Šale na račun feministkinja i ljevičara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#51 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by JThomas »

to su tu i tada bila opšteprihvaćena shvatanja. ko god išta zna o istoriji, zna kako je žena kotirala tad na balkanu...a i mimo balkana.
Cherry-Cherry

#52 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Cherry-Cherry »

Ima jedna debilna stranica na FB, zove se Fina gradska raja. To je kao ismijavanje ljevice. Jao, majko mila, šta je ono onako retardirano.. :| Pretpostavljam da su administratori Zhiragić i onaj degen Tarik... A tek debilni komentari od strane debila... Pa šta se sve ovdje nakotilo... Što je najgore, oni misle da su najpametniji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

ko i vi
:skoljka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Mislim da ima osnova za tvrdnju da pravom desničaru/nacionalisti/vjerskom fanatiku humor nije imanentan.

Tu izuzimam one koji su tu zbog interesa. Ali sam mentalni sklop zasnovan na retrogradnom poimanju autoriteta, tradicije i morala ne može imati dobar smisao za humor. Ovakvi failovi to samo pokazuju.
obzirom da je najkvalitetniji humor zasnovan na ciničnoj kritici i samokritici i defakto seciranju društvenih procesa i anomalija u njima, nemoguće je očekivati od umova podređenog dogmama (ne vjerskim, nego društvenim) da idu protiv svoje prirode.
omar little

#55 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by omar little »

jel se ova tema sa imbecilnih "sala" na racun feminizma sad salta u otvorenu platformu za mizoginiju?
wewa

#56 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by wewa »

omar little wrote:jel se ova tema sa imbecilnih "sala" na racun feminizma sad salta u otvorenu platformu za mizoginiju?
ne bih ja rekla da je samo do teme. mizoginija je itekako rasprostranjena forumom, to mu je jedna od najistaknutijih karakteristika.
sheilak

#57 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by sheilak »

wewa wrote:
omar little wrote:jel se ova tema sa imbecilnih "sala" na racun feminizma sad salta u otvorenu platformu za mizoginiju?
ne bih ja rekla da je samo do teme. mizoginija je itekako rasprostranjena forumom, to mu je jedna od najistaknutijih karakteristika.
ja sam mislila da je tema otvorena kao zajebancija desnicarskog i antifeministickog humora :D (jer nema sanse da neko ovo postavlja iz nezajebancije). ali za mizoginiju se slazem, istaknuta je na forumu dosta i to ne samo ona palanacke/seoske vrste. no nije da nema forumasica koje se povinuju tome.
omar little

#58 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by omar little »

wewa wrote:
nase drustvo je patrijahalno, tradicionalno, dogmaticno i zatucano pa mu je takav i odnos prema zeni. ne vidim kako bi forum kojeg cine ljudi, dijelovi te zajednice, bio puno drukciji.

ja pitam za specificnu stvar kao sto je tema na forumu. ima fokus i svrhu a ovdje mi se ucinilo da se mijenja. glupaste sale i kritika feminizma spadaju pod slobodu govora, nemam bas namjere reagirati na to, docim na posebnu temu za otvorenu mizogeniju ne bih bas odsutila. stoga upitah za potvrdu, mozda mi se ucinilo samo.
cyprus

#59 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:Ima jedna debilna stranica na FB, zove se Fina gradska raja. To je kao ismijavanje ljevice. Jao, majko mila, šta je ono onako retardirano.. :| Pretpostavljam da su administratori Zhiragić i onaj degen Tarik... A tek debilni komentari od strane debila... Pa šta se sve ovdje nakotilo... Što je najgore, oni misle da su najpametniji.
Image

:D
omar little

#61 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by omar little »

djizs fakin krajst :-)

Image

sad su zbog vas dobili klikove od mene na stranici :D
medvjed23

#62 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by medvjed23 »

bogme, ovo sa mimovima (je l se tako kaže?) je pametan potez kojim se dopire do mlađe, često apolitične raje..
madner

#63 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by madner »

Antiurbana gerila u akciji. :D
medvjed23

#64 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by medvjed23 »

ima li ljevica odgovor? :D
omar little

#65 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by omar little »

doslo mi da se ulogam sa mojim cirilicnim profilom da ih istrigerisem, ali nemam vremena. :D
Hakiz

#67 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Hakiz »

sheilak wrote:
wewa wrote:
ja sam mislila da je tema otvorena kao zajebancija desnicarskog i antifeministickog humora :D (jer nema sanse da neko ovo postavlja iz nezajebancije). ali za mizoginiju se slazem, istaknuta je na forumu dosta i to ne samo ona palanacke/seoske vrste. no nije da nema forumasica koje se povinuju tome.
Ima, ima...
broj dva

#68 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by broj dva »

eurosmjeh vrati se i spašavaj ovaj humor!
tranquil

#69 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

Sada se možda smijemo ovim pokušajima humora novog vala desničara.

Međutim, poslije ćemo se pitati kako će da izgleda idući val desnice, nakon kojeg ćemo s nostalgijom gledati na ove koje sada ismijavamo.
Cherry-Cherry

#70 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Cherry-Cherry »

tranquil wrote:Sada se možda smijemo ovim pokušajima humora novog vala desničara.

Međutim, poslije ćemo se pitati kako će da izgleda idući val desnice, nakon kojeg ćemo s nostalgijom gledati na ove koje sada ismijavamo.
Taman htjedoh ovo napisati. Plakat ćemo za Zahiragićem i Tarikom. :run: a pogotovo za starim dobrim vremenima, kada je Bakir bio aktuelan. I Sebija.
jeza u ledja

#71 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by jeza u ledja »

Ja i pored najbolje namjere nijednu ovu sliku nisam skonto. Ne znam uopste na sta se odnose i koje od njih su sale na racun ljevicara, koje sale na racun onih koji se pokusavaju nasaliti. :-) Sve kontam, ovo su slikice ovih drugih na racun ovih prvih. :-?
insomnia78

#72 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by insomnia78 »

cyprus wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ima jedna debilna stranica na FB, zove se Fina gradska raja. To je kao ismijavanje ljevice. Jao, majko mila, šta je ono onako retardirano.. :| Pretpostavljam da su administratori Zhiragić i onaj degen Tarik... A tek debilni komentari od strane debila... Pa šta se sve ovdje nakotilo... Što je najgore, oni misle da su najpametniji.
Image
:lol: :lol: :lol:
HAVANA

#73 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by HAVANA »

A koja im je to stranica fgr na fejsu?Ima ih 5 nekakvih.Da ih idem malo jebavat.
Cherry-Cherry

#74 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Cherry-Cherry »

Vidjet ćeš po debilnim slikama
Fudo387

#75 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Image

Dobar :lol:
Post Reply