Polovan auto do 6500-7000 KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#51 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by Slo Burner »

E imam ja nekog E46, u pravo dobrom stanju, kod mene je 6 godina, dao bi ga za sedmicu
dgL_

#52 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by dgL_ »

mad_max_ba wrote:
dgL_ wrote:Oktavija je nizerazredni passat... Godinana unazad i takoo ce i nastavit bit...a tek sto su gole... Da te Bog sacuva... Ne znam do koje godine klima opste nije ulazila u osnovni paket opreme kod oktavije/fabije kad je pezo 307 u najosnovnijem izdanju imao fine opreme...

Oktavija je wanna be passat i nema tu filozofije
Izvini prijatelju, cjenim te kao uvaženog forumaša ali moram ti reći da Octavia i Passat ne idu u istu rečenicu.

Octavia je GOLF sa guzicom
Superb je Passat

Klasovno.....
Pa eto onda, mozda si i u pravu... Ja sam otisao na passata zbog vanjskog izgleda...
mad_max_ba

#53 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by mad_max_ba »

dgL_ wrote:
mad_max_ba wrote:
dgL_ wrote:Oktavija je nizerazredni passat... Godinana unazad i takoo ce i nastavit bit...a tek sto su gole... Da te Bog sacuva... Ne znam do koje godine klima opste nije ulazila u osnovni paket opreme kod oktavije/fabije kad je pezo 307 u najosnovnijem izdanju imao fine opreme...

Izvini prijatelju, cjenim te kao uvaženog forumaša ali moram ti reći da Octavia i Passat ne idu u istu rečenicu.

Superb je Passat

Klasovno.....
Pa eto onda, mozda si i u pravu... Ja sam otisao na passata zbog vanjskog izgleda...
Nisam Možda u pravu
Klase vozila se gledaju prema osovinskom razmaku a ne prema vanjskim dimenzijama.....
xfunn

#54 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by xfunn »

:thumbup:
Hvala za preporuku mislio sam focus 1.6 dizel ili eventualno c4 1.6 disel a uzet cu i 307cu u razmatranje
Bobi wrote:
mad_max_ba wrote:

Superb je Passat

Klasovno.....
Je, sječam se kad je izašla prva Octavija jasno su govorili da je napravljena na istoj platformi kao Golf 4.
A glede izbora auta za postavljača teme nek pokuša naći zadnji redizajnirani model 307 prije izlaska 308 modela i to s 1,6 dizel motorom...ostalo je srednja zalost..mozda Focus sa 1,6 dizelom ???
Njanjavi

#55 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by Njanjavi »

Audi a3 vani, mozes ga nac za manje od 2500 evrica solidnog, jos ti kusura ostane :roll:
amar1994

#56 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by amar1994 »

:lol:

audi dizel za te pare je karina , taj kusur moze komotno skrsit na limariju , motor i sta vec ne i da u minusu ostane :run:

focus tdci je dobar izbor :thumbup:
gtc

#57 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by gtc »

xfunn wrote:Kakva su vam iskustva sa autoplanetom kia u sarajevu?
automaxx.ba sada stranica

Jesu li provjereni?
Ja sto sam vidjao kod njih je par puta da su centralne konzole i volani mjenjani, znaci da havarisana auta krpaju.
dgL_

#58 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by dgL_ »

amar1994 wrote::lol:

audi dizel za te pare je karina , taj kusur moze komotno skrsit na limariju , motor i sta vec ne i da u minusu ostane :run:

Jel se salis za fokusa? Dizne??? Limarija??
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by konektovan »

dgL_ wrote:

Focus ll, ili ti ga od 2004 modeli, nemaju nikakav problem sa limarijom. Ne znam odakle ti to?!
Dizne su bile na 1.8 tdci problematicne, u prvim srrijama.
dgL_

#60 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by dgL_ »

konektovan wrote:
dgL_ wrote:

Focus ll, ili ti ga od 2004 modeli, nemaju nikakav problem sa limarijom. Ne znam odakle ti to?!
Dizne su bile na 1.8 tdci problematicne, u prvim srrijama.
E FL mozda al stariji katastrofa...
amar1994

