Ja ne osporavam 'emocionalno pražnjenje'
Otkad je to tišina uznemiravajuća u javnom prijevozu? Ljudima nije ni do čega prije i poslije posla i svako utonem u neki svoj mir.
Prvo zar sa prijateljicom pricas o tome u tramvaju?ćiribiribela wrote:Pa ne moras uopste slusati sta ljudi oko tebe pricaju.supercali wrote:Naravno da je problemćiribiribela wrote:Jel sad i pricanje na telefon problem?![]()
Pricam u javnom prevozu, pricam dok hodam kroz grad, video call isto tako.
Kakva je razlika izmedju pricanja na telefon u javnom prevozu i pricanja face to face?
U javnom prevozu ne moram slusati kako si juce bila kod pedikira i kako ti nije sredila domali prst
Nadjite se pa pricajte
Znaci nije problem ako sjedim s drugaricom u tramvaju i pricam o pedikiru ali je problem ako to isto pricam na telefon?
uvijek je postjala glasna ili normlana komuniakcija mejdu ljudima u javnom prevozuZoya wrote:Sta je oduvijek postojalo? Mobitel?
Ja ne osporavam 'emocionalno pražnjenje'te vrste ali ne mislim da je svako mjesto pogodno za to pražnjenje.
Otkad je to tišina uznemiravajuća u javnom prijevozu? Ljudima nije ni do čega prije i poslije posla i svako utonem u neki svoj mir.
pa ne zelim uvijek imati konverzaciju sa strancima, znaci ja izaberem ako zelim napraiti komunikaciju sa strancemZoya wrote:Šta hoćeš sad? Bronzanu bistu za post? Kao da smo mi retardirani pa ćeš nam ti objašnjavati kakvih sve ljudi ima. Što ne pokušaš da vodiš konverzaciju sa ljudima koje ne poznaješ jer je komunikacija među ljudima, normalna?
tvoj stav je pravilan, ali evo mene vise neviraju guzve i kupovanje karte do ulaska u javnni trasport ,ali jedva cekam da pocnem ponnovo koristiit avni prevoz u Evropi, ovo koristenje auta u americi je vjeruj mi vece zloZoya wrote:Nije to odjednom, to se nakupilo![]()
Moram ljude pitati kako i šta, da ne bude da sam samo ja mimo svita
![]()
Pješake ne moram trpiti jer mogu jednostavno ih izbjeći a javni prijevoz, ne.
Kakva knjiga ba, hajmo pričatiNiemand wrote:Daj ba zoya, ne zezaj ni ti. Napisi knjigu.Toliko se knjiga ispisalo o scenama sa ulica i tudjim razgovorima, ono, samo kazem.
da ponovim niz:Zoya wrote:Nastavi niz slobodno jer ja ništa nisam razumijela zadnja dva reda. Udrasi jelena, udrasi pjesakca, je je na mogitelu![]()
Ja sam forumasica, ne pricam ni fejs tu fejs ni na mobitel, neg pisem po forumu ako bi progovorila s kim. Trudim se da ne lupam glasno po tastaturi i ne ometam nikog.Zoya wrote:
Kakva knjiga ba, hajmo pričati
Niemand wrote:Ja sam forumasica, ne pricam ni fejs tu fejs ni na mobitel, neg pisem po forumu ako bi progovorila s kim. Trudim se da ne lupam glasno po tastaturi i ne ometam nikog.Zoya wrote:
Kakva knjiga ba, hajmo pričati
to su djeca .... lude godineazurna_obala wrote:Hajd pričanje preko telefona, čuješ samo jednu osobu, ali kad se počnu smijati tamo neke srednjoškolke u tramvaju, busu, troli...pa vriska, galama.
Sve da privuku pažnju.
Nikakvog odgoja.
na to se svodi na kulturu na javnom mjestu, bontonazurna_obala wrote:Hajd pričanje preko telefona, čuješ samo jednu osobu, ali kad se počnu smijati tamo neke srednjoškolke u tramvaju, busu, troli...pa vriska, galama.
Sve da privuku pažnju.
Nikakvog odgoja.
Znao sam ja da si ti za kafu stvorenaBluemore wrote:na to se svodi na kulturu na javnom mjestu, bontonazurna_obala wrote:Hajd pričanje preko telefona, čuješ samo jednu osobu, ali kad se počnu smijati tamo neke srednjoškolke u tramvaju, busu, troli...pa vriska, galama.
Sve da privuku pažnju.
Nikakvog odgoja.
sad koliko ko poznaje isti i postuje do njega je
ako ga ignorise ne moze tvrditi da je kulturan![]()
po meni svaki preglasan i zustar razgovor na javnim mjestima koji drugi oko tebe moraju da slusaju je jedino odraz nekulture i nikakvog emotivnog praznjenja, komuniciranja i slicno. sve sto nije umjereno za javnost nije
ljudi koji se izgube pojam o drugima i okolini gdje se nalaze kao da su sami na svijetu
zanimljivo kad takvom pocnes praaviti "smetnje" zvucne ili opticke...
ono malo se zijane kao otkud sada ovaj pored nesto pjevusi govori mase gesikulira uzdise....![]()
![]()
![]()
Ne slažem se.arslanica wrote:to su djeca .... lude godineazurna_obala wrote:Hajd pričanje preko telefona, čuješ samo jednu osobu, ali kad se počnu smijati tamo neke srednjoškolke u tramvaju, busu, troli...pa vriska, galama.
Sve da privuku pažnju.
Nikakvog odgoja.nije do odgoja ...
jeza u ledja wrote:Ako nije glasniji od ostalih sto tu pricaju medjusobno, ne vidim zasto bi bio problem? Ako svi sute i samo se cuje taj ciko, to je vec drugo, ali to bi onda bila biblioteka ili tako nesto.
Ma ja, neki ljudi kad pricaju na telefon ne cuju dobro ove druge, ili obratno, pa kontaju da se moraju dernjati.azurna_obala wrote:jeza u ledja wrote:Ako nije glasniji od ostalih sto tu pricaju medjusobno, ne vidim zasto bi bio problem? Ako svi sute i samo se cuje taj ciko, to je vec drugo, ali to bi onda bila biblioteka ili tako nesto.
Pa i govorim o ovima koji su glasniji od svih zajedno u tramvaju. Pričam i ja tramvaju kad sam u društvu, ali ne tako da me i vozač čuje.