Dodati na ovo i bavljenje nekim hobijem. Nema nista gore za ljudski um od dosade.Alfons Kauders wrote:Ljudi, fakat trebate kupiti klima uredjaje.
Nije ova vrucina dobra nikako, svasta se ljudima pocne prividjati.
Mensecini da se nesto desava!
- Dope_Man
#51 Re: Mensecini da se nesto desava!
- Alfons Kauders
#52 Re: Mensecini da se nesto desava!
Bilo sta.Dope_Man wrote:Dodati na ovo i bavljenje nekim hobijem. Nema nista gore za ljudski um od dosade.Alfons Kauders wrote:Ljudi, fakat trebate kupiti klima uredjaje.
Nije ova vrucina dobra nikako, svasta se ljudima pocne prividjati.
Hobi, cuko, sport, seks, bilo sta.
Bolje zapalit dzoint i cijeli dan buljiti u National Geographic, ili cijeli dan ispunjavati tiket u kladari, nego se baviti "ozbiljnim temama" ovog kalibra
- Point.
#53 Re: Mensecini da se nesto desava!
Samo puka nagadjanja sa tvoje strane.Njanjavi wrote:Haveru, shvati jedno, ja, ti, bilo ko od nas sitne buranije, da znamo odgovor na to pitanje, taj insan ili grupica ljudi se vise ne bi pitala nista.Point. wrote:Ako predsjednik neke drzave nema nista da se pita, ja tebe pitam koji su to ljudi iza sjene sto se pitaju?
Razumijes li sta zelim reci?
Cim ti znas za nekoga, rokfelere, rotchilde kurceve palceve, niko od tih misheva ne donosi prave odluke.
Sve je to buranija i pijun do pijuna
- dječak sa šibicama
#54 Re: Mensecini da se nesto desava!
Priblizava nam se armagedon, sudnji dan, neupitno. Ko vjeruje, ko ne vjeruje.
Vjerovace svi, kad pocne
Vjerovace svi, kad pocne
- Streptokok
#56 Re: Mensecini da se nesto desava!
insomnia78 wrote:Sta, Iran manji zalogaj od Koreje?Streptokok wrote:Rat u siriji se blizi kraju i sada je vrijeme da pocne novi. Propagandna masinerija je u punom zamahu, javnost se priprema za rat. Hoce li to biti koreja, sumnjam, prevelik su zalogaj. Najprije da ce to biti iran.
![]()
![]()
![]()
- dembele
#57 Re: Mensecini da se nesto desava!
Amerikancima nije važno hoće li ih neko napasti atomskim oružjem.
Mnogo veći belaj je ako oni osjete da bi neko mogao imati hemijsko oružje i zaprijetiti tim oružjem Kuvajtu, Izraelu ili KSA.
Čisti altruizam na djelu.
Eto zašto ih svi volimo.
Mnogo veći belaj je ako oni osjete da bi neko mogao imati hemijsko oružje i zaprijetiti tim oružjem Kuvajtu, Izraelu ili KSA.
Čisti altruizam na djelu.
Eto zašto ih svi volimo.
- musicman80
#58 Re: Mensecini da se nesto desava!
Kina koristi Sjevernu Koreju za odvracanje Zapada od bilo kakvih akcija uperenih protiv Kine i njihovih zona uticaja. Ovo je samo retorika i nista vise. Malo Kina preko Sjeverne Koreje upozorava Ameriku da ne pokusava nista sto bi narusilo balans i dovelo do nekakvih vojnih incidenata. Nista se nece desiti, samo malo tvrde retorike koju smo gledali i u proslosti izmedju ove dvije zemlje.
- uglavnomja
#59 Re: Mensecini da se nesto desava!
evo odbrojavanje do sudnjeg dana, jos 45 dana
https://www.facebook.com/YourCountdownT ... mo&fref=nf
https://www.facebook.com/YourCountdownT ... mo&fref=nf
- Dope_Man
#60 Re: Mensecini da se nesto desava!
