Koja se knjiga cita najvise na svijetu?
- bosan
Ova tema je postavljena kao provokacija ali to ti ne daje za pravo da o svetim knjigama tako govoris.Tolerancija to je za tebe kao i mnoge ovdje strana rijec.Ti vec imas programirano u glavi sta mrzis i stobom ne treba puno razglabati.Bas kao i autor ove teme,da je imo sta u glavi ovu temu ne bi ni postavio.Ne vidim u njemu pravog muslimana,u stvari ne vidim nikakvog
Fair Life ovdje su ti odgovori na tvoja pitanja.Nadji mi i jednu temu da smo se 100% drzali zadate. Pozdrav
Fair Life ovdje su ti odgovori na tvoja pitanja.Nadji mi i jednu temu da smo se 100% drzali zadate. Pozdrav
-
odac
Das Heilige Buch, der Qur'an, ist das Wort Allah's; das einzige, das seit seiner Offenbarung unverfälscht und vollkommen erhalten geblieben ist.
Kein anderes Buch in der Menschheitsgeschichte wird soviel gelesen, zitiert und auswendiggelernt wie der Qur'an.
Es gibt auch kein anderes Buch im menschlichen Dasein, das in gleichem Maße das Leben des einzelnen, der Familie und der Gesellschaft geprägt hat.
Kein anderes Buch in der Menschheitsgeschichte wird soviel gelesen, zitiert und auswendiggelernt wie der Qur'an.
Es gibt auch kein anderes Buch im menschlichen Dasein, das in gleichem Maße das Leben des einzelnen, der Familie und der Gesellschaft geprägt hat.
- Fair Life
Da se sad vratimo na pocetak.bosan wrote:Ova tema je postavljena kao provokacija ali to ti ne daje za pravo da o svetim knjigama tako govoris.
(...)
O svetim knjigama (kako ti kazes) nisam napisao ni rijec kojom bi ih "vrijedjao".
Na ovoj fotografiji ispod, koju sam ranije postirao, svetu knjigu Kuran vrijedja ovaj "gradjanin" sa istom u jednoj, a puskom u drugoj ruci. Ne razumijem zasto tvoje i kritike drugih su se usmjerile u mom pravcu... a ni jedne rijeci niste napisali o zloupotrebi svete knjige od strane naoruzanog "gradjanina".

-
odac
U Islamu nije zabranjeno drzat u jednoj ruci pusku a u drugoj Quran.Fair Life wrote:Da se sad vratimo na pocetak.bosan wrote:Ova tema je postavljena kao provokacija ali to ti ne daje za pravo da o svetim knjigama tako govoris.
(...)
O svetim knjigama (kako ti kazes) nisam napisao ni rijec kojom bi ih "vrijedjao".
Na ovoj fotografiji ispod, koju sam ranije postirao, svetu knjigu Kuran vrijedja ovaj "gradjanin" sa istom u jednoj, a puskom u drugoj ruci. Ne razumijem zasto tvoje i kritike drugih su se usmjerile u mom pravcu... a ni jedne rijeci niste napisali o zloupotrebi svete knjige od strane naoruzanog "gradjanina".
Jedino se prije toga mora uzeti abdest
Sa puskom se i treba branit Quran, kao u slucaju Guantanamo.
- Vodenjak
Pogledaj malo okolo, znam ja pisati i gluplje stvari nego te gore!UBL wrote:Ovo je definitivno jedna od najglupljih stvari koje sam procito na forumu. Vodenjak, slazem se sa tobom da ne treba potcijenjivati druge vjerske knjige, al ovdje si presao granicuVodenjak wrote:Pa onaj sto je pisao Kur´an bio nesto posebno nadahnut...odac wrote:Najbolji dokaz koliko Kur'an znaci za muslimane (1.4 milliardu ljudi ili 1/4 covjecanstva) dogodio se bas prije par dana kada se preko Newsweek novina culo da su americki vojnici bacili Kur'an u WC subhanAlah. U svim muslimanskim zemljama doslo do demonstracija koje do sada traju.
(Kur'an je samo jedan orginal ni jedno slovo nije promjenjeno, sto sa Biblijom nije slucaj- Biblija je pisana u roku od 1400 godina u 10 zemalja i pisalo je 40 autora).
