Kod nas neces naci da na utakmicama velicamo Topalovica zlocinca ili da uzvikujemo morbidne slogane kojima se velicaju zlocini, a po srbiji i hrvatskoj citav stadion i citava nacija pljesce i velica svoje ratne zlocince. Sjasi sa tom mitomanskom propagandom.Bloo wrote: Kad se ne uklapaju u generalizaciju.onda su izolovani otpaci
A kod onih tamo drugih moze generalizacija da su krvozedni jer se citav narod sastoji od izolovanih otpadaka
Koja logika
BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
- perfekcionista1
#51 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
- manijak1
#52 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Nije baš ni daleko od istine .Nije to ni bila namjera mog posta, vec odgovor na njegove generalizacije sa su bosnjaci nevine ovcice koje svi jebu stoljecima, a oni sute merhametli i trpe..
Kod njih tamo krvožedni nisu otpaci već se heroji.Aha
Kad se ne uklapaju u generalizaciju.onda su izolovani otpaci
A kod onih tamo drugih moze generalizacija da su krvozedni jer se citav narod sastoji od izolovanih otpadaka
Koja logika
A sad , Bloo - A Caco ?
1 na prema 100 nije nikad i neće nikad biti isto .
- Bloo
- Globalna šefica
#53 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Cim ti sjases sa generalizacijomperfekcionista1 wrote:Kod nas neces naci da na utakmicama velicamo Topalovica zlocinca ili da uzvikujemo morbidne slogane kojima se velicaju zlocini, a po srbiji i hrvatskoj citav stadion i citava nacija pljesce i velica svoje ratne zlocince. Sjasi sa tom mitomanskom propagandom.Bloo wrote: Kad se ne uklapaju u generalizaciju.onda su izolovani otpaci
Koja logika
-
L u c i f e r
#54 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Nas najveci problem je glupost
Iz gluposti proizlaze i merhametluk i papanluk i bahatluk i javasluk i...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#55 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Bošnjaku je haram spavati sa oba oka zatvorena.
- Bloo
- Globalna šefica
#56 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Sve sam safete sve sam..manijak1 wrote: Kod njih tamo krvožedni nisu otpaci već se heroji.
A sad , Bloo - A Caco ?
1 na prema 100 nije nikad i neće nikad biti isto .
- manijak1
#57 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
sluganlukL u c i f e r wrote:Nas najveci problem je glupost
- DaysleepeR
#58 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
otkud ti znaš kako se ja izjašnjavam ili zovem na kraju krajeva?Maraschino wrote:rece jedan nebosnjak.DaysleepeR wrote:merhametluk u bošnjaka je mit, nema većih dušmana jednih prema drugima u evropi
ovo o čemu ti pišeš je nedostatak političke moći, a isti je rezultat politične nezrelosti i kratkovidnosti gdje se biraju politički diletanti sitni piljari i kriminalci kao vođe naroda pa onda nit znaju, nit mogu, niti imaju s čim kome šta konkretno uraditi
moć i snaga koju je armija BiH imala u ratu, dejtonskim sporazumom je ukinuta, kao i snaga svake druge vojne sile na ovim prostorima
ostali su samo mitovi i ratne priče i fantazije kojima plašimo jedni druge i kojima se i jedni i drugi i treći sokole ne bi im se ćuna većom ukazala
a sve u svemu sve go klošar poderanih gaća koji ne može bez kredita priuštiti ništa, i to je naša realnost i glavni problem
- Maraschino
#59 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
nemam pojma niti me interesuje ali Bosnjak nisi.DaysleepeR wrote:otkud ti znaš kako se ja izjašnjavam ili zovem na kraju krajeva?Maraschino wrote:rece jedan nebosnjak.DaysleepeR wrote:merhametluk u bošnjaka je mit, nema većih dušmana jednih prema drugima u evropi
ovo o čemu ti pišeš je nedostatak političke moći, a isti je rezultat politične nezrelosti i kratkovidnosti gdje se biraju politički diletanti sitni piljari i kriminalci kao vođe naroda pa onda nit znaju, nit mogu, niti imaju s čim kome šta konkretno uraditi
moć i snaga koju je armija BiH imala u ratu, dejtonskim sporazumom je ukinuta, kao i snaga svake druge vojne sile na ovim prostorima
ostali su samo mitovi i ratne priče i fantazije kojima plašimo jedni druge i kojima se i jedni i drugi i treći sokole ne bi im se ćuna većom ukazala
a sve u svemu sve go klošar poderanih gaća koji ne može bez kredita priuštiti ništa, i to je naša realnost i glavni problem
- DaysleepeR
#60 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
ono što ti nisi je pametan, a ja ću ti objasniti kako i zaštoMaraschino wrote: nemam pojma niti me interesuje ali Bosnjak nisi.
ti dakle hoćeš da kažeš da o bošnjačkom merhametu može govoriti samo bošnjak jer je bošnjački merhamet samo vidljiv bošnjacima, tj. isti funkcioniše samo na unutarbošnjačkom principu i ne postoji za nebošnjake?
kakav je onda to merhamet?
to želiš reći?
i šta je to bošnjak, kako se postaje bošnjak? kako se biva priznat bošnjakom? želim tu čast! da zaslužim.
