SP 2018 BiH - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#51 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Pušiona i baj baj baraž (a nadam se i Mehmed s njim).
-
incognito071
#52 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Realno da. Ali ne treba biti glup i picka nego izaci u najjacem sastavu i najboljoj formaciji i borit se muski do kraja.agent_zero wrote:Pušiona i baj baj baraž (a nadam se i Mehmed s njim).
-
condy
#53 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Realno, gubimo protiv Belgije. I zalosno da necemo ici u baraz u ovako laganoj grupi i sa ovako slabom Grckom. Al nismo ni zasluzili, kao ni oni.
- AmiĐa_Idriz
#54 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Što je najjače, Grčka će proći i taj baraž.
-
Duka Dizel
#55 Re: SP 2018 BiH - Belgija
To je Meša skautirao kako su Velšani razbili Belgijance sa 3-5-2 na EP.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56 Re: SP 2018 BiH - Belgija
grci jesu zasluzili baraz, a mi nismo. oni su izvukli bod i protiv nas i protiv belgije, a i protiv nas a i protiv belgije su dosta dobro odgirali. mi smo u gostima od belgijanaca primili peticu, a oni vodili do pred kraj.condy wrote:Realno, gubimo protiv Belgije. I zalosno da necemo ici u baraz u ovako laganoj grupi i sa ovako slabom Grckom. Al nismo ni zasluzili, kao ni oni.
kasnije su kiksali, ali ruku na srce mi smo puno vise zajebali sa kiprom.
i da je bilo koja druga reprezentacija osim grcke, ja bi svim srcem navijao da prodju u baraz prije nas, jer mi ako prodjemo u baraz, ostaje mesa selektor i agonija i patnja se nastavlja.
- BarbaDue
#58 Re: SP 2018 BiH - Belgija
U toj utakmici se bojim finalnom razočarenju ⚜
-
detroit-mercy
-
detroit-mercy
#60 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Za Belgiju
.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
Itsoktobealone
#62 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Sviđa mi se ovo Izetovo: "ako budu vodili 1:0, do kraja poluvremena želim 2:1 za nas kako znate i umijete"Logovan wrote:Uraditi ovako i pobjeda će biti naša.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#63 Re: SP 2018 BiH - Belgija
citam neke komentare za utakmicu protiv belgije i naletim na par komentara da ce nas belgijanci pustiti jer njima ne trebaju bodovi.
pa ne mogu da vjerujem da su nasi ljudi toliki tokmaci da vjeruju da ce nas pustiti reprezentacija u kojoj igraju profesionalci vrhunskog kvaliteta, koji nastupaju u najjacim klubovima svijeta i koje vodi vrhunski trener.
ne mogu da vjerujem da ljudi misle da ce svi oni igrati sa pola snage i da ne dolaze po pobijedu. jedino sto martinez moze "pomoci" nama je tako sto ce odmoriti 3-4 kljucna igraca, lukakua, hazarda, de bruynea i fellainija ili mertensa, ali to uopce ne umanjuje njihove sanse da nas pobijede, jer je i njihova treca ekipa jaca od nase prve ekipe.
i tako nas narod razmislja, unaprijed upise pobijedu i onda nasi izgube i jebu majku dzeki, pjanicu ili mesi sto su nas pobijedili 5 puta bolji od nas.
prognoziram 3:0 za belgiju. dva gola u prvom i jedan u drugom poluvremenu.
pa ne mogu da vjerujem da su nasi ljudi toliki tokmaci da vjeruju da ce nas pustiti reprezentacija u kojoj igraju profesionalci vrhunskog kvaliteta, koji nastupaju u najjacim klubovima svijeta i koje vodi vrhunski trener.
ne mogu da vjerujem da ljudi misle da ce svi oni igrati sa pola snage i da ne dolaze po pobijedu. jedino sto martinez moze "pomoci" nama je tako sto ce odmoriti 3-4 kljucna igraca, lukakua, hazarda, de bruynea i fellainija ili mertensa, ali to uopce ne umanjuje njihove sanse da nas pobijede, jer je i njihova treca ekipa jaca od nase prve ekipe.
i tako nas narod razmislja, unaprijed upise pobijedu i onda nasi izgube i jebu majku dzeki, pjanicu ili mesi sto su nas pobijedili 5 puta bolji od nas.
prognoziram 3:0 za belgiju. dva gola u prvom i jedan u drugom poluvremenu.
