Kada stari nisu sposobni bili ni da je odrze, ne trebaju mladi ni da je vrate. Vec treba da odu odavde.orinoco wrote:Pa eto, nek je sposobni mladi vrate...drag_gost wrote:Razjebali Jugoslaviju.supercali wrote: A sta su stari uradili?
Sta uradise mladi
- drag_gost
#51 Re: Sta uradise mladi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52 Re: Sta uradise mladi
hAZNADAR wrote:Cim je doslo vrijeme da su mladi konzervativniji, pasivniji, ... od svojih roditelja - sve se okrenulo naopacke.
Mladi u principu u ovakvom drustvu i nemaju velik izbor. Ili ce imati uspjeha ako su krkani, nabusani vjernici, sovinisti,... ili ce upasti u letargiju, elitizam i jesti se od zavisti.
Zviz bi bio ponosan na tebe.
-
Fudo387
#53 Re: Sta uradise mladi
Sta bi trebali uraditi?
Kol’ko sam ih ja skuzio, rade sve sto rade mladi ljudi u AmerikU.
Gledaju dje ce sta sprcit, malo droga, malo alkohol, dobri partiji, malo skola...
Nije lud da se zamara glupostima tipa, ajjjj propade nam drzava.
Boli ga kita isto sto je i mene bolila za kapitalizmima, socijalizmima, anarhijama...sad kad sam ostario i sve mi ide na zivce daj i njega da ubijam u pojam. Pusti ga kraju, sve je to udure i normala.
Gledaju dje ce sta sprcit, malo droga, malo alkohol, dobri partiji, malo skola...
Boli ga kita isto sto je i mene bolila za kapitalizmima, socijalizmima, anarhijama...sad kad sam ostario i sve mi ide na zivce daj i njega da ubijam u pojam. Pusti ga kraju, sve je to udure i normala.
- Kikibombona
#54 Re: Sta uradise mladi
Mi smo narod vazalskog mentaliteta. Apsolutno nismo sposobni generisati bilo kakve promjene. Mi se jadino mozemo nakaciti na val koji ce se podici drugdje. Recimo, kao sto smo se nakacili na val komunizma.
Sa demokratijom smo zakasnili. Sa idejom 'evropskog zajednistva' isto tako. Zaglavili smo u etno-religijskom mulju. Dakle, vratili se 200 godina unazad.
Ljudi koji vrijede su debela manjina. Vecina se isparila, dobar dio je skontao da jedan covjek medju sto debila/prevaranata ne moze nista promijeniti osim sebe kompromitovati.
Obrazovni sustav je goli kurac. Mladi su nesposobni. Svi znamo pametovati al' malo ko zna napraviti pare, osmisliti nesto novo itd. Odgojeni smo da radimo u fabrikama, da nas drugi rasporede i daju zadatke. I ovo malo privrednika sto imamo je u 90% slucajeva stranacki povezano i mahom su stekli imetak vezama a ne maestralnim poslovnim potezima. Pogledajte sastav gradskih vijeca. Bogu plakati, nepismeni, nesposobni ljudi. Ministri? Nema sposobnih ljudi. Sve da imaju dobru namjeru, NESPOSOBNI SU. Odavno govorim, nije najveci problem sto su ljudi na rukovodecim pozicijama korumpirani, PROBLEM JE STO SU NESPOSOBNI.
A kada smo vec kod korupcije i kriminala, cijela drzava je, narod u cjelini, korumpiran. Tesko ces naci Bosanaca koji nije nudio mito ili koji ne bi ponudio da se nadje u prilici. Nista ne valja.
Nasa jedina sansa je da se na zapadu ili istoku pojavi neka nova ideja, neki novi reformatori, koji ce podici valove na koje cemo se mi nakaciti. Sami ne mozemo nista.
Sa demokratijom smo zakasnili. Sa idejom 'evropskog zajednistva' isto tako. Zaglavili smo u etno-religijskom mulju. Dakle, vratili se 200 godina unazad.
