Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#51 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
To će biti ko u onom vicu kad je neki došao kod brice i pita ga brico odakle je, kaže ovaj da je iz Sarajeva.
Brico bio zjbnt pa će: "aha dobro, onda ne moram stavljati sapun pošto se vi sarajlije brijete na suho...."
I ovaj jadan nije znao te adete i sad da ne ispadne da nije iz Sarajeva, pristane.
Kad je ovaj počeo čupati na suho, nije mogo izdržati više pa će :
"nisam ja BAŠ iz Sarajeva"
Brico bio zjbnt pa će: "aha dobro, onda ne moram stavljati sapun pošto se vi sarajlije brijete na suho...."
I ovaj jadan nije znao te adete i sad da ne ispadne da nije iz Sarajeva, pristane.
Kad je ovaj počeo čupati na suho, nije mogo izdržati više pa će :
"nisam ja BAŠ iz Sarajeva"
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Grad zabranjenog imena!
Prpa.ba wrote:Treba dodati Istocno u imena grupa i nema problema.
- Thorgerson
#53 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Joj jebem ti brinu se o imidzu grada, a to sto u 21. vijeku nemamo vode to ih nije briga...
Umjesto jos da pozovu ove administratore koji rade ok promociju da im plate. Jok, oni trebaju njima da placaju.

Umjesto jos da pozovu ove administratore koji rade ok promociju da im plate. Jok, oni trebaju njima da placaju.
- Logovan
- O'zone
- Globalni moderator
#55 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Eki oni će nekoga naći
informatički sektor 
- Bloo
- Globalna šefica
#56 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Uštedit ćeš ako budeš navijao za jedini pravi klubLogovan wrote:Za bordo klub.mali_milojica wrote:Za koga navijas?Logovan wrote:Kad me pitaju u kojem je gradu održana Olimpijada 1984. godine, ja se pravim lud.![]()
Odrat će vas Skaka za ime![]()
S........ je šampion ooooooooooooooooooo
-
Qoom
#57 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Moj Grad, moj Klub!

-
kakavdanakneiskustvu
#58 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Thorgerson wrote:Joj jebem ti brinu se o imidzu grada, a to sto u 21. vijeku nemamo vode to ih nije briga...
Umjesto jos da pozovu ove administratore koji rade ok promociju da im plate. Jok, oni trebaju njima da placaju.![]()
- wewa
#59 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Bloo wrote:Uštedit ćeš ako budeš navijao za jedini pravi klubLogovan wrote: Za bordo klub.![]()
S........ je šampion ooooooooooooooooooo![]()
![]()
![]()
![]()

- Logovan
#60 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Ne, hvala.Bloo wrote: Uštedit ćeš ako budeš navijao za jedini pravi klub![]()
![]()
![]()
![]()
- vješalica
#61 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Moj Torpedo nekad i sad:DQoom wrote:Moj Grad, moj Klub!
- JThomas
#62 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
kakvi su to mozgovi...kakvo tumačenje.
- vješalica
#63 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
nije problem u mozgovima i tumacenju vec u tome sto cemo kao i vazda preci preko toga
cuj lazovic novinarka....eto bas bas lazovic
cuj lazovic novinarka....eto bas bas lazovic
- wewa
#64 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
tacno ih mogu zamisliti - zlatna mladez, rukom birana. sjede pred Bricom i uvlace mu se u supak, takmice se u sve apsurdnijim prijedlozima kako izmusti lovu od onih sto bar nesto rade, kako Brici dati na znacaju
oni zajapureni od srece gledaju kako se on puse k'o paun, gospon pobjeda nad antifasizmom <3
oni zajapureni od srece gledaju kako se on puse k'o paun, gospon pobjeda nad antifasizmom <3
- JThomas
#65 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
treba odrati i ko ima d.o.o. sarajevo na kraju naziva. tj. sve. ha ja 
- jao_situacije
#66 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
ovaj klix nek promijeni naslove da ne bi policija opet intervenirala 
- beautyfool
#67 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Sta vele, kad ce Bono Vox doci u Gradsku upravu da se dogovore oko naziva pjesme "Miss S." ? 
- cyprus
#68 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Nego, smije li meni ostat ovo:

