Better Man wrote:Npr. Denis Bećirović.dezurni_ucenik wrote:Better Man wrote:Šeljko da ima mozga imalo, ne bi se kandidovao. Moj glas nema. Ljevica mora nači nekog puno kvlitetnijeg i boljeg kandidata. Mislim da je vrijeme da se SDA izbaci iz predsjedništva.
A koga ti predlazes da se glasa za bosnjackog clana?
Željko (opet) za člana Predsjedništva
-
dezurni_ucenik
#51 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
- video
#52 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Izgleda onda kad se Velez vrati pod Bijeli brijegstarii wrote:kad ce ovi sjahat s vlasti....
- Edin H.
#53 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
PM72 wrote:Znači,Čović ima ekskluzivno pravo na naziv "Hrvat" a ostali jok.Željko,opet imaš moj glas!
-
Hafis
#54 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Rekao sam da bi HDZ satrao i ono malo opozicije što ima u hrvatskom korpusu. Ti imaš blagi problem kognicije pri čitanju tekstova drugih ljudi, što je svojstveno većini ljudi, tako da se ne moraš brinuti oko toga.dezurni_ucenik wrote:Hafis wrote:U nekom takvom ''optimalnom'' scenariju, pod tim mislim da se Komšić se kandidira, HDZ bi imao vjerojatno najveću podršku u zadnjih svog biračkog tijela u zadnjih 15 godina. Komšić je magnet, neprocjenjivi biser za solidnu kampanju i HDZ bi ovaj put satrao svu moguću opoziciju, ako ikako i više i postoji.
Ne kažem da bi Ćović pobjedio Komšića, ali bi HDZ većim izlaskom hrvatskog glasačkog tijela na izbore, zasigurno povećao broj svojih mandata na svim razinama. S te strane bio bi u plusu.
Međutim, ostaju i druge opcije. Neophodno je intervenirati u Izborni zakon onom minimumu neophodnom za implementaciju rezultata, konkretno u Dom naroda.
Ako je ovo stvarno istina, HDZ bi trebao povući svoje prijedloge izmjene Izbornog zakona iz procedure, povući se sa svih mogućih pregovora oko te problematike i čekati da vidi kako će to sve završiti. Normalno svaki drugi ponuđeni prijedlog u startu odbacivati. Npr. kao što su ova dva trenutna prijedloga SDA i SDP/DF, koji ionako ne bi izdržali kušnju vitalnog nacionalnog interesa ili jedne najobičnije apelacije Ustavnom sudu.
Pa da vidimo kako će to sve izgledati u listopadu.
Zanimljiva opservacija, samo si zaboravio nesto. Vas nema ni 15%, a pricas o nekakvim satiranjima HDZ-a. Bosnjacko/bosanske stranke da su pametne da se udruze, da se stvori blok tih stranaka ej HDZ bi rasturen i naguzen pa bi se ti gospi u Medjugorju molio za bajku o izbornom zakonu.
Drugo, sva sreća pa ne živimo u građanskom društvu već u društvu zajednice triju naroda i ostalih, tako da tih 15% ili drugačije rečeno nekih 80% od jednog naroda znači mnogo više nego što bi neli slučajni prolaznik kroz BiH pomislio.
Da se sve bošnjačko/bosanske stranke udruže kao što ti kažeš, opet ne mogu popuniti hrvatske kvote, jer je ustav takav, a i ove promjene izbornog zakona će to još jače utvrditi.
Uostalom, hajde još jednom ono gore pročitaj pa mi se javi da te malo propitam.
A to s Gospom..Što bih ja sad trebao - postaviti karikaturu Muhameda.
- Better Man
#55 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Šta je smiješno. Očito si neki balavac.dezurni_ucenik wrote:
-
dezurni_ucenik
#56 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
video wrote:Izgleda onda kad se Velez vrati pod Bijeli brijegstarii wrote:kad ce ovi sjahat s vlasti....
Dok ne dodje neka nova generacija politicara. Kad se rode oni tamo iza 2020. tih godina. Do tada plivajmo svi u septickoj jami.
-
channel10
#57 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Dzaba sve kad se ne moze nista protiv brojki. Bilo je tako i prije par godina, pa sta se desi?!kolobok wrote:Nije bit u nazivu "Hrvat" nego u volji biračkog tijela koje član predsjedništva treba predstavljati.PM72 wrote:Znači,Čović ima ekskluzivno pravo na naziv "Hrvat" a ostali jok.
A Komšićeva kandidatura Čoviću dođe kao kec na desetku. Pored takvog poklona, kampanja mu ni ne treba.
-
dezurni_ucenik
#58 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Better Man wrote:Šta je smiješno. Očito si neki balavac.dezurni_ucenik wrote:
Podsjetio si me na Delovu reakciju u Muckama kad mu Rodney kaze da je zaljubljen.
-
Mirza007
#59 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ovo prvo mozda ali samo po HZHB-ovskom tumacenu Ustava i Izbornog zakona.kolobok wrote:Nije bit u nazivu "Hrvat" nego u volji biračkog tijela koje član predsjedništva treba predstavljati.PM72 wrote:Znači,Čović ima ekskluzivno pravo na naziv "Hrvat" a ostali jok.