Ljudi koji vrijede su debela manjina. Vecina se isparila, dobar dio je skontao da jedan covjek medju sto debila/prevaranata ne moze nista promijeniti osim sebe kompromitovati.
Obrazovni sustav je goli kurac. Mladi su nesposobni. Svi znamo pametovati al' malo ko zna napraviti pare, osmisliti nesto novo itd. Odgojeni smo da radimo u fabrikama, da nas drugi rasporede i daju zadatke. I ovo malo privrednika sto imamo je u 90% slucajeva stranacki povezano i mahom su stekli imetak vezama a ne maestralnim poslovnim potezima. Pogledajte sastav gradskih vijeca. Bogu plakati, nepismeni, nesposobni ljudi. Ministri? Nema sposobnih ljudi. Sve da imaju dobru namjeru, NESPOSOBNI SU. Odavno govorim, nije najveci problem sto su ljudi na rukovodecim pozicijama korumpirani, PROBLEM JE STO SU NESPOSOBNI.
A kada smo vec kod korupcije i kriminala, cijela drzava je, narod u cjelini, korumpiran. Tesko ces naci Bosanaca koji nije nudio mito ili koji ne bi ponudio da se nadje u prilici. Nista ne valja.
Nasa jedina sansa je da se na zapadu ili istoku pojavi neka nova ideja, neki novi reformatori, koji ce podici valove na koje cemo se mi nakaciti. Sami ne mozemo nista.
-
statixx
#55 Re: Sta uradise mladi
Vecina mladih svjesna je da ne moze znacajno promijeniti sistem. Nemaju sansu protiv politike, OHR-a, etno glavonja, tranzicijskih tajkuna, a nisu ni ugrozena skupina poput penzionera, borackih udruzenja i sl. Jednostavno nisu prioriet nikome, tako da uglavnom okrecu se religiji, ganjaju karijeru kroz neku stranku ili traze srecu vani, sto dalje od ovog blata i ovih muka.
- Point.
#56 Re: Sta uradise mladi
Pa neko ga je nekad izmislio. Moralo se od necega poceti. Jedino ako nije Bog dao gotov sendvic Adamu i reko Adame sine ovo je sendvic dederom podijeli sa Havom.supercali wrote:Zar sendvic treba izmisljati?Point. wrote:Ko je izmislio sendvic?supercali wrote:Pojesti sendvic bez paprikasa
-
TheMule
#57 Re: Sta uradise mladi
To su uglavnom bekani

Jedan svrlja po spomeniku, i navijanje mu je sav zivot, drugi ko fol nesto kulira, nesto pusi, bradica, ispija kafu, posmatra ko bekan

Jedan svrlja po spomeniku, i navijanje mu je sav zivot, drugi ko fol nesto kulira, nesto pusi, bradica, ispija kafu, posmatra ko bekan
-
hAZNADAR
#58 Re: Sta uradise mladi
Nebih bas rekao. Ameri rade i poslove ispod nivoa, rano se osamostaljuju i sele od roditelja sto prije, hvale svoju drzavu bez obzira kako zivjeli, nemaju pojma o svijetu niti bistre svjetsku politiku, nemaju mentalitet zrtve jer je to kod njih nesto najgore - luzer, a elita, visi stalez,.. im je samo konto para i koliko ko ima a ne konto prezimena, stare gradske familije, ufurani su da su neko i nesto samo zato sto su Ameri i ponasaju se kao zvijezde van drzave,...Fudo387 wrote:Sta bi trebali uraditi?
Dakle poredjene nije na mjestu. Sex, provod, party, marka, cuga,.... je zajednicko svima u svijetu ali postoje odredjene nijanse.
