Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
sumirprimus

#51 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sumirprimus »

Heh.pored svih nasih problema.zabrinuli se za ambasadu u jerusalimu :mrgreen:
Na stranu sto trumpo izgleda udara gdje stigne da skrene paznju sa sebe ...samo da gdje ne zarati :mrgreen:
ja71

#52 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by ja71 »

Skonto Trump da mu ne ide za rukom da zarati sa Kimom pa nasao Palestince za sl. rat
megaman4

#53 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by megaman4 »

ja71 wrote:Skonto Trump da mu ne ide za rukom da zarati sa Kimom pa nasao Palestince za sl. rat
Zutalj otvorio pandorinu kutiju. Nije ni svjestan da svijet klizi u katastrofu, a kako ce kad ga samo novac iz zarada zanimaju.
Krokodajl

#55 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Krokodajl »

Image

Upravo:

sa područja Pojasa Gaze ispaljeno nekoliko projektila na okupirani dio, sirene za opasnost se oglasile širom okupirane teritorije.
Lincoln-Burrows

#56 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Lincoln-Burrows »

sumirprimus wrote:Heh.pored svih nasih problema.zabrinuli se za ambasadu u jerusalimu :mrgreen:
Na stranu sto trumpo izgleda udara gdje stigne da skrene paznju sa sebe ...samo da gdje ne zarati :mrgreen:
A tek da opet bude pokušaj puča u Anhari tek tada bi bila opća mobilizacija,
server bi pao..
commendatore

#57 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by commendatore »

ne mogu ugasit los andjeles 10 dana - a prdoklace o preseljenju ambasade....

agenda mejnstrima preovladava....
ljevoruki

#58 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by ljevoruki »

Sve je ovo maslo onog njegovog pokvarenog zeta, taj vuce konce i radi sta hoce.
Iskreno se nadam da ce zavrsiti u zatvoru i da ga nakon toga vise nikad niko nece cuti kad prne.
Saul Alvarez

#59 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Saul Alvarez »

Zapadni Jerusalem glavni grad Izraela a Istocni glavni grad nezavisne Palestine i to je to.
jeza u ledja

#60 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

commendatore wrote:ne mogu ugasit los andjeles 10 dana - a prdoklace o preseljenju ambasade....

agenda mejnstrima preovladava....
Mejnstrima? :lol:
Znas li ti uopste sta ta rijec znaci?

Sta je mejnstrim cekao 70 godina do sada da proglasi Jerusalem glavnim gradom? Dodje debilko na vlast da bi se "borio protiv mejnstrima", onda napravi potez kojeg ta mejnstrim nije htio napraviti 70 godina, i tada dodje neko da kaze "ovo je djelo mejnstrima". :lol: Nije djelo mejnstrima, vec upravo suprotno, djelo imbecila koji za rad jeftinih politickih poena u skucenoj bazi prodaje vrlo vrijedne karte koje je mejnstrim cuvao decenijama - nizasta. Evo vam kaze Jerusalem, djabalesku. Ne morate nista uraditi zauzvrat. Kakav politicki genije!
Nit on zna sta to znaci, nit on zna sta Jerusalem predstavlja. Neko mu stavio pod nos, on reko eto vam.
Potrosis fino sav politicki kapital, prodas zetone za budzasto, a sutra ce to neko drugi jel vec popravljat. To je taj, jel, anti-mejnstrim kojeg smo dobili. :oops:
Fudo387

#61 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

ljevoruki wrote:Sve je ovo maslo onog njegovog pokvarenog zeta, taj vuce konce i radi sta hoce.
Iskreno se nadam da ce zavrsiti u zatvoru i da ga nakon toga vise nikad niko nece cuti kad prne.
Citava je tu bulumenta religioznih frikova iz evandjelisticke crkve koji ovog kretena loze na budalastine, a on ne propusti ni jednu priliku da se ponasa k’o slon u staklari.
Frajer je lud, a Mueller sve razvuk’o k’o teraviju, svaka sekunda odlaganja da se idiot ukloni je samo srljanje u katastrofu biblijskih proporcija. Vrag je odnio salu.
animus

#62 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animus »

Nadam se da je Hesbolah spreman i da ceka na granici jer ce ovo uskoro bas da pukne. Ostale arapske vojske nisu vrijedne spomena. Ocekujem vec u toku noci prvi masakr cionista nad narodom Gaze. A onda ce sve krenuti.
salik79

#63 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:
ljevoruki wrote:Sve je ovo maslo onog njegovog pokvarenog zeta, taj vuce konce i radi sta hoce.
Citava je tu bulumenta religioznih frikova iz evandjelisticke crkve koji ovog kretena loze na budalastine, a on ne propusti ni jednu priliku da se ponasa k’o slon u staklari.
Frajer je lud, a Mueller sve razvuk’o k’o teraviju, svaka sekunda odlaganja da se idiot ukloni je samo srljanje u katastrofu biblijskih proporcija. Vrag je odnio salu.