- It_is_a_Leclerc
#61 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Bošnjaci nisu potomci Ilira, već južni Slaveni kao i svi ostali narodi oko nas. Potomci Ilira su Albanci, djelimično.perfekcionista1 wrote:Merhametluk je nesto sto je uvijek krasilo Bosnjake, to nam je u genima, ali sada je to vec preraslo u kukavicluk. Bosnjaci kao potomci Ilira koji su bili poznati po svojoj blagosti i naivnosti ne smiju da ostanu uspavani ako zele da ne zavrse kao i sami Iliri, u historiji starih nepostojecih naroda. Ne vrijedjam ja svoj narod ovim komentarima, ne kazem da smo kukavice u punom znacenju te rijeci, pokazali smo u ratu da nismo, ali neke stvari se moraju promjeniti.
Cijela tema je plakanje što ne postoji bošnjački nacionalizam, a bošnjački nacionalizam ne postoji jer je za nacionalizam potrebna nacija. Bošnjaci su polu-dovršena nacija kojoj, zbog stalnih upliva religijskog utjecaja, nikad nije dozvoljeno da stasa u naciju i izgradi nešto što se zove nacionalna svijest.
I da... Morate prestati pozivati kolektivitet na akciju, jer od tog nema ništa. Smeta vam Tifa? Idite prebijte ga. Smeta vam Beljo? Uradite mu nešto nažao. Ali nemojte tražiti od bošnjačkog naroda da vam ispunjava želje i liječi frustracije, jer je ogromna većina ovog naroda izluđena, gladna, jadna, napaćena, siromašna i prevarena, sa teretom izgubljenog rata, prošlosti koja je crna i budućnosti koje, uglavnom, nemamo, te nam je discipliniranje propalih rokera i nekakvih batinaša uistinu zadnja rupa na svirali.
- It_is_a_Leclerc
#62 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Sudeći po minulom radu pomenutog forumaša, mislim da možemo očekivati odgovor - članstvom u SDA.DaysleepeR wrote:ono što ti nisi je pametan, a ja ću ti objasniti kako i zaštoMaraschino wrote: nemam pojma niti me interesuje ali Bosnjak nisi.
ti dakle hoćeš da kažeš da o bošnjačkom merhametu može govoriti samo bošnjak jer je bošnjački merhamet samo vidljiv bošnjacima, tj. isti funkcioniše samo na unutarbošnjačkom principu i ne postoji za nebošnjake?
to želiš reći?
i šta je to bošnjak, kako se postaje bošnjak? kako se biva priznat bošnjakom? želim tu čast! da zaslužim.
- DaysleepeR
#63 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
odobravač identiteta u bošnjaka
pa i Ivica šarić je u SDA pa nije bošnjak
pa i Ivica šarić je u SDA pa nije bošnjak
- Kejn
#64 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Ne znam kako te iko može ozbiljno shvatiti nakon ovakvih izvala....It_is_a_Leclerc wrote: Bošnjaci nisu potomci Ilira, već južni Slaveni kao i svi ostali narodi oko nas. Potomci Ilira su Albanci, djelimično.
- horkesh
#65 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Da se pojavi neki bošnjački Milošević, bujanje bošnjačkog nacionalizma uopšte nije nemoguće.It_is_a_Leclerc wrote:
Cijela tema je plakanje što ne postoji bošnjački nacionalizam, a bošnjački nacionalizam ne postoji jer je za nacionalizam potrebna nacija. Bošnjaci su polu-dovršena nacija kojoj, zbog stalnih upliva religijskog utjecaja, nikad nije dozvoljeno da stasa u naciju i izgradi nešto što se zove nacionalna svijest.
Mislim, pravi bošnjački nacionalista, ne ovi SDA-ovci. Neki dobri orator da grmi o bošnjačkoj BiH, hiljadugodišnjem pravu na ovu zemlju... Onda podsjećanje na sve nepravde prošlosti, zavjeru međunarodne zajednice, genocid. Vjerovatno bi s pratnjom obilazio sva stratišta Bošnjaka.
