Čorba vs Thompson
- supercali
#51 Re: Čorba vs Thompson
Corba je prihvatljiviji jer je bio poznat i takoreci zvijezda i prije rata dok je ovaj postao poznat i popularan tokom rata i poslije a najvise zbog propagiranja ustastva
Kasnije kad je i corba poceo sa cetnikovanjem otislo je to na drugu stranu od priznatog muzicara i prihvacanja od drugih
Kasnije kad je i corba poceo sa cetnikovanjem otislo je to na drugu stranu od priznatog muzicara i prihvacanja od drugih
- animals
#52 Re: Čorba vs Thompson
Ajd da ste pomenuli nekog dobrog pjevaca..
Npr,,Zdravka Colica..ili sta znam..
ali Bora je kurton zesci..
Npr,,Zdravka Colica..ili sta znam..
ali Bora je kurton zesci..
- karanana
#53 Re: Čorba vs Thompson
Corba mi je vazda, i prije rata, bio nekakav smrdljiv i shugav. 0 umjetnik uz 0 pjesme.
Thompsu mogu poslusati. Varala me varala mala grkinja. Kontam i domoljubne.
Je li sado mazo ili sta li je ali volim poslusati i baju mk. Volim one jadikovke i leleke o krajini. A ima i neratnih gdje se mogu pronaci.
Thompsu mogu poslusati. Varala me varala mala grkinja. Kontam i domoljubne.
Je li sado mazo ili sta li je ali volim poslusati i baju mk. Volim one jadikovke i leleke o krajini. A ima i neratnih gdje se mogu pronaci.
- Mišo_Kovač
#54 Re: Čorba vs Thompson
GIGAHITkaranana wrote: Je li sado mazo ili sta li je ali volim poslusati i baju mk. Volim one jadikovke i leleke o krajini. A ima i neratnih gdje se mogu pronaci.
- HAVANA
#55 Re: Čorba vs Thompson
E jebi ga malo seruckate.Na stranu smrdljiv,cetnik i sta sve ne,ko mu jebe mater, ali starih albuma i pjesama itekako dobrih...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#56 Re: Čorba vs Thompson
HAVANA wrote:E jebi ga malo seruckate.Na stranu smrdljiv,cetnik i sta sve ne,ko mu jebe mater, ali starih albuma i pjesama itekako dobrih...
- HAVANA
#57 Re: Čorba vs Thompson
Mislim,ne znam ni jednu od tompsona...Da mi se svidi neka skino bi je odma.Jebe mi se i za njega ali onaj ciju pjesmu pozelim da skinem,odsviram,otpjevam kad uzmem gitaru,meni je taj dobar....Ko i za bregu kad pocnu srat,a realno frajer gigant.Haj napravi majcin sine bilo kakvu da se pjeva 3 dana a ne 30 godina.Ja to sve volim,ne sve pjesme ali sto vrijedi to i traje.Od indexa do keme,dugmeta,corbe,atomskog sklonista,ekatarine,drugog nacina...pa sve do balada od dzeja,dalabu ima strasne balade.Sar e roma s dzinovicem,spomenara...Sve mogu slusati.Sto valja i ima ono nesto u muzickom smislu...Za moj ukus probirljivi i iskljucivi,samo jedno valja a drugo je sve sranje...veze sa muzikom nemaju.Sve mogu slusati i u svakoj vrsti muzike mogu naci nesto sto valja.Osim turbo folka.
Seljacku emociju ne kontam najbolje.
-
detroit-mercy
#58 Re: Čorba vs Thompson
Dok su ih radili Misa Aleksic i BajagaHAVANA wrote:E jebi ga malo seruckate.Na stranu smrdljiv,cetnik i sta sve ne,ko mu jebe mater, ali starih albuma i pjesama itekako dobrih...
