Promjenio bih da ljudi 'po vas dan' sjede na kahvi i rjesavaju tudje zivotne i svjetske probleme. Uveo bih potpuno otudjenje covjeka od covjeka, jer kako ja skontah putujuci po 'vas cjelom dunjaluku' sto je otudjenje vece to je drustvo razvijenije.'mali jomu wrote:Sjedim sa jaranima na kahvi i rijesavamo zivotne i svijetske probleme...... i u neka doba kad smo sve rijesili, ostadosmo bez problema.
Nismo znali sta vise da pricamo posto smo sve rijesili...... popili smo zadnji gutljaj kahve i razisli se.
Sta bi ste vi, da se vas upita...... promijenili i popravili u BiH ?
Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
-
Romanija
#51 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
- bosan
#52 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Nista se tu ne treba popravljati jer to je stvarano tisucama godina i mi smo definitivno unikat . Nemas nista a imas sve . 
- Maraschino
#53 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Sta imas popraviti u kuci koja je totalno razvaljena?
Sve poravnati pa kako Bog zapovijeda uraditi dobre temelje a onda sve ostalo.
Ne moze dogovorom, porokati se jos jednom pa ko pobijedi neka pravi sve po svojoj zelji.
Ovako se mozemo generacijama koprcati. Uvalili nam nesto cega nigdje nema i sada se ibrete sto to ne funkcionise.
Ne moze dogovorom, porokati se jos jednom pa ko pobijedi neka pravi sve po svojoj zelji.
Ovako se mozemo generacijama koprcati. Uvalili nam nesto cega nigdje nema i sada se ibrete sto to ne funkcionise.
-
Fudo387
#54 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Obicno se slazem s tobom, al' stvarno ne mora tako, mislim to rokanje. Drzava ima okvir, ima tapiju na granice, ima sic u UN-u.Maraschino wrote:Sta imas popraviti u kuci koja je totalno razvaljena?
Nisu to garanti uspjeha, ali dovoljno za pocetak.
Mozes li rjesiti neke stvari tamo gdje ima Bosne i na terenu?
Mozes.
Ulazes sve u edukaciju, stvaras povoljnu klimu za biznis, macolom po glavi ljustris svaki oblik korupcije i kriminala.
Izbrises iz glave rodbina, jaran, ovaj, onaj. Zajebo si? Molim lijepo, idi sadi grah u krugu KPD Zenica narednih 300 godina. Cisti olos sa ulica, iz instutucija vlasti, iz svakog coska. Napravi Sarajevo modernim gradom, privuci investicije, zaposli raju i gazi okolo, bez pardona, bez ustupaka. Sakama, nogama, parama. Lobiraj po svijetu kod zajebanih i pametnih, nema od posjeta Pakistanu nista, samo se bezveze eksponiras i upadas u oci. Oni da ista znaju pomoglo bi sebi i ne bi bili Pakistan.
Kad sve to pocnes, kad odlucis to je to, nema kolebanja, guraj dok ne isplivas. Druge nema.
-
zijancer
#55 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
sarajevo sadi grah na balkonu, pa ga ti pravi 
sori morala sam
sori morala sam
- Maraschino
#56 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Malo sam brutalan bio ali to je zadnja opcija.Fudo387 wrote:Obicno se slazem s tobom, al' stvarno ne mora tako, mislim to rokanje. Drzava ima okvir, ima tapiju na granice, ima sic u UN-u.Maraschino wrote:Sta imas popraviti u kuci koja je totalno razvaljena?
Nisu to garanti uspjeha, ali dovoljno za pocetak.
Mozes li rjesiti neke stvari tamo gdje ima Bosne i na terenu?
Mozes.
Ulazes sve u edukaciju, stvaras povoljnu klimu za biznis, macolom po glavi ljustris svaki oblik korupcije i kriminala.
Izbrises iz glave rodbina, jaran, ovaj, onaj. Zajebo si? Molim lijepo, idi sadi grah u krugu KPD Zenica narednih 300 godina. Cisti olos sa ulica, iz instutucija vlasti, iz svakog coska. Napravi Sarajevo modernim gradom, privuci investicije, zaposli raju i gazi okolo, bez pardona, bez ustupaka. Sakama, nogama, parama. Lobiraj po svijetu kod zajebanih i pametnih, nema od posjeta Pakistanu nista, samo se bezveze eksponiras i upadas u oci. Oni da ista znaju pomoglo bi sebi i ne bi bili Pakistan.
