Probati cu. Da je bilo sta. Samo ne znam kako da naplatim itd., bilo sta sa neta. Ali uglavnom probati cu. Hvala.bronhy wrote: steemit.com Pogledaj, izgleda kao svaki forum. Jednostavno objavljujes fotografije ili tekst i ako se drugima svidja objava ti dobiješ novac. Na prvu izgleda komplikovano jer se stranica zasniva na kriptovaluti. Registriraj se i ako ti bude trebala pomoć samo mi se javi. Ja sam na Steemitu već godinu dana. Na samom početku su se uzimali ogromni novci sada je malo teže jer ima mnogo korisnika
Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
- Sanjarko
#51 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
- bronhy
#52 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Najlakše je isplatiti novac, teško je zaraditiVizionar 1985 wrote:Probati cu. Da je bilo sta. Samo ne znam kako da naplatim itd., bilo sta sa neta. Ali uglavnom probati cu. Hvala.bronhy wrote: .
Last edited by bronhy on 27/12/2020 10:17, edited 1 time in total.
- SaraFina
#53 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Za primanje socijalne pomoći na zapadu, ugrožena osoba ne smije zakonski ništa imati u ličnom posjedu. Krenuvši od nekretnina, do auta.
Sve što posjeduje, ide na procjenu i onda se taj novac od procjene dijeli na oko 900 € mjesečno (minimum za preživljavanje). Kad to rasporedjeno bude potrošeno onda se socijalno ugrožena osoba opet javlja za pomoć.
Nezakonito je nekretninu prepisati na člana porodice ili prodati, pa zatražiti pomoć a takodjer i auto, zemljište i sl.
Takve stvari budu obično provaljene, pa onda uslijede nelagidnosti i povrat novca. Tužbe ako je veća suma posrijedi i sl
Sve što posjeduje, ide na procjenu i onda se taj novac od procjene dijeli na oko 900 € mjesečno (minimum za preživljavanje). Kad to rasporedjeno bude potrošeno onda se socijalno ugrožena osoba opet javlja za pomoć.
Nezakonito je nekretninu prepisati na člana porodice ili prodati, pa zatražiti pomoć a takodjer i auto, zemljište i sl.
Takve stvari budu obično provaljene, pa onda uslijede nelagidnosti i povrat novca. Tužbe ako je veća suma posrijedi i sl
- All Apologies
#54 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
U ovakvoj drzavi kakva jest nisam za to.
Taj novac ne bi dobili oni kojima je potreban.
Kod nas narkoman iz socijalnog dobija pomoc i svaki dan cevape nosi, a djeca imaju 10 KM doplatka mjesecno.
Romi dobijaju nove stanove i kuce da demoliraju, a ljudi koji su odbranili ovu zemlju s porodicom zive u nehumanim uvjetima.
...
Taj novac ne bi dobili oni kojima je potreban.
Kod nas narkoman iz socijalnog dobija pomoc i svaki dan cevape nosi, a djeca imaju 10 KM doplatka mjesecno.
Romi dobijaju nove stanove i kuce da demoliraju, a ljudi koji su odbranili ovu zemlju s porodicom zive u nehumanim uvjetima.
...
- Sanjarko
#55 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Pa zato pisem. Nekakvo isto primanje za sve. Kao onaj UBI, nesto tako ili bas to. Smanjila bi se i administracija mozda. Po glavi jednako neko primanje. Ima i moj rad u vezi ovoga. Novi sistem.
- Sanjarko
#56 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Ma ne interesuje mene novac ali se ne moze bez njega. Da mi je pomoci porodici, sebi da nam ne bude gore. A tesko da cu bilo sta zaradit sa ovakvom polupokvarenom i nedovoljnom opremom a i sa sposobnostima svojim itd. Uglavnom ako mognem probati cu.bronhy wrote: Najlakše je isplatiti novac, teško je zaraditiAko ti bude trebala neka pomoć samo mi se javi i ostavi ovdje svoj profil. Pogledaj samo koliko je ova zaradila https://steemit.com/beauty/@guerrint/th ... to-steemit $31,543.06
To su bila dobra vremena, sreća tada sam i ja imao nekoliko jakih objava
- Sanjarko
#57 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Nemam nista skoro. Polupokvaren laptop dobijen kao poklon i mobitel slab i vec star kupljen od poklonjenih para. Samo ovo dvoje imam. Svoje nemam osim ovoga nista. Porodica me izdrzava citav zivot i trenutno, a ko zna hoce li i koliko jos dugo. Ako umru ili im dojadim biti ce me oko kante.SaraFina wrote:Za primanje socijalne pomoći na zapadu, ugrožena osoba ne smije zakonski ništa imati u ličnom posjedu. Krenuvši od nekretnina, do auta.