-
Romanija
#64 Re: SP 2018 BiH - Belgija
1:5, jedno 3-4 zvanicna oprostaja i nekih 4-5 'vozdra iz repke' nakon tekme. 
- veella
#65 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Ja kada procitam sastav nase reprezentacije ogadi mi se fudbal, fuj svi do jednog. Treba igrati sa igracima iz regionalne lige 
-
kiligonzales
#66 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Molimo se da mec protiv nas propusti Felaini, U prvom mecu nas je Fela pojeo na sredini, sto u skok duelima, sto u cuvanju lopte. Stvarno nekad zna odigrati iznadprosjecno.
Ono sto je interesantno, tu utakmicu do Spahinog autogola mi smo dobro kontrolisali loptu i izgledali kao da imamo svoj tempo, tok. Nas mentalitet i Spahin autogol nas je pogubio, a onda ona greska Jajala i 2-0.
Kad bih imao priliku da sam skrojim tim za tu utakmicu, zvao bi vremesnog Mujdzu ukoliko u cvajti nabije minutazu jer stvarno od njegovog odlaska, mi nismo zakrpili poziciju desnog beka. Vranjes, Bicakcic jednostavno nisu odgovorili dobro tome zadatku. Definitivno Sunjicu i Vranjesu nebi dao minutazu u takvom mecu. Raduje povratak Besica. Besic je suspendovan bio 1 utakmicu, nije imao prava igrati sa Kiprom, ne znam sto ga Mesa nije pozvao, ali protiv Belgije nam treba i mislim da ce pogrijesiti mnogo ako ga ne zovne.
Kad bi se imalo pitao, a ne pitam se, sistem igre bi bio protiv Belgije 4-3-2-1. To bi nam dalo cvrstinu u odbrani, vjerovatno bi se lakse branili, mogli bi igrati na polukontre i kontre i takticki natezati utakmicu u smjeru koji zelimo. Sto se tice belgijske odbrane ona ne izgleda cvrsto, medjutim da bi se kvalitetno otvorili i napadali i sami moramo imati dobru odbranu, mi to nemamo. U vezi nam fali pored Visce jedan trkac, Lula je s godinama sporiji, imam dvojbu bili njega stavio iza Džeke zajedno s Višćom jer Lula nekada zna nepotrebno i dugo cuvati loptu. Možda bi naši bekovi mogli otvarati kontre, recimo Kolašinac je pokazao da je dobar u tome, ni Mujdži dok je bio mlađi nije bilo mane. Pozvati nekog novog desnog beka Matea Sušića, Marina Ancica ili nekog drugog za potrebe takve utakmice i staviti ga u tim bio bi rizican potez. Novajlije su novajlije. Nama za ovakvu utakmicu treba iskustvo i volja.
Spaha je bez obzira na godine bio nas najbolji stoper. Steta sto ni njemu adekvatne zamjene nemamo. Zukanovic i Bicakcic imaju iskustvo igranja lige petice koje jos traje, pristojnu minutazu i prema tome bi trebali dobiti priliku da igraju prije Sunjica i Vranjesa.
Mozda bi nas tim trebao izgledati ovako. Igraci sa klupe ne obecavaju. Da me se pita s klupe bi vec otpala neka imena, pozvao bi Memisevica iz Groningena, Krunica iz Empolija, eventualno Ancica, da imamo barem jos jednog desnog beka na klupi. Barem su po minutazi to zasluzili vise i liga u kojim su igrali od nekih igraca koji su vec u reprezentaciji. S klupe bi barem za ove zadnje dvije utakmice otpali Hodzic, Jajalo, Milosevic, Milicevic i Piric.
