AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Alfons Kauders

#51 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Itsoktobealone wrote:Nađite link Kozarica koji je objasnio zasto su ove akcize uredu stvar.
Ne treba mi Kozaric da objasni da su akcize ok.

Ja sam to govorio godinama. Treba ih uvesti, ali ne sad, ne pod ovim uvjetima.

Ne znam gdje se bilo kome zuri? Mislim, pauza od 2 ili 6 godina ne znaci nista...
Alfons Kauders

#52 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:
Haris.ba wrote:
Thorgerson wrote: Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Bio sam na granici Hrvatske prošle sedmice.

"Pao sistem" i raja čekala satima. Ja bio sretan, pa samo čekao satak. Ne bi se Evropa nimalo nasikirala da ovdje pukne - jer jedino se nasekirala oko Sirije kad su krenule izbjeglice.

Mađarska neumorno postavllja žičanu ogradu. Slovenija isto raducka. Hrvatska je na braniku Kršćanstva. Bićemo ograđeni ko da smo kugavi.

I onda će nam poslati onoga Kurca da nam kaže kako je Evropa zabrinuta. Hanka će na aerodromu pitati Senade šta nam ovo rade, dok on iz aviona pručuje - građani, počelo je ponovo.

A što se tiće akciza? Naravno da će biti izglasano povećanje. Samo je pitanje kada.
Jest. Al zaboravljas da bi 95% sva ova isil-ovska gamad onda dosla ovdje. A tako blizu imati bradonje, nije bas pametno. :D
Opet, zasto bi to bio nas problem? To je problem EU. :D
GeeTnT

#53 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by GeeTnT »

Thorgerson wrote:
Haris.ba wrote:
Thorgerson wrote: Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Bio sam na granici Hrvatske prošle sedmice.

"Pao sistem" i raja čekala satima. Ja bio sretan, pa samo čekao satak. Ne bi se Evropa nimalo nasikirala da ovdje pukne - jer jedino se nasekirala oko Sirije kad su krenule izbjeglice.

Mađarska neumorno postavllja žičanu ogradu. Slovenija isto raducka. Hrvatska je na braniku Kršćanstva. Bićemo ograđeni ko da smo kugavi.

I onda će nam poslati onoga Kurca da nam kaže kako je Evropa zabrinuta. Hanka će na aerodromu pitati Senade šta nam ovo rade, dok on iz aviona pručuje - građani, počelo je ponovo.

A što se tiće akciza? Naravno da će biti izglasano povećanje. Samo je pitanje kada.
Jest. Al zaboravljas da bi 95% sva ova isil-ovska gamad onda dosla ovdje. A tako blizu imati bradonje, nije bas pametno. :D
Balkanski djikani u svemu vide "brade".... pogotovo sa ove strane Drine, a zaboravljaju da "brada" u toj mrskoj EU ima vise nego djikana, al haj yebayiga...kad se nema para nek se ima o cemu pricat....
Itsoktobealone

#54 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

Alfons Kauders wrote:
Itsoktobealone wrote:Nađite link Kozarica koji je objasnio zasto su ove akcize uredu stvar.

Ne znam gdje se bilo kome zuri? Mislim, pauza od 2 ili 6 godina ne znaci nista...
Sad i samo sad. Svako pizdi o toj nafti i povecanju cijena, 'vako 'nako...barel nafte nece ici iznad 60 dolara do kraja godine S I G U R N O a za 6 godina moze biti i 140 ponovo. Uglavnom, akcize su uredu. Idu na zasebne racune za izgradnju puteva, nema (previse) mjesta za malverzacija a i to je uslov za dobijanje nove transe (bez koje mi, nazalost, ne mozemo dalje).
Thorgerson

#55 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Alfons Kauders wrote: Opet, zasto bi to bio nas problem? To je problem EU. :D
Pa to i govorim. Da je problem EU. Djaba ti i zica i sve, a narocito pasoska kontrola, ako su ti na pragu. Hrvatskoj pogotovo ne odgovara sranje ovdje. Pola drzave im granici sa nama, a i BiH im je pofin parner za izvoz.
Thorgerson

#56 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Itsoktobealone wrote: Sad i samo sad. Svako pizdi o toj nafti i povecanju cijena, 'vako 'nako...barel nafte nece ici iznad 60 dolara do kraja godine S I G U R N O a za 6 godina moze biti i 140 ponovo. Uglavnom, akcize su uredu. Idu na zasebne racune za izgradnju puteva, nema (previse) mjesta za malverzacija a i to je uslov za dobijanje nove transe (bez koje mi, nazalost, ne mozemo dalje).
Fulas poentu. Akcize jesu ok.

