BajramBarecula wrote: sto bi karlin rekla dzaba sve ako je osunecen
Riječi ohrabrenja...
- Edin H.
#51 Re: Riječi ohrabrenja...
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#52 Re: Riječi ohrabrenja...
fakat imaš tu dilemu?Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
de, nigdje ti nisi zakasnio.
-
Fudo387
#53 Re: Riječi ohrabrenja...
Sve radi samo se ne zaljubljuj, onda si tek najebo.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
To je za levate i slabice.
Tito se nikad nije zaljubio.
-
Amca007
#54 Re: Riječi ohrabrenja...
Tercius wrote:Najveci od svih zajeba u tim godinama je misliti da si nesto ili negdje zakasnio...al fkt.Napravi sebi ciljeve i prioritete za narednu godinu, ako ce ti lakse biti uzmi pa ih napisi, odredi rokove i gas.Puca te depresija kazes?Prvo se uvjeri da nisi okruzen supcinama.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
Upravo to..
- insomnia78
#55 Re: Riječi ohrabrenja...
Sto jes’, jes’Fudo387 wrote:Sve radi samo se ne zaljubljuj, onda si tek najebo.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
Amca007
#56 Re: Riječi ohrabrenja...
Ma dobro to sam onako stavio radi tedainsomnia78 wrote:Sto jes’, jes’Fudo387 wrote:Sve radi samo se ne zaljubljuj, onda si tek najebo.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
moonca
#57 Re: Riječi ohrabrenja...
Ne slusaj Fudu --nema ljepseg 'stanja' od zaljubljenog.Fudo387 wrote:Sve radi samo se ne zaljubljuj, onda si tek najebo.Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
meteorit135531
#58 Re: Riječi ohrabrenja...
Imam 27 godina. Danas je 31. decembar 2017 godine. Razmisli sa ovim datumom sta zelis od svog zivota.
Imas jos par sati do Nove Godine.
Nova Godina - Novi Pocetak.
Ako pogledas oko sebe - vidjet ces ljude koji slave Novu Godinu jer se to ocekuje. Ali i ovo praznicno vrijeme godi jer covjek moze i treba promisliti o odlukama koje ce donijeti u narednoj.
Bez slavljenicke atmosfere treba se pogledati u oci i svesti racune.
I kad stavis sve na papir , odlucis i uzmes ono najbolje od ponudjenog.
Svako je kovac vlastite srece.
Zanemari forum, i ljude. Tu nista pametnog neces naci.
Ja bih sada mogao napraviti malo knjizevno djelo pisuci o tome koliko je gadno.. pa definicija gadnog bi bila..
Ostavljam tebi da razmislis. Niko ti nece dati nikakvo ohrabrenje , kroz zivot ides sam i od samog sebe ocekuj ohrabrenje.
Motivacija dolazi od samog sebe.
Bosna i Hercegovina je zemlja koja limitira svoje stanovnike , nemoj previse obracati paznju na to.
Stisni hrabrosti i zakoraci u svijet nepoznatog i izbori se za sebe.
U Novu Godinu udji sa jasnim ciljem da okrenes novi list u zivotu i ne okreci se nazad.
Bosna i Hercegovina ce postojati i bez tebe , ostavi se kvazipatriotizma protkanog dubokom mrznjom i podjelama.. Ostavi sumornu svakodnevnicu i placenicke medije i kvaziportale kojima je cilj da sire danonocnu mrznju i negativu..
Okruzi se pozitivnim mislima i ne gledaj nazad. Zaboravi na Bosnu , na Balkan , na zavidne komsije , lukave i podmukle zene , i bahate kockaste glave.
Bosna je davno zaboravljena regija i prostor koji se definitivno mora napustiti - da bi covjek konacno prodisao.. zaboravi na radnicku klasu i na platu od 500 maraka , pusti nek dokone budale rade za te pare.. ti vrijedis vise od toga.. valjda ti je jasno da bez 15 000 maraka i rodjaka na visokoj funkciji u SDA , ne mozes ocekivati posao, bez obzira koliko fakulteta zavrsio?
To ti je valjda jasno..
U Bosnu niko ne dolazi zivjeti, Bosna je drzava koja je sve osim drzave.. Svaki stanovnik prosperitetne EU drzave se oslanja na sistem , drzavna politika je ta koja kreira nova radna mjesta , uredan i funkcionalan javni prijevoz, funkcionalno zdravstvo i skolstvo..
U Bosni nema sistema.. valjda ti je jasno da se kod nas sve rijesava po babi i po stricevima ?