Narod bijedan, gladan i ponižen. Kad je situacija takva, uhvatili bi se za bilo koga da obnovi nacionalni ponos. Dodik, recimo, u RS-u je upravo na tome se izgradio.
Mitologija je već spremna, uloge podijeljene.
- It_is_a_Leclerc
#66 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Uz dužno poštovanje, ja se ne sjećam da sam vas išta pitao.Kejn wrote:Ne znam kako te iko može ozbiljno shvatiti nakon ovakvih izvala....It_is_a_Leclerc wrote: Bošnjaci nisu potomci Ilira, već južni Slaveni kao i svi ostali narodi oko nas. Potomci Ilira su Albanci, djelimično.
- It_is_a_Leclerc
#67 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Dodik jaše talas nikad ugaslog srpskog nacionalizma iz 90-tih kojem je amputirana vojna moć. Srpski nacionalizam je konstanta, oproban recept i tu nema ništa novo.horkesh wrote:Da se pojavi neki bošnjački Milošević, bujanje bošnjačkog nacionalizma uopšte nije nemoguće.It_is_a_Leclerc wrote:
Mislim, pravi bošnjački nacionalista, ne ovi SDA-ovci. Neki dobri orator da grmi o bošnjačkoj BiH, hiljadugodišnjem pravu na ovu zemlju... Onda podsjećanje na sve nepravde prošlosti, zavjeru međunarodne zajednice, genocid. Vjerovatno bi s pratnjom obilazio sva stratišta Bošnjaka.
Narod bijedan, gladan i ponižen. Kad je situacija takva, uhvatili bi se za bilo koga da obnovi nacionalni ponos. Dodik, recimo, u RS-u je upravo na tome se izgradio.
Mitologija je već spremna, uloge podijeljene.
Problem je što nacionalizam ne rješava problem. Samo ga prikriva. Ili, simbolički, umjesto da otkrijemo i uklonimo ono što smrdi, nacionalizam nudi da okrenemo glavu na drugu stranu.
- Rampage
#68 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Sad bi ti određiv'o ko šta i gdje smije pisati ovdje na forumuIt_is_a_Leclerc wrote:Uz dužno poštovanje, ja se ne sjećam da sam vas išta pitao.Kejn wrote:Ne znam kako te iko može ozbiljno shvatiti nakon ovakvih izvala....It_is_a_Leclerc wrote: Bošnjaci nisu potomci Ilira, već južni Slaveni kao i svi ostali narodi oko nas. Potomci Ilira su Albanci, djelimično.
E vi ljubitelji fašističkih metoda ste stvarno prava raja, baš ste simpatični
-
Fudo387
#69 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Bezveze dizes frku, sta ima veze ako nisi Bosnjak, big deal.DaysleepeR wrote:ono što ti nisi je pametan, a ja ću ti objasniti kako i zaštoMaraschino wrote: nemam pojma niti me interesuje ali Bosnjak nisi.
to želiš reći?
- DaysleepeR
#70 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
pa ko kaže da nisam? jesu li si izgubili razum u ovoj državi?Fudo387 wrote:Bezveze dizes frku, sta ima veze ako nisi Bosnjak, big deal.DaysleepeR wrote:ono što ti nisi je pametan, a ja ću ti objasniti kako i zaštoMaraschino wrote: nemam pojma niti me interesuje ali Bosnjak nisi.
to želiš reći?
kojim autoritetom neko sebi uzme za pravo da na osnovu nečijih gledišta dijeli etikete ko je šta?
kakve su to nebuloze
- Bloo
- Globalna šefica
#71 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Može li se dobiti, taksativno navedeno, šta čini Bošnjaka, pa da se možda pronađemo?
-
Fudo387
#72 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Dobro, jebaji ga, kad ste vec tolk’o navalili, eto, Bosnjaci ste.
Happy now?
Happy now?
-
Novak20
#73 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
"Sačuvaj me Bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i bošnjačkog merhametluka."
- arzuhal
#74 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Po potrebi sam i Bosanac i Bošnjak.
Ovisi šta ljudima više smeta.
B.B.
- Bloo
- Globalna šefica
#75 Re: BOSNJACKI MERHAMETLUK JE KUKAVICLUK!
Mene stvarno interesuje šta to čini Bošnjaka....kako znaš da si bošnjak?Fudo387 wrote:Dobro, jebaji ga, kad ste vec tolk’o navalili, eto, Bosnjaci ste.
Happy now?
-
-
-
-