Nadreality - utisci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#51 Re: Nadreality - utisci

Post by insomnia78 »

Zaglavili bice. Ne znam, nisam pametan.
nema me tamo

#52 Re: Nadreality - utisci

Post by nema me tamo »

Upravo zaglavili.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#53 Re: Nadreality - utisci

Post by Velkoski »

30 godina poslije ne možemo smislit' nikakav novi koncept :lol:
Edin H.

#54 Re: Nadreality - utisci

Post by Edin H. »

Briljantno jedino sto nije shega sekunde :skoljka:

Jedva cekam nastavak filma iz ratnog podruma cim odobre nove grantove.
mousstapha

#55 Re: Nadreality - utisci

Post by mousstapha »

Nema nista gore nego raditi humoristicki serijal bez humora. To se jednostavno na prvu primjeti i brzo pocinje da nervira.

Mene licno Aida Bukva ne nervira, ali svakako mislim da im ovdje treba kvalitetniji scenarij. Haman da su zaboravili napisati salu. Ako se vec referiramo na prijeratne nadrealiste, onda se valja prisjetiti da su svoj prvi scenarij napisali na kutiji od cigara. Drugim rijecima, humor je nastajao medju njima i bili su bogovi improvizacije. Trenutno, nadreality show nije cak ni sacinjen od glumaca.
problemnatravunu

#56 Re: Nadreality - utisci

Post by problemnatravunu »

Nisam previse ocekivao, ali nisam ocekivao ni ovako jadno,
jos se zamalo posvadjao sa suprugom , jer sam htio po svaku cijenu da odgledam do kraja, ne bi li ipak ispalo sta (istinski) smijesno, a ona hoce da prevrne kanal od užasa :mrgreen: :lol:
Ne znam, moram priznati, ni prvi serial Nadreality showa mi na prvu nije sjeo (kako su inače sjedali prije TLN), ali na drugo gledanje ,i dalje, zapravo izvrsno odradjeno (mislim na prvi serijal), samo nijansu slabije od original TLN-a , sa nekoliko antologijskih skečeva! :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Hajd' vidjećemo........
drag_gost

#57 Re: Nadreality - utisci

Post by drag_gost »

mousstapha wrote:Nema nista gore nego raditi humoristicki serijal bez humora. To se jednostavno na prvu primjeti i brzo pocinje da nervira.

Mene licno Aida Bukva ne nervira, ali svakako mislim da im ovdje treba kvalitetniji scenarij. Haman da su zaboravili napisati salu. Ako se vec referiramo na prijeratne nadrealiste, onda se valja prisjetiti da su svoj prvi scenarij napisali na kutiji od cigara. Drugim rijecima, humor je nastajao medju njima i bili su bogovi improvizacije. Trenutno, nadreality show nije cak ni sacinjen od glumaca.
Kako nije sacinjen od glumaca?
Amazonka27

#58 Re: Nadreality - utisci

Post by Amazonka27 »

Ljakan wrote:Pa ja vidi se da nema smisla za humor :D
Dje njega nadjose pored tolko zanimljivih likova na nasoj sceni.Bolje da su combeta zvali.
Onaj brko sto cita vijesti je vise u svojih klipovima humoristican vamo ko da su mu vezali usta-ruke.
Dino ima odlican smisao za humor, ali ne znaci da ako je meni nesto urnebesno sega da ce biti i tebi. Npr, Elvis JK je meni smor...
mousstapha

#59 Re: Nadreality - utisci

Post by mousstapha »

drag_gost wrote:
mousstapha wrote:Nema nista gore nego raditi humoristicki serijal bez humora. To se jednostavno na prvu primjeti i brzo pocinje da nervira.

Kako nije sacinjen od glumaca?
Pa osim Aide i Milana, ne znam ko ima redovan angazman u pozoristu i na filmovima. Zenit, Ostojici, Damir Niksic, Fera... Svi redom imaju premalo glumackog angazmana i karijere u nekim drugim oblastima. Prva sezona nadreality showa je imala puno vise profesionalnih glumaca. Barem je kod mene takav utisak.
Ljakan

#60 Re: Nadreality - utisci

Post by Ljakan »

Amazonka27 wrote:
Ljakan wrote:Pa ja vidi se da nema smisla za humor :D
Dje njega nadjose pored tolko zanimljivih likova na nasoj sceni.Bolje da su combeta zvali.
Onaj brko sto cita vijesti je vise u svojih klipovima humoristican vamo ko da su mu vezali usta-ruke.
Dino ima odlican smisao za humor, ali ne znaci da ako je meni nesto urnebesno sega da ce biti i tebi. Npr, Elvis JK je meni smor...
Najgore jest sto taj dino koga god znam kazu da nikom smijesan nije,jedino onima izgleda sto nemaju smisla za humor kao i on sam.
supercali