Kad sve to pocnes, kad odlucis to je to, nema kolebanja, guraj dok ne isplivas. Druge nema.
Slazem se u potpunosti sta si mislio. Niko nam ne smeta da bar MI radimo kako treba.
Imas dvije strane kojima je neko omogucio mehanizme blokada a trecu stranu koja dobro pliva u takvoj situaciji.
Kada bolje ramislim, dolaze generacije degenerika(ne svi) koji su odrastali u ovakvom okruzenju, ovakvim politikama, zatrovani(a ni rodjeni nisu bili kada je bio rat) tako da ovim tempom dugo godina necemo na bolju granu.
Slazem se da ovo sto imamo(a imamo puno) treba cijeniti i ni pod kakvim uslovima sa time ne trgovati.
- muha_sa
#57 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
moždani cip kod ljudi
al je to dug proces
al je to dug proces
- commendatore
#58 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
nekoc je moj ćaća mijenjo pa ORA Autoput Bratstvo-Jedinstvo da bi ga ja sad placao 10€ od Okucana do Slavonskog Broda Zapad....
nekoc je moj ćaća mijenjo pa je radio na hotelu Zenit - da bi sad bio tudji neciji a nikako moj....
ne bih nista mijenjao.... nek gamad skapava....
kad oni mirno protestvuju sto djeci nemaju - sto bih ja....
PS stice tebe ta kaHva jarane.... kad starci pokrepaju.... onda ces se resetovat na fabricke postavke....
nekoc je moj ćaća mijenjo pa je radio na hotelu Zenit - da bi sad bio tudji neciji a nikako moj....
ne bih nista mijenjao.... nek gamad skapava....
kad oni mirno protestvuju sto djeci nemaju - sto bih ja....
PS stice tebe ta kaHva jarane.... kad starci pokrepaju.... onda ces se resetovat na fabricke postavke....
- Maraschino
#59 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
kako se mijenja taj cip caca ga jebo. ovaj je bas greskom nama usadjen.muha_sa wrote:moždani cip kod ljudi
al je to dug proces
dedo mi dva rata preko ledja, otac dva, ja jedan...??????
- SmokingMan
#60 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Jedna dobra javna kuća....
- muha_sa
#61 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
moja majka( nana) 3Maraschino wrote:kako se mijenja taj cip caca ga jebo. ovaj je bas greskom nama usadjen.muha_sa wrote:moždani cip kod ljudi
al je to dug proces
kad rekoh mjenjat cip mislio sam na naše ponašanje. Smeta mi bahatost, opšta nekultura, neodgoj....................razumijemo se
kako se mjenja
- bosan
#62 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Zato bi se ti roko jos jedanput da se izjednacis sa dedom i ocemMaraschino wrote:kako se mijenja taj cip caca ga jebo. ovaj je bas greskom nama usadjen.muha_sa wrote:moždani cip kod ljudi
al je to dug proces
- commendatore
#63 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
zato sto su i oni gore shvatili da im nece biti dobro ako onim dole ne bude dobro....muha_sa wrote:moja majka( nana) 3Maraschino wrote:kako se mijenja taj cip caca ga jebo. ovaj je bas greskom nama usadjen.muha_sa wrote:moždani cip kod ljudi
al je to dug proces
dedo mi dva rata preko ledja, otac dva, ja jedan...??????![]()
kad rekoh mjenjat cip mislio sam na naše ponašanje. Smeta mi bahatost, opšta nekultura, neodgoj....................razumijemo se![]()
kako se mjenjamjenja se udaranjem po džepu
nisu Švede ništa pametniji od nas
al su u suri
---nema privilegovanih.
-
2001
#64 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Podrzavam al' ne znam koliko bi onda ostalo prezivjelih?Stihy wrote:Uveo bih smrtnu kaznu za nepotizam i korupciju.
Kako za onog koji prima novac, tako i za onog koji daje novac.
