ali tu vidis otprilike , (uzimajuci u obzir da ce neko radije dati plus na komentar koji mu se svidja - nego minus na onaj koji mu se ne svidja) da je odnos pozitivnog misljenja prema SDA (B.Izetbegovic) onakav kakav bi ocekivali u skladu rezultata izbora (uzimajuci u obzir da oni koji ga podrzavaju ce vjerovatnije izaci na izbore i glasati za njega , nego sto ce oni koji su protiv uopste izaci na izbore)Acid25 wrote:Ti si na osnovu klix komentara zaključio da 80% ljudi u BiH ima pozitivno mišljenj o Rusiji. Halo?!TomANDJerry wrote:[
Ne ide to tako.
Većinu ljudi zaboli za njima, tj. imaju važnijeg posla u životu.
Ovo su ti komentari, koje ti doživljavaš kao anketu i koji su ti vjerodostojni.
50% komentara pišu trolovi i zajebanti...
Care moj, nismo mi jos dorasli tome da koketiramo sa Rusima, pogotovo sa prefrganim bivsim KGB-ovcom k'o sto je Putin. Bojim se da ako se upustimo u te vode, samo cemo im prodat' pola zemlje k'o sto su uradili Crnogorci.Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Jedini je Tito znao igrati izmedju dvije vatre (istoka i zapada). Ovi danasnji "politicari" veze nemaju s vezom.Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Tito_i_Partija wrote:Care moj, nismo mi jos dorasli tome da koketiramo sa Rusima, pogotovo sa prefrganim bivsim KGB-ovcom k'o sto je Putin. Bojim se da ako se upustimo u te vode, samo cemo im prodat' pola zemlje k'o sto su uradili Crnogorci.Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Nikakvu zvanicnu politiku protiv Rusije mi ne trebamo da vodimo (niti mozemo uzimajuci u obzir sastav predsjednistva)Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
zato sto prosjecni Bošnjo zaboravi klanje za tri dana, a manja sranja za tri sataTomANDJerry wrote:Nikakvu zvanicnu politiku protiv Rusije mi ne trebamo da vodimo (niti mozemo uzimajuci u obzir sastav predsjednistva)Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Ja govorim cisto o slobodnom misljenju svakodnevnog stanovnika BiH-a o Rusiju, a koji voli BiH i zeli joj dobro ... dakle zasto veliki broj tih ljudi velica Rusiju i Putina , koja je njihova logika
Naravno da mi ne mozemo dopustiti da kao drzava se nekome zamjeramo , maksimalno ici prema EU/NATO - a pokusavati biti prijatelj sa svim ostalima sto je vise moguce ... to je otprilike i politika pro-bosanski snaga u drzavi i ja je podrzavam , ne postavljam pitanje zasto je to tako. Ali postavljam pitanje zasto kod obicnog naroda ima toliko dobro misljenja o Rusiji i njihovoj politici koja se sigurno nije promijenila od rata (ustvari mozete biti sigurni da je danas mnogo gora za BiH neko sto je bila dok je pijani Jelcin bio predsjednik)
Taj zakljucak moze izvuc samo neko ko ne zna da cita ili ko maliciozno izvrce napisano.muhafuca wrote: Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
Najveca mrlja je svakako okupacija Kosova ravnog, ili ono kad ste glumili targete po mostovima.ettakoto wrote:Rusija je velika sila koja gleda svoj interes. Daleko manje licemjerna u odnosu na Ameriku, sa daleko manje crnih mrlja u odnosu na Ameriku.