- Sanjarko
#58 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Evo sa bankrotom Zeljezare nece se samo radnici naci bez posla nego ce se i mnogi ljudi naci na ulici kao beskucnici koji kao socijalni slucajevi zive u Zeljezarskim stanovima. Kod mene ce se izgleda neki naci na ulici jer idu stanovi na prodaju. Jb te pa bolje nas ubijete sve a ne ovako nas muciti. Ona malo jada sto imamo nam uzimate ili ne date ni malo jada da imamo i da prezivimo.
-
pinkman
#59 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Kazes da nisi IT pismen, ali vjerujem da znas koristiti YouTube. To znaju i mala djeca. Cak i da ne znas - mozes nauciti. Na YouTube mozes sve naci i sve nauciti. Mora postojati nesto sto te zanima, a sto mozes nauciti i od cega mozes zaraditi novac.
Evo ja cu ti dati dva primjera.
1. Svi se zale na razbijeni displej od mobitela. Na YouTube mozes nauciti kako se zamijeni za 15-20 minuta. Imas li prijatelja? Imas li nekoga ko ima razbijen displej kome bi mogao zamijeniti? Dogovoris se s nekim da naruci displej sa interneta, a ti izvrsis zamjenu.
2. Mozes na internetu nauciti sve o pcelama. Ima li neko u porodici zemljiste koje bi mogao iskoristiti da smjestis kosnice. Ne moras se brinuti, nece ti niko ukrasti kosnice sa desetinama hiljada pcela.
Niko ne smije prici. Osim pcelara. A med je i zdrav. Na internetu prostudiras, uclanis se u udruzenje pcelara gdje mozes dobiti pomoc i to je to.
Bitno je da se pokrenes. Najlakse je sjediti. Ti sad mozes reci "lijepa ideja, ali nemam zemlju da se bavim pcelama". Ima mnogo ljudi koji imaju neiskoristenu zemlju. Dogovori se s njima da ti ustupe, a ti ces im zauzvrat pokloniti koji kilogram domaceg meda.
Bas sam sad negdje nasao clanak gdje pise da pcelari sa 50 kosnica zarade oko 3.500 eura godisnje.
1. Svi se zale na razbijeni displej od mobitela. Na YouTube mozes nauciti kako se zamijeni za 15-20 minuta. Imas li prijatelja? Imas li nekoga ko ima razbijen displej kome bi mogao zamijeniti? Dogovoris se s nekim da naruci displej sa interneta, a ti izvrsis zamjenu.
2. Mozes na internetu nauciti sve o pcelama. Ima li neko u porodici zemljiste koje bi mogao iskoristiti da smjestis kosnice. Ne moras se brinuti, nece ti niko ukrasti kosnice sa desetinama hiljada pcela.
Bitno je da se pokrenes. Najlakse je sjediti. Ti sad mozes reci "lijepa ideja, ali nemam zemlju da se bavim pcelama". Ima mnogo ljudi koji imaju neiskoristenu zemlju. Dogovori se s njima da ti ustupe, a ti ces im zauzvrat pokloniti koji kilogram domaceg meda.
Bas sam sad negdje nasao clanak gdje pise da pcelari sa 50 kosnica zarade oko 3.500 eura godisnje.
- Sanjarko
#60 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
1. Plus ono prije. Znam nesto ali mi kompjuter ne radi, pokvario se. Nemam para da popravim. Uslovi su mi katastrofalni, ne zelim ni da kazem kakvi. Nemam opreme nikakve, nista nemam da nesto uradim a da bi se nesto uradilo treba oprema, plus i znanje, sposobnost itd., a ja sam bolestan i fizicki i psihicki. Samo nemam radi toga nikakvo primanje itd.pinkman wrote:Kazes da nisi IT pismen, ali vjerujem da znas koristiti YouTube. To znaju i mala djeca. Cak i da ne znas - mozes nauciti. Na YouTube mozes sve naci i sve nauciti. Mora postojati nesto sto te zanima, a sto mozes nauciti i od cega mozes zaraditi novac.
2. Mozes na internetu nauciti sve o pcelama. Ima li neko u porodici zemljiste koje bi mogao iskoristiti da smjestis kosnice. Ne moras se brinuti, nece ti niko ukrasti kosnice sa desetinama hiljada pcela.Niko ne smije prici. Osim pcelara. A med je i zdrav. Na internetu prostudiras, uclanis se u udruzenje pcelara gdje mozes dobiti pomoc i to je to.
2. Moguce je da sam alergican a pcele. Odkud mi pare da kupim pcele, odakle mi zemljiste, ko ce mi zemljiste na koristenje dati. A opet ponavljam nisam zdrav i nikada nisam mozda ni bio.
