SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Altsa

#51 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Altsa »

splinter wrote:Bod ko kuća i svi sretni.
Igrači su dosta umorni a Pjanke igra i finale lige prvaka. Sve u svemu nadam se da nećemo izgubti. :bih:
A Grci sad sa Bahama. Prvenstva zavrsena, kakav umor.
Point.

#52 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Point. wrote:Tapkarose treba izlemati sve i jednog.

Nego, kakvo je stanje sa Grbavicom? Zadovoljava li ona sada standarde UEFA i ima li veci kapacitet od Bilinog?
13 500 trenutni kapacitet.
Trebalo bi da zadovoljava.
Koliko je BP znas li, mrsko mi traziti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#53 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:
Point. wrote:Tapkarose treba izlemati sve i jednog.

Nego, kakvo je stanje sa Grbavicom? Zadovoljava li ona sada standarde UEFA i ima li veci kapacitet od Bilinog?
13 500 trenutni kapacitet.
Trebalo bi da zadovoljava.
Koliko je BP znas li, mrsko mi traziti.
Ovi nasi mamlazi prodaju nekih cca 11 000 ulaznica.
Oficijelno je 15 600, ali dok se ispostuju procedure, toliko se moze.
avetinja

#54 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by avetinja »

Ne treba niko doći da gleda reprezentaciju zbog ovog sramotnog Saveza. Dijele karte džabe "vip" osobama, pa dok podijele tapkarošima, nema za normalnog svijeta. Iako je kapacitet stadiona mali, jedan čovjek može uzeti koliko hoće karata, umjesto da se usvoji pravilo da samo jedan čovjek može kupiti jednu kartu, eventualno dvije. Na Olix-u se već uveliko prodaju karte po većim cijenama. Savez je kriv što ovakve utakmice ne igra na Koševu, nego se ufatili Zenice i tamo uložili. Nikada im više ne bih otišao ne utakmicu. Znali su doći u Sarajevo na proslavu. Neka idu u Zenicu, tamo su i igrali.
luckylaka

#55 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by luckylaka »

avetinja wrote:Ne treba niko doći da gleda reprezentaciju zbog ovog sramotnog Saveza. Dijele karte džabe "vip" osobama, pa dok podijele tapkarošima, nema za normalnog svijeta. Iako je kapacitet stadiona mali, jedan čovjek može uzeti koliko hoće karata, umjesto da se usvoji pravilo da samo jedan čovjek može kupiti jednu kartu, eventualno dvije. Na Olix-u se već uveliko prodaju karte po većim cijenama. Savez je kriv što ovakve utakmice ne igra na Koševu, nego se ufatili Zenice i tamo uložili. Nikada im više ne bih otišao ne utakmicu. Znali su doći u Sarajevo na proslavu. Neka idu u Zenicu, tamo su i igrali.
Dotjerajte Grbavice u europske standarde,otjerajte mafijase iz saveza i vratite Reprezentaciju u Sarajevo
avetinja

#56 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by avetinja »

luckylaka wrote:
avetinja wrote:Ne treba niko doći da gleda reprezentaciju zbog ovog sramotnog Saveza. Dijele karte džabe "vip" osobama, pa dok podijele tapkarošima, nema za normalnog svijeta. Iako je kapacitet stadiona mali, jedan čovjek može uzeti koliko hoće karata, umjesto da se usvoji pravilo da samo jedan čovjek može kupiti jednu kartu, eventualno dvije. Na Olix-u se već uveliko prodaju karte po većim cijenama. Savez je kriv što ovakve utakmice ne igra na Koševu, nego se ufatili Zenice i tamo uložili. Nikada im više ne bih otišao ne utakmicu. Znali su doći u Sarajevo na proslavu. Neka idu u Zenicu, tamo su i igrali.
Dotjerajte Grbavice u europske standarde,otjerajte mafijase iz saveza i vratite Reprezentaciju u Sarajevo
Ni tada ne bih išao, a što bi Željo gradio za reprezentaciju? Ako hoće već da igraju na Grbavici, onda neka plate renoviranje. Šta je bio problem uložiti u Koševo? Zar je problem da se odigra neka utakmica na Koševu, bar protiv Estonije? Zadnju kvalifikacijsku utakmicu na Koševu su odigrali 7.9.2010. godine. Nisam upoznat da se negdje toliko zanemaruje glavni grad. Ne kažem da sve treba biti u Sarajevu, ali ovo ne odobravam.
r_faruk