#61 Re: Nadreality - utisci

Post by supercali »

Imas ti razlicite ukuse za humor
Vecini je smijesan onaj boze sofer ili sta je vec meni nije
Ovdje cini mi se azurna i cherry su rekle da im odgovara moj humor dok sam nekima naporan i ne smiju se uopste

Sto se tice nadrealista ovih novih onako vala nit smrde nit mirisu
Pokusavaju na ekran staviti ono sto se vec prica medju rajom vicevi koje znaju i djeca u vrticu i sl al i to bez nekog kvaliteta

Nemaju improvizacija kao u prijeratnim i usputnih rjesenja kako sta

Zatim tu je i stvar globalizacije interneta pa je tesko nesto novo praviti za razliku od prije al ajd neka se bar nesto desava
insomnia78

#62 Re: Nadreality - utisci

Post by insomnia78 »

Zar ti imas humor?
:lol:
Amazonka27

#63 Re: Nadreality - utisci

Post by Amazonka27 »

Bla bla :D
Edin H.

#64 Re: Nadreality - utisci

Post by Edin H. »

Taj rad :izet:
Ljakan

#65 Re: Nadreality - utisci

Post by Ljakan »

Imam utisak kad snimaju kao da ocekuju osmjeh gledalaca pa da onda nastave :D
Tako nije bilo u starim nadrealistima,furali su svoje bez stajanja i ocekivanja necije reakcije.Profesionalizam,sta li je.
dječak sa šibicama

#66 Re: Nadreality - utisci

Post by dječak sa šibicama »

Point. wrote: Sta fali seriji Dva smo svijeta razlicita? Hoces seriju sa savremenim temama? Pa pravo je Dva smo svijeta razlicita savremena, dolazak seljana u grad i preko stele na dobre funkcije. Serija ima dobrog humora i defintivno je jedna od najjacih do sada.
Vjerovatno hoce reci "zasto sami sebe pravimo budalama".

To je kad neko ne konta humor, Englezi su svoj cuveni humor izgradili na sarkazmu i podjebavanju samih sebe. To i jeste humor.
dječak sa šibicama

#67 Re: Nadreality - utisci

Post by dječak sa šibicama »

Ljakan wrote:Imam utisak kad snimaju kao da ocekuju osmjeh gledalaca pa da onda nastave :D
Tako nije bilo u starim nadrealistima,furali su svoje bez stajanja i ocekivanja necije reakcije.Profesionalizam,sta li je.
Cekaju oni mal ne rekoh sta :D ja sam uspio pogledati prva dva skeca druge epizode i bilo me sramota njihove sramote, "odliv mozgova" i onda djuskaju uz Dubiozu...

I vjecito kreveljenje, iskrive usta pa kao pricaju ko carsijaneri, to je isfurano `89 godine.
Us and them

#68 Re: Nadreality - utisci

Post by Us and them »

Kad sam bio mali vodila me mama na neki koncert. U pauzi je Osman Džiho pričao viceve. Kad je ispričao vic o crncima što pišaju u Bosni pa im neko dobacio "hajte momci motajte te kablove i idite" osjetio sam ogromnu nelagodu, pogotovo jer sam bio sa mamom.

Ta trauma mi je ostala do dan - danas i ne podnosim domaći "humor".
Ljakan

#69 Re: Nadreality - utisci

Post by Ljakan »

Sto trauma, da se nisi sapleo na kabal pa zato ili?
insomnia78

#70 Re: Nadreality - utisci

Post by insomnia78 »

:lol:
Edin H.

#71 Re: Nadreality - utisci

Post by Edin H. »

Da su Osmi spucali 10 milja maraka kazne za izazivanje rasne mrznje ne vjerujem da bi ponovo pricao taj "vic".
Point.

#72 Re: Nadreality - utisci

Post by Point. »

Edin H. wrote:Da su Osmi spucali 10 milja maraka kazne za izazivanje rasne mrznje ne vjerujem da bi ponovo pricao taj "vic".
Kako moze biti rasna mrznja, nista nije lose rekao samo ih je pohvalio.
cyprus

#73 Re: Nadreality - utisci

Post by cyprus »

Onaj prvi Nadreality mi je bio ko i OK... Solidan ako ništa...

Ovo sad je stvarno loše :sad:
KB9

#74 Re: Nadreality - utisci

Post by KB9 »

ma kakvi oni, ne postoje bez neleta
cyprus

#75 Re: Nadreality - utisci

Post by cyprus »

Ne znam, ratni nadrealisti nisu imali Neleta, ali su za mene dobri skoro ko predratni...
Post Reply