Uglavnom ceka nas opet smak svijeta, kraj svega.. vec sam i zaboravio koji je to po redu u ovih par decenija koliko sam medju zivima. Prezivjeli smo i dosadasnje, pa i ovaj cemo 
- medvjed23
#61 Re: Mensecini da se nesto desava!
klimatske promjene su realna katastrofa koja nam se dešava pred nosom, pa ne vidim potrebu da ljubitelji apokalipse kopaju po teorijama zavjere
- Diwan
#62 Re: Mensecini da se nesto desava!
Kada obični portali objavljuju ovakve stvari, a 'znamo' da su mediji u rukama elite i da nista nije slučajno, odnosno da se vijesti manje više samo prepisuju, onda ... Može se reći da se čovječanstvo priprema kao što se pripremalo medijski mjesecima prije napada na Irak i tome slično. Tako isto tko to prati mogao je primjetiti brojne tekstove na portalima unutar godinu dana o stvarima vezanim za nuklearno oružje, rat, radijaciju itd.
Priča o Sjevernoj Koreji nije radi Sjeverne Koreje nego da se ljudi naviknu na riječ nuklerno, rat, itd. Ako ukucate treći svjetski rat na youtube, otvoriće vam se na hiljade videa o toj temi, a Alija je rekao da rata neće biti u Bosni a i večinu ljudi je zatekao iako se prethodno pucalo po Hrvatskoj itd. Ali eto, ljudi ko ljudi.
http://dnevnik.hr/folder/paranormalno/u ... 85542.html
Priča o Sjevernoj Koreji nije radi Sjeverne Koreje nego da se ljudi naviknu na riječ nuklerno, rat, itd. Ako ukucate treći svjetski rat na youtube, otvoriće vam se na hiljade videa o toj temi, a Alija je rekao da rata neće biti u Bosni a i večinu ljudi je zatekao iako se prethodno pucalo po Hrvatskoj itd. Ali eto, ljudi ko ljudi.
http://dnevnik.hr/folder/paranormalno/u ... 85542.html
- stubrijez
#63 Re: Mensecini da se nesto desava!
Nije to dvoje povezano,
amerikanci su dugo vec u tripu zombi epidemija, nestanak struje i prepers...
Ovo su ja mislim lagane pripreme da se srusi Sjeverna Koreja, kako ce biti vidjecemo. Saveznicima je vrijeme za novo zariste, u ovom desetljecu nisu nista zapoceli taman je to vrijeme oko 2019-20. Sad prvo ispipavanje terena godinu-dvije da se malo razabere i vidi reakcija Vladimira Velikog.
A i treba da dodje kraj tom totalitarizmu niko ne zasluzuje da zivi u takvom teroru i izolaciji.
Ovo su ja mislim lagane pripreme da se srusi Sjeverna Koreja, kako ce biti vidjecemo. Saveznicima je vrijeme za novo zariste, u ovom desetljecu nisu nista zapoceli taman je to vrijeme oko 2019-20. Sad prvo ispipavanje terena godinu-dvije da se malo razabere i vidi reakcija Vladimira Velikog.
A i treba da dodje kraj tom totalitarizmu niko ne zasluzuje da zivi u takvom teroru i izolaciji.
- dječak sa šibicama
#64 Re: Mensecini da se nesto desava!
Ameri se za apokalipsu pripremaju brat bratu 70-80 godina, ako ne i ranije.
Citava kultura ukopavanja pod zemlju i stvaranja zaliha postoji, eno se po YT takmice koji ima bolje uredjeno skladiste, koji je bolje raspodjelio odnos vode, hrane, potrepstina, ko je bolje ukopao podzemno skladiste i slicno.
Trose hiljade dolara, ukopavaju metalne kontejnere pod zemlju, kopaju rupe 20x20 metara, stavljaju betonske prepreke na prilazu svom imanju, pripremaju metalne jezeve, prave sporedne pristupne puteve, stopaju vrijeme i vjezbaju evakucaiju u slucaju katastrofe ko TLN ono kad Djuro baca djecu kroz prozor do granapa.
Mozda im se jednom i isplati trud, ko zna.
Citava kultura ukopavanja pod zemlju i stvaranja zaliha postoji, eno se po YT takmice koji ima bolje uredjeno skladiste, koji je bolje raspodjelio odnos vode, hrane, potrepstina, ko je bolje ukopao podzemno skladiste i slicno.
