Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#51 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by radostan dan »

muha_sa wrote:
Ludzak wrote:
radostan dan wrote:evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.
I u svim normalnim državama radnik je zaštićen. I u svim normalnim državama država pomaže pri zapošljavanju. I zašto da ne idu? Daj mi navedi jedan jedini razlog...
:thumbup:

nek si mu reko--malo malo na komunjare :-) SDA-ovac
Image
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 22:15, edited 1 time in total.
Maraschino

#53 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Maraschino »

Ludzak wrote:
Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.
I u svim normalnim državama radnik je zaštićen. I u svim normalnim državama država pomaže pri zapošljavanju. I zašto da ne idu? Daj mi navedi jedan jedini razlog...
:lol: :lol:

sta ovo bi? koja je ovo godina u kalendaru?

Image

jos mu se u facu smije...a gle mu zelene na rukavu :D
muha_sa

#54 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by muha_sa »

jOFLA wrote:
all_might wrote:Ekonomska kriza, bespravnost, nepoštivanje osnovnih ljudskih prava i politička situacija u našoj zemlji samo su neki od razloga zbog kojih mnogobrojne kompletne porodice, posebno mladi, napuštaju svoju domovinu zauvijek.
Uz to, topljenje zdravstva, i neperspektiva manje zbog loše ekonomije, više zbog raširene i ukorijenjene korupcije.

Nema smisla ostajati u BiH gdje se nacija stavlja ispred svih drugih društvenih vrijednosti, i čovjeka procjenjuje po imenu, ili (ne)članstvu u određenoj političkoj partiji.

Ljudi su puno veći stranci u rodnoj Bosni i Hercegovini nego u inostranstvu. Čim se izađe iz jedne oblasti i uđe u drugu gdje si etnička manjina, otvoreno te mrze.

Ne mali stranac u tuđoj zemlji, nego veliki stranac u rodnoj Bosni i Hercegovini.
osjetio sam to na svojoj koži :-) nešto radio u Mokrom i domacin donjeo 2 ovala mesa :-D meni poseban sa teletinom--mržnja na kub :(
jao_situacije

#55 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by jao_situacije »

meni samo nije jasno kako su oni izračunali to

ako je na osnovu popisa iz 2013. onda nema smisla uopće uzimati u obzir ove podatke

iz hrvatske srbije i dijaspore je došlo ko zna koliko ljudi da se popišu, i sad ako oni provjeravaju na bazi tih podataka i kažu 150 hiljada to je onda 150 hiljada koji su došli zbog popisa
animals

#56 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by animals »

Bosna radi, Njemacka se gradi..
Prpa.ba

#57 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Prpa.ba »

Komunizam i jeste djelimicno kriv za danasnje stanje nase ekonomije, nepostojanje privatnog kapitala, prakticno nepostojeca poslovna inteligencija, tradicionalna nepoduzetnost, iskljucenost obrazovnog sistema iz svih svjetskih tokova, pravni i poreski sistem prilagodjeni velikim socijalistickim uhljebljivarnicama umjesto malim i srednjim privatnim preduzecima, i tako dalje i tako blize. Nismo mi jedini, kompletna istocna europa je takva.

Apriorno tvrditi da "sve su nacionalisti krivi" i "drzava d'uradi nesto" je zabijati glavu u pijesak i misliti da se drzava u 21. stoljecu gradi radnim akcijama i gradnjom fabrika po petoljetkama, od cega poveci broj forumasa ovdje i nije tako daleko. :mrgreen:
ovo_mi_je_nick

#58 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by ovo_mi_je_nick »

Ma ima posla u BiH ne znam što se ide vani. Za 300 KM i bon od 100 KM da potrošiš gdje ti se kaže. Ima ima samo treba biti uporan i 3 stoje su zagarantovane.
Rizvan

#59 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Rizvan »

jao_situacije wrote:meni samo nije jasno kako su oni izračunali to

ako je na osnovu popisa iz 2013. onda nema smisla uopće uzimati u obzir ove podatke

iz hrvatske srbije i dijaspore je došlo ko zna koliko ljudi da se popišu, i sad ako oni provjeravaju na bazi tih podataka i kažu 150 hiljada to je onda 150 hiljada koji su došli zbog popisa
Do podataka su došli intervjuisanjem predsjednika mjesnih zajednica. :D

:lol:
animals

#60 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by animals »

I sunce na zapadu je jace i toplije :D
animals

#61 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by animals »

I svi smo mi dijaspora..
zrakomlat

#62 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by zrakomlat »

Prpa.ba wrote:Komunizam i jeste djelimicno kriv za danasnje stanje nase ekonomije, nepostojanje privatnog kapitala, prakticno nepostojeca poslovna inteligencija, tradicionalna nepoduzetnost, iskljucenost obrazovnog sistema iz svih svjetskih tokova, pravni i poreski sistem prilagodjeni velikim socijalistickim uhljebljivarnicama umjesto malim i srednjim privatnim preduzecima, i tako dalje i tako blize. Nismo mi jedini, kompletna istocna europa je takva.