Nemam prijatelja, nemam primanje, ne izlazim nigdje jer nemam nista i jos iz nekih razloga, ne pusim, ne pijem, ne kurvam se, ne drogiram se itd. Samo malo jedem i spavam i ideje stvaram. Nikome nemam da dam ideje, niko ne slusa u vezi nijh, sada ih ne zelim ni da ih dam jer ima njih koje su veoma opasne, pa zbog toga ni prije nisam ih htjeo da ih dam.
Ovo oko informatike ali i svega ostaloga samo malo znam, i toliko sam smotan da sve pokvarim jer sam mozda Specijalac. Pod specijalac mislim da sam sa posebim potrebama osoba. Samo ne znam sta. Sumnjam na Autizam.
-
mehoxy
#61 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:41, edited 1 time in total.
-
moonca
#62 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Imam prijatelja koji pokusava da dobije invalid.penziju.Ne ide tako glatko. Komisije su stroge.
S druge strane, djeca sehida su dobivala pomoc za studije(koje nisu bile male) i niko ih nije pratio, da li su zavrsili ono za sta su dobivali. Bacen novac.
Drzava mora imati fond za sve u naslovu nabrojane.
Za teske mentalne bolesnike, prihvatljive cijene tableta.
S druge strane, djeca sehida su dobivala pomoc za studije(koje nisu bile male) i niko ih nije pratio, da li su zavrsili ono za sta su dobivali. Bacen novac.
Drzava mora imati fond za sve u naslovu nabrojane.
Za teske mentalne bolesnike, prihvatljive cijene tableta.
-
mehoxy
#63 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:40, edited 1 time in total.
-
pinkman
#64 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Uclani se u neko udruzenje, volontiraj, ne znam gdje zivis, ali u mnogim mjestima postoje besplatni kursevi jezika, informatike, itd. Tu se mogu steci prijatelji. Cak i da ne steknes prijatelje s kojima ces povremeno otici na kafu, lijepo ces provesti par sati sedmicno, a pri tome i nesto novo nauciti.Vizionar 1985 wrote: 1. Plus ono prije. Znam nesto ali mi kompjuter ne radi, pokvario se. Nemam para da popravim. Uslovi su mi katastrofalni, ne zelim ni da kazem kakvi. Nemam opreme nikakve, nista nemam da nesto uradim a da bi se nesto uradilo treba oprema, plus i znanje, sposobnost itd., a ja sam bolestan i fizicki i psihicki. Samo nemam radi toga nikakvo primanje itd.
2. Moguce je da sam alergican a pcele. Odkud mi pare da kupim pcele, odakle mi zemljiste, ko ce mi zemljiste na koristenje dati. A opet ponavljam nisam zdrav i nikada nisam mozda ni bio.
Nemam prijatelja, nemam primanje, ne izlazim nigdje jer nemam nista i jos iz nekih razloga, ne pusim, ne pijem, ne kurvam se, ne drogiram se itd. Samo malo jedem i spavam i ideje stvaram. Nikome nemam da dam ideje, niko ne slusa u vezi nijh, sada ih ne zelim ni da ih dam jer ima njih koje su veoma opasne, pa zbog toga ni prije nisam ih htjeo da ih dam.
Ovo oko informatike ali i svega ostaloga samo malo znam, i toliko sam smotan da sve pokvarim jer sam mozda Specijalac. Pod specijalac mislim da sam sa posebim potrebama osoba. Samo ne znam sta. Sumnjam na Autizam.
Stav ti je pogresan. Moras se malo trgnuti, za svaki prijedlog trazis razloge zasto ne moze. Za zdravlje je neophodno da se obratis ljekaru. Sigurno se uz dobar stav moze popraviti situacija.
Posao jeste problem, ali nije samo tebi. Svima je problem, ali i tu se moze nesto pronaci. Kad si zatvoren u kuci i nigdje ne izlazis, onda ga sigurno neces pronaci jer u takvoj situaciji isto kao da ne postojis. Zato kazem, uclani se u neko udruzenje, volontiraj, stekni nove prijatelje, pa ce stvari krenuti ka boljem jer ces u startu imati manje depresije. I posjeti doktora.
- Sanjarko
#65 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Ma ne kukam iako vam se cini tako i mozda izgleda tako. Kako zivim lose i tesko nije kukanje, govorim kako je. Kazem da ne zelim ovo nikome da se desi. Od psihijatara nema koristi uopste. Nemam uslova za rad na netu, nemam vjestina, bolestan i fizicki i psihicki itd. Nisam ni zelio dalje da se raspravlja o meni, nego o drugima da ne dodzu u slicnu, istu ili goru situaciju u kojoj sam ja. Evo Zeljezara propala, radnici ostaju bez posla, a ljudi koji su socijalni slucajevi ce se naci na ulici jer idu Zeljezarski stanovi na prodaju itd.mehoxy wrote:@Vizionar Ne znam stvarno sto ti treba ovoliko kukanje. Po ovome sto pises imam osjecaj da si prilicno depresivan, i moj ti je (prijateljski) savjet da posjetis psihijatra. Drzava se nece pobrinuti za tebe, moras to uraditi sam u okviru svojih mogucnosti, a sa defetistickim stavom koji ocito posjedujes neces dospjeti nigdje.
