sekerbay wrote:HAVANA wrote:Sta ce se desiti?
Haj da ti odgovorim jer si napiso poduži post, pa reko da ti trud ne bude uzalud

Pazi, ovo je namijenjeno muslimanima, jok tebi, kerimi il ovom nuriji, i oni tj. muslimani itekako znaju o čemu govorim.
Helem, radi se o sljedećem...
Vrlo inteligentni ali učmali, neobrazovani i u korupciji odgajani arapi silom prilika dolaze u najrazvijenije zemlje na svijetu.
Ono što je logično i što se vidi tek onda kad zagrebemo ispod fasade zvane 'izbjeglice siluju, pljačkaju i kinje domicilno stanovništvo' jeste to da usvajaju rad i red.
Sve je više onih koji završavaju fakultete, koji pokreću biznise, postaju vrsni majstori, koji se ističu...
Malo je poznato da 20% njemačkog bdp-a ostvare muslimani.
Budući da ne cveta cveće ni u zapadno preduzeće, logično je da vidimo sve te nedostatke.
Drugo, vjeri se vraćaju i oni koji u svojim matičnim državama i nisu bili neki aman vjernici.
Valjda je to strah od nepoznatog.
Gledaju oko 50 milja insana koji godišnje umru od alkohola. Gledaju pederastiju. Gledaju sve više tročlanih porodica gdje je cuko ustvari taj treći član...
Rješenje vide u onom najboljem što imaju - vjeri, za koju je mudri omer govorio da je ponos i čast muslimana.
To je pod uslovom da se ispravno interpretira, naravno.
Ne kažem da neće biti isisa i sličnih grupa, ali je to, nažalost, vatra koja čisti umet.
Kada je počeo naš rat, trebamo znati da je u njemačkoj bilo muslimana, ali nisu imali džamije.
Prvi mesdžid se otvorio u jednoj garaži. Otvorili ga djedovi.
Danas imamo prelijepe džamije koje pravimo kešom.
Ponosan sam na saf koji je popunjen doktorima, pravnicima, ekonomima, arhitektama, majstorima i biznismenima koji obrću stotine miliona eura.
A priliv novih je neprekidan.
Šta ti se dešava u bosni? Zar ne odlaze visokoobrazovani? Ponosan sam što sam bio sebeb da jedan od njih počne klanjati.
Dalje, svaka kriza koju izazovu oni koji vide samo na jedno oko, rezultira novim prilivom.
Drugi način je taj koji si spomenuo - natalitet.
Tu ih uzimamo lopatom

Već smo vrlo bitan faktor. Sad mercedes u svojoj pogonskoj hali ima mesdžid. Gotovo u svakoj bolnici ima mesdžid.
U hessenu je islam izjednačen sa kršćanstvom, itd.
Et, da ne dužim i idem u detalje.
Fino se zavali u naslonjač svoje fotelje i posmatraj razvoj situacije.