cyprus wrote:
@Kejn, pa ništa čudno... Bošnjak je arhaična forma naziva Bosanac, koja se još uvijek koristila u vrijeme kada su oni napustili Bosnu... Nema to puno veze sa bratstvom i jedinstvom...
Cypurs nisi mi dao smislen odgovor. I molim te ne zanimaju me tvoje paušalne definicije o Bošnjacima, naftalinu i ostalim glupostima na nivou rubrike iz Avaza. Ne smatram te za ozbiljnog sagovornika po tom pitanju, jer nemoj se ljutit, imao sam na ovom forumu debate sa zajebanijim sagovornicima o ovoj temi. Inače izbjegavam debate sa ljudima koji nikada ne reproduciraju ni jedan izvor za svoje tvrdnje. A također sam si sebe diskreditirao sa ovim što si napisao kao ozbiljnog sagovornika.
Dake ponavljam pitanje za tebe ali i za sve ostale učesnike. Kako je moguće da se bosanski muslimani van SFRJ i nakon 1918, i dalje nazivaju
koliko toliko Bošnjacima u Albaniji i Turskoj, a da se muslimani u Bosni tako ne zovu sve do 1993? Ako se radi o bezazlenom regionalnom identitetu, zašto je on ko gumicom izbrisan u Bosni (dakle svojoj matici), a opstao je van nje?