Sarajevo - Graz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#51 Re: Sarajevo - Graz
Moguće što se hrane tiče, za sve ostalo smo mi fildžan tržište za bilo koju respektabilnu firmu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52 Re: Sarajevo - Graz
Ubice te predrasude.530i wrote:Eno u Minehnu glavna priča gdje jeftiniji plin za nasut i da li su bolje Tigar, Sava ili Sportiva, hajte molim vas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53 Re: Sarajevo - Graz
Drukcije recepture ne znace nuzno drukciji kvalitet.Throttle wrote:Moguće što se hrane tiče, za sve ostalo smo mi fildžan tržište za bilo koju respektabilnu firmu
Naravno, nasim pokondirenim tikvama je uzitak pricati kako Nutelu jedu samo iz Njemacke (posalje im daidzinica iz Ingloštada dijasporskim busem
I spremni su sebe uvjeravati da je trenerka kupljena u beckom šoping centru bolja od one iz Skenderije, kao sto vidis
Na takvima sam svojevremeno troduple dnevnice uzimao
- Ned071
#54 Re: Sarajevo - Graz
Ko mozart kugle. U becu 15 eura. U merkatoru 13 maraka...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#55 Re: Sarajevo - Graz
Nije u pitanju samo nase trziste. Istocno od nase nam drage svabije postoji svijet koji se zove istok, koji broji stotinu i više miliona stanovnika, bez Rusije, ogromno a ne baš bogato stanovništvo, uvali mu što se moze uvaliti.Throttle wrote:Moguće što se hrane tiče, za sve ostalo smo mi fildžan tržište za bilo koju respektabilnu firmu
- friskyoreo
#56 Re: Sarajevo - Graz
U Njemackoj, ako je vec cijena hrane u pitanju ima za svaciji dzep. Ako cete jeftino i discount cijene, onda dobijete hranu prepunu antibiotika, aditiva, konzervanasa i ne znam ni ja cega - tu je bitna samo kolicina. Ali ako ste spremni platiti minimalno duplo, a uglavnom i vise, onda moguce je kupiti i organsku hranu koja je koliko toliko i kvalitetna...
Sta se u Bosni prodaje, to je tesko ustvrditi tako da je tesko napraviti pravu usporedbu.
Sta se u Bosni prodaje, to je tesko ustvrditi tako da je tesko napraviti pravu usporedbu.
-
Me_again
#57 Re: Sarajevo - Graz
Mene je ubilo saznanje iz prve ruke koliko se auta zimi vozi na ljetnim gumama u toj istoj Njemackoj._BataZiv_0809 wrote:Ubice te predrasude.530i wrote:Eno u Minehnu glavna priča gdje jeftiniji plin za nasut i da li su bolje Tigar, Sava ili Sportiva, hajte molim vas.
Sada, da li je rijec o "previsokom" standardu, ili o lijenosti ili o neznam ni ja o cemu .......
Kod nas raja bar svjesno raspravljaju o Tigru koji je i dalje 300% bolja guma zimi od bilo koje ljetnje. I to ja zaista postujem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#58 Re: Sarajevo - Graz
Ma ne daj se upetljat u ovu pricu. Kakve veze ima Tigar sa ovim o cemu pricamo? Mozda jedino ako u Njemacku tuse kvalitetnije gumeMe_again wrote:
Mene je ubilo saznanje iz prve ruke koliko se auta zimi vozi na ljetnim gumama u toj istoj Njemackoj.
Sada, da li je rijec o "previsokom" standardu, ili o lijenosti ili o neznam ni ja o cemu .......
Kod nas raja bar svjesno raspravljaju o Tigru koji je i dalje 300% bolja guma zimi od bilo koje ljetnje. I to ja zaista postujem.
-
Me_again
#59 Re: Sarajevo - Graz
Upetljani smo svi u ovu pricu vec davno, od 45-te, da ne sirimo temu._BataZiv_0809 wrote:Ma ne daj se upetljat u ovu pricu. Kakve veze ima Tigar sa ovim o cemu pricamo? Mozda jedino ako u Njemacku tuse kvalitetnije gumeMe_again wrote:7
Mene je ubilo saznanje iz prve ruke koliko se auta zimi vozi na ljetnim gumama u toj istoj Njemackoj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#60 Re: Sarajevo - Graz
Ma ne daj se upetljat u pricu sa auto foruma, na to sam mislio. Kolega je alergičan na TigarMe_again wrote:
Upetljani smo svi u ovu pricu vec davno, od 45-te, da ne sirimo temu.
