Boga mi da sam bio na tom radnom mjestu prišao bi ti i rekao da imaš dobre noge.anchor85 wrote:Podsjeti me, ja sam jednom na poslu dobila komentar da moje noge ometaju kolegesheilak wrote:jest vala, necu vise u kratkim sorcevima na posao.Nakon toga sam počela još kraće suknje nositi
Ljubav na poslu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- SmokingMan
#51 Re: Ljubav na poslu
- HAVANA
#52 Re: Ljubav na poslu
Pa ometaju,realno.anchor85 wrote:Podsjeti me, ja sam jednom na poslu dobila komentar da moje noge ometaju kolegesheilak wrote:jest vala, necu vise u kratkim sorcevima na posao.Nakon toga sam počela još kraće suknje nositi
- dulekrele
#53 Re: Ljubav na poslu
Pa kolegice uvijek i kritikuju ove sa kratkim suknjama. ljubomora sta li. Muskima to sigurno ne smeta i ako im malo pomuti razum.Ommadawn wrote:Pa šutio bih i ja. I gledao svoja posla.anchor85 wrote: Suknja je pokrivala malo vise od dvije trecine butina i nije uopste bila prekratke, a komentar je dosao od kolegice. Kolege nisu progovorile.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#54 Re: Ljubav na poslu
ma pravo je pitanje svih pitanja đe kresnut kolegicu na poslu?!
a vi samo o trivijalnostima nekakvim
- Euridika
- Globalna šefica
#55 Re: Ljubav na poslu
Čuj ženska ljubomora? Gluposti. Pa logično je da će žena ženi ukazati na kikseve u odijevanju, neće joj valjda ukazivati muškarci? Ili obratno, žene muškarcima?
Mislim da je u ovom slučaju problem bio poslovni kodeks oblačenja, koji predviđa da žene ne bi trebale na poslu nositi suknje koje su kraće od dužine do koljena (klasičan primjer odijevanja su stjuardese ili žene zaposlene u bankama). Isto kao što ne bi trebale nositi ni majice na bretele, već one koje pokrivaju ramena, ne bi trebale biti dekoltirane, u prozirnoj odjeći i sl.
U privatnom životu su naravno sve ove odjevne kombinacije dozvoljene, tj. stvar su izbora.
Komentar da to ometa muške je, po meni, bio suvišan i moguće i zlonamjeran.
Mislim da je u ovom slučaju problem bio poslovni kodeks oblačenja, koji predviđa da žene ne bi trebale na poslu nositi suknje koje su kraće od dužine do koljena (klasičan primjer odijevanja su stjuardese ili žene zaposlene u bankama). Isto kao što ne bi trebale nositi ni majice na bretele, već one koje pokrivaju ramena, ne bi trebale biti dekoltirane, u prozirnoj odjeći i sl.
U privatnom životu su naravno sve ove odjevne kombinacije dozvoljene, tj. stvar su izbora.
- Euridika
- Globalna šefica
#56 Re: Ljubav na poslu
U zdravstvu i sudstvu. Tako kažu.JoseMujica wrote:ma pravo je pitanje svih pitanja đe kresnut kolegicu na poslu?!
- dulekrele
#57 Re: Ljubav na poslu
cuj kiksevi u oblacenjuEuridika wrote:Čuj ženska ljubomora? Gluposti. Pa logično je da će žena ženi ukazati na kikseve u odijevanju, neće joj valjda ukazivati muškarci? Ili obratno, žene muškarcima?
Last edited by dulekrele on 06/10/2017 10:05, edited 1 time in total.
- nepass1
#58 Re: Ljubav na poslu
mi se znamo 6-7g, nismo se ni barili nesta posebno. ali kad god je da se jede sjedimo jedno kraj drugog, vanposlovne aktivnosti uvijek jedno kraj drugog. a nismo se mislim ni dotakli. tek zadnjih 7-8 mjeseci se intimnije druzimo. kad pricamo o tim prvim susretima i upoznavanju sve ide na to da smo se trebali odmah zbariti. ali krenuli smo nekim drugim zivotnim putevima i sad to mjenjati zbog neke afere tesko da bi se bilo ko od nas odlucio.Opal_89 wrote:nepass1 wrote: samo u glavi treba rascistiti da nema nikakvih ocekivanja, jebi ga kad imas nekog na poslu sa osmjehom se ide raditi.
jos ako je obadvoje u braku onda nema ni proganjanja, zvanja kuci i sl stvari.
do sad funkcionira pa dokle ce vidjecemo.
Meni je ovo fenomen. Hajde izuzimam afere na poslu i kresanja sa kolegama. Ali evo kod mene situacije, kolegica iz kancelarije, a i privatno ponekad popijemo kafu i kolega nam, svako u svom braku (sretni i zadovoljni) ali tako vole saradjivati zajedno, i ponasaju se jedno prema drugom sa postovanjem, ali se stalno nesto smjeskaju. Ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je bilo nesto medju njima jer ne znam, ali kada ih vidim pomislim kako su stvoreni jedno za drugo i steta sto se nisu ranije sreli. Mozda dolaze samo sa osmjehom sto kazes, ali da li to ikoga proganja ponekad iznutra?
