Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

Seawolf

#51 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

Alfons Kauders wrote:Komsic opet? Nista bolje nisu mogli skontat za 12 godina, vec istog lika koji je bio kandidat 2006?

Razlog vise da prvi put u zivotu glasam za SDA.

Ako Komsic bude kandidat, SDA + HDZ za predsjednistvo.
Da Željko Komšić nije idealan kandidat za člana Predsjedništva, tačno je, nije.

Da ću glasati za Željka Komšića za člana Predsjedništva, da, glasat ću.

U ovakvoj situaciji u društvu i sa ovakvim izbornim zakonom, jedini kandidat ljevice koji može ući u Predsjedništvo, glasovima birača 2018-e je Željko Komšić.

Kada bi svaki birač u FBiH mogao birati i bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva (što bi bilo normalno), onda bi udružena ljevica (ako je bude) mogla i trebala kandidovati neke druge ljude. Ovako je Željko Komšić, najlogičniji izbor.
orinoco

#52 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by orinoco »

Seawolf wrote:U ovakvoj situaciji u društvu i sa ovakvim izbornim zakonom, jedini kandidat ljevice koji može ući u Predsjedništvo, glasovima birača 2018-e je Željko Komšić..
Ipak će to biti Damir Marjanović :D
Prpa.ba

#53 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Prpa.ba »

S obzirom na ponudjena imena, nije ni cudo sto se Hrvati sa boravistem na teritoriji BiH bune. I ja bi. Cuj Komsic i Marjanovic. :lol: :mrgreen:
sinuhe

#54 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by sinuhe »

Dok je bio u predsjednistvu govorio je da su mu ruke vezane sto je uzeto u obzir i na forumu. Koja je dodatna vrijednost Zeljka Komsica?
Seawolf

#55 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

orinoco wrote:
Seawolf wrote:U ovakvoj situaciji u društvu i sa ovakvim izbornim zakonom, jedini kandidat ljevice koji može ući u Predsjedništvo, glasovima birača 2018-e je Željko Komšić..
Ipak će to biti Damir Marjanović :D
Dobro, onda ću glasati za Marjanovića. Mada, mislim da bi Željko Komšić sakupio puno više glasova.
Hafis

#56 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

Super. Tako se bori za bolju budućnost.
U međuvremenu, Bakir može svog komšiju s kojim inače igra šaha nedjeljom, progurati bez po muke u predsjedništvo - da mu pripazi na kabinet i zalijeva fikuse 4 godine, dok se opet ne vrati
tranquil

#57 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by tranquil »

Ako će Komšić biti kandidat tzv. opozicije, ako je on najbolje što tzv. "ujedinjena ljevica" može da ponudi, neka se svi u Federaciji pripreme na dodatno minimum deceniju apsolutne vlast SDA i HDZ, i to apsolutno zasluženo.
Hafis

#58 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

tranquil wrote:Ako će Komšić biti kandidat tzv. opozicije, ako je on najbolje što tzv. "ujedinjena ljevica" može da ponudi, neka se svi u Federaciji pripreme na dodatno minimum deceniju apsolutne vlast SDA i HDZ, i to apsolutno zasluženo.
Sve bi to Želja odmah po prstima ako se budu zajebavali s rajom.
Seawolf

#59 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

Hafis wrote:Super. Tako se bori za bolju budućnost.
U međuvremenu, Bakir može svog komšiju s kojim inače igra šaha nedjeljom, progurati bez po muke u predsjedništvo - da mu pripazi na kabinet i zalijeva fikuse 4 godine, dok se opet ne vrati
A zar stvarno misliš da bi budućnost (svih) ljudi koji koji žive u ovoj državi bila bolja, ako bi u njenom Predsjedništvu bili Dragan Čović i Fahrudin Radončić (Sebija Izetbegović, Denis Zvizdić, nebitno je), a ne Željko Komšić i Bakirov komšija.
Streptokok

#60 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Streptokok »

što, jel trebamo još 4 godine gledati kako čović ruši državu? vrijeme je za kontru, pa šta bude i na šta izađe. jedno je sigurno, ovako više ne ide.
tranquil

#61 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by tranquil »

Hafis wrote:
tranquil wrote:Ako će Komšić biti kandidat tzv. opozicije, ako je on najbolje što tzv. "ujedinjena ljevica" može da ponudi, neka se svi u Federaciji pripreme na dodatno minimum deceniju apsolutne vlast SDA i HDZ, i to apsolutno zasluženo.
Sve bi to Želja odmah po prstima ako se budu zajebavali s rajom.
Vidjeli smo njegovo "po prstima" prethodnih godina. Prijetio bi državama, a ne može kontrolisati izabrane zvaničnike iz vlastite stranke, čak i neke lične prijatelje, da ne glasaju za SDA kad ovima zatreba ručica viška.
tranquil

#62 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by tranquil »

