Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
Velim, odavno nije otvorena slicna, ima sest sati... :D
Zabrinjavajuce je kako nas ove filmadjije ne ostavljaju na miru.
Jedva se kutarisali jednog supka, Angelina Jolie, kad eto Turaka i njihovih Tarkana. Tragedija. :sad:
ništa bez Spilberga i Kerima Lučarevića kao konsultanta.

tu će biti više tehnike nego kod Prokhorovke.
Billy The Pljuc

#52 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Billy The Pljuc »

Nadzornik wrote:Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija

Slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
mislio da grijeh je, da se ne smije
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, slusa moja dusa
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, cuje moja dusa

Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija
Kako ide onaj, jah sjetih se:
Pita uciteljica sta je Alija u ovoj pjesmi.
Malac ce, pa AGREGAT...
Matzan

#53 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Matzan »

uglavnomja wrote:
Matzan wrote:
uglavnomja wrote:prije 6-7 godina, pocetnicki kurs norveskog ... ljudi od svukuda

i jedan turcin, oko 30-ak, ovo ono bosna i kaze lik, ono kez od uha do uha: aaa alija dobar dobar ... i dize palac

i nravno cuo je moj odgovor :D

i nije vise nikad progovorio sa mnom.
a svakako su ga ubrzo prebacili u razred za one koji ne mogu pratiti normalnu nastavu :zzzz:

A tebe, pretpostavljam, u neko posebno napredno odjeljenje?
:-)

sorry za off

ukratko, razredi su upisivani cisto da se popuni broj, a onda se vrsila selekcija, kao i u svakoj skoli

recimo ugrubo 3 grupe, sa podgrupama
1. onni koji govore osim maternjeg i engleski ( a onda i jos jedan svjetski jezik i imaju vise skole od prosjeka)
2. oni koji ne govore engleski, ali su pismeni i imaju neke skole
3. oni koji su nepismeni na latinici, a cesto i na svom jeziku, bez skole

plus profesorova ocjena kako ko shvata i koliko brzo uci itd ...

i poenta nije bila u tome, nego da lik bez obrazovanja i realnih saznanja o mojoj zemlji meni pametuje kako je zivjeti u njoj na osnovu sto je mozda procitao neku propagandnu hvalospjevku :-) o vjerskom lideru
i jos se on k'o naljuti :lol: :lol:

:thumbup: Ma, baravoo!

Vidim ja da sam dobro procjenio i svrstao te u plaho nadarene insane. :|
Fudo387

#54 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Velim, odavno nije otvorena slicna, ima sest sati... :D
Zabrinjavajuce je kako nas ove filmadjije ne ostavljaju na miru.
Jedva se kutarisali jednog supka, Angelina Jolie, kad eto Turaka i njihovih Tarkana. Tragedija. :sad:
ništa bez Spilberga i Kerima Lučarevića kao konsultanta.

tu će biti više tehnike nego kod Prokhorovke.
Ne prizivaj Spilberga zaboga milog,
Izbaci nam neki “Bliski Susret Tri Vrste”, i ponovo nas zavaditi, a taman se poceli zvaliti k’o sav normalan svijet.
The 51st State

#55 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by The 51st State »

ova raja sto se keseri, bas me interesuje ko su njihovi favoriti devedestih pa da bacimo pljuc kako treba.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Chmoljo »

Topa, Juka, Caco, obadva Ćele...
hizo ramidovic

#57 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by hizo ramidovic »

pedeset wrote: zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države:
mlogi ljudi zive brez drzave, pa sta sad?
pedeset wrote: Nemamo vode,
nije tacno, vode ima al budne nekad redukcia to je normalno svadze u svjetu, zato pripremi bidone paces vazda imat
pedeset wrote:opština centar je 10 puta važnija od drugih
pazar nije, sve pare su tuj, svak bise za nju borijo
pedeset wrote:100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati,
znasli ti brojat do sto hiljada, garant neznas pa tise gadi komentarisat a dase okrenes oko sebe vidijo bi svadze napredak
pedeset wrote:reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću",
revizia je bila dobro odradzena al nije dala medznarodn azajednica jer nevoli bosnjake
pedeset wrote: Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA,
e jebiga jaro ako vam ni ibro nevalja ko vam ondak valja od bijelasnice napravijo evropski i svjecki skiaski centar covijek ima viziu sta treba radit al djaba mescini jope nevalja
pedeset wrote:uveli nam akcize,
pa sta kao su uveli? uvode i u drugim zemljama, pase niko nebuni, samo se ovdije galami hocete da imate vodze davas odvedu u evropu a kukate sto su uveli akcize, dze to ima?
pedeset wrote: Amira Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi
Amiru su zavidni jer covijek zna sparama, ovo je lazna obtuznica i bice oslobodzen
pedeset wrote:sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...
trebas se okrenut oko sebe pada vidis kako firme giganti dobro rade, proizvode, otvaraju se trzni centri, auto putovi, mostovi, gradilista rade punom parom...al djaba tebi pricat kasi ti zavidan i ljubomoran neki covijek
Last edited by hizo ramidovic on 26/12/2017 15:55, edited 1 time in total.
irac300

#58 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by irac300 »

Kralj mudrosti?! :lol: Ne znam ko ga je više nasank'o Tuđman ili Milošević. Kad skontam, dobro mi ikako egzistiramo na ovim prostorima ko nas je vodio. Al' hajde, ima ljudi koji će bacat desanku na ovakve sapunjare, da im ne kvarim ćejf.

