Novi stadion

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
byNelle

#51 Re: Novi stadion

Post by byNelle »

Zasto baciti? Ja bih rekao da ovo sto trenutno radimo je bacanje para. Zakrpi tu, zakrpi tamo, suma sumarum nemas nista kako treba.
Ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ok postujem. Medjutim ako mislis da nam ne treba moderan stadion, ali od nasih para, onda se ne slazem s tobom. Ne mozemo uvijek cekati da nam neko drugi nesto napravi.
Onako usporedbe radi, u svijetu se prave stadioni i po 1,6 do 2,4bil $, tako da 80x jeftiniji stadion ne mozemo zvati nekim luksuzom.
Zbog ovog što sam napisao u drugoj rečenici, može se dobiti solidan stadion i za puno manje pare.
Recimo, Bilino Polje je dosadašnjim ulaganjima doveden do stadiona treće kategorije i ispunjava većinu uslova za četvrtu. Taj eventualni nedostatak kapaciteta se može riješiti kad bi bilo volje.
Grbavici trebaju Zapad, Jug i teren, sigurno dosta skuplji poduhvat od proširivanja Bilinog Polja, ali recimo da se i to može odraditi za, hajde recimo, 20-tak mil. KM...
To je opet krpljenje. To radimo godinama i nemamo nista. Btw Grbavica je privatno vlasnistvo i tesko da ce neko osim vlasnika ulagati tolike pare.
emigrazione

#52 Re: Novi stadion

Post by emigrazione »

Manijače nema potrebe za replikom, boli ba nekoga dupe za nekakvim nebitnim i prosjecnim zeljeznicarom, ali fazon je u tome sto je svako onaj ko je primijetio da je teren gori nego kukuruziste proglasen mrskim pitarom, racunajuci tu citavu belgijsku reprezentaciju i pola drzave...smijesno. Jebo teren pricajte o igri! Nemamo sta da pricam o igri na onakvom kukuruzištu, kakva ba igra....svi su tereni u drzavi takvi...nije istina npr BP, Pecara, AFH bi izdrzali onu kisu bez problema....sustina je u tome sto je neko iz saveza mlatnuo opasnu lovu da reprezentacija dodje na onu njivu, novinar si pa ispitaj o cemu se radi...kako i na koji nacin je Grbavica dobila dozvolu, novinar si pa za boljitak naseg fudbala izvoli pa istrazi....realno boli te kurac, navijas za zeljeznicar, reprezentacija je dosla na Grbavicu i boli te kurac za sve ostalo, tvoja politika je da pricamo o igri ne o terenu i opcenito ostalim uslovima na tom pokusaju od stadiona....suti ne talasaj! Pusti ba nismo svi ovdje djeca da ne vidimo o cemu se radi.....
BHF_Manijak

#53 Re: Novi stadion

Post by BHF_Manijak »

emigrazione wrote:Manijače nema potrebe za replikom, boli ba nekoga dupe za nekakvim nebitnim i prosjecnim zeljeznicarom, ali fazon je u tome sto je svako onaj ko je primijetio da je teren gori nego kukuruziste proglasen mrskim pitarom, racunajuci tu citavu belgijsku reprezentaciju i pola drzave...smijesno. Jebo teren pricajte o igri! Nemamo sta da pricam o igri na onakvom kukuruzištu, kakva ba igra....svi su tereni u drzavi takvi...nije istina npr BP, Pecara, AFH bi izdrzali onu kisu bez problema....sustina je u tome sto je neko iz saveza mlatnuo opasnu lovu da reprezentacija dodje na onu njivu, novinar si pa ispitaj o cemu se radi...kako i na koji nacin je Grbavica dobila dozvolu, novinar si pa za boljitak naseg fudbala izvoli pa istrazi....realno boli te kurac, navijas za zeljeznicar, reprezentacija je dosla na Grbavicu i boli te kurac za sve ostalo, tvoja politika je da pricamo o igri ne o terenu i opcenito ostalim uslovima na tom pokusaju od stadiona....suti ne talasaj! Pusti ba nismo svi ovdje djeca da ne vidimo o cemu se radi.....
Vidis da pojma nemas, barem sto se mene tice. Sto se mene licno tice rprezentacije moze sad i odmah napustiti Grbavicu i nikad vise da ne zaigra, bio, vidio - kiceraj i kao takav teferic neka ga u Zenici ili gdje vec hoce. Isto je bilo i zadnji put prtiv Katara.
I ja sam rek'o da je teren uzasan, ne vidim u cemu je problem? Nisam nigdje ni kitio da je bajan, samo je beveze zarad terena popisati sve ono sto se posljednjih 365 dana uradilo na stadion, to je maliciozno jako i ti to znas.
Ljudi rade na tome da to jednom bude stadion kako treba, to samo zlonamjeran nece ili ne zeli da vidi. Pa uradit ce se nekad i teren.