A Komšićeva kandidatura Čoviću dođe kao kec na desetku. Pored takvog poklona, kampanja mu ni ne treba.
Osnovno demokratsko pravo je birati i biti biran.
Clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda ne biraju Hrvati nego gradjani BiH. Izabrani clan predsjednistva ne predstavlja neki poseban narod nego gradjane. Shvatite jednom.
A ono HDZ kao mijenja politiku vezano da li je Komsic kandidat ili ne? Kampanja, nekampanja, Komsic da ili ne, bitno nije. HDZ ce dobiti svoj dio birackog tijela kao i za svake izbore. Sve je to u 10 dkg. S tim da ce mu se ovaj put i politicka moc svesti u skladu sa relativnom snagom tog birackog tijela.
- jao_situacije
#60 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
sebija željko i guardian
željko ne bi ni dolazio na posao, sebija bi zavela red, jedino mi je guardiana žao
željko ne bi ni dolazio na posao, sebija bi zavela red, jedino mi je guardiana žao
- tandmand
#61 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Glede Komšića, kaće Plenković opet u Mostar? 
-
elk
#62 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Bice opet crtanje cuna,uz koju navijacku od pink floyda,na listicu
ne razumijem zasto je ovo dobra vijest za bih. Nedorastao,svadjalica,isprazni demagog,okupljac raznog olosa i konjokradica u df i zajedno sa lagumdzijom,grobar onoga sto je mozda mogla biti jedina sansa ove zemlje.mene si zeljko zajebao 2006.vise nisi.niti ces.
ne razumijem zasto je ovo dobra vijest za bih. Nedorastao,svadjalica,isprazni demagog,okupljac raznog olosa i konjokradica u df i zajedno sa lagumdzijom,grobar onoga sto je mozda mogla biti jedina sansa ove zemlje.mene si zeljko zajebao 2006.vise nisi.niti ces.
-
Seyfo
#63 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Hahhaaa sad kad se kandidovao,sad ce HDZ jace inistirati na izmjenama izbornog zakona
To je isto kao kad se djeca predskolskog uzrasta igraju i onaj kojem najslabije ide, ne moze dati go isl. pocne plakati i kaze "necu se igrati". A meni bi Kukic bio drazi izbor; ali eto i Zeljko mi je drag a i oni vicevi vezani za njega,npr.: sta Zeljko ima hrvatsko u sebi? Geler.
- tandmand
#64 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Po mom poimanju ovdje se uopće ne radi o Komšićevim kvalitetima. Da se kandidira neko ko je gluh i nijem, za mjesto hrvatskog člana Predsjedništa, gro Bošnjaka bi glasao za njega samo da se pasivizira Čović, politika HDZa i HNSa. Pogotovo što se uvidjelo da ma kakve ustupke dao HDZu i Čoviću, nikad nije dosta, traži se konflikt zbog bilo čega i ostvarivanje ciljeva iz `93.elk wrote:Bice opet crtanje cuna,uz koju navijacku od pink floyda,na listicu![]()
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#65 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Kako bi BiH samo usicarila da gardijan bude predsjednik...
U najmanjenje, imala bi prijatelja i pomoc od onakve vojne i ekonomske sile kao sto je J. Osetija, a cijelo vrijeme bi imala i podrsku i od takvih prijatelja i boraca za njenu nezavisnost i nemjesanje u njene unutrasnje stvari, kao sto su Srbija i Rusija.
Plus, gardijan jedini,kao clan predsjednistva BiH, ne bi gubio vrijeme sa tamo nekim odlazecim administracijama, potrosenim pomocnicima sekretara, sorosevcima, postovaocima ID-a i njenog tvorca, itd, itd.
I jos da ne zaboravim, kakvu bi tek pomoc imali od ong jehude dede i predstavnistva koje on vodi.
U najmanjenje, imala bi prijatelja i pomoc od onakve vojne i ekonomske sile kao sto je J. Osetija, a cijelo vrijeme bi imala i podrsku i od takvih prijatelja i boraca za njenu nezavisnost i nemjesanje u njene unutrasnje stvari, kao sto su Srbija i Rusija.
Plus, gardijan jedini,kao clan predsjednistva BiH, ne bi gubio vrijeme sa tamo nekim odlazecim administracijama, potrosenim pomocnicima sekretara, sorosevcima, postovaocima ID-a i njenog tvorca, itd, itd.
I jos da ne zaboravim, kakvu bi tek pomoc imali od ong jehude dede i predstavnistva koje on vodi.
-
channel10
#66 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Kao sto neko rece, najbolji kandidati bi bio Kukic jer je on najblizi hrvatskom narodu. On bi bio najkvalitetniji kandidat koji bi cak mogao uljuditi ove uljudbene i tako naceti ovu desnicu kod hrvata i vratiti ih na pravi put.