I imao mozda PC! Pa znas ono, "ctrl c" pa onda "ctrl v"!![]()
...i nije nikakav "onaj" napisao Kur'an nego je to Bozija objava prenesena preko Muhammeda a.s.
A tebi bi bilo dobro da kad nekoga citiras to radis korektno i cjelovito!
Moj post sastavljen od ona dva odlomka se ne moze podijeliti kako se kome cejfne!
Jedan bez drugog jednostavno ne idu!!
Toliko o mojoj gluposti i tvojim podvalama citata!
-
digger
I te kako.BECHO wrote:A sta ima civilizacija arapskog svijeta (u globalu) sa pojedincima koji drze Kur'an i pusku u ruci?
Naznaci mi bilo koju religiju u svijetu izuzev islama gdje je nagrada za ubijanje "nevjernika" odlazak u raj sa grupom djevica.
To vjerovatno nije zagovarao Muhamed, ali kada se praktikuje, onda je realnost koju ne mozes jednostavno da zanemaris. Inace kako objasniti akciju Al Kaeda islamista u Iraku koji pod istom parolom oko "nevjernika" ubijaju svoju bracu muslimane cak i u dzamijama za vrijeme molitve?
- bosan
E Fair Life ti stvarno komplikujes stvari.Ovo sto sam napisao je citat.To je bilo za Hanu a ne za tebe.Vec sam ti rekao da procitas moje postove gdje sam ovo sve prije naveo.Ja ovu temu shvatam kao provokaciju,jer sam autor je trebao znati koje ce reakcije izazvati.I ja sam na to odmah reagovao znaci okarakterisao sam to kao provokaciju.A Hani je omiljena tema vrijedjati vjere(pogotovo Islam) i ja to nisam mogao trpiti bez obzira sto nisam nikakav vjernik.A i ti si mogao neki komentar dati ali si odmah poletio sa slikom mudzahedina .I takodje sam naveo da terorizam nema veze sa Islamom.Trebam li jos nesto objasnit?Fair Life wrote:Da se sad vratimo na pocetak.bosan wrote:Ova tema je postavljena kao provokacija ali to ti ne daje za pravo da o svetim knjigama tako govoris.
(...)
- Fair Life
Bas tako !!UBL wrote:Kako nismo, zar nisam rekao da ce ti koji Kur'an tumace na svoju ruku, tj. koriste ga kao sredstvo opravdavanja ubijanja nevinih civila, odgovarati pred Bogom za to? Ali ovakve "gradjanine" ne treba poistovijecivati sa cjelokupnom arapskom civilizacijom sto ti je Becho pokusavao reci, a ni sa ostalim muslimanima u svijetu.
I svi ti "koji Kur'an tumace na svoju ruku, tj. koriste ga kao sredstvo opravdavanja ubijanja nevinih civila" su "citaoci" Kurana i oni doprinose tome da je Kuran (uslovno receno taj broj nije zanemarljiv) najcitanija knjiga na Svijetu.
-
Jople
Fair Life wrote:
Ova fotografija covjeka koji u jednoj uci drzi Kuran a u drugoj automatsku pusku sa optickim nisanom... nije iz vremena inkvizicije i ropstva (srednji vijek).
Fair Life wrote:
Fotografija je bila vise moje pitanje... Da li je to ta tradicija... puska u jednoj a sveta knjiga u drugoj ruci ?
To dvoje ne ide zajedno...
Jeste borba za opstanak u danima kada se svakodnevno ubija 5 Palestinaca.
(Snimak je muslimana Palestine!)
Vezano za samu temu
NATPIS u Americkom gradu u okrugu Rutherford na Baptistickoj crkvi kaze "Kur`an treba zavrsiti u WC solji" iliti
"The Koran needs to be flushed"
Izvinjenja-nema
Natpis je na okruznoj prometnici
Prichr je Lovelace
Church sign sparks debate
This sign posted in front of Danieltown Baptist Church has sparked debate in Rutherford County about religious tolerance. (Josh Humphries/Daily Courier)

By JOSH HUMPHRIES Daily Courier Staff Writer
FOREST CITY -- A sign in front of a Baptist church on one of the most traveled highways in the county stirred controversy over religious tolerance and first-amendment rights this weekend.
A sign in front of Danieltown Baptist Church, located at 2361 U.S. 221 south reads "The Koran needs to be flushed," and the Rev. Creighton Lovelace, pastor of the church, is not apologizing for the display.