#57 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by r_faruk »

ko ce se jeba*ati po zenici...
htio sam ici, kupio kartu i popizdio u onom redu, je*ala ih i karta i utakmica.... doslo mi da pocijepam i svoju i one karte sto sam raji uzeo..... necu na utakmicu, svoju kartu sam prodao. sjest kuci pred tv o poslije na spavanje..... (nisam kupovao karte u redu ne pamtim, sto se ne prodaju na netu?)

natakarim i savez i zenicu na neku stvar..... pored onolikog stadiona na kosevu utakmica se igra u zenici.... pa i zaradili bi vise novca na kosevu nego na zenici.....
vicious

#58 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by vicious »

r_faruk wrote:ko ce se jeba*ati po zenici...
htio sam ici, kupio kartu i popizdio u onom redu, je*ala ih i karta i utakmica.... doslo mi da pocijepam i svoju i one karte sto sam raji uzeo..... necu na utakmicu, svoju kartu sam prodao. sjest kuci pred tv o poslije na spavanje..... (nisam kupovao karte u redu ne pamtim, sto se ne prodaju na netu?)

natakarim i savez i zenicu na neku stvar..... pored onolikog stadiona na kosevu utakmica se igra u zenici.... pa i zaradili bi vise novca na kosevu nego na zenici.....
- "Kosevo je ukleto"
- "igraci insistiraju da igraju u Zenici"
- "u grotlu Bilinog polja i najjaci protivnicu se useru"
- itd. i sl...

:D
Logovan

#59 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Logovan »

avetinja wrote: Ni tada ne bih išao, a što bi Željo gradio za reprezentaciju? Ako hoće već da igraju na Grbavici, onda neka plate renoviranje. Šta je bio problem uložiti u Koševo? Zar je problem da se odigra neka utakmica na Koševu, bar protiv Estonije? Zadnju kvalifikacijsku utakmicu na Koševu su odigrali 7.9.2010. godine. Nisam upoznat da se negdje toliko zanemaruje glavni grad. Ne kažem da sve treba biti u Sarajevu, ali ovo ne odobravam.
Jeste, problem je, evo @vicious ti je naveo neke razloge. :mrgreen:

Još kad čujem Sarajlije ne mogu napuniti AFH za razliku od Zeničana koji napune BP. :lol:
r_faruk

#60 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by r_faruk »

kontam sta je AFH :) zaboravio da su ga preimenovali :)
derion

#61 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by derion »

Ako ne možemo dobiti Grčku, koja je stvarno još uvijek loša, onda nam nije ni mjesto na SP-u. Mada moramo priznati da je naša reprezentacija uvijek bila u rangu prosječnih repki.

Kako god skontam, ne gine nam baraž, pa onda opet Portugal. :)

Image
avetinja

#62 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote: Ni tada ne bih išao, a što bi Željo gradio za reprezentaciju? Ako hoće već da igraju na Grbavici, onda neka plate renoviranje. Šta je bio problem uložiti u Koševo? Zar je problem da se odigra neka utakmica na Koševu, bar protiv Estonije? Zadnju kvalifikacijsku utakmicu na Koševu su odigrali 7.9.2010. godine. Nisam upoznat da se negdje toliko zanemaruje glavni grad. Ne kažem da sve treba biti u Sarajevu, ali ovo ne odobravam.
Jeste, problem je, evo @vicious ti je naveo neke razloge. :mrgreen:

Još kad čujem Sarajlije ne mogu napuniti AFH za razliku od Zeničana koji napune BP. :lol:
Ako je zabog toga, onda je opravdano. :mrgreen:

Grotlo Bilinog polja. 500 ljudi navija, ostali se uključuju na pjesmu Dine Merlina. :lol:
Rob_Atl

#63 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Rob_Atl »

Ma vama nije problem mali stadion, vama je problem sto se mora putovati do Zenice, vi bi da su tekme u vasem dvoristu da se ne morate peglat. To je vas najveci problem, da se razumijemo meni je svejedno gdje se igra, volio bi da imamo uslove i u Tuzli, Mostaru pa nek se svima ugodi. Al ovo pljuvanje po Zenici zbog repke je nigdje veze, pritisnite savez nek vam renoviraju Kosevo i eto igrat cemo svaku tekmu pred 30 000 i zdravo.
Grean

#64 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Grean »

Ja sam pitar ali u ovom slucaju dajem prednost BP u odnosu na Kosevo.

Susiceva prva greska je bila neuspio pokusaj sa Francuskom na Kosevu. Prva utakmica kvalifikacija, bivsi svjetski prvaci gostuju, stadion nije pun i nema nikakvog pritiska sa tribina. Vjerujem da se igralo na BP da bi bolje prosli.

Da se razumijemo, smatram da je ovakvo Kosevo predimenzionirano, sa atletskom, blagim padom tribina kamen oko vrata i FKS.
splinter

#65 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by splinter »

Nema potrebe da se reprezentacija "vrati" u Sarajevo. Trenutno nema kapaciteta za tako nešto a i raja se više odvikla tako da nema ni interesa, dovoljno je i ovih 10 milja što bude na BP. Svakako da gradu Sarajevu treba jedan ili dva adekvatna stadiona ali nemora se to sad vezati za nastup reperezentacije.
Nije ovo 98. ili 2006. pa da se skupi 25-35 milja tek tako, sad su neka druga vremena i reprezentativni fudbal nije više toliko raji interesantan.
Šteta je što se nemogu koristiti i neki stadioni u manjim sredinama npr Bihać, Goražde, mislim da bi atmosfera tu tek bila prava navijačka, ovako je na BP manje više u zadnje vrijeme kazališna.
avetinja

#66 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by avetinja »

Kako se napunilo u prijateljskoj protiv Amerike 2013-e? Napunilo bi se, bilo bi 25 hiljada na popularnijim utakmicama. Na utakmicama protiv Estonije i sličnih reprezentacija nekih 10 hiljada. Ljudi ne bi noćili ispred prodajnih kućica, karte bi se mogle podijeliti i u druge gradove, a ne da se prodaja vrši isključivo u Sarajevu i Zenici, kao da drugih gradova nema.
Grean

#67 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Grean »

Sarajevo svakako nece imati nikad stadion od 25 hiljada koji zadovoljava uslove pa se ne moramo sikirati.

Tampon arena mozda dobaci do 15 hiljada a nasa imaginarna je zamisljena sa 14.610 mjesta.
Droog

#68 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Droog »

U vezi ovog...

Dosao sa burazom da kupimo 3 karte jer je on prije toga imao problem kao 1 osoba max 2 karte.
I hajde, mi u redu...cekali skoro 2 sata i dodjemo mi na red...

2 lika prodaju karte kao košpe, u neke laptope unose podatke, nekako jadno izgledalo sve...ne znam.

Pored nas tip u kasnim cetrdesetim...sam. Nisam previse se zagledao ali mi buraz ocima išareti na njega i prodavaca.
Broji ovaj prodavac i broji. Brat bratu 20-30 karata je bilo. Ovaj izvadi bruku love, isplati i ide ono standardno "Haj pa se cujemo!"

Tacno mi se zgadilo sve i utakmica i sve. Kontam koliko raje u Bihacu, Tuzli, Mostaru nije bitno, nece moci otici a ovaj uzeo bruku i vamo prodaje za 100 i nesto.
I koliko je takvih bilo taj dan na svim prodajnim mjestima.

