Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

commendatore

#51 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
commendatore wrote:
ma tanko je to oš da ideš brze a ti naso mezar koji jedva krene :lol:

ovo je za tebe

Image
:D :thumbup:

Opsti haos bi nastao :lol: , problem su "prava" i demokratija , nema bez palice nista :izet: , sloboda naroda , vozi u lijevoj 30 , razbij mu pola auta pa nece vise :oops: itd itd :mrgreen:
ovako je nastajala americka demokratija i ljudska prava tako da ako su oni isplivali moremo i mi ha ja

tempuser

#52 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by tempuser »

Zejnep wrote:Pa koliko ljudi znate da nemaju posao ali imaju auto? Ja ih znam nekoliko. Nisam bukvalno muslila da nema za gorivo, nego nema za kifle, al sipa gorivo. Ovo jos gore zvuci, znam ali zaista ne razumijem neophodnost auta ×3-4 ù svakoj kuci. Sve po jedno u autu. Nesto tu nije kako treba. GRAS je druga prica.
Iz glave par 5, u jednomslucaju znam par, on na minimalcu, onda ne radi, dvoje djece i dva auta, groba koja nevrijede puno, al trose ko da su ganc novi od po 30 milja!
Ja sam vise puta napisao, odrastao sam u zgradi sa 100 stanova, mozda su dvije porodice imale 2 auta, danas mozda dvije da nemaju 2. Takodjer, pred rat u generaciji mog brata (tada 20-21 god) mozda da su jedan ili dvojica imali auto, i to peglica, stari stojadin ili yugo, a bilo je imucnoh roditelja, danas je auto u 20-21. godini normalna stvar.
To je kupovina socijalnog mira, omoguci narodu da za simbolicne pare ima auto, ne peglad na tehnickom, za gorivo ce gladovat i mislit da im je dobro u zivotu.
commendatore

#53 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by commendatore »

_BataZiv_0809 wrote:
commendatore wrote:
ne voli obrezan kae
Samo prati njen:

nemerem - valja noliku prdaru popunit.... eh
amar1994

#54 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:
commendatore wrote:
ne voli obrezan kae
Samo prati njen:

Imam li pojma

Image

:mrgreen:
amar1994

#55 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
amar1994 wrote:
commendatore wrote:
ma tanko je to oš da ideš brze a ti naso mezar koji jedva krene :lol:

ovo je za tebe
:D :thumbup:

Opsti haos bi nastao :lol: , problem su "prava" i demokratija , nema bez palice nista :izet: , sloboda naroda , vozi u lijevoj 30 , razbij mu pola auta pa nece vise :oops: itd itd :mrgreen:
ovako je nastajala americka demokratija i ljudska prava tako da ako su oni isplivali moremo i mi ha ja

upravo :sax: :D :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Uh bravo amko, ova je jedno vrijeme bila neprikosnovena :per:

Samo nema veze sa Vesnom Zmijanac koju bi komendatore guzio :izet:

Doduse ima, snimila je duet sa spominjanom joj cerkom Nikolijom:

Image
amar1994

#57 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by amar1994 »

:izet: :D
tempuser

#58 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
Dope_Man wrote:Ima dosta razloga, i ono sto je izgleda pokretac ove teme pogresno shvatio na drugoj temi je o kojoj guzvi govorimo.

Imamo klasicnu jutarnju i posljepodnevnu guzvu. To je sasvim normalno u svakom iole vecem gradu, razlog je ogroman broja auta. Dodatno otezava prilicno losa infrastruktura Sarajeva gdje svi moraju ici niz 1 glavnu ulicu, eventualno jednom od dvije prelose alternative, kao i gradski prevoz koji nije pouzdna i nimalo privlacan mnogima.

Drugo je kada se u 9 navece stvara nepotrebna guzva i ide daleko sporije od 60 koliko se moze niz glavnu, a tada se ide tako zbog idiota koji voze 40 kmh i zaredaju se u sve tri trake dovoljno blizu da je otezano proci ih, pa te shebu da ne mozes uhvatiti zeleni val (koji se lako uhvati kroz cijeli grad, uz eventualno 1 zaustavljanje, ako niko ne serenda i mozes voziti 60).
U boldanom je problem, što je Sarajevo došlo do te količine automobila da je i u 9 navečer nemoguće voziti 60 zbog količine auta.
Problem je u ovome sto sam ja boldirao, debili koji voze 40 u sve tri trake, a to u praksi izgleda ovako:

Image

Image
amar1994

#59 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by amar1994 »

U zadnje vrijeme dosta ranije stignem do Stupa/Ilidze relacijom : Drinska-Safeta Zajke , divljam 65 na sat ocam :D

Ima i isprekidana pa mozes govnare prestic 8)
problemnatravunu

#60 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by problemnatravunu »

Jutros vozim u špici, od Mojmila do Skenderije, do buduceg kruznog toka kod pekare AS muka živa, ja sam vec bio pomislio da se nesto negdje usput desilo, medjutim , kad konačno dodjoh do gradilista vidim da nema nista, nego se bošnjaci izgleda panicno boje da ne pokvare svoje bolide na onih par rupa na samom gradilistu - jebote, ne mozes vjerovati, toliko ulica po gradu sa gorim kolovozom, a ovde likovi usporili ispod brzine pjesaka, i skoro napravili kolaps, jebes mater ako smo normalni!
Kad sam presao to famozno gradiliste (na kojem se , uzgred budi receno nista ne desava , sada zbog snijega, naravno!), dalje to ide odlicno, brzo, naravno opet uz dosta preplasenih kruzera koji su izgleda izasli sa neočišćenim krovovima da kruzaju po jutarnjoj špici!
A onda na trolejbuskom stajalistu prije OHR-a, mislim Grasov rekord, 4 trolejbusa istovremeno na stanici, napravili kaos :lol:
Dalje do Skenderije ide fino, barem se mogu obici preplašeni transporteri snijega na krovovima!
Stekao sam dojam, da imamo po 5 traka u svakom smjeru, opet bi likovi napravili gužvu, do kolapsa! :cry:
black

#61 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by black »

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#62 Re: Uzrok gužvi u saobraćaju u Sarajevu

Post by mk ultra »

problemnatravunu wrote:Jutros vozim u špici, od Mojmila do Skenderije, do buduceg kruznog toka kod pekare AS muka živa, ja sam vec bio pomislio da se nesto negdje usput desilo, medjutim , kad konačno dodjoh do gradilista vidim da nema nista, nego se bošnjaci izgleda panicno boje da ne pokvare svoje bolide na onih par rupa na samom gradilistu - jebote, ne mozes vjerovati, toliko ulica po gradu sa gorim kolovozom, a ovde likovi usporili ispod brzine pjesaka, i skoro napravili kolaps, jebes mater ako smo normalni!
Kad sam presao to famozno gradiliste (na kojem se , uzgred budi receno nista ne desava , sada zbog snijega, naravno!), dalje to ide odlicno, brzo, naravno opet uz dosta preplasenih kruzera koji su izgleda izasli sa neočišćenim krovovima da kruzaju po jutarnjoj špici!
A onda na trolejbuskom stajalistu prije OHR-a, mislim Grasov rekord, 4 trolejbusa istovremeno na stanici, napravili kaos :lol:
Dalje do Skenderije ide fino, barem se mogu obici preplašeni transporteri snijega na krovovima!
Stekao sam dojam, da imamo po 5 traka u svakom smjeru, opet bi likovi napravili gužvu, do kolapsa! :cry:
zadnjih 15 dana je katastrofa do Hrasnog, dalje ne znam... brže pješke
Post Reply