- Euridika
- Globalna šefica
#59 Re: Ljubav na poslu
Da, kiksevi u oblačenju. I ne podrazumijevaju samo minjake, već općenito kad neka od žena obuče neskladnu odjevnu kombinaciju (loš odabir boja, dezena, materijala i sl.). Poslovne kolegice koje imaju kakav-takav prijateljski odnos će jedna drugoj sugerirati šta je kojoj loša, dobra, bolja, super i sl. kombinacija.dulekrele wrote:cuj kiksevi u oblacenjuEuridika wrote:Čuj ženska ljubomora? Gluposti. Pa logično je da će žena ženi ukazati na kikseve u odijevanju, neće joj valjda ukazivati muškarci? Ili obratno, žene muškarcima?
Komentar da to ometa muške je, po meni, bio suvišan i moguće i zlonamjeran.kada se zena sa nogama kao Meša buni sto je neka dosla u minjaku na posao a ova izgleda ko avion onda je to klasicna ljubomora. ili ti mislis da je nesto drugo u pitanju. de nas prosvjetli ljeba ti.
Ti očito na pijaci radiš dok nikad nisi čuo za poslovni kodeks odijevanja koji ne tolerira minjake na poslu (i pod ovim mislim na kancelarijske poslove raznih vrsta, poslove u javnim ustanovama, rad s klijentima i sl.), nema to veze s tim jel' ona izgleda kao Gisele Bündchen ili Majkićka.
Ono kad se muškarci petljaju u ženske stvari i misle da ih razumiju...
- dulekrele
#60 Re: Ljubav na poslu
Nemas ti pojma zenska glavo. i jedina si ti ovdje koja nista ne razumije ili nema sta da pokaze. bas radim tamo gdje postoji kodeks oblacenja ali ko si ti da upozoravas svoju kolegicu kako se obukla ili kako je sparila boje. to je prvo nepristojno a ti si to ocito a drugo o ukusima se ne raspravlja. na to da li se neko oblaci prema kodeksu treba da vodi racuna jedino neposredni rukovodilac i on ima pravo da skrene paznju osobi koja se toga ne pridrzava a ne svako kome se digne ona stvar ili kompleksasice koje cijeli zivot dolaze na posao u hlacama jer izgledaju kao grob. e u mojoj firmi se takve najvise bune za minjake jer nemaju sta da pokazu ili drugacije da kazem nisu zgodne. sve sto kazes je glupost jer ja imam takav slucaj u firmi. nema tu veze zensko musko. muskima to ne smeta ali zenama da. boze zasto li vjerojatno jer nisu dobro sparene boje. 
- Euridika
- Globalna šefica
#61 Re: Ljubav na poslu
Bravo, sve si pogodio. 
- sadie_forever
#62 Re: Ljubav na poslu
Pa vi ste vec u emocionalnoj aferi,to ti je moze bit i gore od fizicke prevare,i vecinom dodje tu i do fizicke prevare .kome je brak bitan on ce to prestatinepass1 wrote:mi se znamo 6-7g, nismo se ni barili nesta posebno. ali kad god je da se jede sjedimo jedno kraj drugog, vanposlovne aktivnosti uvijek jedno kraj drugog. a nismo se mislim ni dotakli. tek zadnjih 7-8 mjeseci se intimnije druzimo. kad pricamo o tim prvim susretima i upoznavanju sve ide na to da smo se trebali odmah zbariti. ali krenuli smo nekim drugim zivotnim putevima i sad to mjenjati zbog neke afere tesko da bi se bilo ko od nas odlucio.Opal_89 wrote:nepass1 wrote: samo u glavi treba rascistiti da nema nikakvih ocekivanja, jebi ga kad imas nekog na poslu sa osmjehom se ide raditi.
jos ako je obadvoje u braku onda nema ni proganjanja, zvanja kuci i sl stvari.
do sad funkcionira pa dokle ce vidjecemo.
Meni je ovo fenomen. Hajde izuzimam afere na poslu i kresanja sa kolegama. Ali evo kod mene situacije, kolegica iz kancelarije, a i privatno ponekad popijemo kafu i kolega nam, svako u svom braku (sretni i zadovoljni) ali tako vole saradjivati zajedno, i ponasaju se jedno prema drugom sa postovanjem, ali se stalno nesto smjeskaju. Ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je bilo nesto medju njima jer ne znam, ali kada ih vidim pomislim kako su stvoreni jedno za drugo i steta sto se nisu ranije sreli. Mozda dolaze samo sa osmjehom sto kazes, ali da li to ikoga proganja ponekad iznutra?