Zato sam i napis'o u prethodnom postu, cak i kad se jug uradi, istok pokrije, teren uradi, onda ce nared doci zapad da se ismijava, pa onda nakon zapada jos nesto... Jednostavno eko zlonamjeran ce uvijek naci nesto da ismije i omalovazi, jer je rivalski klubu pitanju, a i ti dobro znas da je to tako.
A da stanje nije bajno, ali bas nigdje, evo ti primjer:
https://www.fokus.ba/sport/fudbal/belgi ... ini/95923/

Bilo je jos takvih clanaka koliko hoces... Qrac smo od ovce, jednostavno, na Grbavici teren qrac, Kosevo se raspada...

PS Evo jos, da ne bude samo se Belgijanci ugladjeni sprdaju s nama :oops: http://www.6yka.com/novost/42427/americ ... ti-zatvore
wickerman

#54 Re: Novi stadion

Post by wickerman »

Grean wrote: Cim je za Francusku ostalo 5000 praznih stolica stadion je predimenzioniran. Da ne pricamo sta bi bilo kad dodju Kipar i slicni.

Prazne stolice ubijaju fudbal i to su shvatili svi u Evropi pa prave taman malo manje od potraznje. Bolje da se trazi karta vise nego da se 5 do dvanest odlucuje hocu li gledati na TV-u ili cu otici pola sata pred tekmu pa kupiti kartu.

Predimenzionirano Kosevo gusi FKS a gusilo bi i reprezentaciju.
Jarane, mogu ti samo reci glup ti rezon.
SSemir

#55 Re: Novi stadion

Post by SSemir »

Cim je za Francusku ostalo 5000 praznih stolica stadion je predimenzioniran.
Da je stadion natkriven, sa wcovima dostojnih covjeku, numerisana sjedista, sa mogucnoscu npr da se kupi npr topao caj na poluvremenu...ne bi ostalo tih 5000 praznih stolica.
Better Man

#56 Re: Novi stadion

Post by Better Man »

Mobile_Disco wrote:Meni su smijesne ove price kako je savez ulozio milione u Bilino Polje.. Trening Centar je u Zenici jer su dobili besplatno zemlju za izgradnju, opstina Zenica je ulozila vecinu novca za sredjivanje terena i ostalog sto je trebalo i najsmjesnija stvar od svega je sto reprezentativci se zale da im je dosadno u Zenici, ne znam jel da se smijem ili placem..
Nema šta reprezentativcima biti dosadno u Zenici. Jesu li došli na pripreme ili nočni provod? Treba da bude strogi karantin bez mogučnosti bilo kakvog noćnog izlazska za vrijeme priprema.
emigrazione

#57 Re: Novi stadion

Post by emigrazione »