-
Me_again
#61 Re: Sarajevo - Graz
Ovo prvo sto si naveo je upravo ono sto sam nazvao Junk Food u nekom prethodnom postu. Ali, nasi to vide i odmah zakljucuju kako je hrana u DE jeftinija nego kod nas.friskyoreo wrote:U Njemackoj, ako je vec cijena hrane u pitanju ima za svaciji dzep. Ako cete jeftino i discount cijene, onda dobijete hranu prepunu antibiotika, aditiva, konzervanasa i ne znam ni ja cega - tu je bitna samo kolicina. Ali ako ste spremni platiti minimalno duplo, a uglavnom i vise, onda moguce je kupiti i organsku hranu koja je koliko toliko i kvalitetna...
-
Me_again
#62 Re: Sarajevo - Graz
Je li pao na alergotestu ?_BataZiv_0809 wrote:Ma ne daj se upetljat u pricu sa auto foruma, na to sam mislio. Kolega je alergičan na TigarMe_again wrote:
Upetljani smo svi u ovu pricu vec davno, od 45-te, da ne sirimo temu.
Ako nije onda nije alergican
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#63 Re: Sarajevo - Graz
Jebo majku sta sam se nagledo hamši sto nakupuju onih pudinga za 70 eurocenti pa ga nose u Bosnu ko da je skalp Bigfoota.Me_again wrote:Ovo prvo sto si naveo je upravo ono sto sam nazvao Junk Food u nekom prethodnom postu. Ali, nasi to vide i odmah zakljucuju kako je hrana u DE jeftinija nego kod nas.friskyoreo wrote:U Njemackoj, ako je vec cijena hrane u pitanju ima za svaciji dzep. Ako cete jeftino i discount cijene, onda dobijete hranu prepunu antibiotika, aditiva, konzervanasa i ne znam ni ja cega - tu je bitna samo kolicina. Ali ako ste spremni platiti minimalno duplo, a uglavnom i vise, onda moguce je kupiti i organsku hranu koja je koliko toliko i kvalitetna...
Da ne pricam o sirevima i salamama i ostalom smetlju iz Aldija. Al' hej iz Njemacke je to
-
Me_again
#64 Re: Sarajevo - Graz
Pa jeftinije je, sta hoces ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#65 Re: Sarajevo - Graz
Eh ne znas ti kako je (kod nas) u Njemackoj 
-
Me_again
#66 Re: Sarajevo - Graz
Mogu misliti._BataZiv_0809 wrote:Eh ne znas ti kako je (kod nas) u Njemackoj
Ma nas je zajebo sudija
-
530i
#67 Re: Sarajevo - Graz
Hoće to kad se zoveš BakirBakir1 wrote:Meni je ovdje bolje...530i wrote:Blago vama koji mislite da je sve isto ovdje i vani, samo to mogu reći.
PS Ništa lično
-
530i
#68 Re: Sarajevo - Graz
Me_again wrote:Mene je ubilo saznanje iz prve ruke koliko se auta zimi vozi na ljetnim gumama u toj istoj Njemackoj._BataZiv_0809 wrote:Ubice te predrasude.530i wrote:Eno u Minehnu glavna priča gdje jeftiniji plin za nasut i da li su bolje Tigar, Sava ili Sportiva, hajte molim vas.
Misliš u prosjeku su svi neznalice i nemaju para pa taljigaju na zimskim gumama non-stop?
Ovakvu priču kakvu vas dvojica citiranih pričate ne priča ni Bakir Izetbegović, o blagostanju kod nas, umijte se malo hladnom vodom.
I ovi "naši" jugošvabe koji vani iole znaju sa matematikom i pored najčešće fizičkih poslova žive veoma pristojno. A domaći koji završe kakvu solidnu školu, to su oni koji voze auta od 3 i više hiljada kubika. Dok je kod nas prosjek 15 godina leš sa Tigar gumama npr. I nemojte misliti da se nekome rugama, samo konstatujem, treba biti realan. Sve je bolje, od auta i guma do bilo kog aspekta života. Pa i hrane i obuće i odjeće...šta god hoćete.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#69 Re: Sarajevo - Graz
Mislio sam da Drvosjeca slabo zakljucuje, ali ti si ga brate prekuco 
-
Me_again
#70 Re: Sarajevo - Graz
Ja se umivam toplom vodom jer je imam. I bolje cisti lice a i misli nego hladna.530i wrote:Me_again wrote:Mene je ubilo saznanje iz prve ruke koliko se auta zimi vozi na ljetnim gumama u toj istoj Njemackoj._BataZiv_0809 wrote:
Ubice te predrasude.
Misliš u prosjeku su svi neznalice i nemaju para pa taljigaju na zimskim gumama non-stop?
Ovakvu priču kakvu vas dvojica citiranih pričate ne priča ni Bakir Izetbegović, o blagostanju kod nas, umijte se malo hladnom vodom.
I ovi "naši" jugošvabe koji vani iole znaju sa matematikom i pored najčešće fizičkih poslova žive veoma pristojno. A domaći koji završe kakvu solidnu školu, to su oni koji voze auta od 3 i više hiljada kubika. Dok je kod nas prosjek 15 godina leš sa Tigar gumama npr. I nemojte misliti da se nekome rugama, samo konstatujem, treba biti realan. Sve je bolje, od auta i guma do bilo kog aspekta života. Pa i hrane i obuće i odjeće...šta god hoćete.
