Ljubitelji Rusije i razum

Post Reply
SmokingMan

#51 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by SmokingMan »

Mi zaboravljamo,hronično smo neispavani i patimo od kolektivne demencije,mi smo društvo bez svojeg "ja".Hvala,Vitalijev hladni šamar nam je jednom bio dovoljan,možda i bolniji od zločina amnestiranih ruskih dobrovoljaca za vrijeme agresije na BIH.

Image

Image
TomANDJerry

#52 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by TomANDJerry »

Acid25 wrote:
TomANDJerry wrote:[
Ti si na osnovu klix komentara zaključio da 80% ljudi u BiH ima pozitivno mišljenj o Rusiji. Halo?!
Ne ide to tako.
Većinu ljudi zaboli za njima, tj. imaju važnijeg posla u životu.

Ovo su ti komentari, koje ti doživljavaš kao anketu i koji su ti vjerodostojni.
50% komentara pišu trolovi i zajebanti...
Image
Image
ali tu vidis otprilike , (uzimajuci u obzir da ce neko radije dati plus na komentar koji mu se svidja - nego minus na onaj koji mu se ne svidja) da je odnos pozitivnog misljenja prema SDA (B.Izetbegovic) onakav kakav bi ocekivali u skladu rezultata izbora (uzimajuci u obzir da oni koji ga podrzavaju ce vjerovatnije izaci na izbore i glasati za njega , nego sto ce oni koji su protiv uopste izaci na izbore)

Ne znam , cijelo vrijeme dajete argumente da su ove "ankete" netacne - a ti argumenti potvrdjuju upravo suprotno prema onome sto vidim

Argument - vecinu ljudi to ne zanima , gledaju svoja posla .... pa to je donekle bio argument Bosnjaka i pro-bosanskih snaga 1991 i 1992 ... ma to nije nas rat, sve je OK , gledaj svoja posla , to je visa politika, zapad nas zavadijo - dok ti VRS ne pokuca na vrata i kaze neka zene idu u onaj autobus - a muskarci stariji od 15 ovamo

Ne kazem da treba svaki dan o tome razmisljati , ali oni koji imaju pozitivno misljenje o Rusiji sigurno o tome razmisljaju i imaju neki razlog zasto je to tako
Gojeni H

#53 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Gojeni H »

Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Tito_i_Partija

#54 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Tito_i_Partija »

Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Care moj, nismo mi jos dorasli tome da koketiramo sa Rusima, pogotovo sa prefrganim bivsim KGB-ovcom k'o sto je Putin. Bojim se da ako se upustimo u te vode, samo cemo im prodat' pola zemlje k'o sto su uradili Crnogorci. :D
muhafuca

#55 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Gojeni H wrote:Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju.
Jedini je Tito znao igrati izmedju dvije vatre (istoka i zapada). Ovi danasnji "politicari" veze nemaju s vezom.

Cim se okrenes 100% jednoj strani a drugu 100% zanemaris/odbijes - gotova je tvaoja prica o vanjskoj politici i postao si beznacajni poslusnik.
kiligonzales

#56 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by kiligonzales »

Rusija 27.4. 1992. godine priznala BiH, ali jbg, poslje su se svojim favoriziranjem Srba za rad svojih geopolitickih interesa posrali na to.
muhafuca

#57 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Tito_i_Partija wrote:
Care moj, nismo mi jos dorasli tome da koketiramo sa Rusima, pogotovo sa prefrganim bivsim KGB-ovcom k'o sto je Putin. Bojim se da ako se upustimo u te vode, samo cemo im prodat' pola zemlje k'o sto su uradili Crnogorci. :D

Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
TomANDJerry

#58 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by TomANDJerry »

Nikakvu zvanicnu politiku protiv Rusije mi ne trebamo da vodimo (niti mozemo uzimajuci u obzir sastav predsjednistva)

Ja govorim cisto o slobodnom misljenju svakodnevnog stanovnika BiH-a o Rusiju, a koji voli BiH i zeli joj dobro ... dakle zasto veliki broj tih ljudi velica Rusiju i Putina , koja je njihova logika