Manijače ne radi se o tome da je neko zlonamjeran, samo je Grbavica u takvom stanju da 2 miliona sprcana u jednu betonsku tribinu nisu dovoljna da reprezentacija tu igra...a npr 2 miliona bi AFH ucinila sposobnim za utakmice ovog nivoa, baška krov naravno koji ne znam koliko bi kostao...Grbavica se ne moze usminkati, treba promijeniti kompletan travnjak, izgraditi dvije potpuno nove tribine i jos svasta nesto i to vec nije sminkanje nego opasna zajebancija. Dakle, svaka cast na dosadasnjem trudu, ali realno to od levela nase premijer lige nije puno odmaklo, a dva miliona vec sprcana...
NajdraziVodjaa

#58 Re: Novi stadion

Post by NajdraziVodjaa »

emigrazione wrote:Manijače nema potrebe za replikom, boli ba nekoga dupe za nekakvim nebitnim i prosjecnim zeljeznicarom, ali fazon je u tome sto je svako onaj ko je primijetio da je teren gori nego kukuruziste proglasen mrskim pitarom, racunajuci tu citavu belgijsku reprezentaciju i pola drzave...smijesno. Jebo teren pricajte o igri! Nemamo sta da pricam o igri na onakvom kukuruzištu, kakva ba igra....svi su tereni u drzavi takvi...nije istina npr BP, Pecara, AFH bi izdrzali onu kisu bez problema....sustina je u tome sto je neko iz saveza mlatnuo opasnu lovu da reprezentacija dodje na onu njivu, novinar si pa ispitaj o cemu se radi...kako i na koji nacin je Grbavica dobila dozvolu, novinar si pa za boljitak naseg fudbala izvoli pa istrazi....realno boli te kurac, navijas za zeljeznicar, reprezentacija je dosla na Grbavicu i boli te kurac za sve ostalo, tvoja politika je da pricamo o igri ne o terenu i opcenito ostalim uslovima na tom pokusaju od stadiona....suti ne talasaj! Pusti ba nismo svi ovdje djeca da ne vidimo o cemu se radi.....
Hajde ba jarane saberi se, ko je mlatnuo opasnu lovu? Grbavica ovakva kakva je bila je jedini izbor obzirom da je jedini nas uslovan stadion dobio suspenziju i zbog toga je i Uefa i progledala kroz prste Grbavici koja je sa ovim krompirilistem drugi najuslovniji stadion u drzavi. Ali jok to odma teorije zavjere Zeljo kupio dozvolu od Uefe i namjestio u savezu da se igra utakmcia na Grbavici :-)

Ti spominjes Kosevo a nisi se sjetio da spomenes vlasnika istog najbitniju opstinu u drzavi kao i Kanton Sarajevo koji nije da nisu mogli srediti sve te sitnice potrebne za licencu i omoguciti da i Kosevo bude konkurentno za organizaciju meca pa bi onda tvoje nebulozne teorije o namjestanju Grbavice imale smisla. Ja bi prvi rekao kao Zeljovac sto se igra na Grbavici sa ovakvim terenom pored Koseva ali Kosevo je koliko ja znam imalo istu kategoriju kao sto je i Grbavica imala prije nego je uradila ovo i dobila ovu kategoriju za igranje ovakvih meceva.

A sto se tice ovog tvog o 2 miliona za Istok, pa ne kontam? Vecinu tih para je platio Zeljo kao vlasnik stadiona i sponzori i navijaci, ko sprijecava vlasnike stadiona AFH da uloze koji milion i srede stadion?
BHF_Manijak

#59 Re: Novi stadion

Post by BHF_Manijak »