Ima on i svoje vehabite na terenu, nisu samo evadjelisti, nego cionisti od masrika do magriba, vehabijski sejh Abdu Rahman Sudejsi, "imam" mekkanskog Harema (od 3:30) :

Last edited by salik79 on 07/12/2017 19:45, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#64 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by hAZNADAR »

Opet mi nije jasan toliki revolt kod Palestinaca.

Neke zemlje su priznale a neke nisu. Amerikanci imaju pravo da sami odluce gdje ce imati ambasadu uz pristanak tamosnjih vlasti. Sad su ljuti na Amere a nisu na Cehe.

Etnicko ciscenje Palestine se svakako nesmetano desava gdje god bila americka ambasada, a usput receno cudo je da se ovo prije nije desilo s´obzirom da su Ameri uvijek bili otvoreno na strani cionista.

Vise trebaju biti ljuti na Arapsku ligu i Saudiju sto su partneri sa onima koji ih gaze.

Biti prijatelj Amerima - nije obrazac uspjeha kao sto nije ni propast ne biti. Pokazuje se to i kod nas. Previse svijet gleda kako ce se Amerika ponijeti prema ovome ili onome,... a sa ovim djetlicem na vlasti i polupismenim biracima sto cine vecinu - nikakvog razuma ne treba ocekivati.
Acid25

#65 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Acid25 »

animus wrote:Nadam se da je Hesbolah spreman i da ceka na granici jer ce ovo uskoro bas da pukne. Ostale arapske vojske nisu vrijedne spomena. Ocekujem vec u toku noci prvi masakr cionista nad narodom Gaze. A onda ce sve krenuti.
Stvarno nema potrebe priželjkivati jedan nepravedan rat u kojem će se kao što i sam kažeš Izrael bombardovanjem iživljavati nad Palestincima.
Nema tu šta da krene, Palestinci godinama izvače deblji kraj.
Misliš da će im sad neko pomoći? :roll:
Fudo387

#66 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:

Ima on i svoje vehabite na terenu, nisu samo evadjelisti, nego cionisti od masrika do magriba, vehabijski sejh Abdu Rahman Sudejsi, "imam" mekkanskog Harema (od 3:30) :

Pa vidi, ja od tih tamo budalasa i ne ocekujem nista pametno. Sve te s brda s dola sklepane nazovi drzave, sekte, udaraci glavom u neke zidove cmizdrenja, samoudaraci lopatom po ledjima...i ostali civilizacijski beskurci, sve je to horda glupana. Problem je kad ozbiljne drzave, one koje bi trebale biti predvodnik civilizacije, cuvari nekih ugovora, kodeksa, koji nam omogucuju da se ne koljemo na svakom koraku k’o u zombi filmovima, pocinju praviti gafove koji nas mogu poslati u kameno doba.
Ovo ako se ne zaustavi u skorije vrijeme, ode sve u tri pizde materine.
Last edited by Fudo387 on 07/12/2017 20:13, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#67 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
Pa vidi, ja od tih tamo budalasa i ne ocekujem nista pametno. Sve te s brda s dola sklepane nazovi drzave, sekte, udaraci glavom u neke zidove, samoudaraci lopatom po ledjima...i ostali civilizacijski beskurci, sve je to horda glupana. Problem je kad ozbiljne drzave, one koje bi trebale biti predvodnik civilizacije, cuvari nekih ugovora, kodeksa, koji nam omogucuju da se ne koljemo na svakom koraku k’o u zombi filmovima, pocinju praviti gafove koji nas mogu poslati u kameno doba.
Pola ovih na ovoj temi ti je po takvim sektama i grupacijama, pa se onda medjusobno krve na temama o Bliskom Istoku.
Najbolje kad se uzmu takmicit ko je veci neprijatelj Izraela i Amerike i ko vise gotivi jadne Palestince. Cijela planeta se zaglupljuje s tim. To ti je ono kad imas toliko para ne znas sta ces sa sebe nego da pametujes po svijetu moralisanjem.
Jos onda kad se Amerika ukljuci u to i narodno veselje nastane.

