Imas mladih pjevaca na pasja preskakala, glasova svih opsega i mogucnosti a cudo pa nemaju vecih koncerata nego came po kafanama. Nemamo mi taj mentalitet pa da mogu da uspiju u Bosni. Al zato kad ode u Srbiju more nekako i bit nesto od njega/nje. A nasi slusaju samo sto i Srbi slusajuuglavnomja wrote:triconja wrote:Nije ovo pogodno tlo za mlade muzicare, nismo Amerike pa da imamo nekakve bibere i gage i hane montanebosan wrote:Na sta je ovaj kompletan region spao da su glavne zvijezde djedovi i babe i jos lopatom uzimaju lovu . Omladina taraba , kolektivna depresija .
biber nula od pjevaca uzivo, bez studija ne bi mog'o ni u podugovima na stanici pjevat'
inace mu je publika do 12 godina starosti
nema dobrog mladog pjevaca sa dobrim pjesmama, tose je bio prva liga, ko valja prodje, ali nema kvaliteta...
odlican glas imao momak duge kose, mislim nermin puskar, ne sjecam se kako se grupa zvala ...ali mislim da vise ne pjeva
cola veceras zvucao kao na plocama od prije 30-40 godina![]()
najbolji glas regiona i sire
Pjevanje za novu godinu i pare.
- triconja
#51 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
-
radostan dan
#52 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
sledeči put slušaj starije...HAVANA wrote: Eh evo mene kod tog brege.Ovo ne vrijedi ni 100 km.Majke mi mene sramota,onaj alen kresti,sve neustimano,nidje veze.Predgrupa razvalila.
Doček 2018. u Kotoru: Nastupaju Rambo, Partibrejkersi, Električni orgazam...
- HAVANA
#53 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Lako bi mi to da nije mala sa nama...radostan dan wrote:sledeči put slušaj starije...HAVANA wrote: Eh evo mene kod tog brege.Ovo ne vrijedi ni 100 km.Majke mi mene sramota,onaj alen kresti,sve neustimano,nidje veze.Predgrupa razvalila.![]()
- ¤ jelena ¤
#54 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
radostan dan wrote:sledeči put slušaj starije...HAVANA wrote: Eh evo mene kod tog brege.Ovo ne vrijedi ni 100 km.Majke mi mene sramota,onaj alen kresti,sve neustimano,nidje veze.Predgrupa razvalila.![]()
Haj, ako te ne mrzi, kad se razbudiš i dođeš sebi... napiši kako je bilo, koje si trgove/kafane pohodio, je li bilo ljudi i tako to...
please...
Naravno, ovo važi ako si NG dočekao u Kotoru, ako ne...ne moraš.
I od mene srećna Nova i sve najbolje svima, koliko vas ima...

- muha_sa
#55 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
https://www.klix.ba/magazin/muzika/hilj ... /180101007uglavnomja wrote:triconja wrote:Nije ovo pogodno tlo za mlade muzicare, nismo Amerike pa da imamo nekakve bibere i gage i hane montanebosan wrote:Na sta je ovaj kompletan region spao da su glavne zvijezde djedovi i babe i jos lopatom uzimaju lovu . Omladina taraba , kolektivna depresija .
biber nula od pjevaca uzivo, bez studija ne bi mog'o ni u podugovima na stanici pjevat'
nema dobrog mladog pjevaca sa dobrim pjesmama, tose je bio prva liga, ko valja prodje, ali nema kvaliteta...
odlican glas imao momak duge kose, mislim nermin puskar, ne sjecam se kako se grupa zvala ...ali mislim da vise ne pjeva
- uglavnomja
#56 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
muha_sa wrote:https://www.klix.ba/magazin/muzika/hilj ... /180101007uglavnomja wrote:triconja wrote: Nije ovo pogodno tlo za mlade muzicare, nismo Amerike pa da imamo nekakve bibere i gage i hane montane
- uglavnomja
#57 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
triconja wrote: Imas mladih pjevaca na pasja preskakala, glasova svih opsega i mogucnosti a cudo pa nemaju vecih koncerata nego came po kafanama. Nemamo mi taj mentalitet pa da mogu da uspiju u Bosni. Al zato kad ode u Srbiju more nekako i bit nesto od njega/nje. A nasi slusaju samo sto i Srbi slusaju
nije dosta imati dobar glas
misim sa dobrim glasom moze pjevati tudje pjesme op kafanama i svadbama
onaj momak sto je pobijedio na prvom telentu, amel curic (plus onaj drugi), ima glasinu, ali ima jednu svoju pjesmu za koju znam.
