Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#51 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Konektovan, jesi li pokusavao iskopcat konektor za stopku pa pregledat da tu nije oksidiralo? Mozda u tom zecu lezi grm
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#52 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Throttle wrote:Konektovan, jesi li pokusavao iskopcat konektor za stopku pa pregledat da tu nije oksidiralo? Mozda u tom zecu lezi grm
Hebem li ga, o tome nisam razmisljao.
Zato ja najvolim ovaj forum.
Cim cim stignem, pogledam i to.
-
Naslovnica
#53 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Ama to je trebao pogledati kao drugo. Prvo je masa. Nisam upratio da to nije prekontrolisaoThrottle wrote:Konektovan, jesi li pokusavao iskopcat konektor za stopku pa pregledat da tu nije oksidiralo? Mozda u tom zecu lezi grm
ccc
-
tempuser
#54 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Hebem ti srecu kuratu. Na Focusu su korodirali i raspali se kontakti na oba svjetla za tablicu. 10 x sam nesto improvizovao, a svako koje sam nasao polovne su imali isti problem, znaci konstrukcijska manjkavost. Novi su po 30-40 KM/kom, LED kineski na ebayu 12 KM/par i ajd narucim. Dodje, pokopcam, sve radi, ne bljesti ono seljacki, ali jedno svjetlo je cool light, drugo warm light. Trazio povrat ili da posalje drugu, nude 50% povrata al nisam pristao.
-
NediM17
#55 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Evo ja neki dan nahvalio Bosch, maloprije vidim crkla lijeva, otprilike godina dana i 15kkm.
U rezervi neko kinesko govno, samo radi policije, odem do Petrola, pitam sta ima od H7 sijalica, kaze ima Osram 16KM i nekakvu Hellu 8KM.
Mislim se u sebi, jebem ti papka, cuj nekakva Hella.
Uzmem dvije Helle, jer ce vjerovatno i desni Bosch brzo na ahiret, usput iskoristim i priliku pa ubacim i ubodnu poziciju, ali to je neka karina (talijanska Lampa, garant prepakovani Kinez), tako da sad imam i lijevu poziciju.
Cekam da crkne i desno srednje, pa da i na desnom faru promijenim poziciju, jer je to van takav zahmet, mora far napolje.
Vadio sam te farove brat-bratu 10 puta, i jos uvijek ne znam ni kako ih izvadim, ni kako vratim nazad.
U rezervi neko kinesko govno, samo radi policije, odem do Petrola, pitam sta ima od H7 sijalica, kaze ima Osram 16KM i nekakvu Hellu 8KM.
Uzmem dvije Helle, jer ce vjerovatno i desni Bosch brzo na ahiret, usput iskoristim i priliku pa ubacim i ubodnu poziciju, ali to je neka karina (talijanska Lampa, garant prepakovani Kinez), tako da sad imam i lijevu poziciju.
Cekam da crkne i desno srednje, pa da i na desnom faru promijenim poziciju, jer je to van takav zahmet, mora far napolje.
Vadio sam te farove brat-bratu 10 puta, i jos uvijek ne znam ni kako ih izvadim, ni kako vratim nazad.
-
dgL_
#56 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Ja na EPu kupio Bosch po tvojoj preporuci... Eno je nova stoji u gepeku jer je stara samo bila izgubila kontakt... Nije pregorila... Vratio je pritego dzek i radi. Sacekace da je isprobamNediM17 wrote:Evo ja neki dan nahvalio Bosch, maloprije vidim crkla lijeva, otprilike godina dana i 15kkm.![]()
Uzmem dvije Helle, jer ce vjerovatno i desni Bosch brzo na ahiret, usput iskoristim i priliku pa ubacim i ubodnu poziciju, ali to je neka karina (talijanska Lampa, garant prepakovani Kinez), tako da sad imam i lijevu poziciju.![]()
-
NediM17
#57 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Upravu je Goran, trajanje H7 se mjeri mjesecima. Tako da slobodno za ovaj Bosch koji je odvrdio godinu i 15kkm mogu reci da je odlican! Nijedna H7 do sada mi nije toliko trajala. Praticu i Hellu, pa cemo vidjeti kakva je ona.
Nisam jos vozio auto s njom po mraku, ali koliko sam vidio u garazi, cini mi se da za razliku od Bosch-a koji je bukvalno bijel, Hella vuce malo na zuto i bolje svijetli.