Apriorno tvrditi da "sve su nacionalisti krivi" i "drzava d'uradi nesto" je zabijati glavu u pijesak i misliti da se drzava u 21. stoljecu gradi radnim akcijama i gradnjom fabrika po petoljetkama, od cega poveci broj forumasa ovdje i nije tako daleko. :mrgreen:
:D :thumbup:
radostan dan

#63 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by radostan dan »

jOFLA wrote:
Nema smisla ostajati u BiH gdje se nacija stavlja ispred svih drugih društvenih vrijednosti, i čovjeka procjenjuje po imenu, ili (ne)članstvu u određenoj političkoj partiji.
još jedan dokaz koliko je manji entitet bolji dio bejha...čuj zapošljavaju i procjenjuju po političkoj pripadnosti i naciji...
u er esu se raščistilo sa tim ima 5-6 godina.
samo kešovina, bato...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:to je sve produkt jugonostalgije i političke nezrelosti, umjesto da svi glasaju za sda, pa traže odgovornost.
I standarda bivse drzave...
Ludzak

#65 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Ludzak »

radostan dan wrote:
Ludzak wrote:
a da nećeš tito da ti vaskrsne, crvenkapice? i moše pijade?
Vaskrnuo je Alija pa je sjebao i Tita i državu.
jao_situacije

#66 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by jao_situacije »

Rizvan wrote:

možeš se ti smijati i zajebavati koliko hoćeš ali je činjenica da ima barem 100 hiljada viška popisanih u bih, to se moglo provjeriti u gpbih da se htjelo raditi kako treba ali su svi dodali sebi po još 10-20 hiljada pripadnika etničkih skupina i nema problema

ljudi dolazili ciljano samo da se popišu i normalno da tih ljudi nema u bih danas
JThomas

#67 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:Komunizam i jeste djelimicno kriv za danasnje stanje nase ekonomije, nepostojanje privatnog kapitala, prakticno nepostojeca poslovna inteligencija, tradicionalna nepoduzetnost, iskljucenost obrazovnog sistema iz svih svjetskih tokova, pravni i poreski sistem prilagodjeni velikim socijalistickim uhljebljivarnicama umjesto malim i srednjim privatnim preduzecima, i tako dalje i tako blize. Nismo mi jedini, kompletna istocna europa je takva.

vladajuća ekonomska politika ustvari je bliža komunizmu nego tržišnoj ekonomiji, iako se verbalno i deklarativno gnuša istog. samo bez fabrika, fabrike u kojima su dva radnika radila posao jednog zamijenile su institucije u kojima dva radnika rade posao nijednog i ne proizvode ništa...
JThomas

#68 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by JThomas »

česi i slovaci nisu imali ni naš nivo sloboda u komunizmu, imali su mnogo manje, pa u tržišnoj ekonomiji sad ruše rekorde zaposlenosti. ali - nemaju ni sda, hdz i snsd...
radostan dan

#69 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by radostan dan »

Ludzak wrote:
radostan dan wrote:
a da nećeš tito da ti vaskrsne, crvenkapice? i moše pijade?
Vaskrnuo je Alija pa je sjebao i Tita i državu.
ti si momak za sjeverne koreje, a ne za modernog svijeta ....zato i jesmo gdje smo, što vas je buljuk reptila i mutanata komunističkog perioda...
Fudo387

#70 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

Katastrofa.
muha_sa

#71 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by muha_sa »

strašnooooo
Rizvan

#72 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Rizvan »

jao_situacije wrote:
Rizvan wrote:

možeš se ti smijati i zajebavati koliko hoćeš ali je činjenica da ima barem 100 hiljada viška popisanih u bih, to se moglo provjeriti u gpbih da se htjelo raditi kako treba ali su svi dodali sebi po još 10-20 hiljada pripadnika etničkih skupina i nema problema

ljudi dolazili ciljano samo da se popišu i normalno da tih ljudi nema u bih danas
Slažem se da je bilo popisano više ljudi, nego što ih je zaista tu, ali ovi podaci o iseljavanju nemaju veze sa popisom. Nisi me razumio, ja govorim o načinu na koji su došli do podatka o navodno 150 000 iseljenih, a to je na ovaj način....
U istraživanju Unije je učestvovalo 1.750 mjesnih zajednica, 82 opštiine, 104 lokalne nevladine organizacije (članice Unije) i 170 volontera.
Znači navodno hodali od sela do sela i ispitivali predsjednike mjesnih zajednica i lokalne nvo-ovce o broju iseljenih, sve bazirano na rekla - kazala, bez činjenica, dokaza.
insomnia78

#73 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by insomnia78 »

Alija, Alija dje će ti duša
Fudo387

#74 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

Odose svi u pm.
muha_sa

#75 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:Odose svi u pm.