Spreca
Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Moderator: _BataZiv_0809
- Sanjarko
- dale cooper
#52 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sva medijska gungula i prašina koja se digla u vezi skandala oko Harveya Weinsteina u vezi seksualnog uzmeniravanja se ne stišava. Ne treba podsjećati da prema onima koji iskorištavaju svoj položaj za seksualno uznemiravanje, silovanje i napast ne treba imati milosti. To je premisa koja se ne dovodi u pitanje.
Ipak pitanje koje bih ja postavio koliko su ti svi navodi validni? Jesmo li danas došli do apsura gdje je dovoljno samo napisati na FB #i ja sam i da se čovjek optuži?Evo imamo i to da je optužen Kevin Spacey preko medija od nekog lika za seksualno napastovanje. Čovjek na to napisao da se ne sjeća tog događaja, izvinuo se i dobrovoljno otišao na procjenu psihologa i eventulnu rehabilitaciju. To ne radi osoba koja je nekoga seksualno napala i iskoristila. Dakle danas je dovoljno preko nekog "fancy" medija napisati da te neko seksualno uznemiravao i to se uzima zdravo za gotovo da se neko optuži ili se baci ljaga na njegov rad, lik i djelo. Po meni to je suludo.
Šta vi mislite o tome?
P.S Nisam znao gdje da postavim ovaj stav u obliku posta pa sam postavio na Film/TV.
Ne, to rade osobe koje su svjesne da će im karijera otići u tri lijepe, pa pokušavaju da obuzdaju nadolazeću stihiju
pizdarija koje su napravili vještim PR potezima. Nije Spacey ni jednim činom pokazao da mu je uistinu žao
zbog bilo čega osim za, sada je to već vjerovatno, propalom i uništenom karijerom. Koja moraš biti pizda
i ljigavac da optužbe za pedofiliju pokušaš ublažiti i obmotati obznanjivanjem da si homoseksualac, a to si
godinama krio ko' zmija noge (iako je bila javna tajna), pozivajući se na privatnost. A onda to bez po' frke uradiš
kad te optuže za pedofiliju, haman se nadajući da će ti sve biti oprošteno zato što si gay. Ili zato što je,
kako je rekao u onoj izjavi, bio pripit i ne sjeća se dobro.
Ove gadosti, koje se ovih dana otkrivaju u Hollywoodu su samo dio sustavnog zlostavljanja i iskorištavanja koje je na djelu
već decenijama u najjačoj filmskoj industriji. Ovih dana je film An Open Secret, koji govori o lancu pedofilije unutar
hollywoodske mašinerije, postao viralan poslije ovih zadnjih dešavanja. Film kojeg distributeri već tri godine pokušavaju pokopati
i onemogućiti širu distribuciju. Tvorci su ga postavili i još uvijek se može pogledati besplatno na vimeo servisu.
https://vimeo.com/142444429
Last edited by dale cooper on 07/11/2017 19:09, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#53 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Jedan od klasicnih, al' klasicnih izgovora ljudi koji to rade. "Sta cu ba, takav sam kakav jesam, sta ja tu mogu". K'o da pricamo o hajvanima a ne o insanima jbt.spreca wrote:...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....