Od posla u policiji, vojsci, bolnici, komunalnim preduzecima... doktoru koverta obavezno prije operacije
Industrija u ovoj napacenoj zemlji ne postoji , radnicka klasa u ovoj drzavi ne postoji.. radnici su ostavljeni na ulici , dok su prijeratni portiri i piljari danasnji veliki biznismeni i visoka gospoda..
Nekad su postojale fabrike koje su zaposljavale po desetine hiljada ljudi..
Sad su biroi prepuni desetina hiljada ljudi koji su samo statisticka greska u sistemu..
Nekad je sistem postojao.
To je nekad bilo.. nekad , u doba kad smo svi bili jedno - kad je bila jedna drzava i jedan sistem koji je stvarao zivot za - COVJEKA. Covjeka vise nema , drzave vise nema..
Sad je bitno da si sto vec nacionalista , i da se busas svojim etnonacionalitetom - da bi se preko stele zaposlio u BH Telecom..
Mani se foruma i dokonih forumasa koji ubijaju vrijeme po virtuelnim bespucima..
Puste sve ovosvjetske probleme niz vodu i pobrini se za sebe..
Procvjetat ces kad se otisnes u bijeli svijet.
Zapamti, gdje god da si , strogo pravilo je da se drzis podalje od nasih ljudi. Toga se strogo pridrzavaj.
Bosna i Hercegovina i njeni narodi su odavno postali sinonim koji treba zaobilaziti svako normalan - da bi ostao normalan.
Nemoj nikada pomisliti na Bosnu i Hercegovinu , kad sredis zivot najmanje ces misliti na merhametli Bosance i na genetski faktor koji je odredio tvoje porijeklo.
Budala zivi gdje je navikao , a pametan gdje mu je bolje.
Ako postoji bilo koji faktor koji te veze za BIH , sjeti se da 2 miliona ljudi zivi van BIH , i Bosna je u mislima samo za godisnji odmor.
Ako se budes vracao na Balkan , razmisli o tome koliko je rizicno zivjeti u Bosni..
Bosna je divljacka plemenska nazadna zajednica ljudi
2 miliona ljudi zivi i voli BIH , a niko od 2 miliona ljudi ne moze ni zamisliti da spoji da zivi 2 mjeseca u BIH.
Jer BIH ne nudi nista. Nema pozitivnog mentaliteta vise.
Znaju to i oni , a znamo to i mi..
Sta ti onda preostaje? Uzmi zivot u svoje ruke i postavi ga na prave temelje.
Ulaskom u Novu Godinu , nadam se da ces donijeti ispravne odluke i da ces biti sobom zadovoljan.
DOVIDJENJA , forume.
Ako pogledas oko sebe - vidjet ces ljude koji slave Novu Godinu jer se to ocekuje. Ali i ovo praznicno vrijeme godi jer covjek moze i treba promisliti o odlukama koje ce donijeti u narednoj.
Ja bih sada mogao napraviti malo knjizevno djelo pisuci o tome koliko je gadno.. pa definicija gadnog bi bila..
Ostavljam tebi da razmislis. Niko ti nece dati nikakvo ohrabrenje , kroz zivot ides sam i od samog sebe ocekuj ohrabrenje.
Bosna i Hercegovina je zemlja koja limitira svoje stanovnike , nemoj previse obracati paznju na to.
U Novu Godinu udji sa jasnim ciljem da okrenes novi list u zivotu i ne okreci se nazad.
Bosna i Hercegovina ce postojati i bez tebe , ostavi se kvazipatriotizma protkanog dubokom mrznjom i podjelama.. Ostavi sumornu svakodnevnicu i placenicke medije i kvaziportale kojima je cilj da sire danonocnu mrznju i negativu..
Okruzi se pozitivnim mislima i ne gledaj nazad. Zaboravi na Bosnu , na Balkan , na zavidne komsije , lukave i podmukle zene , i bahate kockaste glave.
Bosna je davno zaboravljena regija i prostor koji se definitivno mora napustiti - da bi covjek konacno prodisao.. zaboravi na radnicku klasu i na platu od 500 maraka , pusti nek dokone budale rade za te pare.. ti vrijedis vise od toga.. valjda ti je jasno da bez 15 000 maraka i rodjaka na visokoj funkciji u SDA , ne mozes ocekivati posao, bez obzira koliko fakulteta zavrsio?
To ti je valjda jasno..