emigrazione wrote:Manijače ne radi se o tome da je neko zlonamjeran, samo je Grbavica u takvom stanju da 2 miliona sprcana u jednu betonsku tribinu nisu dovoljna da reprezentacija tu igra...a npr 2 miliona bi AFH ucinila sposobnim za utakmice ovog nivoa, baška krov naravno koji ne znam koliko bi kostao...Grbavica se ne moze usminkati, treba promijeniti kompletan travnjak, izgraditi dvije potpuno nove tribine i jos svasta nesto i to vec nije sminkanje nego opasna zajebancija. Dakle, svaka cast na dosadasnjem trudu, ali realno to od levela nase premijer lige nije puno odmaklo, a dva miliona vec sprcana...
Pa vidi, Zeljeznicar ustvari i radi sebe i evropskih utakmica i radi ovo sve sto radi na Grbavici. Savez se i nije ukljucio u pricu dok nije dosla suspenzija BP, pa da se ne igra van BiH, daj da se sta para uleti da se spasi sto se spasiti moze i dadose na kraju pare za reflektore, ostalo je svakako Zeljeznicar opet pokrio.
Dakle sto se pocelo raditi i radi se, radi se radi samog stadiona, kluba i evropskih utakmica na njemu, a reprezentacija je svakako usput dosla, a sto se mene licno tice, ponavljam, ne mora vala vise nikad nijedne utakmice odigrati. Tako da ne radi ovo Zeljeznicar radi repke, vec zbog sebe, tako da nema mjesta prici "sprcana" dva miliona. Sprcao ih je klub sa navijacima radi sebe, a nije Savez dos'o i dao te pare da bi rekpa igrala.
supercali

#60 Re: Novi stadion

Post by supercali »

SSemir wrote:

Da je stadion natkriven, sa wcovima dostojnih covjeku, numerisana sjedista, sa mogucnoscu npr da se kupi npr topao caj na poluvremenu...ne bi ostalo tih 5000 praznih stolica.
Ostate ce uvijek 5000 praznih mjesta makar dolazila barca sa mesijem zbog fifa uefa pravila o bezbjednosti
fakat

#61 Re: Novi stadion

Post by fakat »

Beograd i Zagreb ne mogu da je urade novu arenu pa vi sad vidite koliko je to ozbiljna para. Kod nas se prvo mora podici nivo klupskog fudbala jer do tada niko nece uloziti u novu modernu arenu, da barem imamo klub da moze da ode u evropsku ligu.

Realnije je nastaviti ulagati u BP pa da barem to lici na nesto cega se vise ne bi stidili. Sarajevski stadioni su toliko dotrajali da velike pare treba uloziti samo da bi dosli do nivoa gdje je BP. Bolje vrabac u ruci.

Argument da igraci zele da igraju samo u Sarajevu je smijesan. Otvoreno kazu " mi smo tu radi estrade".
Company85

#62 Re: Novi stadion

Post by Company85 »

NajdraziVodjaa wrote:
Hajde ba jarane saberi se, ko je mlatnuo opasnu lovu? Grbavica ovakva kakva je bila je jedini izbor obzirom da je jedini nas uslovan stadion dobio suspenziju i zbog toga je i Uefa i progledala kroz prste Grbavici koja je sa ovim krompirilistem drugi najuslovniji stadion u drzavi. Ali jok to odma teorije zavjere Zeljo kupio dozvolu od Uefe i namjestio u savezu da se igra utakmcia na Grbavici :-)

Ti spominjes Kosevo a nisi se sjetio da spomenes vlasnika istog najbitniju opstinu u drzavi kao i Kanton Sarajevo koji nije da nisu mogli srediti sve te sitnice potrebne za licencu i omoguciti da i Kosevo bude konkurentno za organizaciju meca pa bi onda tvoje nebulozne teorije o namjestanju Grbavice imale smisla. Ja bi prvi rekao kao Zeljovac sto se igra na Grbavici sa ovakvim terenom pored Koseva ali Kosevo je koliko ja znam imalo istu kategoriju kao sto je i Grbavica imala prije nego je uradila ovo i dobila ovu kategoriju za igranje ovakvih meceva.

