Ubi propuh

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#51 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote::lol:

Dobar ti je avatar.
Ma ovo nije pravi morski pas ba. :oops:
:hm:
A tvoj jezic?

:oops:
jeza u ledja

#52 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

:D
ljevoruki

#53 Re: Ubi propuh

Post by ljevoruki »

Cuj promaja, hebo vas promaja.
Promaha, pro-ma-ha. :(
jeza u ledja

#54 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

pa nije na spanskom :D
moonca

#55 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

Sta je problem sa spanskim? :D :-)
Jack Be Nimble

#56 Re: Ubi propuh

Post by Jack Be Nimble »

Zavisi od tijela, ako ti slab imunitet ufatice te promaja/hladan vjetar. Ja se ne bojim promaje nakon sporta, ako znam da sam pod stresom cuvam se promaje a i kontakta sa ljudima. Tada je najlakse da se prehladis, barem za mene.

Neki dan vozio biciklo, oznio se uz brdo i onda niz brdo picim 75km/h hladan vjetar probija kroz svaku kost i evo me ziv i zdrav :D
moonca

#57 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

:-?

Nesto kao i sportisti.Kada uspore treninge ili neminovno ulaze u starost , pocinju problemi sa zdravljem.
Imam nekoliko prijatelja koji su svakodnevo tracli ,nakon nekoliko godina poceli problemi sa koljenima. Sada -setkaju lagano, :-)

Al 'ovo nema veze sa promajom koja ubija odmah. :lol:
jeza u ledja

#58 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

Jack Be Nimble wrote:Zavisi od tijela, ako ti slab imunitet ufatice te promaja/hladan vjetar. Ja se ne bojim promaje nakon sporta, ako znam da sam pod stresom cuvam se promaje a i kontakta sa ljudima. Tada je najlakse da se prehladis, barem za mene.

Neki dan vozio biciklo, oznio se uz brdo i onda niz brdo picim 75km/h hladan vjetar probija kroz svaku kost i evo me ziv i zdrav :D
Ha. Ko god je planinario zna kako se vrijeme mijenja, ili kako malo vrucina, pa onda izadjes na greben, vjetrusina i tako. Jos s ruksakom, pa skines onaj ruksak, ledja gola voda. A jednom sam planinario i kroz kisicu, imao neku vindjaknu, ono plastika pa cim obuces ono vruce, a vamo vjetar, pa kisa, pa znoj, pa vjetar, pa sunce, pa vrucina, i tako satima pod naporom. Kad smo sisli nazad ja u kafani kafa, "rakija", erkondisn puse, ja jos stao pod nakav ventilator i hajmo daaaaj da mi puse u glavu aaaa :D . Pa ja mislim da sam se taj dan preznojio i istovremeno mi bilo zima jedno barem 20 puta. I jos sam bio umoran i jos onda pij, zajebavaj se. Poslije smo se spustali onim dzipom (koji je opasan ne zbog promaje, nego sto mu fale vrata :roll: ), onako u sumrak. Pa mislim nit sam nesto mlad, nit sam neki sportista.
Kazem ja, promaja je fenomen samo ako si na Balkanu. Cim odes vani promaja ne postoji. :D

Ah, pardon, nije promaja, vec samo vjetar. :oops: :lol:

Samo kaem na brodu par puta, po hladnoci, pa to vjetar nemos vjerovat kako puse. E tu bi me ubilo da sam osto gore, ono bas siba. To bi vec i razumio nekako. Al ovo promaja...pa mislim...neces sigurno pravit promaju usred zime, ha jel.
jeza u ledja

#59 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

moonca wrote::-?

Nesto kao i sportisti.Kada uspore treninge ili neminovno ulaze u starost , pocinju problemi sa zdravljem.
Imam nekoliko prijatelja koji su svakodnevo tracli ,nakon nekoliko godina poceli problemi sa koljenima. Sada -setkaju lagano, :-)

Al 'ovo nema veze sa promajom koja ubija odmah. :lol:
Samo trcanje je stetno po koljena. Jbg.

A tek neki sport a la fudbal.... :run:
Zdravo za pluca i generalno zdravlje, ali za kosti, misice, ligamente. uf :run:
moonca

#60 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

Stetno je stosta sto se previse forsira, navedoh trcanje zbog pouzdanog izvora problema.

Ja za sada samo setam ...pa :-)
moonca

#61 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

Ha. Ko god je planinario zna kako se vrijeme mijenja, ili kako malo vrucina, pa onda izadjes na greben, vjetrusina i tako. Jos s ruksakom, pa skines onaj ruksak, ledja gola voda. A jednom sam planinario i kroz kisicu, imao neku vindjaknu, ono plastika pa cim obuces ono vruce, a vamo vjetar, pa kisa, pa znoj, pa vjetar, pa sunce, pa vrucina, i tako satima pod naporom.
Eto, ima mislim tema o Bosanskim gazdama kako izrabljuju radnike. Ovo sto si ti naveo je puno gore nego sto i jedan buzdovan moze uciniti sa radnikom i ti se jos hvalis, a oni tj radnici -'oce sve po spisku da im.... :-) sto in pomenuti lomi ledja.