-
hAZNADAR
#59 Re: Sta uradise mladi
Generacije se smjenjuju. Pomrijece svi koji danas prave sistem i na danasnjim mladim je sutra praviti po svojoj mjeri. U RS kod mladih vidim sovinizam, krkanluk,... a u Fed opcu letargiju.statixx wrote:Vecina mladih svjesna je da ne moze znacajno promijeniti sistem. Nemaju sansu protiv politike, OHR-a, etno glavonja, tranzicijskih tajkuna, a nisu ni ugrozena skupina poput penzionera, borackih udruzenja i sl. Jednostavno nisu prioriet nikome, tako da uglavnom okrecu se religiji, ganjaju karijeru kroz neku stranku ili traze srecu vani, sto dalje od ovog blata i ovih muka.
U RS mozemo okriviti sistem koji gradi mrznju, a u Fed je problem mentalitet.
- Alternativac1
#60 Re: Sta uradise mladi
Meni je fascinantna ta generacija rođena poslije drugog svjedskog rata pa do negdje 70tih. Barem taj srednji sloj koji je lijepo živio u bivšoj državi. Koliko su samo bili politički nesvjesni, kako su proživjeli život jebavajući se međusobno širom Juge na naš račun (kad kažem "naš" mislim generacije od 80te pa vamo) i neradeći skoro ništa. To malo posla što su imali, pola vremena su provodili na bolovanju. Ma ništa njih nije interesovalo imam osjećaj osim šta će se pojest, popit i pojebat. I jbg, takav život na kredit i ta nesvjest je morala doći na naplatu. Sada mi plaćamo ceh. Ali to što me najviše nervira kod te generacije je to kako su u isto vrijeme i veliki bošnjaci-srbi-hrvati ali i veliki jugonastolgičari i komunjare. Toliko su lako izmanipulisani da krenu u taj rat to je nevjerovatno... Valjda je to rezultat te političke nesvjesti i nepostojanja jasnih filozofskih-ideoloških stavova usljed propagande i života bez briga. Ma ja se toj generaciji načudit ne mogu jednostavno... 
-
mali jomu
#61 Re: Sta uradise mladi
Ima taj jedan zacarani krug u kojem mladja raja vazda kriva za sve.....
Ima i drugi zacarani krug u kojem mladja raja nauce od starijih....
A ima i treci zacarani krug gdje su i mladji i stariji fula..... ziva.
.... i tako picis iz kruga u krug
Ima i drugi zacarani krug u kojem mladja raja nauce od starijih....
A ima i treci zacarani krug gdje su i mladji i stariji fula..... ziva.
.... i tako picis iz kruga u krug
-
Fudo387
#62 Re: Sta uradise mladi
Sta mu dodje to, poslovi ispod nivoa?hAZNADAR wrote:Nebih bas rekao. Ameri rade i poslove ispod nivoa, rano se osamostaljuju i sele od roditelja sto prije, hvale svoju drzavu bez obzira kako zivjeli, nemaju pojma o svijetu niti bistre svjetsku politiku, nemaju mentalitet zrtve jer je to kod njih nesto najgore - luzer, a elita, visi stalez,.. im je samo konto para i koliko ko ima a ne konto prezimena, stare gradske familije, ufurani su da su neko i nesto samo zato sto su Ameri i ponasaju se kao zvijezde van drzave,...Fudo387 wrote:Sta bi trebali uraditi?
Dakle poredjene nije na mjestu. Sex, provod, party, marka, cuga,.... je zajednicko svima u svijetu ali postoje odredjene nijanse.
Osamostaljuju se rano jer imaju uslove za to, da sad ne ulazimo u detalje i besmislena poredjenja ekonomije dvije drzave, ali ih dobar dio odlazi jer ih starci nabiju nogom u guzicu. Razguli, snalazi se, dobro te vise, razlika je mentalitet. Meni opet ni to nije ok, ustvari, ok mi je kad to drugi rade, bas me briga, al’ neka ovog mog dilbera kod mene. Ne smeta on meni, pogotovo kad vidim sta se radi. Vani je zesca ludara, siguran sam u njega samo dok mi je na ocima, jebi ti to.
