Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Jack_Napier

#51 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

DaysleepeR wrote:evo bilijar klub je haram

https://islamqa.info/en/20962
As for playing this game in places where no evil things are present, there is nothing wrong with that, but that is subject to conditions, for example:

1. There should be no betting.

2. There should be no swearing, name-calling, mockery or hatred.

3. It should not lead to missing obligatory duties such as prayer, seeking knowledge, and looking after one’s family, teaching them and disciplining them.
Haj sad prevedi to
O'zone
Globalni moderator

#52 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by O'zone »

Koliko ja vidim i razumijem sama igara nije haram pod uslovima
As for playing this game in places where no evil things are present, there is nothing wrong with that, but that is subject to conditions, for example:

3. It should not lead to missing obligatory duties such as prayer, seeking knowledge, and looking after one’s family, teaching them and disciplining them.
Al odgovaraš čovjeku koji je ubio Batmanove roditelje :(
incognito071

#53 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by incognito071 »

alipasijaner wrote:
incognito071 wrote:Evo ja bi kao @alipasijaner da se "izvinim" ako sam nekog uvrijedio
izvinim se - molim nekog za oprost
izvinem se - znaci savijem se
cemu ovo?
nisam ti komentarisao pravopis...
Jack_Napier

#54 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

Al odgovaraš čovjeku koji je ubio Batmanove roditelje :([/quote]

nisam teo jbg
DaysleepeR

#55 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by DaysleepeR »

Jack_Napier wrote:

Haj sad prevedi to
a da naučiš čitati maternji jezik?

napisao sam "bilijar klub" ne bilijar kao igra

u tekstu jasno kaže da musliman nema šta tražiti u bilijar klubu iz istih razloga koje sam ti i ja napisao
i iako pričaš sa ateistom, nemoj biti siguran da znaš o islamu više od mene ;)
Jack_Napier

#56 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

DaysleepeR wrote:
Jack_Napier wrote:

Haj sad prevedi to
a da naučiš čitati maternji jezik?

napisao sam "bilijar klub" ne bilijar kao igra

u tekstu jasno kaže da musliman nema šta tražiti u bilijar klubu iz istih razloga koje sam ti i ja napisao
i iako pričaš sa ateistom, nemoj biti siguran da znaš o islamu više od mene ;)
I zasto mislis da sam trazio "bilijar klub" bez alkohola? Znas vise od mene tako sto si ukucao u google bilijar islam i ovo ti prvo izletilo, svaka cast.
DaysleepeR

#57 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by DaysleepeR »

Jack_Napier wrote: I zasto mislis da sam trazio "bilijar klub" bez alkohola? Znas vise od mene tako sto si ukucao u google bilijar islam i ovo ti prvo izletilo, svaka cast.
oj majko

ako nema alkohola, ko kaže da se ne šalju bogovi na pazar kao i u svakom mogućem kafiću u ovoj državi u kojoj se nešta igra?
Jack_Napier

#58 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

DaysleepeR wrote:
Jack_Napier wrote: I zasto mislis da sam trazio "bilijar klub" bez alkohola? Znas vise od mene tako sto si ukucao u google bilijar islam i ovo ti prvo izletilo, svaka cast.
oj majko

ako nema alkohola, ko kaže da se ne šalju bogovi na pazar kao i u svakom mogućem kafiću u ovoj državi u kojoj se nešta igra?
Jel znas ima li neko mjesto bez alkohola ili nema, to je bilo moje pitanje??
DaysleepeR

#59 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by DaysleepeR »

Jack_Napier wrote:
DaysleepeR wrote:
oj majko

Jel znas ima li neko mjesto bez alkohola ili nema, to je bilo moje pitanje??
Nema, hvala Allahu.
Jack_Napier

#60 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

Jel znas ima li neko mjesto bez alkohola ili nema, to je bilo moje pitanje??[/quote]

Nema, hvala Allahu.[/quote]
Bit ce uskoro, hvala Allahu
Heller

#61 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Heller »

animals wrote:Ima li u Evropi drzava koja nema auto puta..
ako neko zna , nek javi..
Vatikan
hekaton

#62 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by hekaton »

musicman80 wrote:Cekaj, ko tebi brani da odes u bilijar klub, pa ne moras piti alkohol, uzmi caj, sok, kafu, ili nesto drugo. Tacno je da Islam brani alkohol, ali isto tako brani I bilijar I sve druge kockarske igre, kao I kladionice, loto, bingo itd.
zar je bilijar kockarska igra :shock:
kapiram da imati bilijar kod kuce i igrati nije haram...
nepass1

#63 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by nepass1 »

DaysleepeR wrote:ne postoji bilijar klub u svijetu gdje se ne psuje sve živo naglas kad ne uđe kugla ili kad uleti crna, tako da pošten vjernik svakako nema šta tražiti na takvom mjestu
a boli te briga sto neko trazi bilijar klub bez alkohola, jbt kako se svezete na glupost.
vec tri stranice o vjeri se pise.
mozda je covjek lijeceni alkoholicar i nece da ima mogucnost da popije.
Fuzzy Dunlop

#64 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Fuzzy Dunlop »

Baš ste tolerantni i ono "evropejci" :-) Najdraži su mi ovi "butthurt" ateisti.

