nacionalnoj osnovi druže :oops:
pecpec

#72 Re: Potrebe

Post by pecpec »

Dinostula wrote:

Ma to su izmislili primitivci.Krho je jedan ili njih 20 isto ti je to,razlika samo u velicini.
Dinostula

#73 Re: Potrebe

Post by Dinostula »

pecpec wrote:
Dinostula wrote:

Ma to su izmislili primitivci.Krho je jedan ili njih 20 isto ti je to,razlika samo u velicini.
Ma jasta isto kako nije, onda neka je odradi stari i brat i pola rodjaka svakako je to sve isto.
Ne kaze se dzaba "Incest zabava za kompletnu familiju"
pecpec

#74 Re: Potrebe

Post by pecpec »

Kakve veze ima familija sa tvojom curom?

Bolesno :-)
anchor85

#75 Re: Potrebe

Post by anchor85 »

pecpec wrote:
Dinostula wrote:

Zasto imamo ovako primitivna razmisljanja? Vidi sad. Cura koja nije imala nijednog ili eventualno jednog frajera prije naravno nema pojma o seksu. Ne zna ona ni gdje je suplja ni sta joj godi niti kako izgleda orgazam niti sta i kako muskarac treba da uradi da bi ona to dozivjela. I ona takva ce njega koji takodje nema pojma (a glavni je jebac u raji) prihvatiti kao najboljeg i kivat ga u zvijezde. Cura koja ima vise iskustva ce se sa takvim jednom zajebat. Poslije ce se pravit da ga i ne zna jer ne zeli da on i pomisli da joj pridje, jer ne zeli da mu povrijedi osjecanja a morat ce da mu kaze da je njegovo seksualno umijece ravno nuli (jer ce on, jebac, htjet da ponove, jel).
Lakse je, naravno, govorit da su drolje. Ona kurva nece njega jebaca.
Post Reply