Sto se tice njihove zainteresovanosti za drzavu, politicke procese, dovoljno je reci Trump. Najveceg konja u istoriji bijele kuce nije izabrala mladost, boli njih, vec debili sa oxigen tube zasarafljenom u surlu.
- uglavnomja
#63 Re: Sta uradise mladi
Alternativac1 wrote:Meni je fascinantna ta generacija rođena poslije drugog svjedskog rata pa do negdje 70tih. Barem taj srednji sloj koji je lijepo živio u bivšoj državi. Koliko su samo bili politički nesvjesni, kako su proživjeli život jebavajući se međusobno širom Juge na naš račun (kad kažem "naš" mislim generacije od 80te pa vamo) i neradeći skoro ništa. To malo posla što su imali, pola vremena su provodili na bolovanju. Ma ništa njih nije interesovalo imam osjećaj osim šta će se pojest, popit i pojebat. I jbg, takav život na kredit i ta nesvjest je morala doći na naplatu. Sada mi plaćamo ceh. Ali to što me najviše nervira kod te generacije je to kako su u isto vrijeme i veliki bošnjaci-srbi-hrvati ali i veliki jugonastolgičari i komunjare. Toliko su lako izmanipulisani da krenu u taj rat to je nevjerovatno... Valjda je to rezultat te političke nesvjesti i nepostojanja jasnih filozofskih-ideoloških stavova usljed propagande i života bez briga. Ma ja se toj generaciji načudit ne mogu jednostavno...
i tako su, ne radeci, nista, napravili drzavu, puteve, bolnice, skole, fabrike, ... zemlju koja je prozivodila sve, od igle do lokomotive ,...
i jos izvozila znanje i strucni kadar
i svjetske sampione
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#64 Re: Sta uradise mladi
Ma pusti ga lupeta o mladosti drzave u kojoj ne zivi.
-
mali jomu
#65 Re: Sta uradise mladi
Stariji su sve sjebali sta se moglo sjebat jer su i bili sjebani na svakom polju.....
Sve sto je prije izgradjeno je izgradjeno radi zajeba, da bi se mogli kurcit mladjoj raji.
Ima dobrih stvari..... ali samo za kurcenje svugdje i vazda.
Mladja raja su najeb i zajeb, nista novo...... stara skola.
Ovi normalni...... koji normalni, ko ih pronadje dobit ce kahvu od mene.
Ovdje nije prica ko je zajebo a ko je najebo, vec je prica kako ostat u granicama normale i regulare...... jer to je borba.
Sve drugo je talasika, mala djeca, bebe......
Sve sto je prije izgradjeno je izgradjeno radi zajeba, da bi se mogli kurcit mladjoj raji.
Ima dobrih stvari..... ali samo za kurcenje svugdje i vazda.
Mladja raja su najeb i zajeb, nista novo...... stara skola.
Ovi normalni...... koji normalni, ko ih pronadje dobit ce kahvu od mene.
Ovdje nije prica ko je zajebo a ko je najebo, vec je prica kako ostat u granicama normale i regulare...... jer to je borba.
Sve drugo je talasika, mala djeca, bebe......
-
almir90
#66 Re: Sta uradise mladi
Ti si Fudo u Americi ako se ne varam? Malo pratim dešavanja u US, ne politiku, već vezano za život. I primijetio sam da se i tamo počinje shvatati kao normalno da živiš u dvadesetim sa roditeljima dok se ne snađeš; najviše radi sve viših cijena nekretnina, i nemogućnost rentanja. Pratim i neke kanale na Youtube koji se sele na Farme od djedova i renoviraju te kuće, kao i off-grid stanovanje; i to većom mlađa raja u dvadesetim i tridesetim. Internet im najviše omogućava da rade poslove putem neta, a žive na mjestima koja su im dosta jeftinija od velikih centara.Fudo387 wrote:
Sta mu dodje to, poslovi ispod nivoa?