Plus realno 30-40 KM je previse. Bar ja tako mislim.
Last edited by Droog on 01/06/2017 21:31, edited 1 time in total.
Point.

#69 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by Point. »

Zenica jeste dosadila, ali Kosevo je neprikladno, Grbavici treba jos dvije tribine, pitanje je gdje ces igrati. Ostaje Zenica jebiga.
avetinja

#70 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by avetinja »

Droog wrote:

U vezi ovog...

Dosao sa burazom da kupimo 3 karte jer je on prije toga imao problem kao 1 osoba max 2 karte.
I hajde, mi u redu...cekali skoro 2 sata i dodjemo mi na red...

2 lika prodaju karte kao košpe, u neke laptope unose podatke, nekako jadno izgledalo sve...ne znam.

Pored nas tip u kasnim cetrdesetim...sam. Nisam previse se zagledao ali mi buraz ocima išareti na njega i prodavaca.
Broji ovaj prodavac i broji. Brat bratu 20-30 karata je bilo. Ovaj izvadi bruku love, isplati i ide ono standardno "Haj pa se cujemo!"

Tacno mi se zgadilo sve i utakmica i sve. Kontam koliko raje u Bihacu, Tuzli, Mostaru nije bitno, nece moci otici a ovaj uzeo bruku i vamo prodaje za 100 i nesto.
I koliko je takvih bilo taj dan na svim prodajnim mjestima.

Plus realno 30-40 KM je previse. Bar ja tako mislim.
Razmišljaš upravo onako kako treba.
Ako hoću da odem na utakmicu, moram cijelu noć čekati ispred prodajne kućice, a prodaja počinje od 9 sati ujutru.
Ako kojim slučajem ne budem među "sretnicima" koji su kupili kartu, onda moram iskeširati dvostruko-trostruko veću cijenu tapkarošu na Olx-u ili ispred stadiona, jer naš divni Savez podržava kriminal.
Neće moći. Ni jedno, ni drugo, bar ne od mene.
AmiĐa_Idriz

#71 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by AmiĐa_Idriz »

Lakse na gostovanje otici jbt nego kuci :mrgreen:
luckylaka

#72 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by luckylaka »

AmiĐa_Idriz wrote:Lakse na gostovanje otici jbt nego kuci :mrgreen:
Reprezentacija bi kao domace terene u kvalifikacijama trebala prijaviti St.Louis.Pariz,Brisel...
SmokingMan

#73 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by SmokingMan »

Kao da se to dešava od juče,u savezu dobro znaju kojim osobama idu karte na taj način.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#74 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by _BataZiv_0809 »

Nas narod sve pretvori u cirkus. I kad kupis kartu pitanje je kako ces gledati utakmicu. O postovanju numerisanih mjesta smijesno je pricati cak i na gostujucim utakmicama, a na domacim ide standardno: "cuj ti bi da sjednes, pa vidi kad si doso, ja ovdje sjedim od 5 popodne" :-)
splinter

#75 Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post by splinter »

avetinja wrote:Kako se napunilo u prijateljskoj protiv Amerike 2013-e? Napunilo bi se, bilo bi 25 hiljada na popularnijim utakmicama. Na utakmicama protiv Estonije i sličnih reprezentacija nekih 10 hiljada. Ljudi ne bi noćili ispred prodajnih kućica, karte bi se mogle podijeliti i u druge gradove, a ne da se prodaja vrši isključivo u Sarajevu i Zenici, kao da drugih gradova nema.
Napunila je dijaspora mahom. Nadalje "popularna" utakmica je jedna u kvalifikacionom ciklusu. Jednostavno opada interes za utakmice reprezentacije što i nije tako loše dok je ova kriminogena struktura u savezu. Masa raje koju znam prati repku samo na gostovanjima a godinama nisu bili na domaćoj tekmi.
Locked