Ono sto je interesantno, tu utakmicu do Spahinog autogola mi smo dobro kontrolisali loptu i izgledali kao da imamo svoj tempo, tok. Nas mentalitet i Spahin autogol nas je pogubio, a onda ona greska Jajala i 2-0.
Kad bih imao priliku da sam skrojim tim za tu utakmicu, zvao bi vremesnog Mujdzu ukoliko u cvajti nabije minutazu jer stvarno od njegovog odlaska, mi nismo zakrpili poziciju desnog beka. Vranjes, Bicakcic jednostavno nisu odgovorili dobro tome zadatku. Definitivno Sunjicu i Vranjesu nebi dao minutazu u takvom mecu. Raduje povratak Besica. Besic je suspendovan bio 1 utakmicu, nije imao prava igrati sa Kiprom, ne znam sto ga Mesa nije pozvao, ali protiv Belgije nam treba i mislim da ce pogrijesiti mnogo ako ga ne zovne.
Kad bi se imalo pitao, a ne pitam se, sistem igre bi bio protiv Belgije 4-3-2-1. To bi nam dalo cvrstinu u odbrani, vjerovatno bi se lakse branili, mogli bi igrati na polukontre i kontre i takticki natezati utakmicu u smjeru koji zelimo. Sto se tice belgijske odbrane ona ne izgleda cvrsto, medjutim da bi se kvalitetno otvorili i napadali i sami moramo imati dobru odbranu, mi to nemamo. U vezi nam fali pored Visce jedan trkac, Lula je s godinama sporiji, imam dvojbu bili njega stavio iza Džeke zajedno s Višćom jer Lula nekada zna nepotrebno i dugo cuvati loptu. Možda bi naši bekovi mogli otvarati kontre, recimo Kolašinac je pokazao da je dobar u tome, ni Mujdži dok je bio mlađi nije bilo mane. Pozvati nekog novog desnog beka Matea Sušića, Marina Ancica ili nekog drugog za potrebe takve utakmice i staviti ga u tim bio bi rizican potez. Novajlije su novajlije. Nama za ovakvu utakmicu treba iskustvo i volja.
Spaha je bez obzira na godine bio nas najbolji stoper. Steta sto ni njemu adekvatne zamjene nemamo. Zukanovic i Bicakcic imaju iskustvo igranja lige petice koje jos traje, pristojnu minutazu i prema tome bi trebali dobiti priliku da igraju prije Sunjica i Vranjesa.
Mozda bi nas tim trebao izgledati ovako. Igraci sa klupe ne obecavaju. Da me se pita s klupe bi vec otpala neka imena, pozvao bi Memisevica iz Groningena, Krunica iz Empolija, eventualno Ancica, da imamo barem jos jednog desnog beka na klupi. Barem su po minutazi to zasluzili vise i liga u kojim su igrali od nekih igraca koji su vec u reprezentaciji. S klupe bi barem za ove zadnje dvije utakmice otpali Hodzic, Jajalo, Milosevic, Milicevic i Piric.
-------------------- Begovic ------------------------
Mujdza -- Bicakcic -- Zukanovic -- Kolasinac
----------- Pjanić --- Bešić --- Medo--------------
----------------- Višća - Lulić ----------------------
---------------------Džeko---------------------------
-
kiligonzales
#67 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Mi smo najgori narod, kad nas ide prvaci smo svijeta, kad zaseremo utakmicu u kvalifikacijama odmah smo najgori.condy wrote:Realno, gubimo protiv Belgije. I zalosno da necemo ici u baraz u ovako laganoj grupi i sa ovako slabom Grckom. Al nismo ni zasluzili, kao ni oni.
Ako Mesa ne bude eksperimentisao vec igrao sa najboljim sto imamo, pozitivan ishod mozemo ocekivati, kuci nismo nijednom izgubili od Belgije, sto bismo to sada morali izgubiti?
