Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
-
sumirprimus
#51 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
vidio sam i odgovorio ti.
sacekaj malo svadjam se na vise frontova 
-
sumirprimus
#52 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
sad me clenedz poremeti jesam se ja na pogresnom forumu dopisivo? hb org?

ima li slucajno neki hercegbosanskiji???cisto sumnjam..

ima li slucajno neki hercegbosanskiji???cisto sumnjam..
- ABH017
#53 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Hrvati su tamo gdje Dragan Čović i HDZ kažu da jesu i da trebaju da budu. Ostali i nisu Hrvati (po njihovoj mjeri).Lincoln-Burrows wrote:@Drvosječa sa sjekirom
Sve što pišeš je na fonu tvojih stavova i nemam ja ništa protiv tvojih uvjerenja samo činjenice kazuju da
su Bošnjaci (uglavnom pojedini u čaršiji) opsjednuti Hrvatima, možda iz ljubomore kako neki kažu a
možda ima nešto drugo.
Evo ovo što si napisao, ja ti vjerujem ali upravo sam otvorio temu koja
se tiče toga i činjenice su drugačije od toga što tvrdiš.
Nema nikakvog otpora RSu to je gotovo, nemamo što da se lažemo.
Jeli vidiš što pišeš, hvataš se Komarice koji nema ni silu ni stado koje će da vodi,Drvosjeca iz Dejcica wrote: Bošnjake itekako interesuje RS pa smo zato na ratnoj nozi sa Dodikom. Upravo oni koji su svakih deset dana u Banjaluci sa Dodikom su se odrekli RS-a. Jedan banalan primjer. Komarica kada kaže da u BL neam Hrvata ovi iz HDZ-a napadaju Komaricu kako smije tako govoriti...itd.
osim ovih u Livnu, oni mu spašavaju biskupiju. Hrvati se bore da opstanu tamo gdje ih ima
a ti ih ubacuješ u temu iako nisu tema. Tema su Hrvati preostali u BiH i otvaranje tema o njima i RH.
Čovjek ti argumentovano kaže da se Bošnjaci bore za RS i smatraju ga svojim, dijelom svoje države, a da su se upravo ti tvoji, čije stavove zastupaš odrekli svakog Hrvata koji ne živi na području njihovog zamišljenog tora, ali ti k'o slijepac dipliš diple i mantraš ono što te čović podučio, da je RS ekskluzivno srpski i to je to.
Da nije smiješno bilo bi žalosno. Dobro te neko upita, jesi li se stvarno, ikako, školovao?
Kako uspijevaš, u svojoj glavi, svoju uvjerenost da je RS isključivo srpski teritorij, premotati na Bošnjake, kao da su oni odustali od tog teritorija?
I šta su to velikobošnjačke aspiracije? Kako se manifestuju i ko ih zvanično zagovara? Ima li iko ko ih spominje osim srpskih i hrvatskih medija?
-
Hafis
#54 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Jadni ovi Hrvati u Posavini koliko ih bosanske patriJote spominju.
Samo interesantno, uvijek ih se sjete kada treba osuti paljbu po legitimnim hrvatskim zahtjevima za pravo na legitimno zastupanje.
Kad ćete više jednu ekipu s baklavama i burecima poslati gore u Posavinu da ih obiđu malo. Rekao bi čovjek ne spavate od brige za Hrvatima Posavine.
Samo interesantno, uvijek ih se sjete kada treba osuti paljbu po legitimnim hrvatskim zahtjevima za pravo na legitimno zastupanje.
Kad ćete više jednu ekipu s baklavama i burecima poslati gore u Posavinu da ih obiđu malo. Rekao bi čovjek ne spavate od brige za Hrvatima Posavine.
- ABH017
#55 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Blago njima pa ih Čović obilazi.
Kako čujem mučeničko selo Briševo obišao je 0 puta. Zašto? Pa da ne povrijedi svog druga Dodika sa kojim sanja zajednički san.
Evo ti jedna istina. Za tvoju informaciju, imam više prijatelja među Hrvatima iz Prijedora (mada se neki od njih nazivaju Bosancima), nego među Bošnjacima iz Srebrenice. Ne živim u Prijedoru, ni blizu. Rođen sam u Hercegovini.
