Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#51 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Edin H. »

pirmin wrote:
Edin H. wrote: Pa sta mislis zasto su Englezi glasali za Brexit? :D
Nego je l' istina da ste se pokajali?
Nedostajemo li vam? :srce:
:D

Brexit je u principu j... lud zbunjenog. :D
Last December

#52 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Last December »

Hvala svima na odgovorima; da podignem malo temu na vrh, možda naleti još neko ko bi znao nešto o ovoj temi. :thumbup:
R A V E N

#53 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

Još jedna žrtva psihijatrije.
Nazif_Gljiva

#54 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Nazif_Gljiva »

vjesticanametli wrote:Ljekarski svi traze u njem...osim toga ne znam kakva bi mu viza bila za njem. Ako bi dosao kao ja s ovim valom iseöjavanja iz bih onda nemas pravo ni na sta od drzave...msm imas al nece vizu produziti...moras sve sam finansirati
Meni ljekarski niko nije spomenuo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Truba »

jesu li nijemci i europpljani općenito svjesni što im se radi izvan njihovih granica :D
vjesticanametli

#56 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by vjesticanametli »

Nazif_Gljiva wrote:
vjesticanametli wrote:Ljekarski svi traze u njem...osim toga ne znam kakva bi mu viza bila za njem. Ako bi dosao kao ja s ovim valom iseöjavanja iz bih onda nemas pravo ni na sta od drzave...msm imas al nece vizu produziti...moras sve sam finansirati
Meni ljekarski niko nije spomenuo...
ja morala izvadit i jos uz to trazit prosirenu potvrdu o nekaznjavanju
insomnia78

#57 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by insomnia78 »

R A V E N wrote:Još jedna žrtva psihijatrije.
:lol: :lol: :lol:
R A V E N

#58 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

Yupperz.

Da li iko misli da je biti opijen lijekovima zbilja stvarno ozdravljenje osobe?
dowydyenya

#59 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dowydyenya »

Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Last December

#60 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Last December »

dowydyenya wrote:Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Koliko sam uspio da pohvatam, Leponex i Moditen je uzimao, Leponex još uvijek. Znači, teško da se može skinuti u nekom realnom roku?
dowydyenya

#61 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dowydyenya »

Last December wrote:
dowydyenya wrote:Ako ga drze na leponexu , largaktilu , moditenu , trazemu ili sanvalu , bosaurin ili apaurin na to dodaj akineton ili mendilex protiv kocenja tijela, bolje ga ne vodi nigdje jer su to lijekovi koje u jagi daju svim pacijentima sa F dijagnozom. Ljude pretvaraju u biljke i ko se navuce na ove lijekove tesko se moze skinuti.
Koliko sam uspio da pohvatam, Leponex i Moditen je uzimao, Leponex još uvijek. Znači, teško da se može skinuti u nekom realnom roku?
Tesko burazeru a moditen mora dobiti u vidu inekcije svakih 30 dana.Leponex se koristi za lijecenje osoba koje su sklone suicidnim namjerama a i sam znas sta je suicid.Takodje se mora kontrolisati krv svakih 30 dana.
Heroinski ovisnici ili zutaci kako ih zovem ga masno piju kad kriziraju da prespavaju po par dana a veoma je popularan i po zatvorima.
Takodje je popularan za uvaljivanjem nekom u pice da bi istog opljackali ili silovali jer tako djeluje na nervni sistem da se oduzmes u roku par minuta.
Veoma opasan lijek sta da ti kazem.Evo ti zapazanje jedne majke kako njen sin reaguje na isti lijek a tako je reagovao na mene i na sve koji ga uzimaju redovno.Znaci postajes covjek biljka.

11.04.2004. 16:48

Molim vas da mi odgovorite na pitanje.
Moj sin već šest mjeseci uzima lijek Leponextbl 100mg tri puta na dan.
Stanje se izuzetno popravilo u odnosu na stanje prije uzimanja lijeka.Unutar kuće on funkcionira odlično.
Međutim problem se javio od prije tri tjedna .Prvo sam primjetila da obazrivo i usporeno prelazi most.Sad je u fazi da ga ne smije uopće preći bez pratnje.Povrh svega u posljednjih pet dana kretanje ulicom je otežano,koraci su usporeni.Traži oslonac i žali se na umor i vrtoglavicu.Bili bismo krajnje očajni kada bi morao prekinuti sa terapijom jer se do sada pokazala kao najbolja.
Mislite li da je navedeno vezano za uzimanje lijeka,ili je nešto drugo u pitanju.
Napominjem da je krvna slika u granicama normale,a također i vid.

Ovo ti sve pisem jer je i meni on terapija bio dok sam imao psihickih problema i dobro sam upoznat sa tim vrstama lijekova.Morao sam ih piti dok sam pod terapijom na lezanju u ustanovi ali kada bih bio otpusten odmah sam ih prestajao piti.Dok sam sebe ne uvjeri da u glavi ono sto cuje i ono sto ne vidi a vidi nece doci tobe.

