Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#51 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Cisto sumnjam da ce ti neko prodati to auto s pravih 200 k na satu za 1800 eura. Jeste da se tako stara auta prodaju za sicu, i plus PSA auta imaju najgori imidz od svih u DE ali opet. Moguce da se varam, ali treba provjeriti. Samo nemoj misliti da ako je Njemacka nema vracanja kilometraze. 
- BarbaDue
#52 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Naravno da se može naći jeftinije a bolje auto u Dojčlandu. 2013.g. sam dovukao sebi bibi iz Kelna i garantujem da sam uštedio -15% cijene.
-
tempuser
#53 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Da li u tih 15% manje ulaze i troskovi dok si po DE trazio auto, prevoz, smjestaj hrana, telefon itd?BarbaDue wrote:Naravno da se može naći jeftinije a bolje auto u Dojčlandu. 2013.g. sam dovukao sebi bibi iz Kelna i garantujem da sam uštedio -15% cijene.
- BarbaDue
#54 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Ne, samo su uračunati troškove prevoza do Direna. Tamo sam imao rodbinu i nisam platio smještaj.tempuser wrote:Da li u tih 15% manje ulaze i troskovi dok si po DE trazio auto, prevoz, smjestaj hrana, telefon itd?BarbaDue wrote:Naravno da se može naći jeftinije a bolje auto u Dojčlandu. 2013.g. sam dovukao sebi bibi iz Kelna i garantujem da sam uštedio -15% cijene.
-
tempuser
#55 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Dalo se predpostaviti, zato odmah napisi da si smjestaj i sve troskove oko trazenja auta imao pokrivene jer nemamu svi rodbinu u DE.BarbaDue wrote:Ne, samo su uračunati troškove prevoza do Direna. Tamo sam imao rodbinu i nisam platio smještaj.tempuser wrote:Da li u tih 15% manje ulaze i troskovi dok si po DE trazio auto, prevoz, smjestaj hrana, telefon itd?BarbaDue wrote:Naravno da se može naći jeftinije a bolje auto u Dojčlandu. 2013.g. sam dovukao sebi bibi iz Kelna i garantujem da sam uštedio -15% cijene.
- BarbaDue
#56 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Izvinjavam se, neće se više ponoviti!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Nekad se i isplatilo, sad čisto sumnjam da se više isplati uz sve troškove.
- amar1994
#58 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Samo njemacka bajo moj , nista auta u BiH od Prvog vlasnika , samo svabija i 180 hiljada km originalnih ili vracenih , nebitno , samo nek je dojČ
- supercali
#59 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Gore ici jedino se isplati ako trazis specificno auto i specificnu opremu ostalo u 5 deka sto kazu
-
tempuser
#60 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
NHF, ali tom pricom dovodis ljude u zabludu i racunica ti nije tacna. Trazenje auta po DE, troskovi smjestaja, vozikanja, telefoniranja itd jesu stvarni trosak kupovine auta bez obzira sto ga je platila tvoja rodbina. Onaj ko nema rodbinu ce to platiti iz svog dzepa, a otprilike mozes izracunati koliko bi te izaslo da si smjestaj, hrana, prevoz dok gledas auta, telefon, sitni troskovi. Da ides na ciljani auto koji ugovorio preko mobile.de ti treba cca 2-3 dana da zavrsis sve, a da auto krenes traziti tek kad dodjes bar x 2 plus te panika hvata kako ti vrijeme istice.BarbaDue wrote:Izvinjavam se, neće se više ponoviti!
- BarbaDue
#61 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Ko dovodi ljude u zabludu? Ne pametuj ovuda!
Prenosim svoja iskustva i tvrdim da se u DE može naći jeftino a u isto vrijeme očuvan auto, kraj priče. Ko ima rodbinu i ko ima mogućnost za kupovinu gore tople preporuke.
Prenosim svoja iskustva i tvrdim da se u DE može naći jeftino a u isto vrijeme očuvan auto, kraj priče. Ko ima rodbinu i ko ima mogućnost za kupovinu gore tople preporuke.