"I believe that it is a statement supporting the word of God and that it (the Bible) is above all and that any other religious book that does not teach Christ as savior and lord as the 66 books of the Bible teaches it, is wrong," said Lovelace. "I knew that whenever we decided to put that sign up that there would be people who wouldn't agree with it, and there would be some that would, and so we just have to stand up for what's right."
Seema Riley, a Muslim, who was born in Pakistan and reared in New York, was one of those upset by the sign.
She moved to Rutherford County for the "small town friendly" atmosphere, she said. When she saw the sign on the side of the highway Saturday she felt angered and threatened.
"We need a certain degree of tolerance," said Riley. "That sign doesn't really reflect what I think this county is about."
She said that according to Islamic faith, a follower does not even touch the Koran without going through a ritual cleansing. Muslims believe the physical book to be a sacred item that is treated with respect and reverence, much like the image of Jesus in Christianity, according to a report on National Public Radio.
"For someone to put that sign up -- the person just didn't understand -- didn't take into consideration what putting up that sign means," said Riley. "I don't think it should be posted on a sign in public viewing on the highway to create a hostile environment for me."
The appearance of the sign follows a national news story from last week. Newsweek magazine retracted a story reporting that military guards at the U.S. prison at Guantanamo Bay flushed a copy of the Koran down the toilet during interrogation of a detainee. The Newsweek story sent Washington in a frenzy and was blamed for igniting Muslim riots and deaths abroad, including a particularly violent outburst in Afghanistan.
"Our creed as a Christian, or a Protestant, or a Baptist church -- of course we don't have a creed but the bible -- but we do have the Baptist faith and message that says that we should cling to the 66 books of the Holy Bible and any other book outside of that claiming to know the way of God or claiming to be God's word is automatically written off and is trying to defeat people from the way of true righteousness inside of our viewpoint in how we view the word of God," Lovelace said.
"Putting such a sign in a public place is an un-American example of intolerance, of aggressive disrespect for other citizens' deeply held views," said Donald Searing, Burton Craige Professor of Political Science at the University of North Carolina at Chapel Hill. "This is the sort of attitude and action that seriously endangers the liberty which lies at the heart of our democracy. It is also a good reminder that just because one may have the legal right to say something, doing so may not be morally, socially or politically desirable."
When Lovelace was asked whether he considered before he put the sign up that there may be some consequences or that some people may be angered, he said he was aware of the likelihood of angering some people.
"Well, I thought about it and I said there may be people who are offended by it but the way I look at it, Jesus told his followers that if the world hates you, don't feel bad because they hated me first," said Lovelace. "If we stand for what is right and for God's word and for Christianity then the world is going to condemn us and so right away when I got a complaint I said 'well somebody's mad, somebody's offended, so we must be doing something right.'"
Danieltown Baptist Church belongs to the Sandy Run Baptist Association and the association's Director of Missions the Rev. Jim Diehl said that Lovelace's opinion does not necessarily reflect that of that organization.
"Each of the churches of the Sandy Run Baptist Association are autonomous bodies," said Diehl. "Each church can develop a stance on doctrinal issues and can develop its own stance on moral issues."
The Rev. Billy Honeycutt, of the Green River Baptist Association said that he hopes that those who see the sign keep tolerance in mind.
"Respecting religion is important and respecting other people is important," said Honeycutt. "Hopefully, a lot of people will have that thought when they see the sign."
Following the religious controversy at a church in Waynesville where several members were asked to leave in what was termed a dispute over politics, several groups threatened to boycott the entire town due to the actions of one preacher.
Director of the Rutherford County Chamber of Commerce Bill Hall said he does not think that the Danieltown sign will have a negative impact on the county's tourism or economic vitality.
"It is unfortunate that things like that happen and it certainly doesn't represent Rutherford County," said Hall. "I think that most people will understand that that is not a common attitude in this community."
Lovelace said he felt it was the work of God to display the sign and that no one in the church has spoken up against it to him.
He said the church has 55 members on the roster and he has only received one angry phone call since the sign was posted.
"We have a good group of people," said Lovelace.
Lovelace said the sign changes every week.
"About Friday or Saturday we will have a new sign," he said. "It should state to some effect 'Where are your treasures? Are they at the flea market or are they in heaven?'"
Lovelace said that he does not have anything against the flea market that recently opened up down the street from the church.