Hajd kontam da ove prve 'hijeroglife' možda i neće znati dešifrovati, ali ovima iz SDA je ovo Saraybosna haman na maternjemLocation: Σαράγεβο / Saraybosna
- Ned071
#69 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
od sinoc citam na raznim stranicama komentare... do sada sam mislio da (velika većina) cita samo naslove pa komentira, sad sam uvjeren u to...
"Svi zainteresovani, bilo da su pravna ili fizička lica, mogu se obraditi Gradskoj upravi da se registruju. Fizička lica koja koriste ime Sarajevo u svrhu promocije i ne zloupotrebljavaju ime, dobit će besplatno Rješenje o odobrenju. Pravna lica koja koriste ime Sarajevo će plaćati naknadu, a visina naknade zavisi od obima poslovanja i broja zaposlenih osoba. Udruženja će plaćati simboličan iznos. Postoje stranice koje su od interesa Grada Sarajeva, to su stranice koje rade na promociji grada i kao takve će biti tretirane posebnim uvjetima i dobiti rješenje kojim će biti legitimni. Ovo radimo u cilju da one koji zloupotrebljavaju ime Sarajevo obeshrabrimo na taj način"
i cemu cijela frtutma? imas stranicu, lupam, volim sarajevo... odes u gradsku upravu, potpises papir, dobijes BESPLATNO odobrenje...
jel to problem, zbog cega se pravi ovolika drama?
"Svi zainteresovani, bilo da su pravna ili fizička lica, mogu se obraditi Gradskoj upravi da se registruju. Fizička lica koja koriste ime Sarajevo u svrhu promocije i ne zloupotrebljavaju ime, dobit će besplatno Rješenje o odobrenju. Pravna lica koja koriste ime Sarajevo će plaćati naknadu, a visina naknade zavisi od obima poslovanja i broja zaposlenih osoba. Udruženja će plaćati simboličan iznos. Postoje stranice koje su od interesa Grada Sarajeva, to su stranice koje rade na promociji grada i kao takve će biti tretirane posebnim uvjetima i dobiti rješenje kojim će biti legitimni. Ovo radimo u cilju da one koji zloupotrebljavaju ime Sarajevo obeshrabrimo na taj način"
i cemu cijela frtutma? imas stranicu, lupam, volim sarajevo... odes u gradsku upravu, potpises papir, dobijes BESPLATNO odobrenje...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#70 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
To i mene baš interesuje, klix podijelio na FB stranici i baš su taj dio članka stavili uz objavu, i opet raja ne čita tekst nego naslov i nako preskrola do komentara
-
KIseljak12
#71 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Zato jer vecina gradjana smatra da je neracionalno trosenje budzetskog novca i vremena na izdavanje beskorisnih besplatnih odobrenja, te da bi bilo u opcem interesu svih da se vise pozabave nekim ozbiljnim temama.Ned071 wrote:od sinoc citam na raznim stranicama komentare... do sada sam mislio da (velika većina) cita samo naslove pa komentira, sad sam uvjeren u to...
- Bloo
- Globalna šefica
#72 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Da li je Sarajevo forever - web stranica, FB grupa ili FB page?Ned071 wrote:od sinoc citam na raznim stranicama komentare... do sada sam mislio da (velika većina) cita samo naslove pa komentira, sad sam uvjeren u to...
Dalje, piše da će samo pravna lica plaćati naknadu (u pravna lica spadaju i Udruženja).
Ovo što je napisano:..postoje stranice...kakva stranice? web stranice? Da li je FB page ili FB grupa stranica?
Da li Gradska uprava ima ingerencije i nad FB grupama i pageovima, ili je to u domeni Facebooka?
Mene interesuje ko će oformiti komisiju koja će odlučivati da li određena stranica/FB page/ FB grupa djeluje u svrhu promocije i ne zloupotrebljava ime?
Koji su kriteriji za ovo navedeno?
- JThomas
#73 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
ne postoji nikakav osnov u odluci da se fizička lica registruju ni da pribavljaju odobrenje, pa ni besplatno.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#74 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Glavni grad BIH je ________ , grad paradoksa
- Bloo
- Globalna šefica
#75 Re: Sarajevo. Grad zabranjenog imena!
Ako bismo bili baš dosadni i tumačili bukvalno, mogli bi onda tražiti i da fizička lica koja nosaju majice sa natpisom Sarajevo, moraju otici u Gradsku upravu da traže odobrenje.JThomas wrote:ne postoji nikakav osnov u odluci da se fizička lica registruju ni da pribavljaju odobrenje, pa ni besplatno.
To bi bilo awesome. Da pola Sarajeva dođe u majicama i traži odobrenje.