Meni se igra, prije mi je malkice kočila zbog nedostatka VRAMA. Sada je mislim jedno 30% fluidnije, probam svakako.Tomahawk11 wrote: ↑12/12/2019 11:40Ja na prvu nisam kliknuo. Svakako ću joj dati još jednu priliku, ali dok ponovo dođe na red.
THE WITCHER (sve o)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#51 Re: THE WITCHER 3 (all about)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#52 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Znaš kako, neke druge igre su mi bile igrivije, ono zalijepe te, W3 koliko god bio popularan, kod mene zasad nije prošao.SmokingMan wrote: ↑12/12/2019 12:00Meni se igra, prije mi je malkice kočila zbog nedostatka VRAMA. Sada je mislim jedno 30% fluidnije, probam svakako.Tomahawk11 wrote: ↑12/12/2019 11:40Ja na prvu nisam kliknuo. Svakako ću joj dati još jednu priliku, ali dok ponovo dođe na red.
Istina je da nisam ni puno igrao.
- SmokingMan
#53 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Tu i tamo smo na istome, nekih 2 sata i briši. Možda je najbolje ne siliti nešto što "ne ide".Tomahawk11 wrote: ↑12/12/2019 12:02Znaš kako, neke druge igre su mi bile igrivije, ono zalijepe te, W3 koliko god bio popularan, kod mene zasad nije prošao.SmokingMan wrote: ↑12/12/2019 12:00Meni se igra, prije mi je malkice kočila zbog nedostatka VRAMA. Sada je mislim jedno 30% fluidnije, probam svakako.Tomahawk11 wrote: ↑12/12/2019 11:40
Ja na prvu nisam kliknuo. Svakako ću joj dati još jednu priliku, ali dok ponovo dođe na red.
Istina je da nisam ni puno igrao.
- Averus
#54 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Ja da nisam "silio" nešto što ne ide, propustio bih najbolje igre koje sam ikad odigrao u životu, a to su FF7, Mass Effect saga, Dragon Age saga i Witcher3.
Witcher1&2 jednostavno ne mogu igrati jer me zaboli glava i bude mi muka kad igram sa onako užasnim kretnjama, kamerom itd. Kao da svi po ledu hodaju. Ali trica je baš jebeno dobra. Bila je slow-burn na početku, ništa mi nije jasno, nemam pojma ko je ko, ne kontam zašto ovaj ovu traži, ko je ona koju ganja, što ih sviju ganjaju oni, kakav je povrh svega rat u toku, ko je Nilfgaard, ko je ovaj, ko je onaj...
Ali već nakon 4-5 sati igranja počelo se slagati u glavi.
Misija koja je presudila da se potpuno navučem na igru je ona sa djetetom Bloody Baron-a. Kad sam tu misiju završio - dobro se sjećam, bilo iza ponoći, sutra radni dan - htio sam ostati da igram do jutra!
Witcher1&2 jednostavno ne mogu igrati jer me zaboli glava i bude mi muka kad igram sa onako užasnim kretnjama, kamerom itd. Kao da svi po ledu hodaju. Ali trica je baš jebeno dobra. Bila je slow-burn na početku, ništa mi nije jasno, nemam pojma ko je ko, ne kontam zašto ovaj ovu traži, ko je ona koju ganja, što ih sviju ganjaju oni, kakav je povrh svega rat u toku, ko je Nilfgaard, ko je ovaj, ko je onaj...
Misija koja je presudila da se potpuno navučem na igru je ona sa djetetom Bloody Baron-a. Kad sam tu misiju završio - dobro se sjećam, bilo iza ponoći, sutra radni dan - htio sam ostati da igram do jutra!