- DrugaGimnazija
#67 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Iz Izbornog Zakona BiH:kolobok wrote: Nije bit u nazivu "Hrvat" nego u volji biračkog tijela koje član predsjedništva treba predstavljati.
Dakle, ne biraju se predstavnici naroda, Hrvata, Srba i Bosnjaka, nego se biraju 3 ravnopravna clana predsjednistva, koji zajedno Predstavljaju BiH. Ta 3 clana dolaze iz svakog od naroda, ali (ponavljam) nigdje ne pise da predstavljaju te narode.PREDSJEDNIŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE
Članak 8.1
(1) Članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Predsjedništvo BiH) koji se
neposredno biraju s teritorija Federacije Bosne i Hercegovine - jednog Bošnjaka i jednog Hrvata - biraju
birači upisani u Središnji birački popis za glasovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine. Birač upisan u
Središnji birački popis za glasovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine može glasovati ili za Bošnjaka
ili za Hrvata, ali ne za oba. Izabran je bošnjački i hrvatski kandidat koji dobije najveći broj glasova
između kandidata iz istog konstitutivnog naroda.
(2) Člana Predsjedništva BiH koji se neposredno bira s teritorije Republike Srpske - jednog Srbina -
biraju birači upisani u Središnji birački popis za glasovanje u Republici Srpskoj. Izabran je kandidat
koji dobije najveći broj glasova.
Takodje, nigdje ne pise da glasaci moraju ili trebaju glasati samo za clana iz njihovog naroda. Dakle, u Predsjednistvu nema predstavnika naroda, jer se ne zna ko ih je izabrao. Bar dok se ne promijeni ustav ili izborni zakon. Kome se ne ovo svidja, jako mi je zao, ni meni se ne svidja pola tog ustava, pa i dalje moram zivjeti po njemu.
- insomnia78
#68 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Jebo majku sad sam u nedoumici. Dal da Hrvatima izaberem Zeljku il Jugoslovenima Sebiju
- cyprus
#69 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Koji kurac?
Pa jel on normalan...

Dobro, jel vi fakat mislite da je ovo nešto što šteti Čoviću i HDZ-u?Maraschino wrote:Kako drugacije posoliti Covicu rane.
- MOSALJOZE
#70 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Baš vala
Opet će dobiti pozicije koje želi,bez imalo problema....
Opet će dobiti pozicije koje želi,bez imalo problema....
- tandmand
#71 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne, ali neće pisati tamo neka pisma kao predsjedavajući Predsjedništva ....cyprus wrote:Koji kurac?![]()
Pa jel on normalan...
Dobro, jel vi fakat mislite da je ovo nešto što šteti Čoviću i HDZ-u?Maraschino wrote:Kako drugacije posoliti Covicu rane.![]()
![]()
Last edited by tandmand on 11/01/2018 22:27, edited 1 time in total.
-
Seyfo
#72 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ali joj ako Sebija sjedne u fotelju predsjednika,ne bih bio na mjestu onoj drugoj dvojici.
-
megaman4
#73 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Bogami poludjet ce Cirilicar ako mu na megdan dodje Komsic a sve su prilike da hoce.tandmand wrote:Po mom poimanju ovdje se uopće ne radi o Komšićevim kvalitetima. Da se kandidira neko ko je gluh i nijem, za mjesto hrvatskog člana Predsjedništa, gro Bošnjaka bi glasao za njega samo da se pasivizira Čović, politika HDZa i HNSa. Pogotovo što se uvidjelo da ma kakve ustupke dao HDZu i Čoviću, nikad nije dosta, traži se konflikt zbog bilo čega i ostvarivanje ciljeva iz `93.elk wrote:Bice opet crtanje cuna,uz koju navijacku od pink floyda,na listicu![]()
Blokirat ce HDZ sve zivo. Ovo lako moze biti uvod u vanredno stanje u drzavi, da stranci vode drzavu, jer ce biti paralizovana od strane politicara.
Istovremeno, ovo je mozda posljednja sansa da se sa politicke scene sklone ljudi kao sto je Covic, Radoncic i drugi?
Ako ovo stanje ostane i nakon 2018, nikada se necemo oporaviti i drzava ce se lagano nastaviti prazniti, a penzioneri i uhljebi ce jedino ostati u njoj.
- cyprus
#74 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Pa to bi odlično bilo... Ja bih sad potpiso da narednih 100 godina državu vode stranci...megaman4 wrote:Ovo lako moze biti uvod u vanredno stanje u drzavi, da stranci vode drzavu, jer ce biti paralizovana od strane politicara.
Međutim, bojim se da će ovo biti vanredno stanje i paraliza, sa strancima koji apeluju i pozivaju na razum i odgovornost... To je maksimum koji se od stranaca može očekivati...
- DrugaGimnazija
#75 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
+1cyprus wrote:Pa to bi odlično bilo... Ja bih sad potpiso da narednih 100 godina državu vode stranci...megaman4 wrote:Ovo lako moze biti uvod u vanredno stanje u drzavi, da stranci vode drzavu, jer ce biti paralizovana od strane politicara.
Kamo srece da smo im davno dali da nas vode.