Ne znam na osnovu cega mislis da veci dio BH stanovnistva ima dobro misljenje o rusima. Rusi su dobri samo srbima i nikom drugom. Rusi ne zele dobro bosancima koji su za jedinstvenu i nedjeljivu BiH. najradije bi je razbucali i prepustili srbima.TomANDJerry wrote:Nikakvu zvanicnu politiku protiv Rusije mi ne trebamo da vodimo (niti mozemo uzimajuci u obzir sastav predsjednistva)Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Ja govorim cisto o slobodnom misljenju svakodnevnog stanovnika BiH-a o Rusiju, a koji voli BiH i zeli joj dobro ... dakle zasto veliki broj tih ljudi velica Rusiju i Putina , koja je njihova logika
Naravno da mi ne mozemo dopustiti da kao drzava se nekome zamjeramo , maksimalno ici prema EU/NATO - a pokusavati biti prijatelj sa svim ostalima sto je vise moguce ... to je otprilike i politika pro-bosanski snaga u drzavi i ja je podrzavam , ne postavljam pitanje zasto je to tako. Ali postavljam pitanje zasto kod obicnog naroda ima toliko dobro misljenja o Rusiji i njihovoj politici koja se sigurno nije promijenila od rata (ustvari mozete biti sigurni da je danas mnogo gora za BiH neko sto je bila dok je pijani Jelcin bio predsjednik)
nebitno - koristi deep state ako ti je lakse - i ti zoves Putina bivsi KGB-ovac cisto da evociras neke zle emocije a covjek nije KGB-ovac vec dvije decenije i vise i KGB toliko ne postoji - Dokad ce to biti relevantno nekom ljepiti etiketu KGB-ovac?Tito_i_Partija wrote:Taj zakljucak moze izvuc samo neko ko ne zna da cita ili ko maliciozno izvrce napisano.muhafuca wrote: Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
A MI-5 ti je unutrasnja Britanska sluzba, vjerovatno si mislio na MI-6. Il' mozda nisi ni znao.
Rusi zele dobro samo Rusima - kao i Amerikanci samo Amerima - nekad se poklope interesi sa nekim malim temljama i to je to. A boli Ruse za Srbe neka stvar isto kao sto i Amerikance boli neka stvar za masu naroda kojima su oni "prijatelji"Altsa wrote: Ne znam na osnovu cega mislis da veci dio BH stanovnistva ima dobro misljenje o rusima. Rusi su dobri samo srbima i nikom drugom. Rusi ne zele dobro bosancima koji su za jedinstvenu i nedjeljivu BiH. najradije bi je razbucali i prepustili srbima.
porediti amerikance i ruse i kakav su odnos imali prema BiH je kao nebo i zemlja. kakve god da amerika ima interese na tlu BiH ona je prijatelj BiH dok to rusi nisu. dovoljno je vidjeti koliko su donirali novaca u BiH.
Nasa drzava je kakva-takva, makar postoji. Da su Rusi uletili umjesto zapada, niti bi bilo drzave, niti nas, a velika srbija bi postala stvarnost.muhafuca wrote:nebitno - koristi deep state ako ti je lakse - i ti zoves Putina bivsi KGB-ovac cisto da evociras neke zle emocije a covjek nije KGB-ovac vec dvije decenije i vise i KGB toliko ne postoji - Dokad ce to biti relevantno nekom ljepiti etiketu KGB-ovac?Tito_i_Partija wrote:Taj zakljucak moze izvuc samo neko ko ne zna da cita ili ko maliciozno izvrce napisano.muhafuca wrote: Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
A MI-5 ti je unutrasnja Britanska sluzba, vjerovatno si mislio na MI-6. Il' mozda nisi ni znao.
a zakljucak se namece sam - tj sta je pisac htjeo reci izjavom?
znaci mi se ne trebamo upustati u odnose sa Rusijom jer njih vodi veliki zli KGB-ovac. Logicno da se onda namece pitanje s kim se mozemo onda i smijemo upustati u odnose (?)