Trose hiljade dolara, ukopavaju metalne kontejnere pod zemlju, kopaju rupe 20x20 metara, stavljaju betonske prepreke na prilazu svom imanju, pripremaju metalne jezeve, prave sporedne pristupne puteve, stopaju vrijeme i vjezbaju evakucaiju u slucaju katastrofe ko TLN ono kad Djuro baca djecu kroz prozor do granapa.
Mozda im se jednom i isplati trud, ko zna.
- Njanjavi
#65 Re: Mensecini da se nesto desava!
A realno, sta ti znas o sjevejrnoj koreji sem onoga sto si citao i slusao sirom poluretardiranih medija za priglupe ovcice?stubrijez wrote:Nije to dvoje povezano,
Pa onakvu propagandu nije ni slobo imo ocijumi, presmjesne patkice.
Jesil kad bio u sjevernoj koreji?
Imas li kakve rodbine tamo?
Imas li barem kakvog poznanika odtamo?
-
Fudo387
#66 Re: Mensecini da se nesto desava!
Pa sta ovo znaci?Njanjavi wrote:A realno, sta ti znas o sjevejrnoj koreji sem onoga sto si citao i slusao sirom poluretardiranih medija za priglupe ovcice?stubrijez wrote:Nije to dvoje povezano,
Dok god amidza ne ode tamo i vrati se sa informacijama, mi ustvari pojma nemamo sta se tu desava?
- Diwan
#67 Re: Mensecini da se nesto desava!
Koreja je nebitna - može i ne mora biti okidač za nešto više. Njima treba okidač - da li će to biti Koreja ili Rusija manje je bitno. Ma ne treba im ni okidač. Ono što je bitno su posljedice po ovaj svijet. Oni su sebe odavno obezbjedili gradnjom bezbrojnih tunela i podzemnih gradova, a buranija će da strada kao i uvijek. S tim da imamo posla s ludacima koji su samo izvršioci - dakle njih nije briga. Depopulacija stanovništva, one world order i sve šta uz to ide tko je o tome čitao. Tko je gledao fargo treću sezonu nek se malo vrati na treću epizodu ....stubrijez wrote:Nije to dvoje povezano,
Evo i pop aminuje da se napadne Koreja:
https://www.facebook.com/groopspeak/vid ... o_guests=0
- Njanjavi
#68 Re: Mensecini da se nesto desava!
Pa imas li?Fudo387 wrote:Pa sta ovo znaci?Njanjavi wrote:A realno, sta ti znas o sjevejrnoj koreji sem onoga sto si citao i slusao sirom poluretardiranih medija za priglupe ovcice?stubrijez wrote:Nije to dvoje povezano,
Dok god amidza ne ode tamo i vrati se sa informacijama, mi ustvari pojma nemamo sta se tu desava?
Hajde budi realan, sta znas o toj drzavi i uredjenju sem propagandnih materijala iz jako nepovjerljivih izvora koji su pod shapom osoba kojima je u cilju da se ta situacija isflejmuje maximalno?
-
Fudo387
#70 Re: Mensecini da se nesto desava!
Eto te k'o Trump, fake news.
Bolan, ljudi bjeze, i dok se ja i ti sad zajebajemo, ubijamo dosadu, tamo neki jado od metar i zilet pokusava da se dokopa rodjaka u juznoj koreji.
Ne desava se sve u nekoj desetoj galaksiji pa da nagadjamo, vec tu pred nosom.
Bolan, ljudi bjeze, i dok se ja i ti sad zajebajemo, ubijamo dosadu, tamo neki jado od metar i zilet pokusava da se dokopa rodjaka u juznoj koreji.
Ne desava se sve u nekoj desetoj galaksiji pa da nagadjamo, vec tu pred nosom.
- tranquil
#71 Re: Mensecini da se nesto desava!