Osamostaljuju se rano jer imaju uslove za to, da sad ne ulazimo u detalje i besmislena poredjenja ekonomije dvije drzave, ali ih dobar dio odlazi jer ih starci nabiju nogom u guzicu. Razguli, snalazi se, dobro te vise, razlika je mentalitet. Meni opet ni to nije ok, ustvari, ok mi je kad to drugi rade, bas me briga, al’ neka ovog mog dilbera kod mene. Ne smeta on meni, pogotovo kad vidim sta se radi. Vani je zesca ludara, siguran sam u njega samo dok mi je na ocima, jebi ti to.
Sto se tice njihove zainteresovanosti za drzavu, politicke procese, dovoljno je reci Trump. Najveceg konja u istoriji bijele kuce nije izabrala mladost, boli njih, vec debili sa oxigen tube zasarafljenom u surlu.
-
almir90
#67 Re: Sta uradise mladi
On, inače, kao i još par njih, zna sve gdje se šta u svijetu dešava._BataZiv_0809 wrote:Ma pusti ga lupeta o mladosti drzave u kojoj ne zivi.
- insomnia78
#68 Re: Sta uradise mladi
Daaa, vani inace svi rade samo preko interneta. Niko nista ne brusi, vari, zavrce, odvrce...almir90 wrote:Ti si Fudo u Americi ako se ne varam? Malo pratim dešavanja u US, ne politiku, već vezano za život. I primijetio sam da se i tamo počinje shvatati kao normalno da živiš u dvadesetim sa roditeljima dok se ne snađeš; najviše radi sve viših cijena nekretnina, i nemogućnost rentanja. Pratim i neke kanale na Youtube koji se sele na Farme od djedova i renoviraju te kuće, kao i off-grid stanovanje; i to većom mlađa raja u dvadesetim i tridesetim. Internet im najviše omogućava da rade poslove putem neta, a žive na mjestima koja su im dosta jeftinija od velikih centara.Fudo387 wrote:
Sta mu dodje to, poslovi ispod nivoa?
-
hAZNADAR
#69 Re: Sta uradise mladi
Super, de malo o dijaspori niste odavno. Ili o rangiranju na forumu ono ko smije o necemu pricati a ko ne. Kad je vec rijec o letargicnoj omladini koja se hrani mrznjom.almir90 wrote:On, inače, kao i još par njih, zna sve gdje se šta u svijetu dešava._BataZiv_0809 wrote:Ma pusti ga lupeta o mladosti drzave u kojoj ne zivi.
PS. Ja sam aktivan samo na par tema. Nisam poklopac u svakoj.
- Gojeni H
#70 Re: Sta uradise mladi
Korisnikk wrote:Bio sam na svim mogućim protestima, pa i onima koji me se direktno nikako ne tiču (npr. protestima radnika određenog preduzeća). Zašto sam bio iako me se (direktno) ne tiču? Imam tu neku ideju po kojoj živim da bismo jedni trebali drugi podržavati, a uostalom blagostanje ostalih znači i moje blagostanje jer imaće novca da ostave negdje (u prodavnici, kafani, itd.). "Nek je meni dobro" je nažalost mentalitet kod većine naroda u BiH, tako da ništa i nije bilo od protesta.
- Gojeni H
#71 Re: Sta uradise mladi
Mislis na Francusku ili Veliku Britaniju?animals wrote:jebes drzavu u kojoj moras protestirati..
protestuje se na izborima..
a ne uvijek istog starog konja biras i onda bi protestvovo
sto ne vuce..
A fakat jebat i jednu i drugu, nisu neke drzave.
