Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

512MB

#51 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote:
512MB wrote:Dilujem radnike :)
Imam dodira i s tim, indirektno :)
Zahvalan posao, poslodavac sretan, radnik sretan, a bome i ja :zoka:
moonca

#52 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by moonca »

djevojka bez imena wrote::wink:
moonca wrote:
djevojka bez imena wrote:Dala otkaz, radni odnos mi prestao s 29.12. Od narednog ponedjeljka asistiram ženi koja mi je donekle uzor, radujem se, krajem godine počinjem raditi posao koji sam sanjala. Izuzetno zadovoljna, zasad. :-D
Hoces li biti placena za -asistiranje?

Imas ustedjevine?? :-)
Asistenti su plaćeni, ne bas nesto dobro, ali u ovom slučaju kompenzacija je privilegija raditi s gospodjom radi koje sam prihvatila posao.
:thumbup:

Dobar izbor . Bitno je da da pokrivas zivotne troskove, sto se tice novca a rad sa gospodjom je neprocjenljiv koliko ce tebi licno donijeti zadovoljstva, a i u karijeri kasnije.
Sretno. :-D
Heller

#53 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Heller »

bumerangss wrote:
golman wrote:Čim sam vidio temu,znao sam...sve programeri,instalateri,savjetnici...niko ne kopa kanale :D
Ja bodem! Iglom :D radim u javnoj zdravstvenoj ustanovi, sedmicu od 7:30 do 14:30 pa sedmicu od 13:00-20:00
SSS a zadovoljan sam platom i uslovima rada i cini me sretnim i zadovoljnim sve što radim
Ima cokolada, kafe, bombonjera samo mi fali seksa sa kolegicama... volio bih raditi nocnu na UKCS :D
Koliko dana u sedmici radis cuj radno 7 sati
Edin25

#54 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Edin25 »

golman wrote:Čim sam vidio temu,znao sam...sve programeri,instalateri,savjetnici...niko ne kopa kanale :D
hahah, pa hoce li ti biti lakse ako neko kaze da kopa kanale?
Napisi i ti da si Dr. Mr. za Silikon :D
bumerangss

#55 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by bumerangss »

Heller wrote:
bumerangss wrote:
Ja bodem! Iglom :D radim u javnoj zdravstvenoj ustanovi, sedmicu od 7:30 do 14:30 pa sedmicu od 13:00-20:00
SSS a zadovoljan sam platom i uslovima rada i cini me sretnim i zadovoljnim sve što radim
Ima cokolada, kafe, bombonjera samo mi fali seksa sa kolegicama... volio bih raditi nocnu na UKCS :D
Koliko dana u sedmici radis cuj radno 7 sati
5 radnih dana. Mi zdravstveni radnici imamo otežane uslove rada pa zbog toga imamo i dodatne dane godišnjeg :-D
Heller

#56 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Heller »

a upicku maternu otezanih uslova rada :lol:

Pa stabi građevinci, drotovi, konobari, rudari trebali...
Arminovski

#57 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Arminovski »

Image
bumerangss

#58 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by bumerangss »

Heller wrote:a upicku maternu otezanih uslova rada :lol:

Pa stabi građevinci, drotovi, konobari, rudari trebali...
Mi zdravstveni radnici imamo veci rizik od infekcije, radijacije... :D
SmokingMan

#59 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by SmokingMan »

Mogao bi napraviti listu poslova koje sam do današnjih dana radio.Bauštela me je nekako načinila boljim čovjekom. :D

Sada radim Media monitoring.Vdijet ćemo šta nosi sutrašnjica,želim da sebi u skorije vrijeme stvorim bolje uslove,a u zadnje vrijeme gajim interes za routing and switching.Prikupio sam nedavno dosta skripti i knjiga iz ove oblasti,ali sam pomalo demotivisan jer nemam dovoljno novca da platim sebi seminare.
Bloo
Globalna šefica

#60 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Bloo »

SmokingMan wrote:Mogao bi napraviti listu poslova koje sam do današnjih dana radio.Bauštela me je nekako načinila boljim čovjekom. :D

Sada radim Media monitoring.Vdijet ćemo šta nosi sutrašnjica,želim da sebi u skorije vrijeme stvorim bolje uslove,a u zadnje vrijeme gajim interes za routing and switching.Prikupio sam nedavno dosta skripti i knjiga iz ove oblasti,ali sam pomalo demotivisan jer nemam dovoljno novca da platim sebi seminare.
EdX ?
Nesto besplatno online? Kako nema..

I good luck :) uvijek treba uciti
SmokingMan

#61 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
SmokingMan wrote:Mogao bi napraviti listu poslova koje sam do današnjih dana radio.Bauštela me je nekako načinila boljim čovjekom. :D

EdX ?
Nesto besplatno online? Kako nema..

I good luck :) uvijek treba uciti
Hvala na podsjetniku,našao sam nešto sebi. :thumbup:
exliberal-ex

#62 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by exliberal-ex »

sto te to cudi...vecina nas sto lelemudamo na ovom forumu to radimo jer nam je posao takav, kako ce se javljat neko ko kopa kanale ( a vala I to je rijetkost sad) ili neko ko je vozac... ?

evo da se I ja tuspasim...IT naravno...IT systems admin/business analyst...vise I neznam koji mi je title :run:
Bloo
Globalna šefica

#63 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Bloo »

SmokingMan wrote:
Ne znam koji ti je budzet na raspolaganju, ali dok ne ustedis za nesto sa certifikatom (ozbiljnim) edX i jos par stranica nudi poprilicno ok kurseve :) naravno ako ti engleski nije problem, zakopaj se ima more manuala
Vitezanin

#64 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Vitezanin »

Ne radim u struci za koju sam se formalno obrazovao :D , ali radim posao za koji sam se neformalno obrazovao dok sam studirao, naravno ne znajući tada da će mi jednog dana to biti posao za mjesečnu plaću. :D Prije ovog radio kvalitetne prakse koje su bile direktno vezane za moje obrazovanje.