Hvala bogu ja sam sebe u te stvari uvjerio da nisu takve kakve mi se u glavi javljaju i evo vec 15 godina nisam bio na hospitalizaciji niti uzimam bilo kakve lijekove iz te branse jer sam vidio svojim ocima sta rade ljudima.
Last edited by dowydyenya on 15/02/2018 15:18, edited 1 time in total.
Last December

#62 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Last December »

Imao je on slične epizode kod jačih doza, sad je doza smanjena ali je i dalje prejaka za neko normalno dnevno funkcionisanje, vrlo brzo ga omami pa mora nazad u krevet. Posljednjih pola godine je stabilan poprilično jer ga posjećujem često (na kućnom je liječenju). Jedino s emnogo ugojio, on misli da ima veze s lijekovima.

Ti si uspio da se riješiš tog lijeka? Znači ipak je moguće skinuti se eventualno?
moonca

#63 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by moonca »

Tacno, i sto me jos zaprepastilo da pacijentu preporucuju, ako se ne osjecaju dobro da uzmu koliko MU je potrebno, da se osjeca dobro.

Bolesniku te vrste daju savjet da sam odlucije koliko ce tabl. dnevno uzeti.

UZAS
dowydyenya

#64 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dowydyenya »

Last December wrote:Imao je on slične epizode kod jačih doza, sad je doza smanjena ali je i dalje prejaka za neko normalno dnevno funkcionisanje, vrlo brzo ga omami pa mora nazad u krevet. Posljednjih pola godine je stabilan poprilično jer ga posjećujem često (na kućnom je liječenju). Jedino s emnogo ugojio, on misli da ima veze s lijekovima.

Ti si uspio da se riješiš tog lijeka? Znači ipak je moguće skinuti se eventualno?
Kao sto sam ti rekao ja sam ga uzimao samo u bolnici.U bolnici sam vidio i shvatio sta radi ljudima ta terapija ko je uzima godinama i nisam je nastavljao uzimati nakon otpusta ,znaci nisam bio navucen na njih kao vadionu za izmisljene likove i glasove u mojoj glavi.
Tacno od njega se mnogo deblja.
Moj ljek je bio ljecenje bez bez lijekova a to preporucujem da mu preneses.Jest da me je to kostalo jos par hospitalizacija raznih problema belaja ,ali sam izdrzao u svojoj namjeri da ih ne pijem.

Dok sam sebe ne uvjeri da u glavi ono sto cuje i ono sto ne vidi a vidi nece doci tobe.
Last edited by dowydyenya on 15/02/2018 15:55, edited 1 time in total.
Last December

#65 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by Last December »

Hvala što si iznio lično iskustvo, jer od ljekara normalne savjete ne treba očekivati vidimo na mnogim primjerima.

Ovaj moj jaran je još i alkohol miješao jedno vrijeme dok je bio na terapiji tako da sigurno ima i od toga posljedica. Jbg, nije baš razmišljao o tome na vrijeme.
dowydyenya

#66 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dowydyenya »

Last December wrote:Hvala što si iznio lično iskustvo, jer od ljekara normalne savjete ne treba očekivati vidimo na mnogim primjerima.

Ovaj moj jaran je još i alkohol miješao jedno vrijeme dok je bio na terapiji tako da sigurno ima i od toga posljedica. Jbg, nije baš razmišljao o tome na vrijeme.

Vjeruj nije bilo lako se izboriti sa dijagnozom F-20.0 koja je najjaca dijagnoza pod F dijagnozama,ali eto u svom tom jadu sto sam prozivio ima i pozitivna stvar ,penzionisan sam sa 32 godine zivota inace bi zavrsio na birou bez ikakvih primanja kao svi moji drugovi u firmi gdje sam radio.

Tebi sretno sa drugom i nadom da mu pomognes ali ako on sam sebi nece pomoci neces ni ti ni doktor a ni bog.
R A V E N

#67 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

Ovoj osobi ne bi niko trebao da traži "dokaz" o mentalnom zdravlju, meni se čini da je ova t(a)ema postavljena sa smislu: "Može li on/ona da radi sa takvim stanjem?"

Osim ako neće raditi kao pilot/pripadnik anti-terorističkog policijskog odreda/u tajnoj policiji i sl., dakle, nešto sa oružjem - u tom slučaju pretpostavljam da su psihološki testovi jako agresivni i česti. I ako ima papir sa dijagnozom, to se ne transferiše između država, barem ja sumnjam.

A dijagozu F20, odnosno šizofreniju, imam i ja - na papiru. Do psihijatara sam dopao zbog previše stresa (propala veza, posao nije išao i ostalo). No po njihovom imam šizofreniju, iako već 7 godina ne uzimam tablete. Po njihovom sam se trebao vratiti u bolnicu - još nisam.

Dakle psihijatrija je u najboljem slučaju jako, jako slabo rješenje. Od psihijatara me odbilo upravo njihova neefektivnost i nesposobnost. To su u pravilu koljači ljudskih duša, iako su mnogi mrtvi-sigurni da rade pravilnu stvar.