da bi naptavio koncert mora imati nekog "djordja marjanovica", hitmakera, moze i dino merlin .... da mu napravi 5-10 hitova i jos 5-10 slusljivih pjesmica itd ... u nekom duzem periodu, i da izda bar 3 albuma da ima materijala za koncert od 3 sata
sta ce lik sa glasom koji je pobijedio na nekom talent showu pjevati na svom koncertu?
svi bi instant uspjeh, talent show, dobar glas, fina faca, noge, gujica, sise ... i da budu cola ili josipa lisac?
pa nece moci, koliko truda toliko i slave. nije ni cola otpjevao dvije pjesme pa psotao cola, trajalo je godinama, sa x albuma, natcjenjanja, koncerata, raznih aautora itd ...
a mentalitet - to je upravo taj danasnji globalni problem uspjeha preko noci, instant slava, youtube klikovi ... svi bi nesto nabrzaka, bez truda, ulaganja, borbe ...
evis presley je bio godinama odbijan kao netalentovan, nezanimljiv, losa muzika, los glas, prostacki ples itd ... ali je isao dalje, od grada do grada, od agenta do agenta ... dok nije postao elvis.
- insomnia78
#58 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
SKANDAL U BUDVI Alen Islamović i Tifa se potukli na dočeku 2018. godine? http://www.blic.rs/dsmffd5
Opet ga izmajorizirase
Udri ga Alene.

Opet ga izmajorizirase
Udri ga Alene.
- ¤ jelena ¤
#59 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Viš što ti je legenda....
uveseljava, usrećuje široke narodne mase i kad se pobije u bekstejĐu...
uveseljava, usrećuje široke narodne mase i kad se pobije u bekstejĐu...
- insomnia78
#60 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Ma ja to zato sto je musliman nabubo Srbina
- uglavnomja
#61 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
jah, blic javio, prenio sa nekog lokalnog portala vijest koja pocinje sa: navodno, postoje price ... blabla
inace, najgori pjevac dugmeta je alen, tifa onako, samo bebek je
inace, najgori pjevac dugmeta je alen, tifa onako, samo bebek je
- Drvosjeca iz Dejcica
#62 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
insomnia78 wrote:Ma ja to zato sto je musliman nabubo Srbina
-
dječak sa šibicama
#63 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
sto je alen skroman, najbolji kaze
- JThomas
#64 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvog-d ... /180101027
kako neustavan naslov, valjda konstitutivnih, ostalih i turista...
kako neustavan naslov, valjda konstitutivnih, ostalih i turista...
-
mali jomu
#65 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Meni je Cola bio bezveze, nista, ocekivao sam bolje..... ali pozitiva je sto je probio Sarajevski led za iduce godine. 
- Krokodajl
#66 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Alija ubio brašno u Tifi
- insomnia78
#67 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Mozda mu je ovaj “seretski” pokazo plac za tetovazu dzamije
-
mali jomu
#68 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Tifa..... i to je Tifina stvar,
bio mi je dobar..... pravo dobar, ali negdje se nesto desi, ljudi se mijenjaju.... i nije mi vise dobar.
bio mi je dobar..... pravo dobar, ali negdje se nesto desi, ljudi se mijenjaju.... i nije mi vise dobar.
-
dječak sa šibicama
#69 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
ako laserski odstrani tetovazu kod Karabega, bice opet dobar
-
mali jomu
#70 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
dječak sa šibicama wrote:ako laserski odstrani tetovazu kod Karabega, bice opet dobar
Zasto da ide kod karabega kad moze ako hoce otici kod tebe?
- ¤ jelena ¤
#71 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
A možda to tetoviranje stvarno utiče na glasovne sposobnosti, ko će ga znat.... 
-
dječak sa šibicama
#72 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Ja mislim da cisterne popijenog viskija vise uticu na glasovne sposobnosti, ali nije dokazano.
- insomnia78
#73 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Na centar za ravnotezu utice sigurno. Malo, malo pa padnes na necije koljeno
-
Timscho
#74 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
Ja ne bih rekao da je bezveze ali nista specijalno. Korektno odradio nastup, najvise zahvaljujuci back vokalima. Ali to danas valjda svi pop pjevaci tako rade, i kod nas i u svijetu. Puste glas taman toliko koliko je dovoljno da "zacine" pjesmu. Barem nije bilo patetike i suplje o gradu, ljubavi...mali jomu wrote:Meni je Cola bio bezveze, nista, ocekivao sam bolje..... ali pozitiva je sto je probio Sarajevski led za iduce godine.
- ¤ jelena ¤
#75 Re: Pjevanje za novu godinu i pare.
a kolko je pjevo Čolić....haman pola sata isfušerijo s bek vokalima bezveze pa pokupio pare i...kuči...