- basicm
#62 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Za ovo ces izvinuti, ja bih uvijek birao auto iz eu nego kupljeno kod nas. Probao jednom i ne smatram to plusom nikako.amar1994 wrote:![]()
![]()
Samo njemacka bajo moj , nista auta u BiH od Prvog vlasnika , samo svabija i 180 hiljada km originalnih ili vracenih , nebitno , samo nek je dojČ![]()
- Better Man
#63 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Auto kupljeno novo u BiH od prvog vlasnika koji ga je uredno održavao i čiju istoriju i kilometražu znaš bi uvijek bio prvi izbor nego auto iz uvoza gdje ti mogu svašta uvaliti. Jedino da ti odeš vani i kupiš lično od prvog vlasnika auto.basicm wrote:Za ovo ces izvinuti, ja bih uvijek birao auto iz eu nego kupljeno kod nas. Probao jednom i ne smatram to plusom nikako.amar1994 wrote:![]()
![]()
Samo njemacka bajo moj , nista auta u BiH od Prvog vlasnika , samo svabija i 180 hiljada km originalnih ili vracenih , nebitno , samo nek je dojČ![]()
- amar1994
#64 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
izabrao bi i ja ali ovako , nista preko ove kmbasicm wrote:Za ovo ces izvinuti, ja bih uvijek birao auto iz eu nego kupljeno kod nas. Probao jednom i ne smatram to plusom nikako.amar1994 wrote:![]()
![]()
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... &scopeId=C
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... &scopeId=C
ima i u CH dobrih benzinaca
- basicm
#65 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Sve sto si napisao je i bilo, prvi vlasnik, servisna, kilometraza...ali nase ceste ga ubiju 3x brze. Kazem, meni to vise nije plus, stavise smatram minusom.Better Man wrote:Auto kupljeno novo u BiH od prvog vlasnika koji ga je uredno održavao i čiju istoriju i kilometražu znaš bi uvijek bio prvi izbor nego auto iz uvoza gdje ti mogu svašta uvaliti. Jedino da ti odeš vani i kupiš lično od prvog vlasnika auto.basicm wrote:Za ovo ces izvinuti, ja bih uvijek birao auto iz eu nego kupljeno kod nas. Probao jednom i ne smatram to plusom nikako.amar1994 wrote:![]()
![]()
- amar1994
#66 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Mene samo interesuje sta to ubije , evo ja cu javljat sve sto od vjesanja ode na ovom autu 
-
tempuser
#67 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Ti ti svojom nepotpunom pricom.BarbaDue wrote:Ko dovodi ljude u zabludu? Ne pametuj ovuda!
Baci na papir koliko bi platio ono sto te je rodbina pripazila pa izracunaj jel to 15%.
- basicm
#68 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Do 90 hiljada na satu: montizeriamar1994 wrote:Mene samo interesuje sta to ubije , evo ja cu javljat sve sto od vjesanja ode na ovom autu
-
tempuser
#69 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
1. vlasnik, odrzavan u ovlastenom, 197k km u 11,5 god, 80% balkanskih cesta, na ovjesu je sve tvornicko od stabilizatora i zadnjih selen blokova, nema nikakvih luftova, zastite oko tockova kao i prvog dana, unutra apsolutno nikakvog viska zvuka. Ako si zainteresovan za prezentaciju javi se na PP.basicm wrote:Do 90 hiljada na satu: montizeriamar1994 wrote:Mene samo interesuje sta to ubije , evo ja cu javljat sve sto od vjesanja ode na ovom autu, kugle, jedna krajnica, zastite oko oba tocka, tabla skace, skripi sve...ubilo pekmez u njemu.
- basicm
#70 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Ne treba meni prezentacija, vjerujem ja tebi. Ali znam sta sam imao, i ja pricam za sebe. Domace auto, za mene, minus.
- amar1994
#71 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
sta je tobasicm wrote:Do 90 hiljada na satu: montizeriamar1994 wrote:Mene samo interesuje sta to ubije , evo ja cu javljat sve sto od vjesanja ode na ovom autu, kugle, jedna krajnica, zastite oko oba tocka, tabla skace, skripi sve...ubilo pekmez u njemu.
zivo me interesuje koje auto
-
tempuser
#72 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Sve zavisi kako vozis i kako pazis.basicm wrote:Ne treba meni prezentacija, vjerujem ja tebi. Ali znam sta sam imao, i ja pricam za sebe. Domace auto, za mene, minus.
- basicm
#73 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Kako da ga sacuvam od rupa na cesti i sahti? Jedino da ga ne vozam.tempuser wrote:Sve zavisi kako vozis i kako pazis.basicm wrote:Ne treba meni prezentacija, vjerujem ja tebi. Ali znam sta sam imao, i ja pricam za sebe. Domace auto, za mene, minus.
Amare u pitanju je renoL megane
-
tempuser
#74 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Pa sto odma ne vices da je baklava u pitanju!basicm wrote:Kako da ga sacuvam od rupa na cesti i sahti? Jedino da ga ne vozam.tempuser wrote:
Sve zavisi kako vozis i kako pazis.
Amare u pitanju je renoL megane
- basicm
#75 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??
Baklava je kad joj tepas, ono je ona zemska stvar