Naravno da mi ne mozemo dopustiti da kao drzava se nekome zamjeramo , maksimalno ici prema EU/NATO - a pokusavati biti prijatelj sa svim ostalima sto je vise moguce ... to je otprilike i politika pro-bosanski snaga u drzavi i ja je podrzavam , ne postavljam pitanje zasto je to tako. Ali postavljam pitanje zasto kod obicnog naroda ima toliko dobro misljenja o Rusiji i njihovoj politici koja se sigurno nije promijenila od rata (ustvari mozete biti sigurni da je danas mnogo gora za BiH neko sto je bila dok je pijani Jelcin bio predsjednik)
dobojlija81

#59 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by dobojlija81 »

TomANDJerry wrote:
Nikakvu zvanicnu politiku protiv Rusije mi ne trebamo da vodimo (niti mozemo uzimajuci u obzir sastav predsjednistva)

Ja govorim cisto o slobodnom misljenju svakodnevnog stanovnika BiH-a o Rusiju, a koji voli BiH i zeli joj dobro ... dakle zasto veliki broj tih ljudi velica Rusiju i Putina , koja je njihova logika

Naravno da mi ne mozemo dopustiti da kao drzava se nekome zamjeramo , maksimalno ici prema EU/NATO - a pokusavati biti prijatelj sa svim ostalima sto je vise moguce ... to je otprilike i politika pro-bosanski snaga u drzavi i ja je podrzavam , ne postavljam pitanje zasto je to tako. Ali postavljam pitanje zasto kod obicnog naroda ima toliko dobro misljenja o Rusiji i njihovoj politici koja se sigurno nije promijenila od rata (ustvari mozete biti sigurni da je danas mnogo gora za BiH neko sto je bila dok je pijani Jelcin bio predsjednik)
zato sto prosjecni Bošnjo zaboravi klanje za tri dana, a manja sranja za tri sata
Tito_i_Partija

#60 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Tito_i_Partija »

muhafuca wrote: Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
Taj zakljucak moze izvuc samo neko ko ne zna da cita ili ko maliciozno izvrce napisano.

A MI-5 ti je unutrasnja Britanska sluzba, vjerovatno si mislio na MI-6. Il' mozda nisi ni znao. :lol:
LBVIEW

#61 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by LBVIEW »

ettakoto wrote:Rusija je velika sila koja gleda svoj interes. Daleko manje licemjerna u odnosu na Ameriku, sa daleko manje crnih mrlja u odnosu na Ameriku.
Najveca mrlja je svakako okupacija Kosova ravnog, ili ono kad ste glumili targete po mostovima. :D
Altsa

#62 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Altsa »

TomANDJerry wrote:

Ne znam na osnovu cega mislis da veci dio BH stanovnistva ima dobro misljenje o rusima. Rusi su dobri samo srbima i nikom drugom. Rusi ne zele dobro bosancima koji su za jedinstvenu i nedjeljivu BiH. najradije bi je razbucali i prepustili srbima.
porediti amerikance i ruse i kakav su odnos imali prema BiH je kao nebo i zemlja. kakve god da amerika ima interese na tlu BiH ona je prijatelj BiH dok to rusi nisu. dovoljno je vidjeti koliko su donirali novaca u BiH.
Last edited by Altsa on 20/12/2017 14:45, edited 1 time in total.
muhafuca

#63 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Tito_i_Partija wrote:
muhafuca wrote: Sa druge strane dorasli smo da koketiramo sa CIA-om, MI5-om i slicnima? (ili sa zapadnim Deep State-om - kako ko voli zvati vec) Jer to se izvlaci kao zakljucak iz tvoje izjave
Taj zakljucak moze izvuc samo neko ko ne zna da cita ili ko maliciozno izvrce napisano.

A MI-5 ti je unutrasnja Britanska sluzba, vjerovatno si mislio na MI-6. Il' mozda nisi ni znao. :lol:
nebitno - koristi deep state ako ti je lakse - i ti zoves Putina bivsi KGB-ovac cisto da evociras neke zle emocije a covjek nije KGB-ovac vec dvije decenije i vise i KGB toliko ne postoji - Dokad ce to biti relevantno nekom ljepiti etiketu KGB-ovac?

a zakljucak se namece sam - tj sta je pisac htjeo reci izjavom?

znaci mi se ne trebamo upustati u odnose sa Rusijom jer njih vodi veliki zli KGB-ovac. Logicno da se onda namece pitanje s kim se mozemo onda i smijemo upustati u odnose (?)