Da je rekao lik da je liječeni alkoholičar i da mu je problem biti u takvom izazovu, sve bi bilo ok. Ali ovako Musliman.. woo

@Jack_Napier furaj svoj fazon :thumbup: Teško ćeš to naći kod nas. Obiđi tokom dana par klobova, traži kulturna mjesta bez kockastih glava. Tokom dana je manje više ok jer nema ovih teških alkosa :D.
Tomahawk11
Globalni moderator

#65 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Što bi bilijar bio haram? Ubacuješ kugle :-)
Ako je problem alkohol zbog vjere, ne znam....jesi li ikad ušao u neki lokal gdje se prodaje alkohol?
Ako je zbog samog alkohola u smislu da si imao nekad problema s istim, to je nešto drugo.
DaysleepeR

#66 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by DaysleepeR »

nepass1 wrote:
DaysleepeR wrote:ne postoji bilijar klub u svijetu gdje se ne psuje sve živo naglas kad ne uđe kugla ili kad uleti crna, tako da pošten vjernik svakako nema šta tražiti na takvom mjestu
a boli te briga sto neko trazi bilijar klub bez alkohola, jbt kako se svezete na glupost.
vec tri stranice o vjeri se pise.
mozda je covjek lijeceni alkoholicar i nece da ima mogucnost da popije.
a boli i tebe briga šta ja pišem lektore kolektore
nepass1

#67 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by nepass1 »

pa jarane smori ko hodza na teraviji jebo te islam i ateizam sta si upro ko sivonja.
insomnia78

#68 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote: Havana i ja idemo samo tamo gdje nema alkohola--mi pijemo šerbe, salep i pokoji sokic

kome se pije alkohol nek pije--poštujem
Jos Havana puši ružu i jabuku
Edin H.

#69 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:Što bi bilijar bio haram? Ubacuješ kugle :-)
Ako je igrati sah haram, kako nece biti bilijar?

… What is meant is that when chess distracts people from their duties, whether inwardly or outwardly, then it is haraam according to scholarly consensus. The fact that it distracts people from fulfilling their duties properly is so obvious as to need no explanation. The same applies if it distracts people from duties other than prayer, such as taking care of oneself or one’s family, or enjoining that which is good and forbidding that which is evil, or upholding the ties of kinship, or honouring one’s parents, or fulfilling one’s duties with regard to public office, etc.

Pa vi i dalje pustajte one penzionere pred Ekonomskim fakultetom da igraju saha :twisted:
Jack_Napier

#70 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Jack_Napier »

Edin H. wrote:

… What is meant is that when chess distracts people from their duties, whether inwardly or outwardly, then it is haraam according to scholarly consensus. The fact that it distracts people from fulfilling their duties properly is so obvious as to need no explanation. The same applies if it distracts people from duties other than prayer, such as taking care of oneself or one’s family, or enjoining that which is good and forbidding that which is evil, or upholding the ties of kinship, or honouring one’s parents, or fulfilling one’s duties with regard to public office, etc.

Pa vi i dalje pustajte one penzionere pred Ekonomskim fakultetom da igraju saha :twisted:
Je li ti i ostali koji lijepite linkove shvatate da ne planiram da se profesionalno bavim bilijarom 24/7 nego da odigram nekoliko partija 1-2 mjesecno, fakat ljudi nemaju sta raditi pa pametuju
alipasijaner

#71 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by alipasijaner »

hekaton wrote: zar je bilijar kockarska igra :shock:
kapiram da imati bilijar kod kuce i igrati nije haram...
jesi vidio cuda.. i s kuglama se mozes kockat..
DaysleepeR

#72 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by DaysleepeR »

Jack_Napier wrote:
Edin H. wrote:

Je li ti i ostali koji lijepite linkove shvatate da ne planiram da se profesionalno bavim bilijarom 24/7 nego da odigram nekoliko partija 1-2 mjesecno, fakat ljudi nemaju sta raditi pa pametuju
kad odeš na turnir pa ima šank i publika pije pivu, smiješ li se takmičiti?
detroit-mercy

#73 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by detroit-mercy »

statixx wrote:Ima striptiz bar bez treba.
Ima onaj dje mudjonje skakcu oko stangle :mrgreen:
Edin H.

#74 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote:
statixx wrote:Ima striptiz bar bez treba.
Ima onaj dje mudjonje skakcu oko stangle :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

To treba otvoriti u Sarajevu. :lol:
pringless

#75 Re: Bilijar klub bez alkohola u Sarajevu?

Post by pringless »

Edin H. wrote:Nadam se da ce otvoriti biljar klub u Sarajevu sa snooker stolovima a da mozes u isto vrijeme shishu dudlati. :D
Postovani, vase zelje su ispunjene. U novootvorenom bilijar klubu "69" u Pofalicima mozete igrati bilijar, cuclati nargilu i sve to bez alkohola.

Zivjeli :D
Post Reply