Nego zna li ko od raje gdje kupiti dobre pozicije, kvalitetne, da promijenim? Bosch, Osram, Hella, Philips i slicno? Obicne ubodne 5w5. Sjebana su mi i grla pravo od tih ubodnih, bas sinoc gledam, raspad sistema. U servisu kad su mijenjali su silom cupali napolje, i pola grla polomili. Konji.
Nisam jos vozio auto s njom po mraku, ali koliko sam vidio u garazi, cini mi se da za razliku od Bosch-a koji je bukvalno bijel, Hella vuce malo na zuto i bolje svijetli.
Nego zna li ko od raje gdje kupiti dobre pozicije, kvalitetne, da promijenim? Bosch, Osram, Hella, Philips i slicno? Obicne ubodne 5w5. Sjebana su mi i grla pravo od tih ubodnih, bas sinoc gledam, raspad sistema. U servisu kad su mijenjali su silom cupali napolje, i pola grla polomili. Konji.
- amar1994
#58 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
http://www.ebay.co.uk/itm/Osram-LED-AMB ... 489e5662e2NediM17 wrote:Upravu je Goran, trajanje H7 se mjeri mjesecima. Tako da slobodno za ovaj Bosch koji je odvrdio godinu i 15kkm mogu reci da je odlican! Nijedna H7 do sada mi nije toliko trajala. Praticu i Hellu, pa cemo vidjeti kakva je ona.![]()
-
NediM17
#59 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Ima li ovo gdje kod nas kupiti? Tacno ne bih zalio dati te pare, kad bi mogle sastavit makar godinu da rade.
- amar1994
#60 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
milsim da nema po ovoj cijeni , ja sam svoje kupio kod ovoga i stigle na vrijemeNediM17 wrote:Ima li ovo gdje kod nas kupiti? Tacno ne bih zalio dati te pare, kad bi mogle sastavit makar godinu da rade.
nisu ko ono smece kinesko koje se prodaje kod nas
-
NediM17
#61 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Hajde kad budes mogao uslikaj, da vidim kako sijaju. 
- amar1994
#62 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
moze , posaljem tiNediM17 wrote:Hajde kad budes mogao uslikaj, da vidim kako sijaju.
-
tempuser
#63 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
H7 valjda konstrukcijski imaju kraci vijek trajanja jer po pravilu idu u plasticne farove i imaju onu neku oznaku (slagacu te jel U ili UV) da ne stvaraju garez unutar plasticnih farova.NediM17 wrote:Upravu je Goran, trajanje H7 se mjeri mjesecima. Tako da slobodno za ovaj Bosch koji je odvrdio godinu i 15kkm mogu reci da je odlican! Nijedna H7 do sada mi nije toliko trajala. Praticu i Hellu, pa cemo vidjeti kakva je ona.![]()
Kako kratko traju ja sad montiram redom na sta naletim samo da nije no name iz samoposluge, jedno vrijeme mi je na ruku bio El Tarik gdje sa kupovao slovenacke Evelux i nisu trajale nista krace od ovih poznatih.
Solidan izbor imas Autoelektri u Patriotske lige, iz pravca K. Tvrtka prema Kosevu s desne strane.
-
tempuser
#64 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Meni na FB izbacilo baner LED H7 50 KM.NediM17 wrote:Ima li ovo gdje kod nas kupiti? Tacno ne bih zalio dati te pare, kad bi mogle sastavit makar godinu da rade.
Ovo na linku su zute (amber) kao nekad u FR autima, zato pise retrofit.
