Kaljena stakla u kuhinji..jel' ima neka jeftinija varijanta? I koja je cijena uopste tih kaljenih
Kuhinja Ce ici visoki sjaj pa bi necim da se razbije bjelilo
Renoviranje i opremanje dvosobnog stana
Moderator: anex
-
gidra
#52 Re: Renoviranje i opremanje dvosobnog stana
kaljeno 8 mm.radiostar wrote:izvini, koji je razlog zbog kojeg preporucujes kaljeno u odnosu na laminirano staklo?gidra wrote: Obrati paznju na stakla koja ce ti ugradjivati. Ovi jeftiniji sto rade ovaj sistem, kao sto je neka firma iz Vogosce ili iz Lukavice rade sa sigurnosnim staklom tj. lamistalom. Ja bih ti ipak preporučio da radis sa kaljenim.
i koje je debljine to kaljeno staklo?
Kroz razgovor sa vlasnicima od nekih firmi u Sarajevu za izradu stolarije, koji nisu još krenuli sa ugradnjom ovakvih sistema a počeli su slati radnike na obuku kažu da je jedini ispravan način ugradnja kaljenog.
http://www.oriontrade.hr/staklo_sigurnosno.php
-
gidra
#53 Re: Renoviranje i opremanje dvosobnog stana
možeš lacobel (staklo u boji imaš u Rama glasu)... puno puno jeftinija varijanta od kaljenih u boji.merkato wrote:Kaljena stakla u kuhinji..jel' ima neka jeftinija varijanta? I koja je cijena uopste tih kaljenih
-
merkato
#54 Re: Renoviranje i opremanje dvosobnog stana
Jesu sigurna? Da mi nece puknut za godinu dvije ?gidra wrote:možeš lacobel (staklo u boji imaš u Rama glasu)... puno puno jeftinija varijanta od kaljenih u boji.merkato wrote:Kaljena stakla u kuhinji..jel' ima neka jeftinija varijanta? I koja je cijena uopste tih kaljenih
- shake69
#55 Re: Renoviranje i opremanje dvosobnog stana
Da pitam, je li neko od vas mijenjao radijator u stanu posto ne pamtim kad sam? Na netu sam nalazio razlicitih, metalnih aluminijskih a ne razumijem se bas sta je tu najbolje uraditi. To je onaj malo duzi radijator, star dvadesetak godina recimo, od nekih 1,5 m duzine, krpio sam ga ali necu vise da se brinem. Zanima me okvirna cijena i ugradnja (ruke majstora) ako je neko od vas radio?