- Zejnep
- bingov buraz
#55 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Taj Weinstein vjerovatno jeste smece od covjeka ali meni je gori Polanski koji je organizovao orgije sa trinaestogodisnjakinjama ili onaj lupez Vudi Alen kojem se mnogi klanjaju a ozenio vlastitu usvojenu kcerku 
- spreca
#56 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Zali se...nisi ti taj koji to odredjujealmir_tz wrote:Koja si tek ti trolčina!spreca wrote: prvi poljubac je uvijek bio spontan...i to valjda spada u sexualno uznemiravanje![]()
![]()
....evo npr...ja sam ovdje gdje jesam imao u podcinjenju oko 70 zena i naravno da je jedan od mnogih kriterija bio i njihov izgled.....i ja nisam niti od jedne trazio kad mi udje u kancelariju sa dekolteom gdje sise jedva se stanu i da mi se laktovima nasloni na moj radni sto...naravno da cu ja pokusati da je kontam i da je mozda plehnem po guzi jer me izaziva a da sam zabranio da da se tako odijevaju na poslu onda bi bio proglasen zenskim shovinistom....ja sam bjezao od veza sa tim sa posla sve dok nisu poceli govori o tome da sam sumnjiv jer sam se uglavnom druzio sa malobrojnim muskarcima lokalcima...onda sam rekao e pa spreca dokazi im da nisi peder
![]()
![]()
- dale cooper
#57 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Pa ovo jeste faktički Weinsteinova odbrana. Kao ono stari kov, odrastao u 60-tim i 70-tim, seksualna revolucija,Tito_i_Partija wrote:Jedan od klasicnih, al' klasicnih izgovora ljudi koji to rade. "Sta cu ba, takav sam kakav jesam, sta ja tu mogu". K'o da pricamo o hajvanima a ne o insanima jbt.spreca wrote:...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....
slobodna ljubav, folovi golovi. Samo ne znam kako se pređe put od toga pa do prisiljavanja i ucjenjivanja žena na seks.
Klasično iskorištavanje pozicije moći, ništa drugo.
- animals
#58 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Sve su to vecinom gluposti..
zene svjesno idu neprilike..
obuce se polugola i kad je pogledas, onda si je napastovao
zene svjesno idu neprilike..
obuce se polugola i kad je pogledas, onda si je napastovao
- spreca
#59 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Nacin na koji vi to pokusavate da pokazete ili dokazete me tjera na to da stanem u svoju odbranu jer ispade da smo svi muskarci siledzije i silovatelji jer kako to rece kolega forumas koji me nazva trolcinom "nema zene koja nije bila pod nekim torturama"...jer takav ce reci eno na forumu spreca siluje zene.....jer postoji jedna stara izreka dvoje bez duse treci bez glave.....nemoj mo to zaboravljati....pa i tebe mogu optuziti za svaku vezu sa kojom si bio...a ni jednu nisi silovo.Tito_i_Partija wrote:Jedan od klasicnih, al' klasicnih izgovora ljudi koji to rade. "Sta cu ba, takav sam kakav jesam, sta ja tu mogu". K'o da pricamo o hajvanima a ne o insanima jbt.spreca wrote:...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....
- animals
#60 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
U Austriji sad neka fufa optuzila politicara Pilza, bivseg clana zelene stranke,
koji ih je pobijedio na izborima za napastovanje..
cuj, sad se sjetila..gdje prija bila..
kao govorio joj ruzne rijeci.
koji ih je pobijedio na izborima za napastovanje..
cuj, sad se sjetila..gdje prija bila..
kao govorio joj ruzne rijeci.
-
Korisničkoime
#61 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Ja opet mislim da zrtvama stvarnog seksualnog zlostavljanja pretjeravanja (da ne koristim grublji naziv) kao sto si ti izrazila nanose veliku stetu.wewa wrote:problem je sto je mizoginija do te mjere ukorijenjena u drustvo da se ni ne primjecuje, a ako neko pokusa skrenuti paznju na nju mora iznijeti sijaset dokaza ciju validnost treba da procijeni isto to drustvo.
ja mislim da nema zenske osobe koja u nekom trenutku nije bila zrtvom ili svjedokom nekog oblika zlostavljanja, bilo fizickog ili verbalnog, bilo seksualnog. od 'hvatanja za guzicu' kakvo praktikuju djecaci u osnovnim skolama, dobacivanja na ulici (pa je smrt mladoj zeni proci ulicom koju nastanjuju radnici bilo koje vrste), nezeljenih dodira u javnom prijevozu, do nezeljenog udvaranja na poslu, kod ljekara itd itd itd. bas bi bilo dobro napraviti anketu.