A obišao sam stratišta Hrvata u Trusini, Grabovici, Briševu i poklonio se žrtvama.
Je li to učinio tvoj Dragan? Jesi li ti?
Btw. Prijedor i Banja Luka su u krajini, a ne u posavini.
Kako čujem mučeničko selo Briševo obišao je 0 puta. Zašto? Pa da ne povrijedi svog druga Dodika sa kojim sanja zajednički san.
Evo ti jedna istina. Za tvoju informaciju, imam više prijatelja među Hrvatima iz Prijedora (mada se neki od njih nazivaju Bosancima), nego među Bošnjacima iz Srebrenice. Ne živim u Prijedoru, ni blizu. Rođen sam u Hercegovini.
A obišao sam stratišta Hrvata u Trusini, Grabovici, Briševu i poklonio se žrtvama.
Je li to učinio tvoj Dragan? Jesi li ti?
Btw. Prijedor i Banja Luka su u krajini, a ne u posavini.
-
Zvijezdica91
#56 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Pa koliko sam primijetila, najaktivniji na temama su zapravo Hrvati. Da ih nema da drze teme zivim, ne bi ih bilo toliko.
- Alfons Kauders
#57 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Kad je trebalo pomoci Posavini, mi smo se "sjetili" gore poslati sve manevarske jedinice koje su se mogle skinuti s drugih pravaca. Nismo uspjeli, ali mi smo barem pokusali i to nas je zestoko kostalo.Hafis wrote:Jadni ovi Hrvati u Posavini koliko ih bosanske patriJote spominju.
A ti? Ti i tvoji niste kurcem mrdnuli. Dok je raja ginula, tvoji su vec bili s druge strane Save.
Nemoj vise o Posavini Allaha ti, Krista i Bude zajedno. Ne radi mene, vec radi ljudi koji nisu tu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#58 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Pitam se nekad vrijedi li objašnjavati. Čovjek ne zna argument neki postaviti već sve neke floskule napamet naučene.ABH017 wrote:Hrvati su tamo gdje Dragan Čović i HDZ kažu da jesu i da trebaju da budu. Ostali i nisu Hrvati (po njihovoj mjeri).Lincoln-Burrows wrote:@Drvosječa sa sjekirom
Sve što pišeš je na fonu tvojih stavova i nemam ja ništa protiv tvojih uvjerenja samo činjenice kazuju da
su Bošnjaci (uglavnom pojedini u čaršiji) opsjednuti Hrvatima, možda iz ljubomore kako neki kažu a
možda ima nešto drugo.
Evo ovo što si napisao, ja ti vjerujem ali upravo sam otvorio temu koja
se tiče toga i činjenice su drugačije od toga što tvrdiš.
Nema nikakvog otpora RSu to je gotovo, nemamo što da se lažemo.
Jeli vidiš što pišeš, hvataš se Komarice koji nema ni silu ni stado koje će da vodi,Drvosjeca iz Dejcica wrote: Bošnjake itekako interesuje RS pa smo zato na ratnoj nozi sa Dodikom. Upravo oni koji su svakih deset dana u Banjaluci sa Dodikom su se odrekli RS-a. Jedan banalan primjer. Komarica kada kaže da u BL neam Hrvata ovi iz HDZ-a napadaju Komaricu kako smije tako govoriti...itd.
osim ovih u Livnu, oni mu spašavaju biskupiju. Hrvati se bore da opstanu tamo gdje ih ima
a ti ih ubacuješ u temu iako nisu tema. Tema su Hrvati preostali u BiH i otvaranje tema o njima i RH.
Čovjek ti argumentovano kaže da se Bošnjaci bore za RS i smatraju ga svojim, dijelom svoje države, a da su se upravo ti tvoji, čije stavove zastupaš odrekli svakog Hrvata koji ne živi na području njihovog zamišljenog tora, ali ti k'o slijepac dipliš diple i mantraš ono što te čović podučio, da je RS ekskluzivno srpski i to je to.