A sto se tice ovog tvog o 2 miliona za Istok, pa ne kontam? Vecinu tih para je platio Zeljo kao vlasnik stadiona i sponzori i navijaci, ko sprijecava vlasnike stadiona AFH da uloze koji milion i srede stadion?
Grbavica i Kosevo su bili u istom rangu kao izbor za ovu utakmicu reprezentacije i cak su trebale iste pare za Kosevo da se dovede u red za utakmicu. Medjutim, na sastanku sa savezom veliki menadzer Policka ispred CSR je rekla da ako hoce da se igra na Kosevu sve troskove uredjenja mora savez snositi i da oni nisu spremni 1KM uloziti.
Iz zeljeznicara su rekli kako su spremni zajedno sa savezom uloziti sredstva i to je presudilo...sasvim razumljivo.
jefferson

#63 Re: Novi stadion

Post by jefferson »

karanana wrote:da se pare nisu bacale u beskorisni trening centar u zenici, da se nisu dali milioni samo na travnjak u zenici, da se nije kupila beskorisna zgrada, da se premija od odlaska na svjetsko sacuvala i da je bio neko pismen i ko barem zna pricat engleski (osim slavice) pa da ode malo moliti uefu za kakvu sadaku, mozda se sada na kontu vec moglo imat 20 miliona sa cime bi se mozda i moglo pricati o nekom novom stadionu. ali sve sto se radilo i radi nikada nije i nece biti dio sportske nego politicke i kokosarske price, gdje oprati i maznuti koju hiljadu.
Pare se nisu bacile. Ja zivim blizu jednog od najvecih trening centara olimpijske reprezentacije SAD, i ono u Zenici bi ovdje bilo za pohvalu.
Medjutim, i pored toga sto su NSBiH i grad Zenica slzili ogromne pare u sve to, to nije dovoljno da se pobjedi seljacki duh nasih papaka kojima su zvijezde granda na ilidzi vaznije od drzave.
Ali eto, nije poreblem uloziti ni u Cecu, par kurava i slicno. Ako je to problem, to se da rjesiti.
Stos e tice stadiona u Sarajevu, bit ce, kada neko sadaku da. Tako Sarajevo funkcionise jos od kraja rata. Ili mozda da se koeficijent poreza promjeni pa da svi izgradimo taj stadion?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#64 Re: Novi stadion

Post by plain vanilla »

Murat Sabanovic wrote:nakon jucerasnje utakmice utakmice protiv belgije, po ko zna koji put, saljemo negativnu sliku iz bosne. ovaj put navijaci/ igraci nisu krivi vec institucije, ministarstvo,savez...

sramota je da mi nemamo stadion (mozda smo i jedini u europi po tom pitanju) na kojem cemo ugostiti protivnika.

istina, imamo mi vecih briga i prioriteta od fudbala,ali brate dosta je krpljenja i ulaganja u propale stadione. cemu krpljenje....

Azmir Husić: Planiram izgraditi stadion, ali ne za Prvu ligu, nego za Evropu i reprezentaciju

https://www.klix.ba/sport/nogomet/azmir ... /170922084

hajmo dati podrsku ovom covjeku ukoliko je ozbiljan.
Nemate pojma ko je Azmir, cekajte da Sloga udje u Premijer ligu pa cete vidjeti :mrgreen:
yasaq

#65 Re: Novi stadion

Post by yasaq »

supercali wrote:
SSemir wrote:

Ostate ce uvijek 5000 praznih mjesta makar dolazila barca sa mesijem zbog fifa uefa pravila o bezbjednosti
Da, uvijek određen postotak kapaciteta stadiona mora ostati prazan !
DaysleepeR

#66 Re: Novi stadion

Post by DaysleepeR »

samo mi možemo nabit nogom nov trening centar i stadion u koji se uložilo bruka para u teren, svlačionice, reflektore, semafor i najaviti preseljenje na Grbavicu kojoj fali sve gore navedeno.
Charuga
Globalni moderator

#67 Re: Novi stadion

Post by Charuga »

DaysleepeR wrote:samo mi možemo nabit nogom nov trening centar i stadion u koji se uložilo bruka para u teren, svlačionice, reflektore, semafor i najaviti preseljenje na Grbavicu kojoj fali sve gore navedeno.
Ko je najavio preseljenje na ovakvu Grbavicu?