-
Rilkoni
#68 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Važno je napomenuti da će NS/FS BiH finansirati unaprijeđenje reflektorske rasvjete, dok će troškove svih ostalih radova snositi FK „Željezničar“.leškarenje wrote:Pogurace manijaci atmosferuPa jebem mu misa,savez pravi stadion....ako izdaju nula su
![]()
Sto se tice utakmice sa Belgijom, treba nam se poklopiti ogroman broj stvari da bi ostvarili pobjedu, ali nema predaje, idemo do kraja, muski poginuti za pobjedu koja nas 95% vodi u baraz..
- SmoLe
#69 Re: SP 2018 BiH - Belgija
daj ba kakvih 0-3 za belgiju sta je sa vama, pa ako tako zavrsi banovat cu se sa foruma

- leškarenje
#70 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Vratice se to kroz igranjeRilkoni wrote:Važno je napomenuti da će NS/FS BiH finansirati unaprijeđenje reflektorske rasvjete, dok će troškove svih ostalih radova snositi FK „Željezničar“.leškarenje wrote:Pogurace manijaci atmosferuPa jebem mu misa,savez pravi stadion....ako izdaju nula su
![]()
![]()
Sto se tice utakmice sa Belgijom, treba nam se poklopiti ogroman broj stvari da bi ostvarili pobjedu, ali nema predaje, idemo do kraja, muski poginuti za pobjedu koja nas 95% vodi u baraz..
- muha_sa
#71 Re: SP 2018 BiH - Belgija
ako budu igrali ko protiv Gibraltara ima da ih s tricom ispratimo
-
mega_mashcine
#72 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Kralju, Mujdža već duže od godinu dana, ne da nije igrao utakmice, nego je upitno je li uopšte trenirao. I kako će nakupiti nastupa u cvajti, kad momak uopšte nema kluba, ima 33 godine i njegova karijera je vjerovatno završena. Njemu hvala za sve, imao je stvarno dobrih utakmica, i mnogo mi je drag, ali sada ga dovoditi u kontekst reprezentacije i to još da bude starter je presmiješno.kiligonzales wrote:Molimo se da mec protiv nas propusti Felaini, U prvom mecu nas je Fela pojeo na sredini, sto u skok duelima, sto u cuvanju lopte. Stvarno nekad zna odigrati iznadprosjecno.
-------------------- Begovic ------------------------
Mujdza -- Bicakcic -- Zukanovic -- Kolasinac
----------- Pjanić --- Bešić --- Medo--------------
----------------- Višća - Lulić ----------------------
---------------------Džeko---------------------------
Zukanovića stavljaš kao startera, a on nema pravo nastupa..
Vranješ i Sunjic jesu katastrofa, ali i takvi su nažalost najbolje što imamo na tim pozicijama, pogotovo Vranješ kao desni bek, za Sunjica bi se možda i dalo diskutovati. Ali njegove alternative, Bicakcic, Cocalic, Anicic, pa i mladjahni Djumic i Memisevic su sve iste krampe, i teško je odluciti ko je manje loš, meni se čini ipak Šunjić. Djumic i Memisevic mozda jesu talentovani, ali jos uvijek premladi i nedovoljno dobri da bi ih se stavilo u igru protiv Belgije.
Dakle, imamo velikih problema na određenim pozicijama, ali se uprkos tome može sastavitifina ekipica, samo je problem što na klupi nemamo tog koji to može..
- AmiĐa_Idriz
#73 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Uz malo srece zavrsice se samo 0-3 za goste.
I kakva druga ekipa Belgije tu cemo tek popusiti ako tako bude. Ljudi zeljni dokazivanja.
I kakva druga ekipa Belgije tu cemo tek popusiti ako tako bude. Ljudi zeljni dokazivanja.
- Idemedosumom
#74 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Ako nas Belgija dobije 2-3 razlike, vecina s foruma ce pametovati kako su oni to znali i predvidjeli. Ako kojim slucajem iznenadimo, da li ce ijedan od vas priznati koliko ste se kake najeli za ovih mjesec dana?
- swarley_s
#75 Re: SP 2018 BiH - Belgija
Poznajući nas, dobićemo Belgiju 1:0 na guzove.
A onda zijaniti protiv Estonije.
A onda zijaniti protiv Estonije.