Da nije smiješno bilo bi žalosno. Dobro te neko upita, jesi li se stvarno, ikako, školovao?
Kako uspijevaš, u svojoj glavi, svoju uvjerenost da je RS isključivo srpski teritorij, premotati na Bošnjake, kao da su oni odustali od tog teritorija?
I šta su to velikobošnjačke aspiracije? Kako se manifestuju i ko ih zvanično zagovara? Ima li iko ko ih spominje osim srpskih i hrvatskih medija?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
ja sam se kleo u vijesti.ba
dakle nisam pročitao tu nijedne antihrvatske vijesti
sve do samoubice
otada... nema dana bez barem 2-3 antihrvatske vijesti
na vijestima ba sam nalazio vijesti o hrvatima koje ni hrvatske stranice ne kače... pozitivne vijesti.. i kakav je tu zaokret...
što se dogodilo
vjerojatno trend kao i iseljavanje
dakle nisam pročitao tu nijedne antihrvatske vijesti
sve do samoubice
otada... nema dana bez barem 2-3 antihrvatske vijesti
na vijestima ba sam nalazio vijesti o hrvatima koje ni hrvatske stranice ne kače... pozitivne vijesti.. i kakav je tu zaokret...
što se dogodilo
vjerojatno trend kao i iseljavanje
- Truba
#60 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
dobro zapažanjeLincoln-Burrows wrote:Eto da nebi netko krivo protumačio naslov a i nema se nekih pravih razloga za
otvaranje ovolikog broja tema o Hrvatima, pitam se zbog čega ovolika invazija tema
o Hrvatima. Rekao bih da je broj tema o Hrvatima daleko nadmašio broj tema o Srbima.
Neću spominjati imena forumaša jer će se sami prepoznati, a moje mišljenje
je da je razlog ovolike najezde "mržnje" prema Hrvatima jedan od slijedećih:
1. Bošnjaci su Srbe "prelomili" i više ih ne zanima ni RS ni Srbi
2. Usljed situacije pod broj 1, Bošnjaci FBiH vide kao svoj entitet i tu su im Hrvati jednostavno višak.
3. Teme otvara par istih delegata koji se bave isključivo Hrvatima što je poznato većini forumaša.
4. Teme otvaraju likovi koji se lažno predstavljaju kao Bošnjaci.
5. Tema o 'Velikosrpskoj kuhinji sa HDZ specijalitetima' je previše šaljiva i ne zadovoljava velikobošnjačke apetite.
6. Jedostavno su Hrvati hit današnjeg stanja
7. Ma može biti svašta
U Dalmaciji bi rekli ovdje ništa nema osim srdele što pliva i ljubavi što boli, a u BiH što ovdje boli?
forumaši koji su tu otprije od 2003 znaju da je jedno vrijeme bio trend o bosanskohercegovačkoj naciji, bosanstvu, jedno vrijeme je bila invazija tinkače i to masovna, jedno vrijeme smo imali situaciju kao da je 1949. znači reko bi na vlasti tito...jedno vrijeme je baš antisrpska situacija bila
neobjačnjivo nastaju neobjašnjivo nestaju
sada je jednostavno bio povod prigodan... namjestio se na volej i spucoka u gol...autogol rekao bih
i upravo u tome je najveća pogreška i nedostatak haaških presuda što nisu bile brze i efikasne i što su od običnih levata u dijelu naroda ponovno napravili mučenike da je ovo bilo 1997-1998.danas bi se sjećali isto kao mlaćinog zatvorenog bugojna, biljane plavšić i raspuštanja skupštine te samouprave
- Alfons Kauders
#61 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Mislim da bi ova tema bila dosta korisnija kad bi ljudi shvatili da HDZ BiH i Hrvati u BiH nisu ista stvar:
- HDZ je visestruko osudjena kriminalna organizacija koja se u slobodno vrijeme pretvara da je politicka stranka. Teska gamad.
- Bosanskohercegovacki Hrvati su sasvim prosjecan, obicni narod koji na ovim prostorima zivi 1000 godina. Normalni ljudi.