Ova utakmica se MORALA odigrati na nekom drugom stadionu, i to je bila sila prilika. UEFA nam je progledala kroz prste i pustila da igramo na Grbavici da ne bi morali negdje u komšiluku igrati, ali reprezentacija će se vratiti na Bilino Polje.
SSemir

#68 Re: Novi stadion

Post by SSemir »

supercali wrote:
SSemir wrote:

Ne radi se o tome, procitaj sta sam pisao.
I kad se vec toga hvatas. Fifa nije rekla 5 000 vec 5% ukupnog kapaciteta, sto je u slucaju koseva negdje oko 1500 a ne 5000
DaysleepeR

#69 Re: Novi stadion

Post by DaysleepeR »

Charuga wrote:
DaysleepeR wrote:samo mi možemo nabit nogom nov trening centar i stadion u koji se uložilo bruka para u teren, svlačionice, reflektore, semafor i najaviti preseljenje na Grbavicu kojoj fali sve gore navedeno.

Ova utakmica se MORALA odigrati na nekom drugom stadionu, i to je bila sila prilika. UEFA nam je progledala kroz prste i pustila da igramo na Grbavici da ne bi morali negdje u komšiluku igrati, ali reprezentacija će se vratiti na Bilino Polje.
ne valja se praviti lud...

http://sport.avaz.ba/nogomet/293679/ava ... a%E2%80%9C
Charuga
Globalni moderator

#70 Re: Novi stadion

Post by Charuga »

"Avaz saznaje" ... :mrgreen:

Nemoj mi reci da vjeruješ tekstovima iz Avaza? Pa toliko je toga do sada "Avaz saznao", a ni 50% nije bila istina.

Ovakva Grbavica ne ispunjava uslove i ne treba da se igra na njoj. Ako se nekada uradi teren (prava rekonstrukcija), naprave jug i zapad, neki veći parking, onda može, ali za sada ništa od toga.
bjelave

#71 Re: Novi stadion

Post by bjelave »

DaysleepeR wrote:
Charuga wrote:

ne valja se praviti lud...

http://sport.avaz.ba/nogomet/293679/ava ... a%E2%80%9C

Smjesno je ovo navodjenje razloga u Avazu za selidbu reprezentacije sa Bilinog Polja na grbavicu .
A nisu pomenuli osnovni gdje su se kriminalci iz Saveza jako dobro razumiju sa istim takvim sa Grbavice pa se dogovorili kako da zajedno kradu pare.
Ta ''saradnja'' je vec otpocela sa polaganjem novog travnjaka na grbavicu pred posljednju utakmicu. Kvalitet napravljen posla je nesumnjiv.

Kaze Sejo Brajlovic na source. ba, ne da mi da iskopiram link, da reprezentacija vise nikad nece igrati u Zenici, da se je vec preselila na grbavicu. A pomenuti mesar je siva eminencija kluba iz zvornicke.
Grean

#72 Re: Novi stadion

Post by Grean »

wickerman wrote:
Grean wrote: Cim je za Francusku ostalo 5000 praznih stolica stadion je predimenzioniran. Da ne pricamo sta bi bilo kad dodju Kipar i slicni.

Prazne stolice ubijaju fudbal i to su shvatili svi u Evropi pa prave taman malo manje od potraznje. Bolje da se trazi karta vise nego da se 5 do dvanest odlucuje hocu li gledati na TV-u ili cu otici pola sata pred tekmu pa kupiti kartu.

Jarane, mogu ti samo reci glup ti rezon.
Znaci rezon glup meni, Juventusu, mnogim ekipama u Evropi koje su vodile borbu sa nadleznima da im ne grade predimenzionirane stadione pa cak i prijetile da nece igrati na istim (tipa stadion ce biti za fudbalski klub ali i druge manifestacije pa grad hoce da udupla kapacitet ali klubovi se bune).