Logikom sa Zapadom. OK ko njih vodi? Sve neki fini ljudi koji samo o nasem dobrostanju razmisljaju i dobro nam hoce (a ne kao zli i prefrigani bivsi KGB-ovac, jel tako)

Eh de me sad podsjeti ko nam je uveo ovu paralizu od sistema u drzavi? Ko je zavrtao ruke u Dejtonu i jednoj i drugoj i trecoj strani da se pristane na ovakvu smijuriju od drzave? Jesu li radili u najboljem interesu gradjana nase drzave ili da nas lakse mogu poslije kontrolisati izvana?

Zli KGB-ovci ili Fini Dobronamjerni ljudi?
muhafuca

#64 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Altsa wrote: Ne znam na osnovu cega mislis da veci dio BH stanovnistva ima dobro misljenje o rusima. Rusi su dobri samo srbima i nikom drugom. Rusi ne zele dobro bosancima koji su za jedinstvenu i nedjeljivu BiH. najradije bi je razbucali i prepustili srbima.
porediti amerikance i ruse i kakav su odnos imali prema BiH je kao nebo i zemlja. kakve god da amerika ima interese na tlu BiH ona je prijatelj BiH dok to rusi nisu. dovoljno je vidjeti koliko su donirali novaca u BiH.
Rusi zele dobro samo Rusima - kao i Amerikanci samo Amerima - nekad se poklope interesi sa nekim malim temljama i to je to. A boli Ruse za Srbe neka stvar isto kao sto i Amerikance boli neka stvar za masu naroda kojima su oni "prijatelji"

Treba balansirati izmedju jednih i drugih sto vise.
wunderbaum

#65 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by wunderbaum »

jara jednostavno
ja sam imao i poslovne i ljubavne veze sa Rusijom
a drugo opcenito mentalitet tih ljudi mi je nesto cemu se divim...
opcenito njihova politika u nekim dijelovima mi se ne svidja ali sam ruski narod mi je skroz kul ruskinje pogotovo

a drugo sto malo ko zna je da tamo postoje jaki ljudi u svakim oblastima koji upravljaju i mafijom i politikom i svakim segmentima i doslovno su gospodari zivota i smrti...
u Rusiji ne moze svako da vozi crnog mercedes s klasu ili g klasu
zna se ko smije...
a poznat mi je primjer covjeka sa nasih prostora koji je otvorio restoran u Moskvi
za dan mu je doslo 20 tak razlicitih ekipa po reket :run:
drugo tamo ima na milione muslimana i nemaju nikakve predrasude prema njima i ne prave nikakve probleme bar u Rusiji i to mi je ekstra

mislim da su dosta slicni nama samo daleko daleko ludji
zamislite zimu u nekom gradicu u blizini sibira ur mrtvilo i hladnocu da je neko skontao da se zabavlja igrajuci se sa revolverom tj ruskim ruletom.

a isto znam sa im je bas bas veliki problem droga opcenito kod muskaraca, alkohol siromastvo, stanovi u blokovima ili selima bez asfalta
tako da djevojke bjeze od njih i masovno se iseljavaju i traze ljubav preko interneta itd

za te ratne zlocince dobrovoljce i to to opet nema previse vezom sa ruskim narodom ipak kad izracunas koliko ih ima normalno je da ce izaci na stotine psihopata ubica jednostavno vukova u ljudskom obliku
a drugo pored svih sluzbi ratova imate ljude koji moraju da ratuju jer zive od toga i to im je smisoa zivota pravoslavlje poveznica sa srbijom i trci na bosansko ratiste
ali i ostavilo ih je dosta kosti :bih:

a ovi sto su izglasali veto na uvoz naoruzanja u BiH to je svako izlobirano bog te pitao kojim putevima i to i rezolucija o genocidu, placeno je to debelo i debeli su interesi u pitanju
Tito_i_Partija

#66 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Tito_i_Partija »

muhafuca wrote:
Tito_i_Partija wrote:

nebitno - koristi deep state ako ti je lakse - i ti zoves Putina bivsi KGB-ovac cisto da evociras neke zle emocije a covjek nije KGB-ovac vec dvije decenije i vise i KGB toliko ne postoji - Dokad ce to biti relevantno nekom ljepiti etiketu KGB-ovac?

a zakljucak se namece sam - tj sta je pisac htjeo reci izjavom?

znaci mi se ne trebamo upustati u odnose sa Rusijom jer njih vodi veliki zli KGB-ovac. Logicno da se onda namece pitanje s kim se mozemo onda i smijemo upustati u odnose (?)

