pirmin wrote:Nego je l' istina da ste se pokajali?Edin H. wrote: Pa sta mislis zasto su Englezi glasali za Brexit?
Nedostajemo li vam?
Brexit je u principu j... lud zbunjenog.
pirmin wrote:Nego je l' istina da ste se pokajali?Edin H. wrote: Pa sta mislis zasto su Englezi glasali za Brexit?
Nedostajemo li vam?
Meni ljekarski niko nije spomenuo...vjesticanametli wrote:Ljekarski svi traze u njem...osim toga ne znam kakva bi mu viza bila za njem. Ako bi dosao kao ja s ovim valom iseöjavanja iz bih onda nemas pravo ni na sta od drzave...msm imas al nece vizu produziti...moras sve sam finansirati
ja morala izvadit i jos uz to trazit prosirenu potvrdu o nekaznjavanjuNazif_Gljiva wrote:Meni ljekarski niko nije spomenuo...vjesticanametli wrote:Ljekarski svi traze u njem...osim toga ne znam kakva bi mu viza bila za njem. Ako bi dosao kao ja s ovim valom iseöjavanja iz bih onda nemas pravo ni na sta od drzave...msm imas al nece vizu produziti...moras sve sam finansirati
R A V E N wrote:Još jedna žrtva psihijatrije.
Koliko sam uspio da pohvatam, Leponex i Moditen je uzimao, Leponex još uvijek. Znači, teško da se može skinuti u nekom realnom roku?dowydyenya wrote:Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Tesko burazeru a moditen mora dobiti u vidu inekcije svakih 30 dana.Leponex se koristi za lijecenje osoba koje su sklone suicidnim namjerama a i sam znas sta je suicid.Takodje se mora kontrolisati krv svakih 30 dana.Last December wrote:Koliko sam uspio da pohvatam, Leponex i Moditen je uzimao, Leponex još uvijek. Znači, teško da se može skinuti u nekom realnom roku?dowydyenya wrote:Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Tacno, i sto me jos zaprepastilo da pacijentu preporucuju, ako se ne osjecaju dobro da uzmu koliko MU je potrebno, da se osjeca dobro.dowydyenya wrote:Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Kao sto sam ti rekao ja sam ga uzimao samo u bolnici.U bolnici sam vidio i shvatio sta radi ljudima ta terapija ko je uzima godinama i nisam je nastavljao uzimati nakon otpusta ,znaci nisam bio navucen na njih kao vadionu za izmisljene likove i glasove u mojoj glavi.Last December wrote:Imao je on slične epizode kod jačih doza, sad je doza smanjena ali je i dalje prejaka za neko normalno dnevno funkcionisanje, vrlo brzo ga omami pa mora nazad u krevet. Posljednjih pola godine je stabilan poprilično jer ga posjećujem često (na kućnom je liječenju). Jedino s emnogo ugojio, on misli da ima veze s lijekovima.
Ti si uspio da se riješiš tog lijeka? Znači ipak je moguće skinuti se eventualno?
Last December wrote:Hvala što si iznio lično iskustvo, jer od ljekara normalne savjete ne treba očekivati vidimo na mnogim primjerima.
Ovaj moj jaran je još i alkohol miješao jedno vrijeme dok je bio na terapiji tako da sigurno ima i od toga posljedica. Jbg, nije baš razmišljao o tome na vrijeme.
TipicnohAZNADAR wrote:Nasi govorili roditeljima da nadju bilo kakav posao i da odustanu od igre sazaljenja - ali jok. BIlo je tu rezanja vena, svega,... i izgon na kraju.
To su sve "psiho-bolesti" po ICD-10 kȏdu, dakle tzv. stres, tzv. strahovi, šizofrenija, depresija, (bilo realne, bilo pogrešno dijagnostikovane), narkomanska ovisnost, senilnost, alkoholizam, neobično ponašanje uzrokovano pušenjem mariuhane...dudlov wrote:f dijagnoze su zajebane pravo. nije džabe praksa da se kod nas u bosni pacijenti sa tim dijagnozama šalju u penziju. mislim da se te dijagnoze ne daju na lijepe oči.
u pravu si, ali koliko sam ja shvatio postavljača teme, tu se radi vjerovatno o nekom težem oboljenju(možda i sch) čim je terapija leponex i moditen, plus tuđa njega i pomoć(invalid 2. kategorije).R A V E N wrote:To su sve "psiho-bolesti" po ICD-10 kȏdu, dakle tzv. stres, tzv. strahovi, šizofrenija, depresija, (bilo realne, bilo pogrešno dijagnostikovane), narkomanska ovisnost, senilnost, alkoholizam, neobično ponašanje uzrokovano pušenjem mariuhane...dudlov wrote:f dijagnoze su zajebane pravo. nije džabe praksa da se kod nas u bosni pacijenti sa tim dijagnozama šalju u penziju. mislim da se te dijagnoze ne daju na lijepe oči.
"Psiho-devijacije", kako to psihijatri valjda shvataju, uzrokovane pušenjem su npr. pod kǒdom F18, a one kafeinom pod kǒdom F15.