HDZ bi rado da zaboravimo na tu distinkciju, pa da sve Hrvate gledamo istim ocima kao HDZ-ovce, ali to pokusavaju vec 25 godina i jos uvijek im nije poslo za rukom, niti ce.
- HDZ je visestruko osudjena kriminalna organizacija koja se u slobodno vrijeme pretvara da je politicka stranka. Teska gamad.
- Bosanskohercegovacki Hrvati su sasvim prosjecan, obicni narod koji na ovim prostorima zivi 1000 godina. Normalni ljudi.
HDZ bi rado da zaboravimo na tu distinkciju, pa da sve Hrvate gledamo istim ocima kao HDZ-ovce, ali to pokusavaju vec 25 godina i jos uvijek im nije poslo za rukom, niti ce.
- Alfons Kauders
#62 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
To nije uradio Tribunal, vec politicke stranke koje i danas slave zlocince i prizeljkuju reprizu njihovih zlocina.Black swan wrote: i upravo u tome je najveća pogreška i nedostatak haaških presuda što nisu bile brze i efikasne i što su od običnih levata u dijelu naroda ponovno napravili mučenike da je ovo bilo 1997-1998.danas bi se sjećali isto kao mlaćinog zatvorenog bugojna, biljane plavšić i raspuštanja skupštine te samouprave
To sto se osuda za ratne zlocine u Srbiji i Hrvatskoj danas dozivljava kao najvise priznanje nije zasluga Tribunala, vec Srbije i Hrvatske.
- mO k3
#63 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Alfons Kauders wrote:Mislim da bi ova tema bila dosta korisnija kad bi ljudi shvatili da HDZ BiH i Hrvati u BiH nisu ista stvar:
- Rampage
#64 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Precizno, u sriduAlfons Kauders wrote:Mislim da bi ova tema bila dosta korisnija kad bi ljudi shvatili da HDZ BiH i Hrvati u BiH nisu ista stvar:
- Grean
#65 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Ja mislim bas suprotno, da su Bosnjaci predugo bili nepravedno tolerantniji prema hrvatskom separatizmu, mrznji spram Bosnjaka i ta percepcija nikad nije dostigla jednakost u odnosu na srpski nacionalizam.
Obi koji se shecaju 92’, Sarajeva, nosanja sahovnica prisivenih uz ljiljane iako je vec tad Kljujiceva linija bila zamijenjena Bobanovom.
Npr. u Srednjoj Bosni od samog starta su jasno vodili politiku protiv Bosnjaka, Kordica smo mogli vidjeti jos 92’ gdje mu je Armija BiH tj TO bio glavni problem, Kiseljak je od samog starta bio bratski raspolozen prema Ilidzi dok su u isto vrijeme blokirali i otimali oruzje namijenjeno Armiji BiH.
Ovaj trend se nastavio i nakon samog rata. Recimo kod Bosnjaka u Sarajevu Kiseljak i Pale se nikad nisu vidjeli istim ocima sto je meni absurdno jer mrznja a i zlo koje je zadesilo Sarajevo iz te dvije sredine je podjednako.
Jedna stvar je prednost kod hrvatskih separatista u odnosu na Srbe je sto su legalisti. Vode se tim sad je mir i budimo koliko toliko civilizovani dok je to kod Srba dugacije, poludivlji.
Nejse, ono sto je najvise okrenulo Bosnjake kontra Hrvata u zadnjih nekoliko godina je Covicevo podanistvo Banjaluci i otvoreno koaliranje kontra Bosnjaka. Znaci opet je razlog bosnjacka averzija prema srpskom nacionalizmu a ne Hrvatima kao takvim.
Ono sto Hrvati nikad ne spominju je da se prvo desilo to pa sve ostalo, kao Komsic npr. koji je bio vrsta osvete. Pametno ili ne to je druga prica.
Obi koji se shecaju 92’, Sarajeva, nosanja sahovnica prisivenih uz ljiljane iako je vec tad Kljujiceva linija bila zamijenjena Bobanovom.