Od drota do predsjednika.
-
KIseljak12
#65 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
U BiH bih popraviozube kad dodjem na odmor iz Njemacke.
-
mali jomu
#66 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Dosla voda, imam jos koju marku od plate za kahvu, i lijepo laganini odoh u carsiju rijesavat probleme...... 
- all_might
#67 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
ovdje bi trebalo uvest kaznu za primanje mita; korupciju jedno 40 godina zatvora, ali problem je u tome što bi pola države bilo u zatvoru 
-
mali jomu
#68 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
all_might wrote: ovdje bi trebalo uvest kaznu za primanje mita; korupciju jedno 40 godina zatvora, ali problem je u tome što bi pola države bilo u zatvoru![]()
.... kako ce onda ljudi raditi, skole zavrsavat, pare trosit, biti dingospo, more, skijanje, trebe...... ovo ono
-
mali jomu
#69 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Dolazi zima, vjetar, kisa..... teze ce biti sjediti u basci, kahva se brze ohladi pa manje vremena se moze sjediti nego ljeti. Trebalo bi hitno poraditi na unapredjenju basci...... zastita od vjetra, hladnoce..... ubaciti grijenje i tako, srediti pravo da mozes ko coek uz kahvu rijesavat probleme.....
-
mali jomu
#70 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
Promijenio bi u kahvanama naslonjace na stolicama, ledja mi ustuknu poslije 4 sata sjedenja, i redove stolova, da se to malo bolje poreda, rasiri, da se mogu noge fino ispruzit.... i tako
-
Seyfo
#71 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
1. Uvesti smrtnu kaznu za korupciju. Nakon par javnih streljanja i vjesanja slabo bi se ko usudio time baviti. Odmah se ne bi svako otimao da ide u politiku. 2. Dati siroke ovlasti policiji,zvanicne i nezvanicne. Da mogu batinati i cebovati stoku makar ih morali sutra pustiti. Time bi se neko teze odlucio za pljacku. U osto vrijeme vratiti dignitet uniformi,da drot osjeca odgovornost i da ima strah od svoje interne kontrole. 3. Precesljati javne ustanove i otjerati 50% na ulicu a onima koji ostanu smanjiti plate i uvesti rigorozne kontrole. 4. (Meni licno najdraze) Bacanje smeca sankcionisati rigoroznim kaznama.
-
mali jomu
#72 Re: Sta bi vi popravili i promjenili u BiH
1. Korupciju bi sa petobe smanjio na cvaju u tezim stvarima, na cenera u normali..... murija da to strogo kontrolise, koga uhvate njima petoba i sve preko cvaje i cenera. Zatvore bi ukino a napravio bazene, a umjesto sudova vrtice da se djeca mogu negdje igrat kad je vrijeme nepogodno za vani.
2. Javne ustanove ostaviti javne, udjes izadjes..... naplatis dolazak izlazak, povecanje naplate u zavisnosti tvog hoda i protoka kroz hodnike... i tako.
3.Pribliziti sto vise kante i kontejnere za smece kucama i zgradama, povecati im sirinu, visinu, dubinu u zavisnosti objekta, da moze i onaj sa krova kao i onaj sa prizemlja, kroz prozor kuce, stana, ureda...... ubaciti smece za njegovo predvidjeno mjesto, a ulicne kante bi izbacio, smetaju kad setas ulicama tamo-vamo.
5.Parkinge bi ukino, sta ce ti, bezze.
6.Semafori, sta ce ti, ukini i to.
2. Javne ustanove ostaviti javne, udjes izadjes..... naplatis dolazak izlazak, povecanje naplate u zavisnosti tvog hoda i protoka kroz hodnike... i tako.
3.Pribliziti sto vise kante i kontejnere za smece kucama i zgradama, povecati im sirinu, visinu, dubinu u zavisnosti objekta, da moze i onaj sa krova kao i onaj sa prizemlja, kroz prozor kuce, stana, ureda...... ubaciti smece za njegovo predvidjeno mjesto, a ulicne kante bi izbacio, smetaju kad setas ulicama tamo-vamo.
5.Parkinge bi ukino, sta ce ti, bezze.
6.Semafori, sta ce ti, ukini i to.