Pišem sve moguće i nemoguće projekte (projekte obnove i one koje nazivamo razvojnim) i radim sa skupinom mladih na lokalnim mini projektima i međunarodnim razmjenama gdje mi je zadatak da se uvežem s partnerima izvan BiH kako bi našoj djeci bilo lijepo. :pipi: Okvirno posao, okvirno zadovoljan.
lajkujMe

#65 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by lajkujMe »

Struka mi je turizam, radio 5 godina u toj bransi i nikad vise kod nas te sve demotivise u tom sektoru.

Imao srecu i upao kao komercijalista, sta reci? Posao nije fizicki tezak ali moras misliti na milion stvari, izuzetno su ti bitne informacije. Poznavanje makar ograniceno ekonomije, sociologije nije lose u ovom poslu.
Plata je odlicna, pogotovo ako uzmes u obzir da zaradjujem vise nego pola fakultetlija :lol: uvjeti nisu losi mnogo bonusa uvijek nesto novo se nauci i najvaznije upoznaju se bitne osobe. Napredak je moguc.
Sto ne valja su stalni pritisci za rezultatima, ono sto postignes brzo se zaboravi bitno je danas i sutra a ne jucer.
SmokingMan

#66 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
SmokingMan wrote:
Ne znam koji ti je budzet na raspolaganju, ali dok ne ustedis za nesto sa certifikatom (ozbiljnim) edX i jos par stranica nudi poprilicno ok kurseve :) naravno ako ti engleski nije problem, zakopaj se ima more manuala
Vidjet ćemo za mjesec-dva gdje sam u svemu tome,shodno prihodima.Engleski nije problem.
bumerangss

#67 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by bumerangss »

lajkujMe wrote:Struka mi je turizam, radio 5 godina u toj bransi i nikad vise kod nas te sve demotivise u tom sektoru.

Imao srecu i upao kao komercijalista, sta reci? Posao nije fizicki tezak ali moras misliti na milion stvari, izuzetno su ti bitne informacije. Poznavanje makar ograniceno ekonomije, sociologije nije lose u ovom poslu.
Plata je odlicna, pogotovo ako uzmes u obzir da zaradjujem vise nego pola fakultetlija :lol: uvjeti nisu losi mnogo bonusa uvijek nesto novo se nauci i najvaznije upoznaju se bitne osobe. Napredak je moguc.
Sto ne valja su stalni pritisci za rezultatima, ono sto postignes brzo se zaboravi bitno je danas i sutra a ne jucer.
Farmaceutski predstavnik!? :D
lajkujMe

#68 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by lajkujMe »

bumerangss wrote:
lajkujMe wrote:Struka mi je turizam, radio 5 godina u toj bransi i nikad vise kod nas te sve demotivise u tom sektoru.

Jok, za to ja mislim moras imati "skolu" i poznavanje u srz onoga sto prodajes. Ja sam laksa varijanta prehrana i hemija prodaja velikim sistemima i malim kupcima.
Malo Bingo malo CM i tako :thumbup:

Ali da u farmaceutskoj prodaji leze pare tu te ne gine plata od 2000-2500 km :)
Last edited by lajkujMe on 02/01/2018 23:13, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#69 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by MOSALJOZE »

Čuvam buržujima bibije
Itsoktobealone

#70 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by Itsoktobealone »

lajkujMe wrote:
bumerangss wrote:

Jok, za to ja mislim moras imati "skolu" i poznavanje u srz onoga sto prodajes. Ja sam laksa varijanta prehrana i hemija prodaja velikim sistemima i malim kupcima.
Malo Bingo malo CM i tako :thumbup:

Ali da u farmaceutskoj prodaji leze pare tu te ne gine plata od 2000-2500 km :)
malo
nepass1

#71 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by nepass1 »

u farmaceutskim kucama od 1500 pa do 4000 zavisi koja kuca.
lajkujMe

#72 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by lajkujMe »

nepass1 wrote:u farmaceutskim kucama od 1500 pa do 4000 zavisi koja kuca.
I vjerovatno koliko dobro prodajes robu, meni npr fiksna plata je 50% manja od onoga sto zapravo dobijem na kraju mjeseca.

Znam da i komercijala za robu siroke potrosnje moze dostici i do 3000km u zavisnosti od firme do firme. Da se ne lazemo ima firmi koje s tako lose da je plata oko 500-600 km ali one su u manjini.
sumirprimus

#73 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by sumirprimus »

A sta fali kanalima?
Danas svakako masine kopaju.
Doduse ovisi samo za sta se kopa.
djevojka bez imena

#74 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by djevojka bez imena »

nepass1 wrote:u farmaceutskim kucama od 1500 pa do 4000 zavisi koja kuca.
Zato dosta ljekara prelazi u tu bransu.
nepass1

#75 Re: Cime se bavite? Koje je vase radno mjesto

Post by nepass1 »

pa ito zavisi, npr imas ove neke manje firme koje pretezno prodaju suplimente ili lijekove koji nisu na listi. to je kao prodaja leda eskimima
Post Reply