-
condy
#65 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Uvijek ima veci snop ako je vise zuta, i obratno ako je bjelja ima kraci. Zbog toga, h7 ne treba kupovati ako ima previse bjel odsjaj iako su one skuplje jer bacaju krace. Ja ti mogu preporuciti na net-u dobre prodavce gdje ima sve sto pozelis od sijalica po korektnim cijenama stavljao sam linkove na ovoj temi.NediM17 wrote:Upravu je Goran, trajanje H7 se mjeri mjesecima. Tako da slobodno za ovaj Bosch koji je odvrdio godinu i 15kkm mogu reci da je odlican! Nijedna H7 do sada mi nije toliko trajala. Praticu i Hellu, pa cemo vidjeti kakva je ona.![]()
lichtex.de
Powerbulbs.com
-
NediM17
#66 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
K. Tomislava valjda? K. Tvrtka je kod Unisovih nebodera.tempuser wrote:H7 valjda konstrukcijski imaju kraci vijek trajanja jer po pravilu idu u plasticne farove i imaju onu neku oznaku (slagacu te jel U ili UV) da ne stvaraju garez unutar plasticnih farova.NediM17 wrote:Upravu je Goran, trajanje H7 se mjeri mjesecima. Tako da slobodno za ovaj Bosch koji je odvrdio godinu i 15kkm mogu reci da je odlican! Nijedna H7 do sada mi nije toliko trajala. Praticu i Hellu, pa cemo vidjeti kakva je ona.![]()
Kako kratko traju ja sad montiram redom na sta naletim samo da nije no name iz samoposluge, jedno vrijeme mi je na ruku bio El Tarik gdje sa kupovao slovenacke Evelux i nisu trajale nista krace od ovih poznatih.
Solidan izbor imas Autoelektri u Patriotske lige, iz pravca K. Tvrtka prema Kosevu s desne strane.
Navraticu kad me put nanese! Hvala.
-
tempuser
#67 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Naravno ex Kralja Tomislava, danasnja Kosevo, zaheb. Ides ulicom Patriotske lige prema Kosevu pa s desne strane. Evo ti link za radnju ispod slike.NediM17 wrote:
K. Tomislava valjda? K. Tvrtka je kod Unisovih nebodera.

http://www.autoelektra.ba/index.php
- konektovan
#68 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Na konektoru je neku belaj, jedan dio oksidirao i cak je oko tog dijela plastika istopljena. Pokusao malo ocistiti, ali opet isto. Izgleda da je problem malo dublji.Naslovnica wrote:Ama to je trebao pogledati kao drugo. Prvo je masa. Nisam upratio da to nije prekontrolisaoThrottle wrote:Konektovan, jesi li pokusavao iskopcat konektor za stopku pa pregledat da tu nije oksidiralo? Mozda u tom zecu lezi grm
ccc
-
NediM17
#69 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
tempuser wrote:Naravno ex Kralja Tomislava, danasnja Kosevo, zaheb. Ides ulicom Patriotske lige prema Kosevu pa s desne strane. Evo ti link za radnju ispod slike.NediM17 wrote:
K. Tomislava valjda? K. Tvrtka je kod Unisovih nebodera.
http://www.autoelektra.ba/index.php
Ma skonto sam odmah iz prvog tvog pisanja gdje je. Navraticu ovih dana, da vidim kakvih pozicija imaju, drze Hellu, pa bi naprijed sve osim dugih mogao uHelliti.
-
Naslovnica
#70 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Zbog slabog kontakta tu na spoju ti se zagrijavalo i istopilo. Mijenjaj to koliko sutra dok ti nije planulo pod haubom!konektovan wrote:Na konektoru je neku belaj, jedan dio oksidirao i cak je oko tog dijela plastika istopljena. Pokusao malo ocistiti, ali opet isto. Izgleda da je problem malo dublji.Naslovnica wrote:Ama to je trebao pogledati kao drugo. Prvo je masa. Nisam upratio da to nije prekontrolisaoThrottle wrote:Konektovan, jesi li pokusavao iskopcat konektor za stopku pa pregledat da tu nije oksidiralo? Mozda u tom zecu lezi grm
ccc
![]()
- konektovan
#71 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Nisam stigao danas do elektricara, ali u ponedjeljak sabah zorom ga ceram helektricaru. 
-
adodbr
#72 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Koliko kostaju neke "prosjecne" sijalice ? posto ove sad sto imaju na autu hebo mater ako 1 m ispred mogu dobacit slabo do pm
-
Throttle
#73 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
Ako ne bacaju daleko onda ti je do fara tj. do sjenila, vjerovatno izgorilo
- hopi
#74 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
osram najt brejker, crkla jedna nakon 1 godine i 2 mjeseca, kilometara mislim ispod 10k
solidno
solidno
- amar1994
#75 Re: Autosijalice - kvalitet, marka, cijena
od svih , H7 je najgora sijalica : 1. za zamijenit , 2. trajnost