Mislim ne zelim te uvrijediti ili umanjiti nelagodu koju si imala kada te je i ako te je neko dodirnuo u javnom prevozu ali usporediti to iskustvo sa npr.dogadjajem da neko u hotelskoj sobi izvadi svoj spolni organ kraj tebe i pocne se samozadovoljavati je van svake pameti. Ovo drugo je seksualno uznemiravanje.
Ono "cao da li si mozda za kafu poslije posla" i "pusi mi kurac ako hoces ulogu" ti haman pa da izjednacavas. Ako ti se neko udvara na poslu nije seksualno uznemiravanje niti bilo kakvo uznemiravanje nego normalno ponasanje osoba od puberteta pa do duboke starosti pogotovo ako su obije osobe samci. Zahvalis se na interesu i ljubazno skrenes paznju da nisi zainteresovana. Spavaj sa mnom ili neces dobiti posao je iznuda, ucjena, za robije.
Nije fer prema zrtvama sekaualnog i svakog drugog zlostavljanja stavljati sebe sa svojim iskustvom koje je mozda bilo nelagodno na isti razinu sa njima cije je iskustvo duboko traumaticno i moze ti sjebati cijeli zivot.
Cuj nema zenske osobe koja nije bila zrtva seksualnog zlostavljanja ili svjedok istog ... ono .... da znam da je moju suprugu neko seksualno zlostavljao ... zaradio bih robije vjerovatno.
- Tito_i_Partija
#62 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
K'o prvo, bezveze pretjerujes. Gdje to tacno ispade da su svi muskarci siledzije i silovatelji?spreca wrote:Nacin na koji vi to pokusavate da pokazete ili dokazete me tjera na to da stanem u svoju odbranu jer ispade da smo svi muskarci siledzije i silovatelji jer kako to rece kolega forumas koji me nazva trolcinom "nema zene koja nije bila pod nekim torturama"...jer takav ce reci eno na forumu spreca siluje zene.....jer postoji jedna stara izreka dvoje bez duse treci bez glave.....nemoj mo to zaboravljati....pa i tebe mogu optuziti za svaku vezu sa kojom si bio...a ni jednu nisi silovo.Tito_i_Partija wrote:Jedan od klasicnih, al' klasicnih izgovora ljudi koji to rade. "Sta cu ba, takav sam kakav jesam, sta ja tu mogu". K'o da pricamo o hajvanima a ne o insanima jbt.spreca wrote:...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....
K'o drugo, tvoje rezoniranje i racionalizacija, kolega, koja ide ovako:
se koristi od strane maltene svakog silovatelja, uznemirivaca, pedofila, ubice, itd. Znaci ja imam svoje prirodne nagone i moram da ih ispunjavam, i ne moze niko da me krivi u slucaju da ja te nagone ne mogu da kontrolisem, jerbo to ti je priroda.spreca wrote:...nismo mi losi samo nas je priroda storila takvim kakvi jesmo....
I molim te ne govori u ime svih muskaraca, jer taj autoritet nazalost nemas.
- spreca
#63 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
a sta's..priroda je to kako ti receTito_i_Partija wrote:i ja imam svoje prirodne nagone i moram da ih ispunjavam,.
-
almir_tz
#64 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
A kako bi se ti osjećao i kako li se tek tvoja supruga osjeća kad svaki dan u recimo liftu mora slušati rečenice tipa: "Pogledajte, kolega, kako nam se danas kolegica lijepo sredila." To ti je sasvim u redu. Mogu misliti kako jeste. Što nisi nikad ili jako rijetko čuo: "Pogledajte, kolegice, kako se kolega lijepo sredio danas. Nije li?" Te i slične takve šuplje šovinističke priče žene slušaju svaki dan.Korisničkoime wrote: Ja opet mislim da zrtvama stvarnog seksualnog zlostavljanja pretjeravanja (da ne koristim grublji naziv) kao sto si ti izrazila nanose veliku stetu.
Mislim ne zelim te uvrijediti ili umanjiti nelagodu koju si imala kada te je i ako te je neko dodirnuo u javnom prevozu ali usporediti to iskustvo sa npr.dogadjajem da neko u hotelskoj sobi izvadi svoj spolni organ kraj tebe i pocne se samozadovoljavati je van svake pameti. Ovo drugo je seksualno uznemiravanje.