- SanskiBiser
#55 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Ja sam keca prekucao 2008 godinu dana nakon sto ga je cura prekucala i poklonila mi igru, ona je igrala nekoliko puta keca i stalno mi govorila kako povaljuje zenske i dobija karte za to kao trofeje meni smjesno bilo kako ona to dozivljava i koliko hvali igruAverus wrote: ↑12/12/2019 12:34 Ja da nisam "silio" nešto što ne ide, propustio bih najbolje igre koje sam ikad odigrao u životu, a to su FF7, Mass Effect saga, Dragon Age saga i Witcher3.
Misija koja je presudila da se potpuno navučem na igru je ona sa djetetom Bloody Baron-a. Kad sam tu misiju završio - dobro se sjećam, bilo iza ponoći, sutra radni dan - htio sam ostati da igram do jutra!![]()
Trojka, imam negdje oko 350 sati u igri sa tri prelaska, do danas ostaje igra po mnogima sa najboljom naracijom i side kvestovima, igra koja je postavila nove industrijske standarde tako da je neumjesno vec uopste i porediti je sa nekim novim igrama. Isto ko Morrowind i Skyrim kad bi poredio ili Last of Us na konzoli, klasik je klasik.
combat system je oduvijek bio clunky ali sta je tu je progleda se kroz prste jer ostalo je ekstra.
-
caseytron
#56 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Ista stvar, imam urodjenu vrstu gadjenja prema RPG igrama. Medjutim Withcer 3 kad' sam probao, to je bila druga prica. Mass Effect sam probao, ne ide nikako. Eto u tom rangu je to kod mene prisutno. Sad zamisli koliko je W3 izuzetna igra kad tvrdim da nisam igrao nista bolje u zivotuAverus wrote: ↑12/12/2019 12:34 Ja da nisam "silio" nešto što ne ide, propustio bih najbolje igre koje sam ikad odigrao u životu, a to su FF7, Mass Effect saga, Dragon Age saga i Witcher3.
Misija koja je presudila da se potpuno navučem na igru je ona sa djetetom Bloody Baron-a. Kad sam tu misiju završio - dobro se sjećam, bilo iza ponoći, sutra radni dan - htio sam ostati da igram do jutra!![]()
- Ironman_88
#57 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Da nije ko od vas radikala
već otpočeo seriju? Mene našao baš sada zajebavati modem zadnja 3 dana.
- ferratilis
#58 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Vec odgledao dvije epizode. Necu nista pisat kakva je serija, da ostalima ne kvarim dojam 
Sta kazete, Yennefer > Triss?

Sta kazete, Yennefer > Triss?

-
febo_acm
#59 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Dosta si već rekaoferratilis wrote: ↑20/12/2019 11:30 Vec odgledao dvije epizode. Necu nista pisat kakva je serija, da ostalima ne kvarim dojam
Sta kazete, Yennefer > Triss?![]()
![]()
- SanskiBiser
#60 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Treca pogledana, John Wick sa macevima.Ironman_88 wrote: ↑20/12/2019 11:17 Da nije ko od vas radikalaveć otpočeo seriju? Mene našao baš sada zajebavati modem zadnja 3 dana.
Serija je BRUTALNA! R Rating zasluzeno.
Ode raditi sad pa veceras nastavljam, vidim SJW bijesni vec pljuju po seriji , jedna kriticarka dala ocjenu 0 jer se vide gole zene kao subjekti muske fantazije u seriji
High fantasy zanr do kraja nisu pravili kompromise.
Henri je odlican.
pisanje je dobro sa par cringe momenata u prvoj epizodi ali u drugoj je vec puno bolje.
Seriju ce sigurno prihvatiti fanovi knjige i igara jer im je sve jasno, ostali nisam siguran jer serija se apsolutno ne trudi da objasni nista detaljno ono kao da vec pretpostavljaju da si upoznat sa likovima i pricom. U biti ona prica da su radili catering za GOT fanove veze nema s vezom, vidi se da su isli za ljubiteljima igara i knjiga.
Furdik je odradio posao do jaja sa koreografijama borbi.