I da, ''srušio komunističku oligarhiju''. :lol: Je l' ima u serije vezivanje zastava sa SDS-om i HDZ-om? :izet: Nećemo prekrajati historiju, pa nismo valjda k'o oni anam. :skoljka:
Fudo387

#59 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

The 51st State wrote:ova raja sto se keseri, bas me interesuje ko su njihovi favoriti devedestih pa da bacimo pljuc kako treba.
Partizanska eskadrila, svake hefte bar osam puta na federalnoj. :D
The 51st State

#60 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by The 51st State »

tito pa alija, jbg o njima se filmovi i serije snimaju, hajmo sad ozezi.
BarbaDue

#61 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by BarbaDue »

Alija r. je mogao biti mnogo bolji ali i takav je za ove današnje, redom, babo!
Grean

#62 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Grean »

pedeset wrote:zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države: Nemamo vode, djeca nam idu u Njemačku da rade najzadnje poslove jer ovdje za njih nema mjesta ako ne ližu guzice SDA "eliti", Srebrenicu su izdali drugi put, opština centar je 10 puta važnija od drugih, dovode nam arapska govna koja nas ponižavaju gore nego četnici u ratu, 100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati, reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću", Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA, Sebija uništila zdravstvo, ljudi koji nemaju hljeba da jedu zbog SDA moraju kupovati sami sebi lijekove, uveli nam akcize, Amiraq Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi onima koji imaju para da kupe mjesto a ne djeci onih koji su ginuli za BIH, brojne druge koji su u vrhu stranke su u zatvoru završili, čak ih je i Erdogan odjebao u tolikoj mjeri, tako da glupi bakir može jedino da se uslika sa njim prije nego ovaj ode u Srbiju da ostavlja kapital, sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...
Nisam pristalica Alije imao je mnoge greske ali sta je bila alternativa vas koji ga redovno pljujete?

Mozda tadasnji SDP koji je dok je bio na vlasti predao svo oruzje TO na cuvanje JNA? Je li to bila alternativa koja nas je trebala voditi u ratu? Jedan od poteza koji nas je najvise kostao tad kad se odredjivao tok rata.

To su recimo umni potezi koje Alijini kriticari nikad ne pominju.
The 51st State

#63 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by The 51st State »

Fudo387 wrote:
The 51st State wrote:ova raja sto se keseri, bas me interesuje ko su njihovi favoriti devedestih pa da bacimo pljuc kako treba.
ja ba ali to je kurac smio kritikovati :D
Fudo387

#64 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

The 51st State wrote:
Fudo387 wrote:
ja ba ali to je kurac smio kritikovati :D
Sto bi kritikovali kad je prvi dan prikazivanja zaradio 200 miliona dolara, isto Kapetan Amerika.
Od tih para nam napravili auto put Bihac-Trnovo.
Rahmetli Alija ga jos nije ni okrecio.
Matzan

#65 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Matzan »

Kao prvo, čista 10-ka za @sunceKOtepsija, čovjek ima smisla za sarkazam i trolovanje.

Drugo, daleko od toga da je Alija Izetbegović bio "kralj mudrosti" i nepogrješiv.
Ipak, i pored svih njegovih mana, draže mi je da je on bio na čelu moje države, nego da je bio neki Milošević, Karadžić, Tuđman, Boban, Fikret Abdić, Prlić i sl.

A kad je ta neka jeftina turska sapunica u pitanju, neka je na sramotu prije svega njegovom sinu Bakiru koji je dozvolio da se na taj način predstavlja lik i djelo njegovog oca.
Hakiz

#66 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

hizo ramidovic wrote:...
Hizo, sunce našeg foruma. Dođi češće, neka nas svjetlost tvoje mudrosti obasja i vodi u mraku u kojem smo.
Grean

#67 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Grean »

Bolje bi bilo da smo izgurali onda i imenovali aerodrom po njemu, ako nista iz inata :mrgreen:

Tada bi ona frka, nece Dodik nikad sletiti na njega, Esdaun stopira inicijativu koristeci se pravom visokog predstavnika.

Od tad dobismo skole nazvane po Srbiji, studentske domove po Karadzicu, nelegalne referendume, aerodrom u Zagrebu po vodji UZP.