Ono "cao da li si mozda za kafu poslije posla" i "pusi mi kurac ako hoces ulogu" ti haman pa da izjednacavas. Ako ti se neko udvara na poslu nije seksualno uznemiravanje niti bilo kakvo uznemiravanje nego normalno ponasanje osoba od puberteta pa do duboke starosti pogotovo ako su obije osobe samci. Zahvalis se na interesu i ljubazno skrenes paznju da nisi zainteresovana. Spavaj sa mnom ili neces dobiti posao je iznuda, ucjena, za robije.
Nije fer prema zrtvama sekaualnog i svakog drugog zlostavljanja stavljati sebe sa svojim iskustvom koje je mozda bilo nelagodno na isti razinu sa njima cije je iskustvo duboko traumaticno i moze ti sjebati cijeli zivot.
Cuj nema zenske osobe koja nije bila zrtva seksualnog zlostavljanja ili svjedok istog ... ono .... da znam da je moju suprugu neko seksualno zlostavljao ... zaradio bih robije vjerovatno.
- insomnia78
-
almir_tz
#66 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
To smo mi, smijemo se teroru nad drugima.
-
Korisničkoime
#67 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Ne znam za tebe ali meni nisu jednom dali kompliment za moj izgled ili za neki odjevni predmet, kolegice, prijateljice. Kao prvo ne smatram to nikakvim uznemiravanjem niti nekim nabacivanjem niti nekim flertovanjem s njihove strane. To su ljudi koje ja svakodnevno vidjam ja sam ljubazan oni su ljubazni iza komplimenta da sam se lijepo sredio ne mora i u mom slucaju i ne stoji nista drugo do ljubaznosti bilo mene bilo mojih kolegica prijateljica kada one meni daju takav kompliment.almir_tz wrote:A kako bi se ti osjećao i kako li se tek tvoja supruga osjeća kad svaki dan u recimo liftu mora slušati rečenice tipa: "Pogledajte, kolega, kako nam se danas kolegica lijepo sredila." To ti je sasvim u redu. Mogu misliti kako jeste. Što nisi nikad ili jako rijetko čuo: "Pogledajte, kolegice, kako se kolega lijepo sredio danas. Nije li?" Te i slične takve šuplje šovinističke priče žene slušaju svaki dan.Korisničkoime wrote: Ja opet mislim da zrtvama stvarnog seksualnog zlostavljanja pretjeravanja (da ne koristim grublji naziv) kao sto si ti izrazila nanose veliku stetu.
Prosle sedmice sam to isto rekao kolegi i prijatelju, covjek se lijepo obukao i ja sam mu dao kompliment jer mu je ta kombinacija lijepo izgledala - sto ne znaci da hocu/zelim da jebem kolegu ili da on jebe mene, daleko, daleko od toga.
Dosli smo do toga da ne smijes biti ljubazan ili ne daj Boze dragi ni u kojem slucaju ne smijes da pokazes osobi da ti se svidja i da ti je privlacna jer je seksualno uznemiravas.
Ja prvi svoju zenu nikad ne bih onda upoznao, ne bih nikada izasao s njom, ne bih se zaljubio u nju, ne bih sada bili u braku. Jel to suplja sovinisticka prica, ja sam svojoj sadasnjoj suprugi prisao i dao kompliment reko da mi se izuzetno svidja i da li je mozda za kafu ili neko drugo pice. Ona pristala i da ne tusim dalje evo nas u braku.