- muha_sa
#59 Re: Čorba vs Thompson
što ispusti Dinu MerlinaHAVANA wrote:Mislim,ne znam ni jednu od tompsona...Da mi se svidi neka skino bi je odma.Jebe mi se i za njega ali onaj ciju pjesmu pozelim da skinem,odsviram,otpjevam kad uzmem gitaru,meni je taj dobar....Ko i za bregu kad pocnu srat,a realno frajer gigant.Haj napravi majcin sine bilo kakvu da se pjeva 3 dana a ne 30 godina.Ja to sve volim,ne sve pjesme ali sto vrijedi to i traje.Od indexa do keme,dugmeta,corbe,atomskog sklonista,ekatarine,drugog nacina...pa sve do balada od dzeja,dalabu ima strasne balade.Sar e roma s dzinovicem,spomenara...Sve mogu slusati.Sto valja i ima ono nesto u muzickom smislu...Za moj ukus probirljivi i iskljucivi,samo jedno valja a drugo je sve sranje...veze sa muzikom nemaju.Sve mogu slusati i u svakoj vrsti muzike mogu naci nesto sto valja.Osim turbo folka.Seljacku emociju ne kontam najbolje.
pouzdano znam da ga kad kreneš na Pelješac cijelim putem slušaš
- karanana
#60 Re: Čorba vs Thompson
Shkoljka mu na repeatu stalno
- HAVANA
#61 Re: Čorba vs Thompson
Aha.Od stona ide ljubav nije paradajz a oko janjine sogandolma,japrak...
-
2001
#62 Re: Čorba vs Thompson
....za kraj jedan sentis....Mišo_Kovač wrote:GIGAHITkaranana wrote: Je li sado mazo ili sta li je ali volim poslusati i baju mk. Volim one jadikovke i leleke o krajini. A ima i neratnih gdje se mogu pronaci.![]()
![]()
:
https://www.youtube.com/watch?v=Fvet5VnqaWI
- muha_sa
#63 Re: Čorba vs Thompson
HAVANA wrote:Aha.Od stona ide ljubav nije paradajz a oko janjine sogandolma,japrak...
- triconja
#64 Re: Čorba vs Thompson
Ma hajde, sta ces mastan je ko metalikaBloo wrote:Ne mogu da odvojim njega od muzike.bitanga_sa_otesa wrote:moguce,ali za neke txtove mu treba skinut kapuBloo wrote:![]()
čorba je grozan muzičar (lično i personalno mišljenje i doživljaj)
Njegovu odvratnu, masnu, zadriglu pojavu.
- triconja
#66 Re: Čorba vs Thompson
Evo ga covjek je transparentan pravoinsomnia78 wrote:

- Mišo_Kovač
#67 Re: Čorba vs Thompson
Ono kad Čorba u pjesmi da omaž Augustinu Ujeviću 
- Ommadawn
#68 Re: Čorba vs Thompson
Corba je valjao barem meni licno, do negdje tamo 88-e, iako je vec tada bio transparentan njegov nacionalizam. Tekstovi su bili direktni i obican narod se nalazio u njima, narocito macho-populacija.
Kao pjevac, Djordjevic je najbolji bio u Suncokretima, primjerice pjesme "Jednog dana" i "Tekla voda kroz kalinu". Sa Corbom je samo bivao gori, kako kao pjevac tako kao i covjek.
Idem kada nasi nadru
Tamo dole prema Zadru
Ja odavde bas iz Knina
Sibenik je okolina
REF:
I ovog leta dolaze
Tu do srpskog mora
Dva obicna turista
Lene i Bora
Ako mi se leti skita
mogao bih i do Splita
evo ja i moja klika
mogli bi do Dubrovnika
Ref. 2x
Plavo more, voda bistra
privlaci me mnogo Istra
tamo su na nasoj strani
ne mrze nas Talijani
Ref. 2x
Bora i Mindjusari ("rock"-grupa iz Knina, kasnije svirali i "prsten i zlatni lanac, dace ti Bosanac" po dijaspori)
A Thompson kad snima album kao da ima tvrdu stolicu. Toliko o njemu. Ko ce bolan to slusat´... Niko ne slusa ni Alena Islamovica koji je uzor Thompsonu
Kao pjevac, Djordjevic je najbolji bio u Suncokretima, primjerice pjesme "Jednog dana" i "Tekla voda kroz kalinu". Sa Corbom je samo bivao gori, kako kao pjevac tako kao i covjek.