Ja lično radije bih rezervisao mjesto u mrtvačnici nego termin kod psihijatra.
Last edited by R A V E N on 04/03/2018 20:37, edited 2 times in total.
R A V E N

#68 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

Čujem gore na klinici u Tuzli da je nedavno zadavljen pacijent. Ne bi me iznenadilo da ga je zadavio kakav grmalj-dr. sci. prim. vandr. i red. prof. dipl. inž. emeritus dipl. oec. Istine, Nauke, Klinaca i Palaca, kad mu je ovaj počeo propitivati posao.

Isprva zvuči smiješno, ali sve je to jako, jako ružno.
Last edited by R A V E N on 04/03/2018 20:38, edited 1 time in total.
R A V E N

#69 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

Što se tiče Leponex-a...

To je agresivan anti-psihotik klozapin i koristi se kao last measure kad drugi anti-psihotici ne djeluju, ili preciznije, kada se psihijatru pričini da ga treba početi davati. Mene su krenuli prebaciti na njega sa olanzapina, no srećom došao sam pameti, pa sam prekinuo sa svim lijekovima.

Ja ne mogu reći "Ne uzimajte lijekove i ne slušajte psihijatra", ali moguće je učiniti za sebe pozitivne stvari koje nemaju veze sa lijekovima. S druge strane, ima jedna otežavajuća okolnost - psihofarmaci u pravilu imaju učinak na mozak tako što smanjuju njegovu aktivnost, a ako mozak slabo radi, čovjek slabije misli i zato je pasivan.

Ta osoba može potražiti neki drugi lijek pored Leponex-a sa manje neželjenih pojava.

Doktori su inače u haotičnom stanju što se tiče lijekova, šta oni misle i kako, nemoguće je shvatiti. Vidio sam da lijek za šizofreniju propisuju osobi koja ima "dijagnostikovanu" depresiju, onda lijek za depresiju kojeg je doktor propisao ima efekat sličan brzodjelujućem sedativu.
dudlov

#70 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dudlov »

f dijagnoze su zajebane pravo. nije džabe praksa da se kod nas u bosni pacijenti sa tim dijagnozama šalju u penziju. mislim da se te dijagnoze ne daju na lijepe oči.
hAZNADAR

#71 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by hAZNADAR »

Jedna nasa familija je dobila odbijenicu iz Danske. Iako je bila drama po medijima kako otac boluje od sizofrenije i da ga ceka smrt u Bosni jer tamo uopce ne postoji tretman za takvo sto. Sin im lijep ko lutka, fin, tinejdjer naucio ekspresno brzo danski i jedno godinu dana kampanja da ostane humanitarno. Nasi govorili roditeljima da nadju bilo kakav posao i da odustanu od igre sazaljenja - ali jok. BIlo je tu rezanja vena, svega,... i izgon na kraju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:Nasi govorili roditeljima da nadju bilo kakav posao i da odustanu od igre sazaljenja - ali jok. BIlo je tu rezanja vena, svega,... i izgon na kraju.
Tipicno :-) A s obzirom koliko su nasi ljudi izvarali te gore sisteme uopste me ne cudi da sazaljenje nije upalilo.
R A V E N

#73 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by R A V E N »

dudlov wrote:f dijagnoze su zajebane pravo. nije džabe praksa da se kod nas u bosni pacijenti sa tim dijagnozama šalju u penziju. mislim da se te dijagnoze ne daju na lijepe oči.
To su sve "psiho-bolesti" po ICD-10 kȏdu, dakle tzv. stres, tzv. strahovi, šizofrenija, depresija, (bilo realne, bilo pogrešno dijagnostikovane), narkomanska ovisnost, senilnost, alkoholizam, neobično ponašanje uzrokovano pušenjem mariuhane...

"Psiho-devijacije", kako to psihijatri valjda shvataju, uzrokovane pušenjem su npr. pod kǒdom F18, a one kafeinom pod kǒdom F15.
dudlov

#74 Re: Odlazak na rad u Njemačku sa F dijagnozom - da li je moguće i kako?

Post by dudlov »

R A V E N wrote:
dudlov wrote:f dijagnoze su zajebane pravo. nije džabe praksa da se kod nas u bosni pacijenti sa tim dijagnozama šalju u penziju. mislim da se te dijagnoze ne daju na lijepe oči.
To su sve "psiho-bolesti" po ICD-10 kȏdu, dakle tzv. stres, tzv. strahovi, šizofrenija, depresija, (bilo realne, bilo pogrešno dijagnostikovane), narkomanska ovisnost, senilnost, alkoholizam, neobično ponašanje uzrokovano pušenjem mariuhane...

"Psiho-devijacije", kako to psihijatri valjda shvataju, uzrokovane pušenjem su npr. pod kǒdom F18, a one kafeinom pod kǒdom F15.
u pravu si, ali koliko sam ja shvatio postavljača teme, tu se radi vjerovatno o nekom težem oboljenju(možda i sch) čim je terapija leponex i moditen, plus tuđa njega i pomoć(invalid 2. kategorije).
Post Reply