Cak ako su ti komentari u liftu ljigavi, suplji, glupi oni nisu i ne mogu biti seksualno uznemiravanje i to ne kazem zbog likova koji takve suplje kako ti kazes pricaju nego zbog zrtava stvarnog seksualnog uznemiravanja. Ne mozete komentar u liftu stavljati u istu razinu sa stvarima je je radila ova budala Weinstein
- insomnia78
#68 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Pa ako joj se ne svidis onda je to uznemiravanje. Ako zagrize onda prolaze i mnogo teze stvari
- Pandakonda
#69 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Kevin Spacey je već fasovao, House of Cards mu je otkazan totalno i Netflix je prekinuo sve veze sa njim. I meni je čudna ta situacija sa Harvijem gdje su se te sve glumice slikale sa njim, pričale dobro o njemu i sad se odjednom sve okrenulo 
-
Korisničkoime
#70 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Pa kad bi covjek bio zlonamjeran mogao bih tako reci da se ne zeli kontakt s osobama koje i njima samima nisu privlacne sto je naravno razmisljanje sa dna kace ali imaju pravo na to medjutim prisiti nekome etiketu seksualnog zlostavljaca samo zato jer privlacnost nije uzajamna je cisti bezobrazluk ali vec rekoh kad bi covjek bio zlonamjeran.insomnia78 wrote:Pa ako joj se ne svidis onda je to uznemiravanje. Ako zagrize onda prolaze i mnogo teze stvari
Druga stvar ima muskaraca koji nisu bas vjesti u udvaranju, koji ne plijene ni aman zaman izgledom, ima smotanih, koji se ne izrazavaju dobro koji se malo i pogube kada je u pitanju kontakt sa osobom koja im se svidja ti i takvi muskarci imaju nekada veoma cudan nastup prema zenama pogotovo onima koji im se svidjaju, nisu oni ni zlonamjerni, ni ljigavi daleko od sovinista ali jebiga ne znaju, ne umiju i nekako sve sto im iz usta izadje zvuci katastrofa. Ne zgrapan kompliment mozda u neprikladno vrijeme oznacio bi npr.te muskarce seksualnim zlostavljacima a u sustini su isti samo smotani.
-
almir_tz
#71 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Naravno da to nije isto kao silovanje, ko je stavio u istu ravan, ali je u najvećoj većini slučajeva to naprosto uznemiravanje.
Oženjeni muškarci to stalno rade i obično komentari budu ljigavi i šovinistički.
To je jasno svima u prostoriji kad se to desi.
Sad, tu se praviti lud i pričati priču "malo je to radiokativno" je u najmanju ruku smiješno.
Drugoj osobi je neugodno kad to neko radi, zbog toga i uznemiravaču bude neugodno - jasna je stvar da s tim naprosto treba prestati, to je po definiciji uznemiravanje, možeš ti pisati šta hoćeš.
Dodatno, ako čovjek izazove 75% puta s tim nelagodu drugima, generalno bi trebao prestati raditi. Humor ima efekta kad se baš svi nasmiju,
a ne, vidi čuda samo i jedino, a i on usiljeno - kad se smije uznemiravač.
Jedno je reći: "Baš je dobra ta majica." I krenuti ili ne u daljnu konverzaciju jedan na jedan.
A drugo: "Auuuuuuuuuuu, vidite kolegici frizure. Što nam je moderna." I to lanuti pred svima.
Oženjeni muškarci to stalno rade i obično komentari budu ljigavi i šovinistički.
To je jasno svima u prostoriji kad se to desi.
Sad, tu se praviti lud i pričati priču "malo je to radiokativno" je u najmanju ruku smiješno.
Drugoj osobi je neugodno kad to neko radi, zbog toga i uznemiravaču bude neugodno - jasna je stvar da s tim naprosto treba prestati, to je po definiciji uznemiravanje, možeš ti pisati šta hoćeš.
Dodatno, ako čovjek izazove 75% puta s tim nelagodu drugima, generalno bi trebao prestati raditi. Humor ima efekta kad se baš svi nasmiju,
a ne, vidi čuda samo i jedino, a i on usiljeno - kad se smije uznemiravač.
Jedno je reći: "Baš je dobra ta majica." I krenuti ili ne u daljnu konverzaciju jedan na jedan.
A drugo: "Auuuuuuuuuuu, vidite kolegici frizure. Što nam je moderna." I to lanuti pred svima.