"I enjoy a good flea market, but if people can be down there at eight o'clock why can't they be at church at 11," he said.
Contact Humphries via e-mail at [email protected]
..............................................
toliko o demokratiji i toleranciji
http://www.thedigitalcourier.com/articl ... news01.txt
- Vodenjak
Smiri se Hana, ne vrijedi...hananah wrote:Nema teme gdje se jebena vjera ne stavi, nema foruma na kojem se jebena vjera ne pominje. Pa kako onda ne citati. I sta me boli ako me ko napadne ali ovo nije napad nego nametanje. Ja sam samo sita nametanja, na svakom koraku nametanja. I imam pravo da kazem sta mislim. Vjernici vi ste meni smijesni sa svojim nametanjima. Kako bi se vi osjecali da vam mi ateisti namecemo. I kad nesto kazemo, vi odmah u neki napad. Otkad je vjera toliko prisutna u Bosni nazadovali smo 100 godina.
Nego vratimo se temi citate li vi sta drugo osim tih dviju knjiga koje je Bog nekom tresnuo u glavu
Nego, de mi majke ti kazi, je li to stvarno istina da se i u zvanicnim formularima mora pisati i kojoj vjeri pripadas?
Stvarno me zanima...
A u vezi teme, neka svako vjeruje u sta hoce i kako hoce.. Da se vjera namece, namece se i jasno je i ZASTO se namece...
Maximalno se koristi izgubljenost, beznadeznost i strah ljudi za buducnost. Svi su ti osjecaji produkt djelovanja izmedju ostalog i ogromnog broja vjerskih sluzbenika koji su se tako silno stavili u sluzbu nacio-shovinistickih snaga koje su nas dovele do rata a onda i do ocaja u kojemu se sad nalazimo.
Ljudi u takvoj situaciji traze pomoc i nista nije lose u tome sto ih dobar broj pokusava naci svoj mir, utociste, blagostanje duha u religiji.
Problem nastaje onda kada vjerski sluzbenici stanu u sluzbu politike koja je i dovela ljude u stanje u kome i jesu.
Svi, a posebno iskreni vjernici moraju naprosto priznati da nikad vise bog i vjere u Bosni nisu bili prisutni, ali ujedno, da nikad vise kriminala, mrznje, lopovluka, ubistava, siromastva (materijalnog ali i duhovnog!) na nasim prostorima nije bilo!
To bi trebalo da natjera mnoge da se zamisle, ali ne bi se reklo da ih ima mnogo koji to imaju u planu...
Vjerovati u Boga je jedno, ali prisiljavati druge raznoraznim metodama je sasvim drugo.
Uplitanje drzave u sve to je definitvno sve samo ne demokratija kojom se dice pristalice stanja koje traje evo vec 15 godina!
- Fair Life
Mislim da grijesis...bosan wrote:(...)
I takodje sam naveo da terorizam nema veze sa Islamom. Trebam li jos nesto objasnit?
Ispravnije bi bilo "islam nema veze sa terorizmom", dok terorizam sa islamom i te kako ima, barem ovaj koji je srusio WTC ... Koji je "odradio" Spaniju i Bali u Indoneziji... i td.
Da se ne zajebavamo...
Pozdrav!
-
odac
In the Name of God, the Most Beneficent, the Most Merciful.
All the praises and thanks be to Allâh, the Lord of the 'Alamîn (mankind, jinns and all that exists).
The Most Beneficent, the Most Merciful.
The Only Owner (and the Only Ruling Judge) of the Day of Recompense (i.e. the Day of Resurrection)
You (Alone) we worship, and You (Alone) we ask for help (for each and everything).
Guide us to the Straight Way
The Way of those on whom You have bestowed Your Grace, not of those who earned Your Anger , nor of those who went astray .
----------------------------------------------------------------------------------
Al-Fatiha -- Pristup
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
2. Milostivog, Samilosnog,
3. Vladara Dana sudnjeg,
4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
5. Uputi nas na Pravi put,
6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao,
7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!
All the praises and thanks be to Allâh, the Lord of the 'Alamîn (mankind, jinns and all that exists).
The Most Beneficent, the Most Merciful.
The Only Owner (and the Only Ruling Judge) of the Day of Recompense (i.e. the Day of Resurrection)
You (Alone) we worship, and You (Alone) we ask for help (for each and everything).