U Bosnu niko ne dolazi zivjeti, Bosna je drzava koja je sve osim drzave.. Svaki stanovnik prosperitetne EU drzave se oslanja na sistem , drzavna politika je ta koja kreira nova radna mjesta , uredan i funkcionalan javni prijevoz, funkcionalno zdravstvo i skolstvo..
U Bosni nema sistema.. valjda ti je jasno da se kod nas sve rijesava po babi i po stricevima ?
Od posla u policiji, vojsci, bolnici, komunalnim preduzecima... doktoru koverta obavezno prije operacije
Industrija u ovoj napacenoj zemlji ne postoji , radnicka klasa u ovoj drzavi ne postoji.. radnici su ostavljeni na ulici , dok su prijeratni portiri i piljari danasnji veliki biznismeni i visoka gospoda..
Sad su biroi prepuni desetina hiljada ljudi koji su samo statisticka greska u sistemu..
To je nekad bilo.. nekad , u doba kad smo svi bili jedno - kad je bila jedna drzava i jedan sistem koji je stvarao zivot za - COVJEKA. Covjeka vise nema , drzave vise nema..
Sad je bitno da si sto vec nacionalista , i da se busas svojim etnonacionalitetom - da bi se preko stele zaposlio u BH Telecom..
Mani se foruma i dokonih forumasa koji ubijaju vrijeme po virtuelnim bespucima..
Zapamti, gdje god da si , strogo pravilo je da se drzis podalje od nasih ljudi. Toga se strogo pridrzavaj.
Bosna i Hercegovina i njeni narodi su odavno postali sinonim koji treba zaobilaziti svako normalan - da bi ostao normalan.
Nemoj nikada pomisliti na Bosnu i Hercegovinu , kad sredis zivot najmanje ces misliti na merhametli Bosance i na genetski faktor koji je odredio tvoje porijeklo.
Ako postoji bilo koji faktor koji te veze za BIH , sjeti se da 2 miliona ljudi zivi van BIH , i Bosna je u mislima samo za godisnji odmor.
Ako se budes vracao na Balkan , razmisli o tome koliko je rizicno zivjeti u Bosni..
2 miliona ljudi zivi i voli BIH , a niko od 2 miliona ljudi ne moze ni zamisliti da spoji da zivi 2 mjeseca u BIH.
Ulaskom u Novu Godinu , nadam se da ces donijeti ispravne odluke i da ces biti sobom zadovoljan.
DOVIDJENJA , forume.
- al_akhisari
#60 Re: Riječi ohrabrenja...
Amca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
-
Fudo387
#61 Re: Riječi ohrabrenja...
U 27 godini on se zamara budalastinama ku’cu sta cu...
U kafanu k’o i sav normalan svijet, nesta ce se vec desiti.
Nova godina, okolo sleperi partija, pusija, pive...jebo te filozofija, to ces kad ostaris, ima vremena. Sam’ ces sebi navuci neku suhbu i bezveze ocelavit’.
Nova godina, okolo sleperi partija, pusija, pive...jebo te filozofija, to ces kad ostaris, ima vremena. Sam’ ces sebi navuci neku suhbu i bezveze ocelavit’.
- muha_sa
#62 Re: Riječi ohrabrenja...
to su ti moj Fudara tenove generacije---ja bi sad smio od nule krenutFudo387 wrote:U 27 godini on se zamara budalastinama ku’cu sta cu...
vala bi se i zaljubit mogo--nikad nije kasno
-
Fudo387
#63 Re: Riječi ohrabrenja...
Gledaju one blesave meksicke serije i pobudale.muha_sa wrote:to su ti moj Fudara tenove generacije---ja bi sad smio od nule krenutFudo387 wrote:U 27 godini on se zamara budalastinama ku’cu sta cu...
Nova godina, okolo sleperi partija, pusija, pive...jebo te filozofija, to ces kad ostaris, ima vremena. Sam’ ces sebi navuci neku suhbu i bezveze ocelavit’.rada se ne bojim, samo me natovari i furamo
![]()
- Zejnep
#64 Re: Riječi ohrabrenja...
E bil dina ti, nije ti se ogadilo jos?muha_sa wrote:to su ti moj Fudara tenove generacije---ja bi sad smio od nule krenutFudo387 wrote:U 27 godini on se zamara budalastinama ku’cu sta cu...
Nova godina, okolo sleperi partija, pusija, pive...jebo te filozofija, to ces kad ostaris, ima vremena. Sam’ ces sebi navuci neku suhbu i bezveze ocelavit’.rada se ne bojim, samo me natovari i furamo
![]()
- muha_sa
#65 Re: Riječi ohrabrenja...