Logikom sa Zapadom. OK ko njih vodi? Sve neki fini ljudi koji samo o nasem dobrostanju razmisljaju i dobro nam hoce (a ne kao zli i prefrigani bivsi KGB-ovac, jel tako)
Eh de me sad podsjeti ko nam je uveo ovu paralizu od sistema u drzavi? Ko je zavrtao ruke u Dejtonu i jednoj i drugoj i trecoj strani da se pristane na ovakvu smijuriju od drzave? Jesu li radili u najboljem interesu gradjana nase drzave ili da nas lakse mogu poslije kontrolisati izvana?
Zli KGB-ovci ili Fini Dobronamjerni ljudi?
Ah sad si vidim i vidovita Djemila.Tito_i_Partija wrote: Nasa drzava je kakva-takva, makar postoji. Da su Rusi uletili umjesto zapada, niti bi bilo drzave, niti nas, a velika srbija bi postala stvarnost.
Ima možda i 4-5 ljeta da sam otvorio temu bojkot Sberbank i Gasproma, tada me napala i kuka i motika...kako mogu da pišem protiv Rusije tog, bastiona diktature i jednoumlja u današnjem svijetu. Eto čekamo da se jave dežurni Rusofili.TomANDJerry wrote: Zelim cuti objasnjnje ostalih kako je moguce da narod koji je prezivio genocid - dakle najstrasniji moguci zlocin ... moze da nekoga tko podrzava stranu koja je pocinila taj zlocin, koja ne dozvoljava da jedna simbolicna rezolucija u UN-u koja osudjuje taj zlocin prodje , i ko je po svim akcijama koje radi otvoreni neprijatelj ove drzave --- kako narod moze da velicina jednu takvu stranu , dakle Rusiju
Većina koja izlazi na izbore ne koristi internet. Plusevi na komentarima opet ništa ne govore.TomANDJerry wrote:ali tu vidis otprilike , (uzimajuci u obzir da ce neko radije dati plus na komentar koji mu se svidja - nego minus na onaj koji mu se ne svidja) da je odnos pozitivnog misljenja prema SDA (B.Izetbegovic) onakav kakav bi ocekivali u skladu rezultata izbora (uzimajuci u obzir da oni koji ga podrzavaju ce vjerovatnije izaci na izbore i glasati za njega , nego sto ce oni koji su protiv uopste izaci na izbore)
Ne znam , cijelo vrijeme dajete argumente da su ove "ankete" netacne - a ti argumenti potvrdjuju upravo suprotno prema onome sto vidim
Argument - vecinu ljudi to ne zanima , gledaju svoja posla .... pa to je donekle bio argument Bosnjaka i pro-bosanskih snaga 1991 i 1992 ... ma to nije nas rat, sve je OK , gledaj svoja posla , to je visa politika, zapad nas zavadijo - dok ti VRS ne pokuca na vrata i kaze neka zene idu u onaj autobus - a muskarci stariji od 15 ovamo
Ne kazem da treba svaki dan o tome razmisljati , ali oni koji imaju pozitivno misljenje o Rusiji sigurno o tome razmisljaju i imaju neki razlog zasto je to tako
Gdje pise da trebamo totalno zanemarit' odnose sa Rusijom?muhafuca wrote: (Pitanje je bilo - OK ako nismo dorasli da se nosimo sa "prefriganim KGB-ovcem" pa iz tog razloga trebamo totalno zanemariti odnose sa Rusijom, s kim smo onda dorasli da se nosimo pa se trebamo toj strani okranuti i 100% smo sa njima suradjivati)
MuaDib wrote:A koliko nam Britanija misli dobro, pokazala je s lordom Ovenom. Pa ko tu ima kratko pamćenje pitam se.

na konstatacijuTito_i_Partija wrote:Gdje pise da trebamo totalno zanemarit' odnose sa Rusijom?muhafuca wrote: (Pitanje je bilo - OK ako nismo dorasli da se nosimo sa "prefriganim KGB-ovcem" pa iz tog razloga trebamo totalno zanemariti odnose sa Rusijom, s kim smo onda dorasli da se nosimo pa se trebamo toj strani okranuti i 100% smo sa njima suradjivati)