Vrijeme je da se inicijativa obnovi za aerodrom u Sarajevu.
Obi Wan Bosnian

#68 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Obi Wan Bosnian »

Nemojte zezati. Ja se uvijek rasplačem kada Jelene kaže " Nije major poginuo. Niko nije vidio da je njegov avio pao" :sad:
fakat

#69 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by fakat »

Krokodajl wrote:Tepsija zapisuješ li to ovo ? :D
:lol: :lol:
pedeset

#70 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by pedeset »

Grean wrote:
pedeset wrote:zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države: Nemamo vode, djeca nam idu u Njemačku da rade najzadnje poslove jer ovdje za njih nema mjesta ako ne ližu guzice SDA "eliti", Srebrenicu su izdali drugi put, opština centar je 10 puta važnija od drugih, dovode nam arapska govna koja nas ponižavaju gore nego četnici u ratu, 100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati, reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću", Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA, Sebija uništila zdravstvo, ljudi koji nemaju hljeba da jedu zbog SDA moraju kupovati sami sebi lijekove, uveli nam akcize, Amiraq Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi onima koji imaju para da kupe mjesto a ne djeci onih koji su ginuli za BIH, brojne druge koji su u vrhu stranke su u zatvoru završili, čak ih je i Erdogan odjebao u tolikoj mjeri, tako da glupi bakir može jedino da se uslika sa njim prije nego ovaj ode u Srbiju da ostavlja kapital, sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...
Nisam pristalica Alije imao je mnoge greske ali sta je bila alternativa vas koji ga redovno pljujete?

Mozda tadasnji SDP koji je dok je bio na vlasti predao svo oruzje TO na cuvanje JNA? Je li to bila alternativa koja nas je trebala voditi u ratu? Jedan od poteza koji nas je najvise kostao tad kad se odredjivao tok rata.

To su recimo umni potezi koje Alijini kriticari nikad ne pominju.
De mi reci živ bio šta su onda maloumni potezi? Onoliko naroda izginulo, a mi koji smo preživjeli gledamo i živimo OVO, sa njegovim "umnim" potezima? Samo mi reci šta bi bilo gore i maloumnije od ovoga, ljubim te odgovori mi? :kiss:
sekerbay

#71 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by sekerbay »

Chmoljo wrote:Image
Pravi se našo da komentariše :mrgreen: još se prvi zaletio :lol:

Inače, velika zahvala braći turcima koji su snimili seriju kako bismo evocirali uspomene na davno prohujala ali nikad zaboravljena vremena.
Osim toga, pohvala ide i bratu tepsiji koje je, poučen primjerom onoga kome smo ostavljeni u amanet, skupio hrabrosti i otvorio ovu temu i to u po "crvenog gnijezda"
aferim, brate tevsi.
kockakockica

#72 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by kockakockica »

Bio je dosta naivan, ali dobar covjek. Sve zivo mu se potura, a nigdje nijednog validnog dokaza. Nema iza njega vila, skupih automobila i zgrada. Umro je skromno kao sto je i zivio, nesto kao onaj Mujica iz Urugvaja.
Kad je bilo najteze stao je na celo drzave i povukao historijski potez nezavisnosti, otrgao narod od velikosrpskog terora dugog vise od 100 godina. Da ga nije bilo danas bi u Sarajevu govorili srpski jezik, glavna faca bi nam bio Vucic. Vise nego dovoljno meni
Samo pogledajte kako se Srbi i Hrvati ponasaju prema BH zadnjih 20 godina, pametnom dosta.

Islo se tako daleko da je sljam od ljudi tipa Darko Brkan izmisljao stvari kao sto su "zlatne kasike", I. Deklaracije i ostalo. Srbi, Hrvati, Abdicevci, komunjare ga mrze sto je dovoljan pokazatelj onima koji imaju nesto u glavi. Pogrijesio je nekoliko puta, ali je jos vise uradio pravilno. Hvala mu na BH, kakva je da je nasa je :thumbup:

:thumbup:
Hakiz

#73 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

kockakockica wrote:Kad je bilo najteze stao je na celo drzave i povukao historijski potez nezavisnosti, otrgao narod od velikosrpskog terora dugog vise od 100 godina.
A drugi historijski potez?

Hint: 51:49.
kockakockica

#74 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by kockakockica »

Hakiz wrote:
kockakockica wrote:Kad je bilo najteze stao je na celo drzave i povukao historijski potez nezavisnosti, otrgao narod od velikosrpskog terora dugog vise od 100 godina.

Pritisli ga. Mogao je bolje
Sloba i Franjo su bili puno jaci pa su i oni klekli na koljena. Lahko je nama serendat po forumu
Hakiz

#75 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Hakiz »

kockakockica wrote:
Hakiz wrote:

Pritisli ga. Mogao je bolje
Sloba i Franjo su bili puno jaci pa su i oni klekli na koljena. Lahko je nama serendat po forumu
Stoji.

Samo, ako neko spasi 10 ljudi, a ubije jednog, pa onda dobije pohvale za spasavanje tih 10, a kaznu za ubistvo tog jednog, tako i Alija. Pohvale za dobro, pokude za loše.
Post Reply