Zejnep wrote:E bil dina ti, nije ti se ogadilo jos?muha_sa wrote:to su ti moj Fudara tenove generacije---ja bi sad smio od nule krenutFudo387 wrote:U 27 godini on se zamara budalastinama ku’cu sta cu...
![]()
NIKAD Zejno
- vazi
#66 Re: Riječi ohrabrenja...
Meni se cini da sam ja tebi davno poslala pp i rekla ti da zens trazi med tehnicare u njemackoj, nikad mi nisi odgovoriometeorit135531 wrote:Imam 27 godina. Danas je 31. decembar 2017 godine. Razmisli sa ovim datumom sta zelis od svog zivota.
To ti je valjda jasno..
DOVIDJENJA , forume.
Jel se tebi ide iz bosne ili ne ide
- pecpec
#67 Re: Riječi ohrabrenja...
Nije kasno,ja sad da imam 27 zajebavo bi se do 40-te pa onda ovakvu temu otvorioAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
- Kinaski
#68 Re: Riječi ohrabrenja...
A kako ovi idu njemacku, koja je procedura, mozda glupo pitanje ali ima li ko kakav link 
- pecpec
#69 Re: Riječi ohrabrenja...
Odes na stanicu kupis kartu sjednes u autobus i odes.Nadam se da sam pomogo.
- Rijeka_snova
#70 Re: Riječi ohrabrenja...
Naravno da nikad nije kasno za promjenu. Imamo isto godina, a ja sam prekvalifikaciju zapocela prije cca dvije godine, totalno okrenula list.
Godina 27 nije nista i nigdje nismo zakasnili, hvala Bogu.
Ja sam bila totalno pala prije dvije godine, uzasan osjecaj, mislim da mi je malo falilo da padnem u ozbiljnu depresiju. Imala sam 25, zavrsen fakultet s kojim nisam mogla dobiti posao i dzeparac od roditelja
Trenutno ucim novi jezik (shvatila sam da bi mi mogao veoma koristiti u buducnosti), tek sam se evo zaljubila, jedino ne planiram da se selim iz BiH, jedino ako posao bude trazio
Greska iz proslosti - kod mene je to bio izbor fakulteta, apsolutno pogresan i besprespektivan, ali sta ces sad, nema fajde uopce razmisljati o tome. Proslost ne mozes mijenjati, jedino na buducnost mozes utjecati i tome se treba okrenuti.
Nemam 35+ ali imam iskustvo. Zelim ti svu srecu, jasnu viziju onoga sto zelis i jaku volju!
Trenutno ucim novi jezik (shvatila sam da bi mi mogao veoma koristiti u buducnosti), tek sam se evo zaljubila, jedino ne planiram da se selim iz BiH, jedino ako posao bude trazio
Greska iz proslosti - kod mene je to bio izbor fakulteta, apsolutno pogresan i besprespektivan, ali sta ces sad, nema fajde uopce razmisljati o tome. Proslost ne mozes mijenjati, jedino na buducnost mozes utjecati i tome se treba okrenuti.
Nemam 35+ ali imam iskustvo. Zelim ti svu srecu, jasnu viziju onoga sto zelis i jaku volju!
- spreca
#71 Re: Riječi ohrabrenja...
Eh... sta bih dao da sam na tvom mjestuAmca007 wrote:Moze li neko stariji (iskusniji) preko 35 godina da kaze sta bi napravio da sad ima 27. Jeli kasno sa 27 pocet nesto novo u zivotu, okrenuti list, izbrisati greske iz proslosti, nauciti neki novi jezik, promjeniti zemlju, zaljubiti se...Jeli kasno?
- Kinaski
#72 Re: Riječi ohrabrenja...
mislim na permanentan boravak tamo, ne turistickipecpec wrote:Odes na stanicu kupis kartu sjednes u autobus i odes.Nadam se da sam pomogo.
- pecpec
#73 Re: Riječi ohrabrenja...
e to je vec malo tježe
- triconja
#74 Re: Riječi ohrabrenja...
Edin H. wrote:BajramBarecula wrote: sto bi karlin rekla dzaba sve ako je osunecen![]()
![]()
Karlin fasista/nacionalista (zaokruzi tacan odgovor)
- nagibSA
#75 Re: Riječi ohrabrenja...
Brate nije kasno nikad, covjek uci i napreduje i mijenja se i prilagodjava dok je ziv.