Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kada je napravljen ovaj snimak ?
nisam 100% siguran ali mi se cini da to nije tih famoznih 3,5km makadama.
Na 1:40 se vidi jezero na desnoj strani. a taj makadamski dio je posle jezera, kad se popne na ono brdo sa natpisom "??? Vrata"
Ovo je autoput kakvim sam se ja provozao na Braču, budala odlučim da se spustim sa Vidove gore 860 metara nadmorske makadamskim sempertinama do Bola. https://goo.gl/maps/dkBCdqqzGfM2
Umro sam od straha. Da sam sjebao karter nema te šlepe koja bi došla da me pokupi.
Tad sam rekao nikad više ni metar makadama.
Zato,..... držite se asfalta.
kada je napravljen ovaj snimak ?
nisam 100% siguran ali mi se cini da to nije tih famoznih 3,5km makadama.
Na 1:40 se vidi jezero na desnoj strani. a taj makadamski dio je posle jezera, kad se popne na ono brdo sa natpisom "??? Vrata"
Od Tomislavgrada do Jablanice imaju dva makadama, oba duzine 3 - 3.5 km. Jedan pocinje/zavrsava tacno kod jezera, a drugi je onaj na pola puta izmedju jezera i Jablanice. Na snimku je taj koji pocinje kada se kod jezera odvaja prema Tomislavgradu. Ja sam bas zato sto je makadam prvi put prolazeci fulio, mislio neki bezveze put, i nastavio asfaltom oko jezera pa negdje na pola puta prema Posusju skontam da idem pogresnim putem.
Ja nedavno isao iz Jablanice na Risovac - Posusje - Vinjani ....
Put je ekstra, jedino je problem 3 kilometra makadama do Risovca, i to je to . Iako nije ni to strasno , utaban je , samo poslije kisa malo kamenja sitnog i eto. Iz Jablanice do Baskih Voda za 2h.
Znaci - Jablanica - Doljani - Sovici (taman vidite selo odakle je Senad Lulic ) - Risovac - Posusje - Vinjani - Imotski - Baska VOda
Dope_Man wrote:
Od Tomislavgrada do Jablanice imaju dva makadama, oba duzine 3 - 3.5 km. Jedan pocinje/zavrsava tacno kod jezera, a drugi je onaj na pola puta izmedju jezera i Jablanice. Na snimku je taj koji pocinje kada se kod jezera odvaja prema Tomislavgradu. Ja sam bas zato sto je makadam prvi put prolazeci fulio, mislio neki bezveze put, i nastavio asfaltom oko jezera pa negdje na pola puta prema Posusju skontam da idem pogresnim putem.
Ja sam 99,99% siguran da je samo jedan makadam.
Evo sad mi je i zena isto potvrdila
Dope_Man wrote:
Ja sam isao zadnji put prije par mjeseci, mozda u Martu, i dva su bila, taj koji svi spominjemo kod Sovickih vrata i ovaj na cesti prema TG. Da ne bude zabune govorimo o ovom zutom putu na slici, crveni je prema Posusju i tu nema makadama. Ako zumiras na mapu takodjer se moze vidjeti da nema asfalta sve od jezera pa do ove tacke gdje pocinje asfalt (https://www.google.ba/maps/@43.6150112, ... !1e3?hl=en) , sto je oko 3.5 km makadama.
Moguce da su nekad u medjuvremenu asfaltirali. Ici cu tamo krajem mjeseca pa cu imati svjezije info, ili nam moze pomoci neko ko je nedavno isao.
Dope_Man wrote:
Ja sam isao zadnji put prije par mjeseci, mozda u Martu, i dva su bila, taj koji svi spominjemo kod Sovickih vrata i ovaj na cesti prema TG. Da ne bude zabune govorimo o ovom zutom putu na slici, crveni je prema Posusju i tu nema makadama. Ako zumiras na mapu takodjer se moze vidjeti da nema asfalta sve od jezera pa do ove tacke gdje pocinje asfalt (https://www.google.ba/maps/@43.6150112, ... !1e3?hl=en) , sto je oko 3.5 km makadama.
Moguce da su nekad u medjuvremenu asfaltirali. Ici cu tamo krajem mjeseca pa cu imati svjezije info, ili nam moze pomoci neko ko je nedavno isao.
Na onom gore videu to je makadam na žuto označenoj trasi, iz pravca Tomislavgrada, pa završava na Blidinjskom jezeru (fino se vidi pred kraj snimka)
Da, to sam i ja ranije napisao jer je neko komentirao da im izgleda cudo makadam s obzirom da dolazi na jezero a pretpostavio je da se radi o onom drugom koji je podaleko od jezera.
Da, to sam ja ranije napisao jer je neko komentirao da im izgleda cudo makadam s obzirom da dolazi na jezero a pretpostavio je da se radi o onom drugom koji je podaleko od jezera.
Sad vidim da imas na videu i datum, dakle nema jos asfalta, nadao sam se da ce ga povaljati nekad na proljece. Ne moze kostati puno, a dobro bi dosao.
sada je sve jasno :
Nisam isao preko Tomislavgrada (zasto kada je dalje) nego bas preko Posusja jer je to najkraca ruta.
To je ruta koju je naveo @skafiskafnjak :
i na toj ruti je "samo" jedna dionica pod makadamom.
Da , od Sovica do Risovca makadam, cca 3km . Sve ostalo je dobra cesta. Ne znam zasto bi iko isao na Tomislavgrad ... ? Jedino mozda da ides iz srednje Bosne, pa u Prozor pa onda preko Tomislavgrada...a kada ides iz Jablanice, samo risovac, posusje -vinjani .
zlo zlo wrote:Mostar, Široki, Grude, Gorica, Imotski, Zagvozd, Tunel,Baška i dalje ide se u četvrtak najvjerojatnije
Da da .. mozes i na Posusje... Duzina je otprilike ista, ne znam kakva je cesta prema Grudama ... mislim da je dobra i jedna i druga, Skutorija je to. Za razliku od nasih koji ima 10 godina prave ta famozna 3 kilometra do Risovca...
zlo zlo wrote:Mostar, Široki, Grude, Gorica, Imotski, Zagvozd, Tunel,Baška i dalje ide se u četvrtak najvjerojatnije
Da da .. mozes i na Posusje... Duzina je otprilike ista, ne znam kakva je cesta prema Grudama ... mislim da je dobra i jedna i druga, Skutorija je to. Za razliku od nasih koji ima 10 godina prave ta famozna 3 kilometra do Risovca...
Kao što si rekao, škutorija je to, cesta je dobra na ovoj ruti Nisam se jedino na ovoj ruti spuštala tunelom do Baške.
Kao što si rekao, škutorija je to, cesta je dobra na ovoj ruti Nisam se jedino na ovoj ruti spuštala tunelom do Baške.
Ja jesam ... halalolsun 6kmova hahahahaha . CIm izadjes iz tunela, jos koji minut eto ga , Baska Voda .
Nego ova mene ruta zanima za nekad ubuduće, a neam blage kakva je cesta, prema pelješcu a da zaobiđem Metković i 3x granicu. Voljela bi ove godine otići na kupanje i na pelješac.
Jel dodje onaj nesretnik do baskih voda? Ja prije neki dan preko bijace skoro se nisam na granici ni zaustavljao, ne vidjeh jos u brelama tuzlanske njuske, da se nije cojk gdje pogubio