Guide us to the Straight Way
The Way of those on whom You have bestowed Your Grace, not of those who earned Your Anger , nor of those who went astray .
----------------------------------------------------------------------------------
Al-Fatiha -- Pristup
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
2. Milostivog, Samilosnog,
3. Vladara Dana sudnjeg,
4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
5. Uputi nas na Pravi put,
6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao,
7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!
- Vodenjak
Opet ti nisi pregledao moje postove do kraja!UBL wrote:Vodenjak, povlacim ono sto sam bio reko za najgluplji post, ovo je definitivno najgluplji post!digger wrote:I te kako.BECHO wrote:A sta ima civilizacija arapskog svijeta (u globalu) sa pojedincima koji drze Kur'an i pusku u ruci?
Naznaci mi bilo koju religiju u svijetu izuzev islama gdje je nagrada za ubijanje "nevjernika" odlazak u raj sa grupom djevica.
To vjerovatno nije zagovarao Muhamed, ali kada se praktikuje, onda je realnost koju ne mozes jednostavno da zanemaris. Inace kako objasniti akciju Al Kaeda islamista u Iraku koji pod istom parolom oko "nevjernika" ubijaju svoju bracu muslimane cak i u dzamijama za vrijeme molitve?Cuj nagrada za ubijanje odlazak u raj sa grupom djevica...
![]()
Povlaci izvinjenje, JA imam najgluplje postove!
-
kub lajkan
Meni je stvarno čudno da se za
kaže:
kaže:
bosan wrote:Ova tema je postavljena kao provokacija
-
:)
hananah wrote:Svete ili ne svete PRESTANITE NAM NAMETATI NESTO U STO NEKI NE VJERUJU I PRESTANITE NAS OSUDJIVATI RADI NASEG SKEPTICIZMA I NEVJEROVANJA U ISTO. PRESTANITE U SVAKU TEMU TRPATI RELIGIJU. MUKA MI JE POVRACA MI SE VISE OD JEBENIH RELIGIJA.
Pa zar ste slijepi, vidite u kakvom smo sranju do guse, citava Bosna otkad se samo raspreda i radi sve u ime religija. Zar su vas toliko politicari zaveli da to ne vidite. Ko god dodje na vlast za svoga mandata samo to rjesava, ljudima maze oci dok drzavu krade. Pa ko je ovdje glup? Mi (ateisti) ili vi? Da bar nas vasa zasljepljenost ne dotice, ali na svakom koraku se gleda ko je koje vjere. Bilo koji se obrazac ispunjava mora se i to pisati. Pa zar je to bitno. A najgore je sto je sto se to zaista uvuklo u sve pore zivota. Pa ako ima tog Boga, sto nam ne baci sta s neba, nego pusta vjernike da deru koljena u dzamijama i crkvama i da umiru od gladi i neimastine. Vjera je privatna stvar svakoga i dok god se bude uvlacila gdje stigne niko, niko napretka nece imati. Zar ste slijepi?
ha ha ha! "zar ste slijepi?" ha ha ha
tvoja ideja utopije je izgleda jedan svinjac a ideja savrsenog zivota - zivot jednog praseta, krmka, svinje koje se valja u svojim govnima, iste i jede i u tome savrseno uziva ne opterecujuc sei "uzvisenim" stvarima
-
digger
Ako zelis vise info o motivacijama za bombase/samoubice u Palestini, evo linka http://www.usatoday.com/news/world/june ... t.htm#moreUBL wrote: Vodenjak, povlacim ono sto sam bio reko za najgluplji post, ovo je definitivno najgluplji post! :D Cuj nagrada za ubijanje odlazak u raj sa grupom djevica...
Citat iz USA TODAY
"In more than a dozen interviews with former and current members of the militant group Hamas and with Israeli security officials who track them, USA TODAY was given a rare look into the secretive and terrifying world of suicide bombers and the culture that creates them.
Lured by promises of financial stability for their families, eternal martyrdom and unlimited sex in the afterlife, dozens of militant Palestinians like Hotari aspire to blow themselves up, Israeli and Palestinian officials say..."
(Ovo mora da je cionisticko-zapadnjacka propaganda. Ali zasto onda i Palestinski izvori tvrde isto? Jebat ga: bolje ne vjerovati. Sve su to lazi moj UBL.)