Posla na netu ima, ali prerekvizit ti je u vecini slucajeva dobro poznavanje engleskog jezika, a bolje placeni poslovi traze i odredjene vjestine
Uopste ne zelim vise o sebi, niti se o meni radi. O Drugima se Radi. Da se Borimo da se Sistem Uredi da se Niko ne Nadze u Istoj, Slicnoj ili Goroj Situaciji od Moje. O tome se radi. Ja sam Vec Jednom Nogom u Grobu.
- Sanjarko
#66 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Ma tesko da sta mogu u vezi svega sto si naveo. Ko da ja ne bi, ali tesko da mogu. Nisam toliko ni depresivan kolike i kakve sve probleme imam i cudo je da nisam do sada ruku na sebe digao. Bojim se da ne dignem ruku na sebe ili na nekoga. Dotle doslo.pinkman wrote:
Uclani se u neko udruzenje, volontiraj, ne znam gdje zivis, ali u mnogim mjestima postoje besplatni kursevi jezika, informatike, itd. Tu se mogu steci prijatelji. Cak i da ne steknes prijatelje s kojima ces povremeno otici na kafu, lijepo ces provesti par sati sedmicno, a pri tome i nesto novo nauciti.
Stav ti je pogresan. Moras se malo trgnuti, za svaki prijedlog trazis razloge zasto ne moze. Za zdravlje je neophodno da se obratis ljekaru. Sigurno se uz dobar stav moze popraviti situacija.
Posao jeste problem, ali nije samo tebi. Svima je problem, ali i tu se moze nesto pronaci. Kad si zatvoren u kuci i nigdje ne izlazis, onda ga sigurno neces pronaci jer u takvoj situaciji isto kao da ne postojis. Zato kazem, uclani se u neko udruzenje, volontiraj, stekni nove prijatelje, pa ce stvari krenuti ka boljem jer ces u startu imati manje depresije. I posjeti doktora.
Kazem dosta o Meni. Ja sam Nevazan. Sistem vam puca i sve puca radi toga sto ljudima se otima i ono malo jada ili im se ne da da imaju i malo jada.
- Sanjarko
#67 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
blokada-puteva-t141396.html
Trenutno je ovo aktuelno i protesti boraca. A ja ponavljam.
blokada-puteva-p14409860.html#p14409860
Trenutno je ovo aktuelno i protesti boraca. A ja ponavljam.
blokada-puteva-p14409860.html#p14409860
Ne znam bas. Narod, neko podrzava, neko ne kako sam cuo i na ovom forumu. Ja bas i ne podrzavam a i podrzavam. Ne znam kako da objasnim, ne podrzavam jer se ne bore za sve, traze samo za sebe neka prava, a podrzavam jer znam da su u teskoj situaciji.
Mislim da je to razlog sto svaki protest neki neuspije jer svi na svakom protestu samo traze pravo neko za samo sebe.
Penzioneri za penzionere, borci za borce itd. A niko ne trazi i ne bori se za nekakvo pravo za sve tako da svi budemo zasticeni koliko toliko i da imamo koliko toliko barem zajedno sa porodicom da mozemo da prezivimo.
Dok god neko se ne pocne boriti za prava za sve, nema od toga nista. Po meni. Mozda, valjda, sta znam.
- Sanjarko
#68 Re: Socijalna pomoc, Invalidnina, Neko Primanje za Sve Bolesnike i za Sve Ljude. Ugrozene, Nezaposlene i Sve Ostale?
Za borce i sve.
A za policiju.razumijem ja sve i sam sam u slicnoj situaciji. Samo kazem dok god neko ne pocne da se bori da svi budemo zasticeni ako se zbog necega nadzemo ugrozeni nema od ovoga nista, ni masovne podrske, ni prevelikog uspjeha itd. Pa cak se i u muci mi dijelimo.
Laje moj stari na policiju stalno kada su ovakve stvari u pitanju a i na politicare. Kaze ne znam tacno, ne sjecam se bas, udaraju po narodu itd.
A oni se bore samo za svoje guzice sto je sramota a sutra se moze desiti da im djeca Ne Daj Boze budu u ovakvim situacijama kao ovi borci ili kao ja. Po meni znaci, zbrinuli sebe i bore se za sebe da se oni zbrinu a kada neko protestvuje da se i on zbrine stite ove i udaraju po njima.
Ma sramota, i nekada stvarno i ja pomislim da treba sve da se srusi, ono totalni krah svega ne samo u Bosni, cijelog sistema jer nevalja, nikako, po meni.