KOME SMETA GORAN

Post Reply
House

#51 Re: KOME SMETA GORAN

Post by House »

znači većina iz SDA
dragma
Vozim: Pješe

#52 Re: KOME SMETA GORAN

Post by dragma »

orinoco

#53 Re: KOME SMETA GORAN

Post by orinoco »

dragma wrote:Znači za naziv "Grbavica" su bili vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Bosanske patriotske stranke (BPS) Stranke penzionera i nezavisnih vijećnika.
Dok su za naziv "Goran Čengić" bili vijećnici Naše stranke, SDP, Građanskog saveza (GS) i Demokratske fronte (DF).

Čudi me Stranka penzionera, fakat... :? :shock:
U Novom Sarajevu, Stranka penzionera uvijek je bila trabant SDA.
Better Man

#54 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Better Man »

Svim onim fašistima iz SDa i njihovih satelita, kao polupismenim građanaima koji ne znaju šta je humanost i biti prije svega čovjek, pa tek onda ostalo.
babanovac

#55 Re: KOME SMETA GORAN

Post by babanovac »

Kad im artiljerijom i gladju razvuces pamet, dole ce ostat samo muslimani. A oni, urusice se sami od sebe. Nece medju njima ostati nijedan da ponovo dovede olimpijadu, nijedan kome ce se vrata u svijetu i Evropi otvarati.
O'zone
Globalni moderator

#56 Re: KOME SMETA GORAN

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:I SDA ima obraza da vec danas trazi da se park Betanija nazove po Aliji... :D

Neki bi rekli da su ove inicijative i ispadi malog Dautovica samo izolovani primjeri, jer je u pitanju velika i heterogena stranka.

Ja bih rekao da sve rade svjesno i namjerno.
Ma sve što se može nazvati po rahmetliji Aliji treba nazvati tako. Što se maltretirati i sazivati nake sjednice i gluposti.

Pa da bude ko u filmu Dictator "Aladeen" i "Aladeen" elem kod nas "Alija" i "Alija"
insomnia78

#57 Re: KOME SMETA GORAN

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:
Alfons Kauders wrote:I SDA ima obraza da vec danas trazi da se park Betanija nazove po Aliji... :D

Neki bi rekli da su ove inicijative i ispadi malog Dautovica samo izolovani primjeri, jer je u pitanju velika i heterogena stranka.

Ja bih rekao da sve rade svjesno i namjerno.
Ma sve što se može nazvati po rahmetliji Aliji treba nazvati tako. Što se maltretirati i sazivati nake sjednice i gluposti.

Pa da bude ko u filmu Dictator "Aladeen" i "Aladeen" elem kod nas "Alija" i "Alija"
Dobra ideja :lol:
orinoco

#58 Re: KOME SMETA GORAN

Post by orinoco »

O'zone wrote:

Zamisli promjenu naziva Kanton Sarajevo u Kanton Alija Izetbegović :D
insomnia78

#59 Re: KOME SMETA GORAN

Post by insomnia78 »

Bacilo bi te direkt na aparate
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#60 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

dragma wrote:Znači za naziv "Grbavica" su bili vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Bosanske patriotske stranke (BPS) Stranke penzionera i nezavisnih vijećnika.
Dok su za naziv "Goran Čengić" bili vijećnici Naše stranke, SDP, Građanskog saveza (GS) i Demokratske fronte (DF).

Čudi me Stranka penzionera, fakat... :? :shock:
Penzionerka je predsjedavajuca OV a u zamjenu glasa sa SDA , plaća cirka 4000 KM neto...ili otprilike 10 penzija onih cije je glasove nominalno dobila...
Bodkin

#61 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

:zoka:
sarlo wrote:
Sad, veliki dio ovih ljevicara su, slicno kao i poslije Drugog rata otvoreni ili latentni ravnogorci.
:lol: samo jako
tranquil

#62 Re: KOME SMETA GORAN

Post by tranquil »

Četnicima.

Smeta četnicima.
Bodkin

#63 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Pitar sa Kariba wrote:
Edin H. wrote:Ima li kakav link da se vidi spisak vijecnika, stranki kojima pripadaju i kako su glasali?
Image
Jedan od ovih sa slika se oglasio na fejsu povodom ovoga. Lik kojeg znam i u zivotu nije imao posao dok se nije politike uhvatio. Prica je da su se po MZ izjasnili da nece ime gorana cengica. Znaci ispada da stanovnici novog sarajeva ne zele to ime. Pola njih i ne zna ko je bio goran i sta je uradio prije nego sto ga je zlocinacko govno ubilo.

A druga je stvar KOLIKO je ljudi u stvari doslo na te javne rasprave.

A to da likovima sa ove slike SDA+SBB ne smeta sto se nece zvati po goranu je kec na desetku. Gore pomenuta osoba je veliki patriota na rijecima. Da ga je neko preglasao za neko "patriotsko" ime, ne bi prestajao srati po fejsu
babanovac

#64 Re: KOME SMETA GORAN

Post by babanovac »

tranquil wrote:Četnicima.