Niko ovdje ne prica o blagostanju kod nas, nego pokusavamo upozoriti da "nije zlato sve sto sija" pa tako ni famozna Njemacka. Blagostanja vise skoro da nigdje nema.
Nekom je fantasticna prica da se tamo moze zaraditi 2 tisuce E mjesecno, ali ja dobro znam da to nije nikakva lova za cijene zivota tamo. Tu ne mislim samo o cijeni Junk Food-a nego naravno o stanarinama, autu, gorivu itd.
A takodjer dobro znam da u prosjeku prodavacica u nekom trgovackom centru ili posluzi ima platu od 800 Eura, pa malo skontaj kako je (ne)moguce zivjeti sa takvim primanjima u DE.
Sto se cijena tice, evo npr ja preferiram Ecco obucu. Kod nas kupujem cipele za 150 do 200 KM au DE potpuno isti model kosta nominalno isto, ali u Eurima.
Mislim, ne bih ja vise o tome.....
-
530i
#71 Re: Sarajevo - Graz
Priznajte sad da me ložite sa odgovorima 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#72 Re: Sarajevo - Graz
Ma niko ba ne prica o blagostanju kod nas
samo ukazujemo da je glupa prica po kojoj je ista roba bolja vani nego kod nas. Ja o tome pricam iz prve ruke i sopstvenog visegodisnjeg iskustva, bas kao i o tim nesretnim gumama, sto za njega ne bih bas rekao.
-
Me_again
#73 Re: Sarajevo - Graz
Ne znam prijatelju sta da ti kazem. Ja imam odredjena ne mala iskustva, a zaista ne znam kakva imas ti jer te ne poznajem.530i wrote:Priznajte sad da me ložite sa odgovorima
Moja prica je potkrijepljena mojim iskustvima. Mozes se i ne moras slagati sa mnom.
Ali, ja znam sta radim i gdje mi je mjesto i ne pustam u svoj zivot nikakve fantazije tipa "svugdje je bolje nego ovdje". Pri tome nisam naivan da smatram kako je ovdje idealno, vrlo daleko od toga.
Ali, kao sto rekoh, nije zlato sve sto sija .....
-
530i
#74 Re: Sarajevo - Graz
Roba jeste bolja, to je dokazano x puta. I to se ne skriva, a to reznovanje "različiti sastojci - isti proizvod" pobija osnove logike, hoću reći ne stoji.
Ko se ne zna pokriti koliko je dugačak svugdje je zeznut, ko tjera modu također, ali tamo pristojni ljudi vrlo pristojno žive. Ovdje pristojni ljudi najebavaju. Bolja, kvalitetnija je hrana, odjeća, obuća, svi segmenti života u principu...naravno ima lošeg i preskupog, ali ima i kvalitetnih stvari po korektnim cijenama. Pričam iz ličnog iskustva. Adidas patike iz Njemačke evo već treću godinu, pomalo se ofucale, ali bez problema gaze još, plaćene 42 eura. Ovdje su slične preko 100 i otprilike traju jednu sezonu (proljeće, ljeto, jesen). I masa drugih stvari.
Ko se ne zna pokriti koliko je dugačak svugdje je zeznut, ko tjera modu također, ali tamo pristojni ljudi vrlo pristojno žive. Ovdje pristojni ljudi najebavaju. Bolja, kvalitetnija je hrana, odjeća, obuća, svi segmenti života u principu...naravno ima lošeg i preskupog, ali ima i kvalitetnih stvari po korektnim cijenama. Pričam iz ličnog iskustva. Adidas patike iz Njemačke evo već treću godinu, pomalo se ofucale, ali bez problema gaze još, plaćene 42 eura. Ovdje su slične preko 100 i otprilike traju jednu sezonu (proljeće, ljeto, jesen). I masa drugih stvari.
-
Me_again
#75 Re: Sarajevo - Graz
Kada smo kod Adidasa, ja licno bio u tvornickom outlet-u 300 metara od tvornice. To je cca 20 km od Nirnberga. Kupio patike, sretan. Dosao kuci i razgledam ih, na njima pise Made in Indonesia. WTF. Isto kao sto sam u centru Chicaga kupio Levis farmerke, a one proizvedene u Egiptu. I moram priznati da su one Vartex-ove bolje za dva koplja.530i wrote:Roba jeste bolja, to je dokazano x puta. I to se ne skriva, a to reznovanje "različiti sastojci - isti proizvod" pobija osnove logike, hoću reći ne stoji.
Mislim, prica o svemu tome je beskonacna.
Samo, treba biti realan i ne treba nasjedati na glupe price.
I, realno, sutra se radi, odoh snivati lijepe snove, npr Sportiva gume