- annoy
#72 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Pretjerujesalmir_tz wrote: Moj drvosječa, da ti je na jedan dan biti žena pa da uvidiš šta je to. Sve bi ti bilo jasno. Kad se ne znaš uživiti u probleme drugih.
Nismo sve zene toliko osjetljive da nas inkomodira to sto nas netko pogresno pogleda, a znamo se nosit i s puno gorim stvarima
Veliki broj zena ce u zivotu dozivjeti barem jednu situaciju u kojoj ce se osjecati nesigurno i napadnuto, dozivjela sam i ja, ali nema potrebe za preuvelicavanjem problema i dodatnom viktimizacijom zena i sotonizacijom muskaraca na nacin da se zeli prikazati kako je valjda svaki drugi muskarac potencijalni seksualni predator i da mi zene smo konstantno bombardirane neprimjerenim muskim postupcima do te mjere da ne mozemo normalno funkcionirati, pogotovo ako su u pitanju recimo baustelci. Jer svi baustelci su mizogine seljacine.
Dozivjela sam dosta toga ruznoga od muskog roda ali mnogo, mnogo vise lijepoga i ne sviđa mi se ovaj trend sotonizacije muskaraca i muskosti.
Izgleda da je seksualno uznemiravanje sto god netko pozeli da jest. Pogresan pogled, pokret, pa cak i rijec. Ni kompliment vise ne smijes dati. Nedajboze da zazvizdis nekoj, ili dobacis nesto. Smece si od covjeka, mizogina svinja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa ja i pitam tačnu definiciju i šta je tačno seksulano uznemiravanje? Je li to ono kada pozoveš djevojku ili ženu na kafu/večeru i kažeš recimo da je šarmantna i zgodna? Ako jeste onda smo svi mi seksualni prestupnici.
O tome koliko je to uvredljivo za zrtve stvarnog seksualnog zlostavljanja da ne pocinjem, i jos prikazuje zene kao nemocne curice koje treba kroz zivot vodit za rukicu i zastiti ih i od najmanjeg pogleda koji bi im mozda smetao.
Sto se tice teme i ovih silnih optuzbi, pa sasvim je ocito da je Hollywood leglo nemorala i svakakvih gadosti i ne cudi me da se takve stvari događaju ali donekle dijelim tvoju zabrinutost u smislu zar se nas pravni sistem ne zasniva na tome da si nevin dok se ne dokaze krivnja i zar je zaista dovoljno samo iznijeti optuzbu da odmah svi izaberu stranu i ostanes bez posla, poljuljane reputacije
Silovanje je nazalost jako tesko dokazati, a toliko godina kasnije vjerojatno i nemoguce. Zasto bi netko lazno optuzivao za silovanje osobi s normalnim mentalnim sklopom je tesko pojmiti, ali nije da se ne događa.
-
almir_tz
#73 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
Ali neke jesu i zar nije onda bolje liječiti nego spriječiti. Jednostavno bar kad si oženjen ne baviti se fizičkim izgledom žena.annoy wrote: Pretjerujes
Nismo sve zene toliko osjetljive da nas inkomodira to sto nas netko pogresno pogleda, a znamo se nosit i s puno gorim stvarima
Veliki broj zena ce u zivotu dozivjeti barem jednu situaciju u kojoj ce se osjecati nesigurno i napadnuto, dozivjela sam i ja, ali nema potrebe za preuvelicavanjem problema i dodatnom viktimizacijom zena i sotonizacijom muskaraca na nacin da se zeli prikazati kako je valjda svaki drugi muskarac potencijalni seksualni predator i da mi zene smo konstantno bombardirane neprimjerenim muskim postupcima do te mjere da ne mozemo normalno funkcionirati, pogotovo ako su u pitanju recimo baustelci. Jer svi baustelci su mizogine seljacine.
Dozivjela sam dosta toga ruznoga od muskog roda ali mnogo, mnogo vise lijepoga i ne sviđa mi se ovaj trend sotonizacije muskaraca i muskosti.
