Nisam ja protivnik vjere, ja sam jasno napisao čega sam protivnik i šta želim da se izbaci iz moje tradicije.SaraFina wrote:Nurudin wrote:-Imamo dres code, u kojem najliberalniji islamski pravnici dozvoljavaju lice , ruke do članaka .
Ostali zabranjuju i to da se vidi. Općepoznata stvar.
-Zatim dobna granica za spolni odnos sa dejvojčicama je neodređen, iako većina ipak kaže da je to prva menstruacija.
(danas se to zove pedofilijom i kažnjivo je u civiliziranom svijetu uopće raspravljati o tome da li je to ok ili nije. NIJE)
-Obrezivanje žena (klitorisa)
- nasljedstvo dobija duplo manje od muškog nasljednika
-na šerijatskom sudu žensko svjedočenje vrijedi upola manje od muškog
-nema pravo odbiti muža, osim kad ima menstruaciju. Bilo gdje i bilo kad dužna je na mužev zahtjev imati spolni odnos.
-mora biti apsolutno poslušna mužu, ako nije , onda nakon što je verbalno maltretira pa ako nastavi da se protivi , muškarac
ima pravo na fizičko nasilje
-mora prihvatiti da je moguće da neće biti jedina supruga svom mužu
To su samo one elementarne islamske postavke zakona o ženskom spolu .
Danas imamo ove neke propagatore tog islamskog stava, koji govore i podržavaju sve to gore , navodeći da je to radi
"ženskog dobra" . Šta vi mislite da li sve gore navdeno treba 100 % izbaciti iz naše tradicije ?
Ja mislim da ti i ostali protivnici vjere, polazite od pogrešnog temelja, jer vam predrasude ne dozvoljavaju da logično postavite stvari. I ovo se nažalost ponavlja na skoro svakoj temi o religiji.
Dakle, nije ženu obezvrijedio ni Islam ni Muhammed koji ja živio nekada davno.
Ženu u islamskom svijetu obezvrijedjuje muškarac. To je vjerovao ili ne jedina prava istina.
Muškaraci pod krinkom sporovodjenja Islama uzimaju ženama svojom sebičnošću i šovinizmom prava jer ih je "tako" propisao šerijat.
Sebi život čine boljim i lagodnijim takodjer pod krinkom vjere i šerijata. Te tako apsolutni su gospodari ženskog života pa i smrti.
To sumanuto prekrivanje lica i kompletnog tijela, pokretnim šatorima ne služi ničemu drugom nego da žena u istoj takvoj gomili, izgubi svoj identitet. Bez lica i govora žena je nepstojeća ličnost. I tome nije kriv Islam, Allah ni Muhammed. Tome su krivi frustirani debilni Muškaraci koji pod krinkom vjere "tumače šerijat" i njegove propise u svoju osobnu korist. To se odnosi i na nasljedstvo, svjedočenje i sl...
Kad postaviš pitanje : "Kome šerijatski zakoni donose osobnu i kolektivnu korist u zemljama u kojima se primjenjuju"?
Sam odgovor ti se nameće. MUŠKARCIMA. Znači ni Allahu, ni Muhammadu ni Islamu nego muškom rodu. Obzirom da smo utvrdili krivca za primjenu monstruoznosti nad ženskim rodom u šerijatskom društvu slobodno isključite presipanje iz šupljeg u prazno i kopiranje i skeniranje kojekakvih ubleha tipa hadisa ili ulomaka knjiga pa i samog Kurana i prijevoda. Da muškarci u islamskom svijetu žele ženama učiniti život lqgodnijim i boljim, dati im prava tu bi se šerijatski zakoni kao i u slučaju muškom roda liberizirali.
Jer muškarcu je recimo zabranjeno švaleranje, mnogi Saudijci su poslovni ljudi i od kuće odsustvuju mjesecima. Dakle nisu u mogućnosti povesti ženu i potomstvo. Općepoznata stvar je da u slabije razvijenim islamski zemljama oni uživaju slobode pa i plaćaju tkz; vremenski ograničene brakove sa djevojkama muslimankama iz slabo situiranih porodica. To sigurno nije šerijatom dozvoljeno. Obeščastiti osobu i muslimanku u fiktivnom vremenski ograničeneom i plaćenom braku je PROSTITUCIJA. Samim tim činom i grijeh. Ali opet tu NOVOTARIJU u šerijat su uveli i primjenjuju muškarci pod krinkom vjere i sopstvene koristi.
Obrezivanje je toliko ogavan čin i moralno neispravan da bi za svu gnusnost, posljedice i sl. .. trebalo otvoriti posebnu temu.
Što se tiče ovog drugog, potpuno si u pravu
Licis na moga oca
isto je mojoj majci
uzasne stvari radio
rukama golim
njeno nevino mlado srce
iz grudi nezivo vadio
Zar i Bog sto nebom hoda
vladar carstva nebeskog
zar i on je muskog roda
okrutnog, okrutnog