Smeta četnicima.
Velim rodji: "Rodjo, jel se tebi cini da je Sarovic najbosanskiji ministar u vladi?". Rodjo veli: " Et' koliki smo cetnici postali."
uglavnomja

#65 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

cuj lik se zove zuhmed :lol: :D
O'zone
Globalni moderator

#66 Re: KOME SMETA GORAN

Post by O'zone »

Bodkin wrote: Prica je da su se po MZ izjasnili da nece ime gorana cengica. Znaci ispada da stanovnici novog sarajeva ne zele to ime. Pola njih i ne zna ko je bio goran i sta je uradio prije nego sto ga je zlocinacko govno ubilo.

Evo ja iskreno ne znam da je bila javna rasprava u mojoj MZ po ovome pitanju. Možda i jeste ali ja ne znam za nju.
Ima ovdje još forumaša sa područja N.Sarajeva i Grbavice i volio bih stvarno da se jave i kažu koliko njih je bilo upoznato da ima javna rasprava u njihovoj MZ o imenovanju dvorane odnosno da smo imali negdje priliku da se pismeno/usmeno izjasnimo kako bi smo željeli da se dvorana zove.
ušće

#67 Re: KOME SMETA GORAN

Post by ušće »

Ja bih iskreno volio znati šta je sa dva druga prijedloga koji se spominju ,dali su i oni bili na razmatranju,ako jesu volio bih posebno da mi neko pojasni zašto je Goran bolji od Vinka .Ako je izbor bio samo između izabranog i Gorana to je već druga priča...
Također bi zamolio nekog od forumaša da postavi saopštenju DF-a možda neke stvari budu jasnije i u vezi rasprava po Mjesnim zajednicama
Hvala unaprijed
Bodkin

#68 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

O'zone wrote:
Bodkin wrote: Prica je da su se po MZ izjasnili da nece ime gorana cengica. Znaci ispada da stanovnici novog sarajeva ne zele to ime. Pola njih i ne zna ko je bio goran i sta je uradio prije nego sto ga je zlocinacko govno ubilo.

Evo ja iskreno ne znam da je bila javna rasprava u mojoj MZ po ovome pitanju. Možda i jeste ali ja ne znam za nju.
Ima ovdje još forumaša sa područja N.Sarajeva i Grbavice i volio bih stvarno da se jave i kažu koliko njih je bilo upoznato da ima javna rasprava u njihovoj MZ o imenovanju dvorane odnosno da smo imali negdje priliku da se pismeno/usmeno izjasnimo kako bi smo željeli da se dvorana zove.
Pa zato i i kazem da je upitno kolilo ih je bilo na raspravi pa da su bili protiv. Ovaj konkretno lik nista nema sa N. sar. Ne znam ni kako je zavrsio tu. Ne znam jel bitno da i nije iz sa...
O'zone
Globalni moderator

#69 Re: KOME SMETA GORAN

Post by O'zone »

Bodkin wrote:
Pa zato i i kazem da je upitno kolilo ih je bilo na raspravi pa da su bili protiv. Ovaj konkretno lik nista nema sa N. sar. Ne znam ni kako je zavrsio tu. Ne znam jel bitno da i nije iz sa...
Nije ba niko iz Sa. To je normalna stvar sad. Ako nemaš poslušnika u gradu dovedi izvana.
orinoco

#70 Re: KOME SMETA GORAN

Post by orinoco »

Bodkin wrote:
O'zone wrote:

Javna rasprava ne obavezuje vijećnike u njihovom glasanju
insomnia78

#71 Re: KOME SMETA GORAN

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:
Bodkin wrote:
Nije ba niko iz Sa. To je normalna stvar sad. Ako nemaš poslušnika u gradu dovedi izvana.
Pa da. Stvar je jasna. Dosli divlji i oterali pitome
kiligonzales

#72 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kiligonzales »

Pošto kod nas politika nikad ništa nije riješila, niti će išta riješiti, najbolji način je da svi mi koji bi volili da se sacuva spomen na ovoga covjeka, fino izdvojimo po koju keku, svako prema onome koliko može, uradimo čovjeku ploču, bistu i postavimo je na nečiji privatni posjed tu oko dvorane, s nekim natpisom uz poziv medijima i jasnom porukom da mi dobre ljude ne zaboravljamo, ako ih politika zaboravlja.
O'zone
Globalni moderator

#73 Re: KOME SMETA GORAN

Post by O'zone »

To oko spomen ploče je rečeno i na opštinskom vijeću.
Dvorana će se nazvati Novo Sarajevo a unutar nje ili na njoj će se napraviti spomen ploča....
U obrazloženju je navedeno da je Komisija za odnose s mjesnim zajednicama cijenila sprovedenu Javnu raspravu i prijedloge koji su dati, na osnovu kojih je utvrdila prijedlog odluke da se novoizgrađenoj sportskoj dvorani da naziv Sportska dvorana "Novo Sarajevo". Također, Komisija je predložila da se u dvorani postavi spomen ploča na kojoj će biti ispisana zaslužena imena iz oblasti sporta s područje općine Novo Sarajevo koji su dali svoj doprinos odbrani Sarajeva i države.
pemanapemani

#74 Re: KOME SMETA GORAN

Post by pemanapemani »

tranquil wrote:Četnicima.

Smeta četnicima.
:) Tacno.
Ammaar

#75 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ammaar »

Najbolje ta dvorana da se srusi, sta ce nam dvorana celjad su se svakako odala heroinu. Moze se isto pretvoriti u rehabilitacioni centar gdje ce se omladina skidati sa narkotika.
Post Reply