Npr. u Srednjoj Bosni od samog starta su jasno vodili politiku protiv Bosnjaka, Kordica smo mogli vidjeti jos 92’ gdje mu je Armija BiH tj TO bio glavni problem, Kiseljak je od samog starta bio bratski raspolozen prema Ilidzi dok su u isto vrijeme blokirali i otimali oruzje namijenjeno Armiji BiH.
Ovaj trend se nastavio i nakon samog rata. Recimo kod Bosnjaka u Sarajevu Kiseljak i Pale se nikad nisu vidjeli istim ocima sto je meni absurdno jer mrznja a i zlo koje je zadesilo Sarajevo iz te dvije sredine je podjednako.
Jedna stvar je prednost kod hrvatskih separatista u odnosu na Srbe je sto su legalisti. Vode se tim sad je mir i budimo koliko toliko civilizovani dok je to kod Srba dugacije, poludivlji.
Nejse, ono sto je najvise okrenulo Bosnjake kontra Hrvata u zadnjih nekoliko godina je Covicevo podanistvo Banjaluci i otvoreno koaliranje kontra Bosnjaka. Znaci opet je razlog bosnjacka averzija prema srpskom nacionalizmu a ne Hrvatima kao takvim.
Ono sto Hrvati nikad ne spominju je da se prvo desilo to pa sve ostalo, kao Komsic npr. koji je bio vrsta osvete. Pametno ili ne to je druga prica.
-
Hafis
#66 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Komšić se pojavio prije Dodika, odnosno prije te navodne osovine Ćović-Dodik. 2006. je sjeo u predsjedništvo.Grean wrote:Ono sto Hrvati nikad ne spominju je da se prvo desilo to pa sve ostalo, kao Komsic npr. koji je bio vrsta osvete. Pametno ili ne to je druga prica.
Komšić nije bio nikakva ''osveta', već dio velikobošnjačkog projekta.
- Truba
#67 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
da nije hdz bio bi
sso
i opet bi bile iste teme
evo jebem HDZ i NDH
hoćete li me promatrati isto nakon ovoga?
hoćete
da se svi kolektivno pobijemo i samozapalimo opet bi bile iste teme
joj jesu one ustaše srale dok smo mi pisali okružna pisma gradonačelnicima 1941.
ala su bili pogani
sso
i opet bi bile iste teme
evo jebem HDZ i NDH
hoćete li me promatrati isto nakon ovoga?
hoćete
da se svi kolektivno pobijemo i samozapalimo opet bi bile iste teme
joj jesu one ustaše srale dok smo mi pisali okružna pisma gradonačelnicima 1941.
ala su bili pogani
- Drvosjeca iz Dejcica
#68 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Slažem se ali je problem kada i ti obični Hrvati pristaju na jednu takvu politiku. Evo vidiš i na forumu, pitaš za HRvate Banjaluke oni odmah nemoj o tome.Alfons Kauders wrote:Mislim da bi ova tema bila dosta korisnija kad bi ljudi shvatili da HDZ BiH i Hrvati u BiH nisu ista stvar:
- Drvosjeca iz Dejcica
#69 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Evo, Hafiz je primjer čovjeka koji mantra jedno te istu i koji pristaje i rado koristi te floskule. O Komšiću će se pričati još 200 godina k'o o kosovskom boju...velikobošnjački projekat...evo ih k'o Srbi počeli...ustaško-džihadska zavjera.Hafis wrote:Komšić se pojavio prije Dodika, odnosno prije te navodne osovine Ćović-Dodik. 2006. je sjeo u predsjedništvo.Grean wrote:Ono sto Hrvati nikad ne spominju je da se prvo desilo to pa sve ostalo, kao Komsic npr. koji je bio vrsta osvete. Pametno ili ne to je druga prica.