#61 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by amar1994 »

Ma nije fl bolan , nego mk2 :D

Uglavnom u a3 2004 je jednako dobar lim :sax: :lol: :lol:
xfunn

#62 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by xfunn »

kakav je ford fusion u odnosu na focusa? ima li ko iskustva?
konektovan

#63 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by konektovan »

xfunn wrote:kakav je ford fusion u odnosu na focusa? ima li ko iskustva?
Klasu manji, pa ti vidi, malo povisena fiesta.
Kinaski

#64 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by Kinaski »

Ne znam jel bilo pitanje, zanima me jel bolji pug ili octavia ?? :D
Dope_Man

#65 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by Dope_Man »

Fusion je u osnovi povisena fiesta, kao sto konektovan vec napisa. Mada, sto se prostora tice nije los unutra iako ima male dimenzije izvana. To sto je malo visociji moze biti dobro ili lose ovisno od tvojih preferencija. Ovo govorim na osnovu 2 koja sam pogledao kad sam trazio auto. U jednom sam se provoozao i djelovao je OK.. ne mogu bas neki jak sud dati na osnovu malog kruga po par gradskih ulica.

Ono sto sam procitao u auto magazinima pored gledanja je da su, u poredjenju sa focusom, nestabilniji u krivinama zbog te povisenosti. Sto se tice mehanike lik koji odrzava mog focusa rece da su dobri i da bi mi ih preporucio. Samo je fora sto ih je malo po oglasima, i kad sam ja gledao skoro svi su bili 1.4 dizel, a 1.6 mozda 1 ili 2 primjerka. Uglavnom su prva verija, nisu facelift, a i pofina im cijena, malo i prefina po meni s obzirom na klasu.
xfunn

#66 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by xfunn »

Dope_Man wrote:
Fusion je u osnovi povisena fiesta, kao sto konektovan vec napisa. Mada, sto se prostora tice nije los unutra iako ima male dimenzije izvana. To sto je malo visociji moze biti dobro ili lose ovisno od tvojih preferencija. Ovo govorim na osnovu 2 koja sam pogledao kad sam trazio auto. U jednom sam se provoozao i djelovao je OK.. ne mogu bas neki jak sud dati na osnovu malog kruga po par gradskih ulica.

Ono sto sam procitao u auto magazinima pored gledanja je da su, u poredjenju sa focusom, nestabilniji u krivinama zbog te povisenosti. Sto se tice mehanike lik koji odrzava mog focusa rece da su dobri i da bi mi ih preporucio. Samo je fora sto ih je malo po oglasima, i kad sam ja gledao skoro svi su bili 1.4 dizel, a 1.6 mozda 1 ili 2 primjerka. Uglavnom su prva verija, nisu facelift, a i pofina im cijena, malo i prefina po meni s obzirom na klasu.
a ford c-max u odnosu na focusa?
konektovan

#67 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by konektovan »

C max ti je porodicna verzija focusa, ista platforma, motori i mjenjaci, ali nesto prakticnija.
citroen xm

#68 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by citroen xm »

Bio sam na Skenderiji na onom možda i poslednje sajmu auta u Sarajevu, ako izuzmemo onu zajebanciju u Zetri posle. :-) Možda je to bila 2003-2004. godina. Znam da su se tada pojavili Fusion i C-Max, imam negdje juš prospekt Fusiona. Cijena bila oko 16000 KM. Meni bilo pravo simpatično auto, nekako napravljeno na old skul fazon i za svoju veličinu vrlo praktično. I sada mi je korektan autić. Cijena bila oko 16000 KM pa dalje, mislim da je bio i najpovoljnije auto na tržištu ako u obzir uzmemo poznatije proizvođače. Logana ja mislim još nije bilo, a i da jeste Dačija je tada bila većini nepoznato ime. :thumbup:
Mr.Fundamental

#69 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by Mr.Fundamental »

