Silver* wrote:kv99 wrote:
Super da si se javio pa nam barem ti odgovoris na pitanje po cemu je zlocin iznenaditi i unistiti interventu jedinicu iza neprijateljske linije u bazi u K.Selu u kojoj su smjesteni :
- Zato jer to tvrde na sudu, svjedoci, prezivjeli ?
- Zato jer to tvrdi bratija sa foruma kojeg mile placa ?
Pa kada nam objasnis zasto je zlocin onda ga mozes porediti sa Ahmicima gdje su pobijeni civili , zene i dijeca, sruseni vjerski objekti, popaljene i unistene kuce itd. Ok ?
Kakva crna interventna jedinica?Da ih je tu bilo,sigurno ne bi bilo ovog masakra.
Ako misliš da me fataš za neke jeftine fazone,ja ću kao normalan čovjek reći da je u Ahmićima počinjen zločin.Djeca od 4 godine sigurno nisu bila sposobna za borbu,i opravdanje takvog čina tj. ubistva djece opravdati može da pokuša samo bolestan um.
Ahmiće su BBC-ove kamere snimile tik poslije akcije.Kao što napomenuh,nitko od prisutnih ne zna kako i zašto su se tu njihove kamere nacrtale.
Postoji mnogo priča,koje su obje strane sigurno čule.Od toga da su čak i britanski specijalci pucali po Ahmićima,pa do toga da su Ahmići jednostavno posluženi na pladanj hrvatskim vojnicima da bi se pokušalo dokazat da i oni čine nehumane stvari.Ponavljam,ne opravdavam,nit branim ikoga tko to pokušava opravdati.
Svatko tko je bio u ratu zna da su sve strane radile pizdarije.U svakoj jedinici je bilo seratora i neljudi,koji su u rat išle radi interesa.
A sad se ti zapitaj...pofatat ljude iz sela i odvest ih u Počulice,a dalje zna se.
Ona crna jedinica o kojoj se i govori u svjedocenju pred zvanicnim sudom i bas sam to stavio na post prije. Ali kako izgleda da ne znas engleski ali ni to nije izgovor jer sam i preveo sta je tu navedeno pa da ponovim jer vidim da je potrebno :
- Oficir UNPROFORA je svjedocio pred zvanicnim sudom u Haagu i tu je pred sudijama, tuziocem i advokatima i jedne i druge strane dao sljedece podatke:
Na osnovu zahtjeva od tzv hvo-a o navodnom "zlocinu " pregledao je tijela poginulih i pricao sa prezivjelim svjedocima. Ni po materijalnim dokazima a ni po izjavama svjedoka nije bilo DOKAZA da je bio zlocin vec vojna akcija. Prema navodima svjedoka , prezivjelih pripadnika tzv hvo- obrati paznju na to, ne pripadnika Armije, UNPROFORA, hare krisne ili neke druge organizacije vec bas tzv hvo-a, vojna jedinica je opkoljena i izeneadjena u zoru. Pozvani su na predaju i oni koji su se predali su i prezivjeli. Ostatak je odbio da se preda i tu su unisteni. To je prema izjavama svjedoka i to je izreceno na zvanicnom sudu. Znaci ne samo da nema DOKAZA da je bio zlocin, postoje DOKAZI da nije bio zlocin.
Ove gluposti u vezi "britanskih specijalaca " u Ahmicima su ocigledne gluposti jer za razliku od K.Sela zlocin u Ahmicima je sudski dokazan i govori dosta o tebi kada pokusava da se pozoves na to .
Zato te opet pitam : na osnovu cega poredis zlocin u Ahmicima i legitimnu vojnu operaciju i unistenje interventne jedinice u K.Selu ? Presude ne sudu, zvanicno svjedocenje , izjave nezavisnih izvora ili mitovi sa foruma koje mile placa ?
Dadni neki dokaz zasnovan na sudu, zvanicnom svjedocenju itd i ja cu biti prvi koji ce ga osuditi i skreteti paznju na nje njega i zvati to zlocinom ali u suprotnom je K.Selo samo jeftin pokusaj da se izjednace zlocini laganjem i izmisljotinama.