U principu to je to vidjeno u Killing monsters
5 puta sam scenu vracao i gledao ponovo u prvoj epizodi.
Last edited by SanskiBiser on 20/12/2019 12:11, edited 4 times in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#61 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Nice, nice....
osim dijela Henry odlican...
pogledam cim se docepam torenthane
osim dijela Henry odlican...
pogledam cim se docepam torenthane
- SanskiBiser
- Bloo
- Globalna šefica
#63 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Šta ću...hejtam ga
- SanskiBiser
#64 Re: THE WITCHER 3 (all about)
E vidi se da covjek uziva u ulozi. Bukvalno je "skinuo" Geralta iz igre.
- Averus
#65 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Ima li kakav download u 2K rezoluciji? 
btw dokle priča u prvoj sezon ide?
da znam da ne gledam ako nisam u knjigama došao do tog dijela
btw dokle priča u prvoj sezon ide?
da znam da ne gledam ako nisam u knjigama došao do tog dijela
- AleksoMKD
#66 Re: THE WITCHER 3 (all about)
SanskiBiser wrote: ↑20/12/2019 11:57 Treca pogledana, John Wick sa macevima.![]()
Ode raditi sad pa veceras nastavljam, vidim SJW bijesni vec pljuju po seriji , jedna kriticarka dala ocjenu 0 jer se vide gole zene kao subjekti muske fantazije u serijiSerija ide tacno po knjizi tako da mogu samo po Sapkovskom pljuvati.
![]()
Henri je odlican.
pisanje je dobro sa par cringe momenata u prvoj epizodi ali u drugoj je vec puno bolje.
Seriju ce sigurno prihvatiti fanovi knjige i igara jer im je sve jasno, ostali nisam siguran jer serija se apsolutno ne trudi da objasni nista detaljno ono kao da vec pretpostavljaju da si upoznat sa likovima i pricom. U biti ona prica da su radili catering za GOT fanove veze nema s vezom, vidi se da su isli za ljubiteljima igara i knjiga.
5 puta sam scenu vracao i gledao ponovo u prvoj epizodi.![]()

- SanskiBiser
#67 Re: THE WITCHER 3 (all about)
epizode su na osnovu:
The Last Wish + Sword of klix kratke price po onome na reddit.
Nema 2k jos za skinuti, na Netflix pici kod mene 2160P na 15 Mbps, HDR fino radi, kod Stregobora scena iz prve epizode kao da je iz igre uzeta. Falili samo zecevi da se karaju u pozadini.
Last edited by SanskiBiser on 20/12/2019 12:51, edited 2 times in total.
- Averus
#68 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Znači svaka epizoda jedna knjiga?
Ja počeo od The Last Wish, sad čitam Sword of klix.
Moram požuriti

Ja počeo od The Last Wish, sad čitam Sword of klix.
Moram požuriti
- SanskiBiser
#69 Re: THE WITCHER 3 (all about)
AleksoMKD wrote: ↑20/12/2019 12:43SanskiBiser wrote: ↑20/12/2019 11:57 Treca pogledana, John Wick sa macevima.![]()
Ode raditi sad pa veceras nastavljam, vidim SJW bijesni vec pljuju po seriji , jedna kriticarka dala ocjenu 0 jer se vide gole zene kao subjekti muske fantazije u serijiSerija ide tacno po knjizi tako da mogu samo po Sapkovskom pljuvati.
![]()
Henri je odlican.
5 puta sam scenu vracao i gledao ponovo u prvoj epizodi.![]()
ekstra ako je tako, malo sam se brinuo zbog glasina kao o dickhead uniformama, zar su stvarno ovakvi?