Prije nekoliko godina sam imao sličan stav, čak i žestok sukob na ovom istom forumu po pitanju Sjeverne Koreje i pouzdanosti informacija koje nam se prezentiraju. Tačno je da većina informacija koje dobijamo u vezi Sjeverne Koreje potiču od zapadnih medija koji se informišu uglavnom od južnokorejskih obavještajnih krugova, tako da smo prilično osuđeni na filtrirane informacije. Moj stav je bio: ne znamo šta se dešava, možda je loše, možda nije toliko, u svakom slučaju ostavio sam otvorenu mogućnost da je pravo stanje u nekom širokom rasponu između Gulaga i titoizma iz vremena Informbiroa, zbog čega sam došao na metu istovremeno i forumskih desničara i ljevičara.Njanjavi wrote:A realno, sta ti znas o sjevejrnoj koreji sem onoga sto si citao i slusao sirom poluretardiranih medija za priglupe ovcice?stubrijez wrote:Nije to dvoje povezano,
Ispostavilo se da Sjeverna Koreja nije u potpunosti zatvorena država i da je u nju moguće otići (i išli su ljudi iz svih dijelova svijeta, čak i iz BiH), tako da postoje i drugi izvori informacija, koji nažalost potvrđuju sljedeće:
- tamo vlada jaka ideološka propaganda i zaslijepljenost ljudi, kao što tvrde mediji
- živi se u velikom siromaštvu (opet u skladu s medijskim izvještavanjem) za koju se krive naravno Zapad i kapitalizam. Izolacija pomaže da ljudi ne vide u kakvoj neimaštini žive tako da nema nezadovoljstva (barem glasno izgovorenog)
- boravak stranaca je strogo kontrolisan (ponekad praćen i prisluškivan) tako da nije moguće ni obići puno mjesta i vidjeti detalje, iz čega proizilazi da je i ono što je viđeno samo "the best of", i da je situacija u ostatku države gora.
Osim toga, nisu samo zapadni, nego i arapski (Al Jazeera), kineski, australijski i japanski mediji izvještavali o krizi u Sjevernoj Koreji. Izbjeglice u Kini pričaju o strašnim stvarima, a meni je najgore slušati o psihološkim traumama, poput poznatog slučaje one djevojke koja je bila traumatizirana jer su je odgojili da vjeruje kako joj "veliki vođa" može čitati misli.
Iako ne vjerujem u svaku stvar koja se objavi o njima (i siguran sam da ima dosta pretjerivanja), postoji dosta različitih izvora koji nam govore o tamošnjoj situaciji, i niti jedan koji govori suprotno, tako da sam svoje mišljenje o Sjevernoj Koreji u međuvremenu promijenio. Ukratko: nije dobro.
- Sanjarko
#72 Re: Mensecini da se nesto desava!
Pa nisam reko da nemaju. Ali i sela imaju ogranicene zalihe svega pa i municije za oruzja, a horda kad navali, navali. Bilo bi isto ko u doba hordi. Znaci bili bi pod napadima cesto, a mozda bi i sela sama horde, milicije seoske organizirala da se odbrane. Znaci morala bi se sela utvrdit u utvrde. A stala bi proizvodnja oruzja itd., svega mozda jer ima i gore od solarne baklje. Ne sjecam se kako se to zove, kad bi naboj neki ovaj od solarne baklje se sudario sa magnetnim poljem Zemlje da bi to bilo ko da su neutronske bombe pukle. 10 i vise godina bi bez struje bili. Ko u Zmiji Pliskenu. Uglavnom raspad sistema bi bio. Tesko bi se i sela vratila na proizvodnju svega ko prije milenij i vise. Samo sa motikom itd.triconja wrote:
Hej moj ti nadji selo koje nema oruzja da moze opremiti brigadu, mislim da ne postoji kuca koja nema bar jednu pusku i stotinjak metaka.
- triconja
#73 Re: Mensecini da se nesto desava!