- BarbaDue
#63 Re: Ljubav na poslu
Ma oni su gotovi pečenisadie_forever wrote: Pa vi ste vec u emocionalnoj aferi,to ti je moze bit i gore od fizicke prevare,i vecinom dodje tu i do fizicke prevare .kome je brak bitan on ce to prestati
- cendlerbing
#64 Re: Ljubav na poslu
Stvari postanu nepovratne kad se priznaju osjecaji onom drugome. Tad emocije podivljaju i imas osjecaj da ces poludjeti ako im ne podlegnes bez obzira koliko pogresno bilo i nicemu ne vodilo.sadie_forever wrote:
Pa vi ste vec u emocionalnoj aferi,to ti je moze bit i gore od fizicke prevare,i vecinom dodje tu i do fizicke prevare .kome je brak bitan on ce to prestati
Ne bih voljela vise nikad u zivotu dozivjeti takvo nesto.
- superiska
#65 Re: Ljubav na poslu
Još nisu sigurni da li im je bitan brak jer da jesu do toga ne bi ni došlo. Ustvari, brak kao brak im, vjerovatno, nije bitan. Klasični egoizam, ne žele napustiti bračni komfor, finansijsku stabilnost, i sve one pogodnosti koje bračna zajednica donosi. Još ako imaju djecu...
Ne vjerujem da ih išta "proganja", predugo to traje.
Ovdje će brakovi pući nakon fizičke prevare. Neko će napraviti pritisak onom drugom, ili/ili.
Ovdje će brakovi pući nakon fizičke prevare. Neko će napraviti pritisak onom drugom, ili/ili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#66 Re: Ljubav na poslu
još jedna tema za nejebičare 
- jao_situacije
#67 Re: Ljubav na poslu
slažem seTomahawk11 wrote:Misliš džehenemLogovan wrote:Raj.Bloo wrote: Radim sa 150 žena.
-
uriah
#69 Re: Ljubav na poslu
Kod mene na poslu su kolega i kolegica napravili tako sranje. I onda je mene bilo frka da probam sa kolegicom, kojoj sam se i ja očito sviđao.cendlerbing wrote:Pa vjerovatno ima i drugacijih iskustava.
Rekla sam da me zanima sta drugi misle.
Oboje smo u braku, međutim ispalo je super. Bez ikakvih obaveza, proganjanja i sličnih sranja.
-
moonca
#70 Re: Ljubav na poslu
Izgleda da je to 'normalna' radna situacija .Neko s nekim.
- sadie_forever
#71 Re: Ljubav na poslu
Na kraju kad sjebu brak i predju u otvorenu vezu,vidjet ce da nije trava bolja na drugoj strani,sta vise gora s obzirom kakvu historiju imaju.pa ce obicno jedno zeljet nazad svoj braksuperiska wrote:Još nisu sigurni da li im je bitan brak jer da jesu do toga ne bi ni došlo. Ustvari, brak kao brak im, vjerovatno, nije bitan. Klasični egoizam, ne žele napustiti bračni komfor, finansijsku stabilnost, i sve one pogodnosti koje bračna zajednica donosi. Još ako imaju djecu...
- irac300
#72 Re: Ljubav na poslu
Zdravstvo prednjači, tamo se ne zna ko koga kelebeči, što bi rek'o her Žika.Euridika wrote:U zdravstvu i sudstvu. Tako kažu.JoseMujica wrote:ma pravo je pitanje svih pitanja đe kresnut kolegicu na poslu?!
-
Opal_89
#73 Re: Ljubav na poslu
Ma zenska strana se vjerovatno prva zaljubi. Nezgodan je onaj trenutak kad oni shvate da je njima super provoditi vrijeme skupa, i kad to shvate treba povuci rucnu. Valja najmanje 8h odraditi na poslu a da ostanes normalan, treba ti neko s kim mozes progovoriti. Meni licno je vise puta skocilo na nos druzenje sa zenama na poslu, samo gledaju kako ce jedna drugoj zabiti noz u ledja. Najbolje se slazem sa muskim kolegama, iako su stariji, i zenama pred penziju, manje su ambiciozne pa te nece ukopavati i uvijek sa njima mozes pricati ajvaru 
-
moonca
#74 Re: Ljubav na poslu
Ja sam se radije druzila sa muskarcima nego li zenama. Znali smo i poslije posla otici zajedno na kafu, caj i nikada to nije preslo granicu prijateljstva.
- spree
#75 Re: Ljubav na poslu
ma moze biti normalna ljubav na poslu. bio sam u takvoj vezi preko 3 god. cak smo dugo bili u istoj kanc. puklo je skoro, ali meni recimo uopste nije neugodno vidjeti je, pozdraviti se i to. mada recimo citajuci temu rado bi presao u tu neku firmu sa 150 zena
.