Vrlo jednostavno. Ukazivati kad i gdje god se to može na ovaj problem.
Otkud ti sad zaključak da su baš svi bauštelci mizigone seljačine?
- wewa
#74 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
super mi je ovaj pogled na svijet - meni ne smeta, pa bujrum tako sa pola globalne populacije.
ja, eto, nikad nisam zeljela sluziti vojsku, pa je ok ako nijedna zena nikad ne bude imala priliku da sluzi vojni rok?!
ne bih rekla da je ikome cilj sotonizirati muski rod - ako i ima takvih pojedinaca, treba valjda imati na umu njihovu unutarnju motivaciju, nisu svi ciste glave. ali uciniti ovaj svijet ugodnim mjestom za zivot svih ljudi, valjda bismo tome trebali teziti.
pita Drvosjeca sta je ravnopravnost - da zene rade u rudnicima? ne nuzno, samo ako to zele, da imaju mogucnost izbora.
jednako kao i muskarci, ako zele biti kuhari, stjuardi, modeli, njegovatelji, da ih se ne smatra nizim bicima i da ih se zbog roda ne odbija kao kandidate za posao.
ravnopravnost znaci iste MOGUCNOSTI za sve, ne iste izbore za sve.
btw ne mogu da se nacudim vasem cudjenju sto zene ne prijavljuju zlostavljanje.
izgleda, isto tako, da je tesko i procitati svjedocenja nekih od zrtava pa da pokusate shvatiti razloge za to...
ja, eto, nikad nisam zeljela sluziti vojsku, pa je ok ako nijedna zena nikad ne bude imala priliku da sluzi vojni rok?!
ne bih rekla da je ikome cilj sotonizirati muski rod - ako i ima takvih pojedinaca, treba valjda imati na umu njihovu unutarnju motivaciju, nisu svi ciste glave. ali uciniti ovaj svijet ugodnim mjestom za zivot svih ljudi, valjda bismo tome trebali teziti.
pita Drvosjeca sta je ravnopravnost - da zene rade u rudnicima? ne nuzno, samo ako to zele, da imaju mogucnost izbora.
jednako kao i muskarci, ako zele biti kuhari, stjuardi, modeli, njegovatelji, da ih se ne smatra nizim bicima i da ih se zbog roda ne odbija kao kandidate za posao.
ravnopravnost znaci iste MOGUCNOSTI za sve, ne iste izbore za sve.
btw ne mogu da se nacudim vasem cudjenju sto zene ne prijavljuju zlostavljanje.
izgleda, isto tako, da je tesko i procitati svjedocenja nekih od zrtava pa da pokusate shvatiti razloge za to...
- DaysleepeR
#75 Re: Skandal Harveya Weinsteina koji je otvorio pandorinu kutiju
feminizam je jedna od najboljih stvari 20-og vijeka
militantni američki mentalno-retardirani feminizam je jedna od najvećih naznaka idiokratije 21 vijeka
draga feministkinjo, holiduvski skandal sa zlostavljanjem nije vezan isključivo za zlostavljanje žena od strane muškaraca, čak je više slučajeva zlostavljanih dječaka
nemojte otimati temu sa vašim papagajskim ponavljanjem slogana iz pamfleta koje ste napamet naučili vjerovatno na poslu, jer ne sumnjam da ste profesionalna feministkinja, to je danas jako unosno
i nemojte molim vas sipati debilizme, uvreda su za inteligenciju
militantni američki mentalno-retardirani feminizam je jedna od najvećih naznaka idiokratije 21 vijeka
draga feministkinjo, holiduvski skandal sa zlostavljanjem nije vezan isključivo za zlostavljanje žena od strane muškaraca, čak je više slučajeva zlostavljanih dječaka
nemojte otimati temu sa vašim papagajskim ponavljanjem slogana iz pamfleta koje ste napamet naučili vjerovatno na poslu, jer ne sumnjam da ste profesionalna feministkinja, to je danas jako unosno
i nemojte molim vas sipati debilizme, uvreda su za inteligenciju