Vidis i na ovoj temi, ljudi tacno prizeljkuju kakve ratove i nemire da bi poceli navijat za svoje.
Fudo387

#68 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
Pa vidi, ja od tih tamo budalasa i ne ocekujem nista pametno. Sve te s brda s dola sklepane nazovi drzave, sekte, udaraci glavom u neke zidove, samoudaraci lopatom po ledjima...i ostali civilizacijski beskurci, sve je to horda glupana. Problem je kad ozbiljne drzave, one koje bi trebale biti predvodnik civilizacije, cuvari nekih ugovora, kodeksa, koji nam omogucuju da se ne koljemo na svakom koraku k’o u zombi filmovima, pocinju praviti gafove koji nas mogu poslati u kameno doba.
Pola ovih na ovoj temi ti je po takvim sektama i grupacijama, pa se onda medjusobno krve na temama o Bliskom Istoku.
Najbolje kad se uzmu takmicit ko je veci neprijatelj Izraela i Amerike i ko vise gotivi jadne Palestince. Cijela planeta se zaglupljuje s tim. To ti je ono kad imas toliko para ne znas sta ces sa sebe nego da pametujes po svijetu moralisanjem.
Jos onda kad se Amerika ukljuci u to i narodno veselje nastane.

Vidis i na ovoj temi, ljudi tacno prizeljkuju kakve ratove i nemire da bi poceli navijat za svoje.
Znam, zato sam i napisao ovo, u nadi da ce se izdici iznad tih njihovih ciribuciriba prica, moj je bradonja najkuratiji i sl. nebuloza.
jeza u ledja

#69 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Pa taj kojem si se obratio je glavni kolovodja ovih siitsko-sirijsko-ruskih forumskih brigada. Danonocno se bori protiv ovih mudzahedinsko-vehabijskih brigada. Onda imas onog sto se fura na Kurde plus grupaciju ovih nasih domicilnih zabrinutih za sve muslimane svijeta.
Ne znam ima li kakvih cionista. :D

Nikome od njih nije jasno da ih svi ostali gledaju i ibrete se u stilu imaju li ovi ljudi icim pametnijim u zivotu da se bave? :roll:
animus

#70 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animus »

Acid25 wrote:
animus wrote:Nadam se da je Hesbolah spreman i da ceka na granici jer ce ovo uskoro bas da pukne. Ostale arapske vojske nisu vrijedne spomena. Ocekujem vec u toku noci prvi masakr cionista nad narodom Gaze. A onda ce sve krenuti.
Stvarno nema potrebe priželjkivati jedan nepravedan rat u kojem će se kao što i sam kažeš Izrael bombardovanjem iživljavati nad Palestincima.
Nema tu šta da krene, Palestinci godinama izvače deblji kraj.
Misliš da će im sad neko pomoći? :roll:
Ne prizeljkujem rat ali mi sve ovo vodi u tom pravcu. Palestinci se tu najmanje pitaju. Ovo svakako drugi rukovode i njima nije stalo do palestinaca. Ja jedino vidim da im Hezbolah moze pomoci.
jeza u ledja

#71 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

A Hezbollah naravno tu kao spasioc dodje. :oops: Junaci borbe za prava Palestinaca i ugrozenih uopste. :zzzz:
zagortenej

#72 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by zagortenej »

Acid25

#73 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Acid25 »

animus wrote:Ne prizeljkujem rat ali mi sve ovo vodi u tom pravcu. Palestinci se tu najmanje pitaju. Ovo svakako drugi rukovode i njima nije stalo do palestinaca. Ja jedino vidim da im Hezbolah moze pomoci.
Vodi u tom pravcu da će Izrael ubijati Palestince, dok ih mi oštro osuđujemo preko interneta.
Arapi će također da pokrenu ofanzivu oštrog osuđivanja.
Zato je bolje da ovo sve ostane na protestima, ali teško...
Opet ponavljam neće im niko pomoći. To treba da im bude jasno prije nego ispale prve granate

Što Hezbolah? :-D
seln

#74 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

Acid25 wrote: Vodi u tom pravcu da će Izrael ubijati Palestince, dok ih mi oštro osuđujemo preko interneta.
Arapi će također da pokrenu ofanzivu oštrog osuđivanja.
Zato je bolje da ovo sve ostane na protestima, ali teško...
Opet ponavljam neće im niko pomoći. To treba da im bude jasno prije nego ispale prve granate
Drugim rijecima, najbolje im je da tiho i u najvecem redu nestanu.
Izrael ce uciniti sve da im pri tome pomogne.

Image
jeza u ledja

#75 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by jeza u ledja »

Kojem bolan miru? Pa sta rade - ratuju. Decenijama se dole ratuje, buni, protestuje, granatira, terorise itd. Nakon tih svih ratova imas tu kartu koju si postavio, uz hiljade i hiljade mrtvih.

Cuj najbolje u miru da "nestanu". U ratu se najlakse "nestaje", od stvarnih metaka i stvarnih granata.
Post Reply