Streptokok wrote:
što, jel trebamo još 4 godine gledati kako čović ruši državu? vrijeme je za kontru, pa šta bude i na šta izađe. jedno je sigurno, ovako više ne ide.
Upravo je zvala dvije hiljade šesta. Traži svoje argumente nazad.
Streptokok

#63 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Streptokok »

tranquil wrote:
Streptokok wrote:
Upravo je zvala dvije hiljade šesta. Traži svoje argumente nazad.
poselami je.
Hafis

#64 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

Seawolf wrote:
A zar stvarno misliš da bi budućnost (svih) ljudi koji koji žive u ovoj državi bila bolja, ako bi u njenom Predsjedništvu bili Dragan Čović i Fahrudin Radončić (Sebija Izetbegović, Denis Zvizdić, nebitno je), a ne Željko Komšić i Bakirov komšija.
Nisu bitna personalna rješenja. Bitan je koncept svega.
Ja ovo gledam ovako: neka na mjestu ''našeg'' člana predsjedništva sjedi ako treba i Šaban Šaulić ili neki Bakirov potrčko, nama je glavno riješiti ''problem'' hrvatskog člana.
Seawolf

#65 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

Hafis wrote:
Seawolf wrote:
Ja ovo gledam ovako: neka na mjestu ''našeg'' člana predsjedništva sjedi ako treba i Šaban Šaulić ili neki Bakirov potrčko, nama je glavno riješiti ''problem'' hrvatskog člana.
Kontam ja tebe, al' kontaj i ti moje rezonovanje. Što bi uvijek u Predsjedništvu sjedio onaj kojeg ti zaokružiš, neka ponekad bude i onaj kojeg ja izaberem.
putokaz1

#66 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Izbor Željka Komšića kao kandidata je isto ko izbor Bukve kao kandidata za načelnika Centra
OD SIGURNOG PRAVLJENJE VERESIJE
Seawolf

#67 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

putokaz1 wrote:Izbor Željka Komšića kao kandidata je isto ko izbor Bukve kao kandidata za načelnika Centra
Po mojem mišljenu, baš je suprotno. Kandidovanje Željka Komšića je igranje na (prilično) sigurno. Bilo koji drugi kandidat bi bio puno veći rizik.
hekaton

#68 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by hekaton »

kockakockica wrote:Iz reda hrvatskog naroda bih podrzao Slavu Kukica. SDP ocima ne mogu vidjeti, ali bih podrzao Denisa Becirevica kao Bosnjaka. Iz reda srpskog naroda glas dajem jedino Mekticu. Ako budu drugi kandidati necu ni glasati :D
Glasam za hrvatskog clana predsjednistva i moj izbor ce pasti kao sto jedan od forumasa rece "na bilo koga ko nije Dragan Covic". Slavo Kukic bi bio najbolji izbor za Bosnu i Hercegovinu a vidjeti cemo sta ce biti
putokaz1

#69 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Seawolf wrote:
putokaz1 wrote:Izbor Željka Komšića kao kandidata je isto ko izbor Bukve kao kandidata za načelnika Centra
Po mojem mišljenu, baš je suprotno. Kandidovanje Željka Komšića je igranje na (prilično) sigurno. Bilo koji drugi kandidat bi bio puno veći rizik.
-VIDI SE PO OVOJ ANKETI,DA SU FORUMAŠI PROTIV,A FORUMAŠI SU LJEVIČARI,MNOGI LJEVIČARI ĆE OSTAVIT PRAZAN LISTIĆ,GLASAT ZA NEKOGA POPUT ŠEPIĆA,GLASAT ZA NEKOG LIJEVOG NEZAVISNOG KANDIDATA,JA PRVI NEĆU GLASAT ZA Ž.KOMŠIĆA,A ZA KOGA ĆU NEZNAM BAŠ.
-Moguće da glasat ne neku lijevu koaliciju,ali ako je prvi potez ''ujedinjene ljevice'' Ž.K. onda nam se crno piše,tj opet član Predsjedništva iz SDA što je nedopustivo
-Kandidatura Hrvata za člana Predsjedništva(makar to bi i Idealni Kukić) je voda na Mlin HDZ,koji će ujediniti sve Hercegovačke Hrvate u borbi protiv Ljevice i ubjedljivo dobiti DOM NAROIDA FBIH
-HDZ jeste problem,prvo Hrvatima koji sami treba da ga promjene,a Bošnjacimaje veći Problem SDA,zbog SDA propadaju sve firme u Sarajevu Tuzli,pa čak ni prvak BH u Nogometu ili Fudbalu nije ekipa iz Glavnog Grada jer SDA nezna da vodi NIŠTA,Trebamo dati šansu nekome drugom od Bošnjaka
Opcije su nam
-SDP ili ujedinjena ljevica(koji su se osramotili više puta)
-Ujedinjeni nezavisni načelnici koji su sumljivi,koji balansiraju po potrebi,kako vjetar puše
-Neke manje partije ,koje su uglavnom SDA sateliti
Teško je nama Bošnjacima s ovakvom Opozicijom
Hafis