Logikom sa Zapadom. OK ko njih vodi? Sve neki fini ljudi koji samo o nasem dobrostanju razmisljaju i dobro nam hoce (a ne kao zli i prefrigani bivsi KGB-ovac, jel tako)

Eh de me sad podsjeti ko nam je uveo ovu paralizu od sistema u drzavi? Ko je zavrtao ruke u Dejtonu i jednoj i drugoj i trecoj strani da se pristane na ovakvu smijuriju od drzave? Jesu li radili u najboljem interesu gradjana nase drzave ili da nas lakse mogu poslije kontrolisati izvana?

Zli KGB-ovci ili Fini Dobronamjerni ljudi?
Nasa drzava je kakva-takva, makar postoji. Da su Rusi uletili umjesto zapada, niti bi bilo drzave, niti nas, a velika srbija bi postala stvarnost.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by _BataZiv_0809 »

Pa Kadijevic je to i trazio i dobio hladjenje od Sovjeta.
muhafuca

#68 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Tito_i_Partija wrote: Nasa drzava je kakva-takva, makar postoji. Da su Rusi uletili umjesto zapada, niti bi bilo drzave, niti nas, a velika srbija bi postala stvarnost.
Ah sad si vidim i vidovita Djemila.

Opcija da Rusija uleti bilo gdje na Balkanu a da se Zapad ne umjesa nikad u historiji nije postojala - ako vec pricamo o SBBKBB - al to nije tema emisije bila tako da ne skreces temu u tom pravcu.

Vidim pojasnjenja/odgovori na pitanja koja su izasla iz tvog orginalnog posta ostadose neodgovorena

(Pitanje je bilo - OK ako nismo dorasli da se nosimo sa "prefriganim KGB-ovcem" pa iz tog razloga trebamo totalno zanemariti odnose sa Rusijom, s kim smo onda dorasli da se nosimo pa se trebamo toj strani okranuti i 100% smo sa njima suradjivati)
Drvosjeca iz Dejcica

#69 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

TomANDJerry wrote: Zelim cuti objasnjnje ostalih kako je moguce da narod koji je prezivio genocid - dakle najstrasniji moguci zlocin ... moze da nekoga tko podrzava stranu koja je pocinila taj zlocin, koja ne dozvoljava da jedna simbolicna rezolucija u UN-u koja osudjuje taj zlocin prodje , i ko je po svim akcijama koje radi otvoreni neprijatelj ove drzave --- kako narod moze da velicina jednu takvu stranu , dakle Rusiju
Ima možda i 4-5 ljeta da sam otvorio temu bojkot Sberbank i Gasproma, tada me napala i kuka i motika...kako mogu da pišem protiv Rusije tog, bastiona diktature i jednoumlja u današnjem svijetu. Eto čekamo da se jave dežurni Rusofili. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by _BataZiv_0809 »

Jer ko god se ne slaze sa tobom Rusofil je. :D
MuaDib

#71 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by MuaDib »

Kratko i jasno odnos pojedinaca prema Rusiji ne temelji se na činjenicama, već na refleksu prema srpskim zabludama o Rusiji.

Rusija je svjetska sila, kojoj se ponaša shodno svojim interesima, ali i sila koja uvažava i cijeni zemlje otvorene za saradnju.
I to što je neko Bošnjacima šapuno da su oni protiv nas, ne znači da je istina.