Idem kada nasi nadru
Tamo dole prema Zadru
Ja odavde bas iz Knina
Sibenik je okolina
REF:
I ovog leta dolaze
Tu do srpskog mora
Dva obicna turista
Lene i Bora
Ako mi se leti skita
mogao bih i do Splita
evo ja i moja klika
mogli bi do Dubrovnika
Ref. 2x
Plavo more, voda bistra
privlaci me mnogo Istra
tamo su na nasoj strani
ne mrze nas Talijani
Ref. 2x
Bora i Mindjusari ("rock"-grupa iz Knina, kasnije svirali i "prsten i zlatni lanac, dace ti Bosanac" po dijaspori)
A Thompson kad snima album kao da ima tvrdu stolicu. Toliko o njemu. Ko ce bolan to slusat´... Niko ne slusa ni Alena Islamovica koji je uzor Thompsonu
- insomnia78
#69 Re: Čorba vs Thompson
Samo BMK, trodoni i kuhana rakija
“Majko moja kako sam ti proklet
Sad je srpstvo napadnuto opet
Majko moja dosta ti je placa
Vratice se Novak sa minobacaca”
“Majko moja kako sam ti proklet
Sad je srpstvo napadnuto opet
Majko moja dosta ti je placa
Vratice se Novak sa minobacaca”
- azurna_obala
#70 Re: Čorba vs Thompson
Jedan četnik, drugi ustaša....
-
radostan dan
#71 Re: Čorba vs Thompson
bora čorba...
prohujalo sa alkoholom.
prohujalo sa alkoholom.
-
elk
#72 Re: Čorba vs Thompson
Bora jeste cetnik i pakash od covjeka,ali porediti riblju corbu i ovog delegata
Riblja corba je jedan od najvecih rnr bendova ex juge i tako ce vazda ostati.ima cak i dovoljno ovih mladih,znam ih podosta( i to"nasih",da se razumijemo) koji ce to i dalje slusati.ovaj drugi nema nikakav kvalitet,ni kao umjetnik,ni kao pjevac,ni kao covjek.
Riblja corba je jedan od najvecih rnr bendova ex juge i tako ce vazda ostati.ima cak i dovoljno ovih mladih,znam ih podosta( i to"nasih",da se razumijemo) koji ce to i dalje slusati.ovaj drugi nema nikakav kvalitet,ni kao umjetnik,ni kao pjevac,ni kao covjek.
- Ommadawn
#73 Re: Čorba vs Thompson
Ali ima publiku isto kao i Corba.elk wrote:Bora jeste cetnik i pakash od covjeka,ali porediti riblju corbu i ovog delegata![]()
Corba zivi samo jos na staroj slavi, njegove zadnje radove niti ko zna niti slusa.
Thompson zivi na krilima domoljublja. Onog dana kada u Hrvatskoj budu puhali drugaciji politicki vjetrovi, Thompson ce biti samo sjecanje...
-
elk
#74 Re: Čorba vs Thompson
Slazem se,ista je to publika.
mahom maloumni,krezavi i zadojeni.ali corba do 1986 recimo je legitimni muzicki kvalitet,po svemu..ne bih ga ni ja sad isao slusati,o ne.
mahom maloumni,krezavi i zadojeni.ali corba do 1986 recimo je legitimni muzicki kvalitet,po svemu..ne bih ga ni ja sad isao slusati,o ne.
- karanana
#75 Re: Čorba vs Thompson
Mislim da smo malo skrenuli od konkretnog pitanja.