![]()
Za ljubitelje igre taj armor je noz u srce. Bode oci u seriji ali izgleda da su sa CGI uradli nesto da su smanjlili nabore pa se manje primjeti nego prije sreca pa u drugoj sezoni ide drugi armor, fanovi su presudili i to vec znamo da ce ici sa novim inace Nilfgard nije previse prisutan u prve tri epizode vise je ono kao "Looming Menace" iz pozadine prisutan i osjete se posljedice tog prisustva a scene borbi i pokolja su uglavnom tokom noci tako da se taj armor ne vidi puno ali se likovi u njemu jasno prepoznaju po obliku kao Nilfgard.
- SanskiBiser
- SanskiBiser
#71 Re: THE WITCHER 3 (all about)
E ovo bi trebalo biti to epizoda i glavna prica:
Episode 1: The Lesser Evil
Episode 2: The Edge of The World
Episode 3: The Witcher
Episode 4: A Question of Price
Episode 5: The Last Wish
Episode 6: The Bounds of Reason
Episode 7: A Shard of Ice
Episode 8: Something More
- AleksoMKD
#72 Re: THE WITCHER 3 (all about)
SanskiBiser wrote: ↑20/12/2019 12:49 Za ljubitelje igre taj armor je noz u srce. Bode oci u seriji ali izgleda da su sa CGI uradli nesto da su smanjlili nabore pa se manje primjeti nego prije sreca pa u drugoj sezoni ide drugi armor, fanovi su presudili i to vec znamo da ce ici sa novim inace Nilfgard nije previse prisutan u prve tri epizode vise je ono kao "Looming Menace" iz pozadine prisutan i osjete se posljedice tog prisustva a scene borbi i pokolja su uglavnom tokom noci tako da se taj armor ne vidi puno ali se likovi u njemu jasno prepoznaju po obliku kao Nilfgard.
- SanskiBiser
#73 Re: THE WITCHER 3 (all about)
https://www.pcgamer.com/netflix-witcher-review/
to je otprilike to,koncizno u par paragrafa, i mislim da ce po vidjenom u prva tri sata bas gejmerima najvise i leci serija, vise nego fanovima knjiga :
to je otprilike to,koncizno u par paragrafa, i mislim da ce po vidjenom u prva tri sata bas gejmerima najvise i leci serija, vise nego fanovima knjiga :
The Witcher TV series is not Game of Thrones. There are too many oversaturated scenes and folk tale monsters. It's not Lord of the Rings. There's too much pointless death with zero lessons learned. It's not quite the books or the games it pulls from, either, but somewhere suspended in between. The first season of The Witcher show is an original interpretation of Andrzej Sapkowski's fantasy epic with a massive Netflix-sized budget, and it's not just a great adaptation, it's one of the best shows I've seen this year.
The Witcher is horrifying at times, cute and sweet at others. It's funny often, with restrained comic timing. It's horny, like, a lot. It's framed by a disorienting and complex political conflict swirling around in a massive cauldron of noun soup, but it's all grounded by Geralt's monster hunting day job. Almost an anthology, we follow Geralt between villages and castles as he takes on dirty jobs for dirty people from every class and background.
-
Sveti Koilije
#74 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Fakat nisam neki ljubitelj RPG žanra ali Witcher stvarno dere na hype. Nisam igrao tricu na kompu jer bi bilo na granici ali danas vidim da je dostupna za Xbox Game Pass pa kontam instalirati da vidim koliko ću izdržati
Kakvi su vam savjeti za početnika? Vidim da svi spominju da se odrađuju side quests...
Kakvi su vam savjeti za početnika? Vidim da svi spominju da se odrađuju side quests...
- Averus
#75 Re: THE WITCHER 3 (all about)
Igraj igru kao da si ti Geralt. To je jedini savjet koji mogu datiSveti Koilije wrote: ↑20/12/2019 13:46 Fakat nisam neki ljubitelj RPG žanra ali Witcher stvarno dere na hype. Nisam igrao tricu na kompu jer bi bilo na granici ali danas vidim da je dostupna za Xbox Game Pass pa kontam instalirati da vidim koliko ću izdržati![]()