Pratim ovo sirom Evrope jer me tema interesuje i vrijeme megalomanskih projekata je davno proslo. Svi se trude da imaju atmosferu, svi se trude da nema praznih stolica na vecini utakmica, niko ne pravi kapacitet za utakmicu koja se odigra jednom u deset godina.

Jedini koji se drze furke "za svakog ko dodje treba biti mjesta" je Barselona ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

A da bih ti slikovito pokazao koliko je fula razmisljanje kojim se ti vodis najbolji primjer je Juventus i razlog sto nisu ni pomislili da kod izgradnje novog stadiona naprave gresku kao sto je grad napravio sa Del Alpijem

Image

Del Alpi, kapacitet 69.000. Ovako im je izgledalo i na najjacim utakmicama

Image

Juventus stadion´, kapacitet 41.000, ovako je skoro na svakoj utakmici

Roma je jedan od primjera gdje je prevelik kapacitet problem za klub. Dodje ih 30-40 hiljada i izgleda kao polunapusten.
edo_79

#73 Re: Novi stadion

Post by edo_79 »

karanana wrote:da se pare nisu bacale u beskorisni trening centar u zenici, da se nisu dali milioni samo na travnjak u zenici, da se nije kupila beskorisna zgrada, da se premija od odlaska na svjetsko sacuvala i da je bio neko pismen i ko barem zna pricat engleski (osim slavice) pa da ode malo moliti uefu za kakvu sadaku, mozda se sada na kontu vec moglo imat 20 miliona sa cime bi se mozda i moglo pricati o nekom novom stadionu. ali sve sto se radilo i radi nikada nije i nece biti dio sportske nego politicke i kokosarske price, gdje oprati i maznuti koju hiljadu.
Jarane Zenica je CAMP NOU za Grbavicu od subote prema tome nemoj bezze šupljirati .... BIlino polje ima TEREN za razliku od Grbavice koja ima krompirište....

Ja jednostavno nemogu shvatiti taj mentalni sklop i toliki trud da SVE AMA BAŠ SVE mora bit u Sarajevu? Jeste vi to bogom dati da sve mora biti u Sarajevu?? De ljudi skontajte se malo ....
doff

#74 Re: Novi stadion

Post by doff »

Ne znam što se svako malo spominje kako je savez ulagao u BP. Kakav crni savez, pa oni samo znaju trošit pare po privatnim hotelima umjesto da pripreme odrađuju u trening centru, kojeg opet nisu oni gradili ali im je besplatan.

Savez je jedino u BP uložio LCD i videonadzor ali po pola sa Gradom, ali su za uzvrat dobili BP besplatno na korištenje u narednih 10 godina.

Najviše u BP je uložio Grad, nešto malo kanton i UEFA refletkore. Savez je samo hajrovo od BP.

Da su ljudi u savezu normalni, kao što nisu, svake godine bi pogurali po jedan stadion, ali siključivo one koji već ulažu u njega, a ne da neko sjedi skrštenih ruku i čeka tu neku sadaku. Al neka, imaju oni na šta pare trošit.
bjelave

#75 Re: Novi stadion

Post by bjelave »

edo_79 wrote:
Jarane Zenica je CAMP NOU za Grbavicu od subote prema tome nemoj bezze šupljirati .... BIlino polje ima TEREN za razliku od Grbavice koja ima krompirište....

Ja jednostavno nemogu shvatiti taj mentalni sklop i toliki trud da SVE AMA BAŠ SVE mora bit u Sarajevu? Jeste vi to bogom dati da sve mora biti u Sarajevu?? De ljudi skontajte se malo ....
Nema veze sa Sarajevom kako se povrsno smatra. Ovdje su jednostavno mafijasi iz saveza napravili deal sa istim takvim iz zelje. Potonjim je u interesu da im Savez svojim novcima finasira gradnju stadiona. A ovim iz Saveza je stavljeno do znanja da ni oni takodjer nece ostati kratkih rukava.
Nije rijec o nikakvoj ''prijestolnickoj'' aroganciji vec klasicnom kriminalu.
Post Reply