#70 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

Seawolf wrote:
Hafis wrote:
Seawolf wrote:[
Kontam ja tebe, al' kontaj i ti moje rezonovanje. Što bi uvijek u Predsjedništvu sjedio onaj kojeg ti zaokružiš, neka ponekad bude i onaj kojeg ja izaberem.
Pa što to ne pokušaš sa SDA glasačima.
Nije mi jasno, ovo je danas poprilično etnički podijeljeno društvo s gotovo vidljivim granicama, i ljudi koji žive u sredini gdje im SDA decenijama odlučuje o doslovce o svakom segmentu života: od namještaja u vrtiću, direktora nogometnih klubova do dizajna pučkih kuhinja.
I oni opet gledaju da zajebu nekako Ćovića, da ne kažem malobrojnije Hrvate i uvale im nekog svog kandidata, koji je u istim govnima kao i oni. Pa to je čisti mazohizam, a što je najgore, neznajući time tjeraju i te malobrojne Hrvate na isti taj mazohizam.
Seawolf

#71 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

Hafis wrote:
Seawolf wrote:
Hafis wrote: Nisu bitna personalna rješenja. Bitan je koncept svega.
Pa što to ne pokušaš sa SDA glasačima ...
To me pitaš, a znaš odgovor. Pa, lakše je preglasati one koji daju 100.000 glasova za nekoga kandidata, nego one koji daju 300.000 glasova.

Kad god je SDP imao kandidata Bošnjaka za člana Predsjedništva, glasao sam za njega. I fulio.

Uostalom, ne kandidujem ja nikoga za člana Predsjedništva. Ja samo glasam za jednoga od onih koje je neko drugi kandidovao.
dustaban

#72 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

Zeljko & Nerko = uklanjanje cak i tragova bh socijaldemokratije.

Zivi bili pa vidjeli...
emmir1

#73 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by emmir1 »

Glasat ću naravno za Željka, dosta mi više islamista i isilovaca u predsjedništvu.

Jer ste vi to zaiskali
emmir1

#74 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by emmir1 »

Ljudi Željko će dobit brutalno iako je ponajveće razočarenje

A dobit će samo zbog sveHrvtaske kampanje da Bošnjake predstavi teroristima
Seawolf

#75 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

putokaz1 wrote:
Seawolf wrote:
-VIDI SE PO OVOJ ANKETI,DA SU FORUMAŠI PROTIV,A FORUMAŠI SU LJEVIČARI,MNOGI LJEVIČARI ĆE OSTAVIT PRAZAN LISTIĆ,GLASAT ZA NEKOGA POPUT ŠEPIĆA,GLASAT ZA NEKOG LIJEVOG NEZAVISNOG KANDIDATA,JA PRVI NEĆU GLASAT ZA Ž.KOMŠIĆA,A ZA KOGA ĆU NEZNAM BAŠ.
-Moguće da glasat ne neku lijevu koaliciju,ali ako je prvi potez ''ujedinjene ljevice'' Ž.K. onda nam se crno piše,tj opet član Predsjedništva iz SDA što je nedopustivo
-Kandidatura Hrvata za člana Predsjedništva(makar to bi i Idealni Kukić) je voda na Mlin HDZ,koji će ujediniti sve Hercegovačke Hrvate u borbi protiv Ljevice i ubjedljivo dobiti DOM NAROIDA FBIH
-HDZ jeste problem,prvo Hrvatima koji sami treba da ga promjene,a Bošnjacimaje veći Problem SDA,zbog SDA propadaju sve firme u Sarajevu Tuzli,pa čak ni prvak BH u Nogometu ili Fudbalu nije ekipa iz Glavnog Grada jer SDA nezna da vodi NIŠTA,Trebamo dati šansu nekome drugom od Bošnjaka
Opcije su nam
-SDP ili ujedinjena ljevica(koji su se osramotili više puta)
-Ujedinjeni nezavisni načelnici koji su sumljivi,koji balansiraju po potrebi,kako vjetar puše
-Neke manje partije ,koje su uglavnom SDA sateliti
Teško je nama Bošnjacima s ovakvom Opozicijom
Političke partije i koalicije ne kandiduju onoga kandidata koji će biti najbolji član Predsjedništva, nego onoga kandidata za kojega misle da će imati najviše šanse da postane član Predsjedništva.

Ako ću glasati za stranku, ili stranke ljevice na kantonalnom, federalnom i nivou za državni Parlament (a hoću), glasat ću i za njihovog kandidata za člana Predsjedništva, ma o kome da se radi i ma šta da mislim o tom kandidatu.
Post Reply