Meni je Fusion jedan od najgorih auta u koje sam ikada sjeo, mislim da hladno spada u TOP 3 :D mini monovolumen koji zapravo nema niti jednu karakteristiku monovolumena, jer niti je udoban (upijanje rupa), niti komforan (sjedišta) niti prostran. Sjećam se i dan-danas prvog kontakta kada sam otvorio vrata koja su imala neki bezvezan i šupalj osjećaj, kao da štalu otvaraš, dok se sa druge strane nalazila vrlo jeftina i ko kamen tvrda plastika, inače glavni motiv kroz cijelo auto. Toliko je tvrda da se komotno može iskoristit kao neko odbrambeno sredstvo, samo je izvali i zvekni nekog po glavi ima da ga ubiješ na licu mjesta. :)

Upijanje rupa nikakvo, sjedišta nikakva, niti su udobna niti imaju bilo kakav bočni oslonac. Ljudi koji su uzeli Fusiona, jer ga je tamo pred kraj proizvodnje FA-C dijelio po nekim bezveznim cijenama, morali su početi da stavljaju jastuke iza sebe zbog toga što su ih leđa počela boliti nakon bilo kojeg dužeg putovanja. Unutra poprilično tijesno i pri tome se ne možeš naslonit rukom na vrata jer nema nikakve tkanine već samo ona plastikurina koja ti ubija lakat. I ne smiješ nasloniti nogu na centralni greben...jer plastika. I tako sjediš sprčen na onom tvrdom sjedištu dok auto bez ikakvog osjećaja prelazi preko svake rupe. Jedino što je na tom autu moglo dobiti prolaznu ocjenu jeste 1.4 benzinac i mjenjač. I zbog njih konačna ocjena nije čisti kec, već može 2-
amar1994

#70 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by amar1994 »

Evo ga , plastika opet :izet: :D

:meza1:
hopi

#71 Re: Polovan auto do 6500-7000 KM

Post by hopi »

Mr.Fundamental wrote:Meni je Fusion jedan od najgorih auta u koje sam ikada sjeo, mislim da hladno spada u TOP 3 :D mini monovolumen koji zapravo nema niti jednu karakteristiku monovolumena, jer niti je udoban (upijanje rupa), niti komforan (sjedišta) niti prostran. Sjećam se i dan-danas prvog kontakta kada sam otvorio vrata koja su imala neki bezvezan i šupalj osjećaj, kao da štalu otvaraš, dok se sa druge strane nalazila vrlo jeftina i ko kamen tvrda plastika, inače glavni motiv kroz cijelo auto. Toliko je tvrda da se komotno može iskoristit kao neko odbrambeno sredstvo, samo je izvali i zvekni nekog po glavi ima da ga ubiješ na licu mjesta. :)

Upijanje rupa nikakvo, sjedišta nikakva, niti su udobna niti imaju bilo kakav bočni oslonac. Ljudi koji su uzeli Fusiona, jer ga je tamo pred kraj proizvodnje FA-C dijelio po nekim bezveznim cijenama, morali su početi da stavljaju jastuke iza sebe zbog toga što su ih leđa počela boliti nakon bilo kojeg dužeg putovanja. Unutra poprilično tijesno i pri tome se ne možeš naslonit rukom na vrata jer nema nikakve tkanine već samo ona plastikurina koja ti ubija lakat. I ne smiješ nasloniti nogu na centralni greben...jer plastika. I tako sjediš sprčen na onom tvrdom sjedištu dok auto bez ikakvog osjećaja prelazi preko svake rupe. Jedino što je na tom autu moglo dobiti prolaznu ocjenu jeste 1.4 benzinac i mjenjač. I zbog njih konačna ocjena nije čisti kec, već može 2-

slažem se s ovim, imao sam priliku voziti se u njemu, kraća relacija
mislim ono ok je auto, za ono što treba biti i koliko je para
krajnje neatraktivan za ukrasti, prost za održavanje, nekima je takav dobar i sasvim će ih dobro služiti
Post Reply