- Alfons Kauders
#70 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
To je njihova stvar i to će morati riješiti između sebe. Pošto se u Hrvatskoj i danas svađaju o Partizanima i Ustašama, ne bih očekivao previše napretka po tom pitanju u narednih pedesetak godina.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slažem se ali je problem kada i ti obični Hrvati pristaju na jednu takvu politiku. Evo vidiš i na forumu, pitaš za HRvate Banjaluke oni odmah nemoj o tome.Alfons Kauders wrote:Mislim da bi ova tema bila dosta korisnija kad bi ljudi shvatili da HDZ BiH i Hrvati u BiH nisu ista stvar:
-
dječak sa šibicama
#71 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Nastavak ratne "Srbi su prejaki, pokusacemo Hrvate zajebat" politike.Lincoln-Burrows wrote:Eto da nebi netko krivo protumačio naslov a i nema se nekih pravih razloga za
otvaranje ovolikog broja tema o Hrvatima, pitam se zbog čega ovolika invazija tema
o Hrvatima. Rekao bih da je broj tema o Hrvatima daleko nadmašio broj tema o Srbima.
2. Usljed situacije pod broj 1, Bošnjaci FBiH vide kao svoj entitet i tu su im Hrvati jednostavno višak.
3. Teme otvara par istih delegata koji se bave isključivo Hrvatima što je poznato većini forumaša.
5. Tema o 'Velikosrpskoj kuhinji sa HDZ specijalitetima' je previše šaljiva i ne zadovoljava velikobošnjačke apetite.
7. Ma može biti svašta
U Dalmaciji bi rekli ovdje ništa nema osim srdele što pliva i ljubavi što boli, a u BiH što ovdje boli?
ali ne ide pa ne ide.
- Drvosjeca iz Dejcica
#72 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
dječak sa šibicama wrote:Nastavak ratne "Srbi su prejaki, pokusacemo Hrvate zajebat" politike.Lincoln-Burrows wrote:Eto da nebi netko krivo protumačio naslov a i nema se nekih pravih razloga za
7. Ma može biti svašta
ali ne ide pa ne ide.
Il' je nastavak dogovora Boban-Karadžić, Cvetkovi-Maček...a ko bi ga znao.
- Grean
#73 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Jednostavno nije istina. SDP je najavio u predizbornoj iskljucivanje HDZ-a zbog koaliranja sa Banjalukom kontra Sarajeva. Velikim dijelom su i na to dobili glasove jer je javnost bila umorna od popustljive politike SDA po tom pitanju.Hafis wrote:Komšić se pojavio prije Dodika, odnosno prije te navodne osovine Ćović-Dodik. 2006. je sjeo u predsjedništvo.Grean wrote:Ono sto Hrvati nikad ne spominju je da se prvo desilo to pa sve ostalo, kao Komsic npr. koji je bio vrsta osvete. Pametno ili ne to je druga prica.
Koliko se sjecam jedan od primjera bilo koaliranje i izglasavanje zakona o dvojnom drzavljanstvu tj. ispisivanje iz drzavljanatva ako drzave nemaju potpisan ugovor. To je bio zajednicki projekat srpsko-hrvatske politike. Kasnije je Esdaun stavio privremeni moratorij jer se kod nas to dozivjelo kao strasan udarac. Nekako tu je sve pocelo, to je taj period kad je HDZ krenuo u ostvarivanje svojih ciljeva preko Banjaluke.
Ja licno mislim da sa ovom politikom hrvatskog vodjstva nema nikakvog dogovora i vrlo malo zajednickih imenitelja sa interesima Bosnjaka. To je konflikt ili kapitulacija, nema trece.
Da li ce se pojaviti neka Kljujicevska opcija hrvatske politike u nekom znacajnom obimu tesko je reci mada brojem znam da ih ima dovoljno kojima je ovo sto HDZ zastupa zajedno sa SNSD-om protivno njihovim interesima. Takvi glasovi nemaju prostora u medijima sa hrvatskim predznakom izuzev Dnevnog lista iz Mostara koji je neka vrsta glasila takve politike.
Ja im zelim sve najbolje i zbog nas i zbog njih ali nisam optimista.
- Grean
#74 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
A ova prica kao Bosnjaci nisu uspjeli zajebati Srbe pa hoce Hrvate je samo mantra te Bobanovske politike da bi se opravdali sami pred sobom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#75 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
To je teorija sa puno rupa...Grean wrote:A ova prica kao Bosnjaci nisu uspjeli zajebati Srbe pa hoce Hrvate je samo mantra te Bobanovske politike da bi se opravdali sami pred sobom.