A prozivanje Rusije zbog veta na rezoluciju Britanije o Srebrenici je jasan pokazatelj nesvijesti i Bošnjaka i Srba. Jer to Rusija nije uradila ni zbog Srba, ni zbog Bošnjaka, već zbog geopolitičkih aspiracija SAD i zapadnih zemalja da kroz revoluciju uvedu preventivne vojne intrervencije u područjima s rizikom od genocida. A koliko nam Britanija misli dobro, pokazala je s lordom Ovenom. Pa ko tu ima kratko pamćenje pitam se.
Acid25

#72 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Acid25 »

TomANDJerry wrote:ali tu vidis otprilike , (uzimajuci u obzir da ce neko radije dati plus na komentar koji mu se svidja - nego minus na onaj koji mu se ne svidja) da je odnos pozitivnog misljenja prema SDA (B.Izetbegovic) onakav kakav bi ocekivali u skladu rezultata izbora (uzimajuci u obzir da oni koji ga podrzavaju ce vjerovatnije izaci na izbore i glasati za njega , nego sto ce oni koji su protiv uopste izaci na izbore)

Ne znam , cijelo vrijeme dajete argumente da su ove "ankete" netacne - a ti argumenti potvrdjuju upravo suprotno prema onome sto vidim

Argument - vecinu ljudi to ne zanima , gledaju svoja posla .... pa to je donekle bio argument Bosnjaka i pro-bosanskih snaga 1991 i 1992 ... ma to nije nas rat, sve je OK , gledaj svoja posla , to je visa politika, zapad nas zavadijo - dok ti VRS ne pokuca na vrata i kaze neka zene idu u onaj autobus - a muskarci stariji od 15 ovamo

Ne kazem da treba svaki dan o tome razmisljati , ali oni koji imaju pozitivno misljenje o Rusiji sigurno o tome razmisljaju i imaju neki razlog zasto je to tako
Većina koja izlazi na izbore ne koristi internet. Plusevi na komentarima opet ništa ne govore.
Normalo da većinu ljudi ne zanima Rusija i nemaju izgrađen stav o njima.
Jedva da imaju stav o domaćoj političkoj sceni, jer je ne prate.

Ti komentaru dolaze većinom od četalja trolova kojih na klixu ima previše. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#73 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by Tito_i_Partija »

muhafuca wrote: (Pitanje je bilo - OK ako nismo dorasli da se nosimo sa "prefriganim KGB-ovcem" pa iz tog razloga trebamo totalno zanemariti odnose sa Rusijom, s kim smo onda dorasli da se nosimo pa se trebamo toj strani okranuti i 100% smo sa njima suradjivati)
Gdje pise da trebamo totalno zanemarit' odnose sa Rusijom?
arzuhal

#74 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by arzuhal »

MuaDib wrote:A koliko nam Britanija misli dobro, pokazala je s lordom Ovenom. Pa ko tu ima kratko pamćenje pitam se.
Image
muhafuca

#75 Re: Ljubitelji Rusije i razum

Post by muhafuca »

Tito_i_Partija wrote:
muhafuca wrote: (Pitanje je bilo - OK ako nismo dorasli da se nosimo sa "prefriganim KGB-ovcem" pa iz tog razloga trebamo totalno zanemariti odnose sa Rusijom, s kim smo onda dorasli da se nosimo pa se trebamo toj strani okranuti i 100% smo sa njima suradjivati)
Gdje pise da trebamo totalno zanemarit' odnose sa Rusijom?
na konstataciju

(gore iznad - pri vrhu stranice)

"Putin i Rusija se medju Bosnjacima nevjerovatno potcjenjuju. Nema nijednog razloga da se upustimo u bilo kakav savez sa Rusijom, ali nema takodje nikakvog razloga da se ne radi na tome da se odnosi malo rafiniraju."

ti si odgovorio

"Care moj, nismo mi jos dorasli tome da koketiramo sa Rusima, pogotovo sa prefrganim bivsim KGB-ovcom k'o sto je Putin. Bojim se da ako se upustimo u te vode, samo cemo im prodat' pola zemlje k'o sto su uradili Crnogorci."

- Sto znaci da mi nikakve odnose sa Rusima ne trebamo imati - jer nismo dorasli mi da koketiramo sa "zlim KGB-ovcem Putinom"

I opet izbjegavas odgovor - s kim smo dorasli da koketiramo onda?
Post Reply