Fazon je da bi sela bila naoruzana do zuba i imala bi sredstva za proizvodnju (zemlju i motike). Najvise bi tu najebala raja iz grada jer bi se feudalizam i kmetovi vratili brzinom svjetlostiVizionar 1985 wrote:Pa nisam reko da nemaju. Ali i sela imaju ogranicene zalihe svega pa i municije za oruzja, a horda kad navali, navali. Bilo bi isto ko u doba hordi. Znaci bili bi pod napadima cesto, a mozda bi i sela sama horde, milicije seoske organizirala da se odbrane. Znaci morala bi se sela utvrdit u utvrde. A stala bi proizvodnja oruzja itd., svega mozda jer ima i gore od solarne baklje. Ne sjecam se kako se to zove, kad bi naboj neki ovaj od solarne baklje se sudario sa magnetnim poljem Zemlje da bi to bilo ko da su neutronske bombe pukle. 10 i vise godina bi bez struje bili. Ko u Zmiji Pliskenu. Uglavnom raspad sistema bi bio. Tesko bi se i sela vratila na proizvodnju svega ko prije milenij i vise. Samo sa motikom itd.triconja wrote:
Hej moj ti nadji selo koje nema oruzja da moze opremiti brigadu, mislim da ne postoji kuca koja nema bar jednu pusku i stotinjak metaka.
- Sanjarko
#74 Re: Mensecini da se nesto desava!
Kako bi proizvodili oruzja. Mane struje itd. 10 i vise godina zavisno sta pogodi, cak i o proizvodnji smo govorili. Ko sta danas skoro bas skroz zna proizvest. Evo automobili. Jedan dio pravi jedna tvornica, drugi dio druga itd. Znaci komplet citav proizvod ko zna skroz proizvest, neki malo komplikovaniji proizvod. Mislis da bi mogli kovat po selu itd. Koje selo u Bosni danas ima kovaca i kovacnicu itd. Sela su u boljoj poziciji od gradova ali nisu ni ona u tolikoj poziciji dobroj kako mislite. Evo ko po selima zna proizvodit hranu bez svega modernog od gnjojiva, pesticida, traktora itd. Znaci i sela bi se vratila kao u vakat prije milenij i vise. Drugo ko bi im kupovo ista sto proizvode itd. Odakle bi nabavili ono sto im nedostaje kao odjeca, metali itd. Znaci nije bas kako mislite. Jos ako smo upravu za one nuklearne elektrane, pise nam se bas crno.triconja wrote: Fazon je da bi sela bila naoruzana do zuba i imala bi sredstva za proizvodnju (zemlju i motike). Najvise bi tu najebala raja iz grada jer bi se feudalizam i kmetovi vratili brzinom svjetlosti.
A ovo za kmetove i feudalizam, se slazem, samo sto i za to nesto ne znate. Ali cune o tome.
- Njanjavi
#75 Re: Mensecini da se nesto desava!
Podsjeti me na ovo, doslovno ce nam vako bitVizionar 1985 wrote:Kako bi proizvodili oruzja. Mane struje itd. 10 i vise godina zavisno sta pogodi, cak i o proizvodnji smo govorili. Ko sta danas skoro bas skroz zna proizvest. Evo automobili. Jedan dio pravi jedna tvornica, drugi dio druga itd. Znaci komplet citav proizvod ko zna skroz proizvest, neki malo komplikovaniji proizvod. Mislis da bi mogli kovat po selu itd. Koje selo u Bosni danas ima kovaca i kovacnicu itd. Sela su u boljoj poziciji od gradova ali nisu ni ona u tolikoj poziciji dobroj kako mislite. Evo ko po selima zna proizvodit hranu bez svega modernog od gnjojiva, pesticida, traktora itd. Znaci i sela bi se vratila kao u vakat prije milenij i vise. Drugo ko bi im kupovo ista sto proizvode itd. Odakle bi nabavili ono sto im nedostaje kao odjeca, metali itd. Znaci nije bas kako mislite. Jos ako smo upravu za one nuklearne elektrane, pise nam se bas crno.triconja wrote: Fazon je da bi sela bila naoruzana do zuba i imala bi sredstva za proizvodnju (zemlju i motike). Najvise bi tu najebala raja iz grada jer bi se feudalizam i kmetovi vratili brzinom svjetlosti.
A ovo za kmetove i feudalizam, se slazem, samo sto i za to nesto ne znate. Ali cune o tome.
https://www.youtube.com/watch?v=Sf8R5ZlDiJg&t=9s