:zoka:
jeza u ledja

#62 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

moonca wrote:
Ha. Ko god je planinario zna kako se vrijeme mijenja, ili kako malo vrucina, pa onda izadjes na greben, vjetrusina i tako. Jos s ruksakom, pa skines onaj ruksak, ledja gola voda. A jednom sam planinario i kroz kisicu, imao neku vindjaknu, ono plastika pa cim obuces ono vruce, a vamo vjetar, pa kisa, pa znoj, pa vjetar, pa sunce, pa vrucina, i tako satima pod naporom.
Eto, ima mislim tema o Bosanskim gazdama kako izrabljuju radnike. Ovo sto si ti naveo je puno gore nego sto i jedan buzdovan moze uciniti sa radnikom i ti se jos hvalis, a oni tj radnici -'oce sve po spisku da im.... :-) sto in pomenuti lomi ledja.

Ne kontam? :-?

Nije isto uzivat u pjesacenju i da te neko izrabljuje ko konja.
moonca

#63 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote:

Ne kontam? :-?

Nije isto uzivat u pjesacenju i da te neko izrabljuje ko konja.
:lol: Eto,znala sam.
To uzivanje koje si ti prosao sa hiljadu hladnih i toplih znojeva je puno opasnije nego sto li te jedan moze izrabiti.
Opisivao si fizicki napor-- pa sam nekako povezala sa radom kod privatnika.

Razumijem ja uzitak - i naravno da ces ga lakse podnijeti jer je to tvoj izbor. :-D
jeza u ledja

#64 Re: Ubi propuh

Post by jeza u ledja »

moonca wrote: :lol: Eto,znala sam.
To uzivanje koje si ti prosao sa hiljadu hladnih i toplih znojeva je puno opasnije nego sto li te jedan moze izrabiti.

Razumijem ja uzitak - i naravno da ces ga lakse podnijeti jer je to tvoj izbor. :-D
Sto? Sta ce mi biti? Kicma iskriviti, jel? :lol:
moonca

#65 Re: Ubi propuh

Post by moonca »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote: :lol: Eto,znala sam.

Sto? Sta ce mi biti? Kicma iskriviti, jel? :lol:[/q]

:sad:

:eh:

Nije dobro to sto si radio, jos ako si bio na vjetrometini

Image

:caj:
spreca

#66 Re: Ubi propuh

Post by spreca »

Ove sto spavaju ocepljene moze ubiti promaHa :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#67 Re: Ubi propuh

Post by Truba »

ko je navikao njemu je ništa ISTO KAO KAD NAVIKNEŠ NA POLA LITRE RAKIJE
ko nije navikao njega će boljeti... oči...glava... i tako to

beze je pričati o promaji i propuhu

nekom ne smeta smrad kiselog kupusa
meni smeta

i tako dalje
developer10

#68 Re: Ubi propuh

Post by developer10 »

Mislim da je sve na individualnom nivou. Onaj ko pati od (a 99% ja sam taj) nealergijskog rinitisa imace probleme od bilo kog izvora hladnog zraka, pogotovo klime.

Sta se desava kod takvih osoba? Moj doktor mi je manje-vise ovako objasnio:
Hladan zrak uzrokuje pojacano stvaranje sluzi u nosu (pretjerana reakcija imunoloskog sistema), te se kroz neko vrijeme javljaju glavobolje iz razloga sto nastaje sinusitis.

Kod mene definitivno stres pojacava osjetljivost organizma na hladnocu i lakse se javlja sve ovo sto sam gore naveo. Od stresa imam i fleseve vrucine, oznoji se celo i raste osjetljivost na hladnocu.

Poenta price: bilo bi dobro da svako ko se pronadje u ovome posjeti doktora i posavjetuje se jer postoje stvari koje mogu znatno ublaziti simptome (za sada ne postoji nacin da se rinitis izlijeci).
Last December

#69 Re: Ubi propuh

Post by Last December »

Imam ja jarana jednog kaže on meni da promaja ne postoji. :? Kaže da je to sve u mojoj glOOOvi :skoljka:
Zejnep

#70 Re: Ubi propuh

Post by Zejnep »

Last December wrote:Imam ja jarana jednog kaže on meni da promaja ne postoji. :? Kaže da je to sve u mojoj glOOOvi :skoljka:
pa jebo ga ti kako moRe ubit neštA što ne postoji :lol: :mrgreen:
djevojka bez imena

#71 Re: Ubi propuh

Post by djevojka bez imena »

:shock: svi ste ko pahuljice, kakav propuh?
512MB

#72 Re: Ubi propuh

Post by 512MB »

Zatucanost na ovim nasim balkanskim bezpucima je oduvijek bila na zavidnom nivou. Moji top 5:

1. Krompir izvlaci temperaturu
2. Propuh ubija na licu mjesta
3. Svako jutro jednu rakiju popit je zdravo
4. Kukuruzno brasno je nesto najzdravije
5. Prehlada se dobije od hladnoce :roll:
developer10

#73 Re: Ubi propuh

Post by developer10 »

512MB wrote:Zatucanost na ovim nasim balkanskim bezpucima je oduvijek bila na zavidnom nivou. Moji top 5:

Virus prehlade i hladnoca po tebi ne idu u istu recenicu?
512MB

#74 Re: Ubi propuh

Post by 512MB »

developer10 wrote:
512MB wrote:Zatucanost na ovim nasim balkanskim bezpucima je oduvijek bila na zavidnom nivou. Moji top 5:

Virus je virus, hladnoca je hladnoca
developer10

#75 Re: Ubi propuh

Post by developer10 »

512MB wrote:
developer10 wrote:

Virus je virus, hladnoca je hladnoca

Aaaa pa zato je svake godine najvise prehladjenih ljudi tamo u julu-augustu.. :D Hvala sto si nas prosvijetlio
Post Reply