- Alternativac1
#72 Re: Sta uradise mladi
uglavnomja wrote:Alternativac1 wrote:Meni je fascinantna ta generacija rođena poslije drugog svjedskog rata pa do negdje 70tih. Barem taj srednji sloj koji je lijepo živio u bivšoj državi. Koliko su samo bili politički nesvjesni, kako su proživjeli život jebavajući se međusobno širom Juge na naš račun (kad kažem "naš" mislim generacije od 80te pa vamo) i neradeći skoro ništa. To malo posla što su imali, pola vremena su provodili na bolovanju. Ma ništa njih nije interesovalo imam osjećaj osim šta će se pojest, popit i pojebat. I jbg, takav život na kredit i ta nesvjest je morala doći na naplatu. Sada mi plaćamo ceh. Ali to što me najviše nervira kod te generacije je to kako su u isto vrijeme i veliki bošnjaci-srbi-hrvati ali i veliki jugonastolgičari i komunjare. Toliko su lako izmanipulisani da krenu u taj rat to je nevjerovatno... Valjda je to rezultat te političke nesvjesti i nepostojanja jasnih filozofskih-ideoloških stavova usljed propagande i života bez briga. Ma ja se toj generaciji načudit ne mogu jednostavno...![]()
i tako su, ne radeci, nista, napravili drzavu, puteve, bolnice, skole, fabrike, ... zemlju koja je prozivodila sve, od igle do lokomotive ,...![]()
i jos izvozila znanje i strucni kadara i robu
i svjetske sampione
To je napravila generacija rođena prije drugog svjetskog rata...Oni su zaslužni za sve dobro u Jugi, a vi ste samo kad je nestalo para i kad je trebalo vraćat kredite znali zaratit...
- ¤ jelena ¤
#73 Re: Sta uradise mladi
Rođeni prije Drugog svjetskog rata su napravili državu, fabrike, škole...univerzitete, a ne ovi rođeni poslije rata.uglavnomja wrote:Alternativac1 wrote:Meni je fascinantna ta generacija rođena poslije drugog svjedskog rata pa do negdje 70tih. Barem taj srednji sloj koji je lijepo živio u bivšoj državi. Koliko su samo bili politički nesvjesni, kako su proživjeli život jebavajući se međusobno širom Juge na naš račun (kad kažem "naš" mislim generacije od 80te pa vamo) i neradeći skoro ništa. To malo posla što su imali, pola vremena su provodili na bolovanju. Ma ništa njih nije interesovalo imam osjećaj osim šta će se pojest, popit i pojebat. I jbg, takav život na kredit i ta nesvjest je morala doći na naplatu. Sada mi plaćamo ceh. Ali to što me najviše nervira kod te generacije je to kako su u isto vrijeme i veliki bošnjaci-srbi-hrvati ali i veliki jugonastolgičari i komunjare. Toliko su lako izmanipulisani da krenu u taj rat to je nevjerovatno... Valjda je to rezultat te političke nesvjesti i nepostojanja jasnih filozofskih-ideoloških stavova usljed propagande i života bez briga. Ma ja se toj generaciji načudit ne mogu jednostavno...![]()
i tako su, ne radeci, nista, napravili drzavu, puteve, bolnice, skole, fabrike, ... zemlju koja je prozivodila sve, od igle do lokomotive ,...![]()
i jos izvozila znanje i strucni kadara i robu
i svjetske sampione
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#74 Re: Sta uradise mladi
O tebi i tvom lupetanju pricamo.hAZNADAR wrote:Super, de malo o dijaspori niste odavno. Ili o rangiranju na forumu ono ko smije o necemu pricati a ko ne. Kad je vec rijec o letargicnoj omladini koja se hrani mrznjom.almir90 wrote:On, inače, kao i još par njih, zna sve gdje se šta u svijetu dešava._BataZiv_0809 wrote:Ma pusti ga lupeta o mladosti drzave u kojoj ne zivi.
PS. Ja sam aktivan samo na par tema. Nisam poklopac u svakoj.
- insomnia78
#75 Re: Sta uradise mladi
A na kraju krajeva i pisaj hin. Sebi prave. Ka sebi napravio. Sad jos da napravin ovoj princezi a na dobrom sam putu i mogu mrijeti