Ali kako ne kotnas da se akcize ne uvode sada zbog autoputeva direktno? Jebe se bolan bakiru, dodiku i co. za autoputeve. :-) Eto bas ce nas tih 15kf izvuci :lol: :lol: :lol: MMF je taj uslov postavio da bi im dao novu transu? Sto li?

Naravno, u buducnosti novac od akciza isao ce ici na auoputeve (mada je i to malo traljavo objasnjeno, uvijek se tu moze vrsiti malverzacija), ali vaznije je pitanje GDJE IDE TRANSA MMF-A uslovljena tim akcizama?

O tome trebas razmisljati.

Zato ti je covjek napisao NE SADA. I ja kazem ne.
Alfons Kauders

#57 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Itsoktobealone wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sad i samo sad. Svako pizdi o toj nafti i povecanju cijena, 'vako 'nako...barel nafte nece ici iznad 60 dolara do kraja godine S I G U R N O a za 6 godina moze biti i 140 ponovo. Uglavnom, akcize su uredu. Idu na zasebne racune za izgradnju puteva, nema (previse) mjesta za malverzacija a i to je uslov za dobijanje nove transe (bez koje mi, nazalost, ne mozemo dalje).
Zasto sad? Moze i poslije izbora, Ili poslije sljedecih izbora. Kao sto rekoh, meni se ne zuri, niti cu imati ikakve koristi od akciza i njihovih nazovi-projekata i reformske agende.

I vidis, tu u startu grijesis. Ja bez nove transe mogu dalje. Mogao sam i bez cijelog MMF aranzmana. Mogu i bez akciza, i EBRD-a, i autoputa. Ja mogu, ali oni ne mogu, kao ni njihovi glasaci.

Stoga... Ne.

Neka se snalaze bez MMF-a i akciza, barem do izbora, a mozda i do sljedecih.
Novak20

#58 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Kakva autocesta. Zaboli MMF za naše ceste. Evo članka

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/518 ... antan.html

"Odobravanje kredita uslovljeno je konkretnim napretkom. Prvi cilj aranžmana je sprovođenje strukturalnih reformi radi povećanja zaposlenosti i jačanja privatnog sektora", kazao je Parodi

Podrška poljoprivrednicima kroz uvođenje plavog dizela ne bi bio dobar potez, rekao je Francisco Parodi, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH.

On je dodao kako MMF smatra da bi to oslabilo javne prihode, povećalo korupciju, a možda bilo osporeno od strane Ustavnog suda BiH, jer ta nadležnost pripada entitetima, a ne državi.

"To da je MMF protiv da se pomogne poljoprivrednicima jednostavno nije tačno. I nije tačno da MMF želi da kazni poljoprivrednike", rekao je Parodi.

Parodi kaže da je produženi aranžman trogodišnji program ekonomskih reformi za BiH odobren od strane Borda direktora MMF-a u septembru 2016, finansijske podrške u visini od 550 miliona evra.

"Odobravanje kredita uslovljeno je konkretnim napretkom. Prvi cilj aranžmana je sprovođenje strukturalnih reformi radi povećanja zaposlenosti i jačanja privatnog sektora. Drugi cilj je omogućiti održivost fiskalnih politika, odnosno staviti deficit pod kontrolu.

To znači da bi u periodu od tri godine trebalo smanjiti opterećenje javnog duga, a javni sektor učiniti efikasnijim. Treći cilj je održanje finansijske stabilnosti, a banke učiniti sigurnim i jakim kako bi mogle olakšati pristup kapitalu za privatni sektor i osnažiti ekonomiju", izjavio je Parodi u intervjuu za Nezavisne novine.

Po njemu, nema sumnje da je došlo do ozbiljnih kašnjenja za novu tranšu kredita, navodeći da su imali konstruktivne razgovore s vlastima u BiH u Washingtonu i da im je rečeno da je MMF spreman sazvati sastanak Odbora čim ispune prethodno dogovorene obaveze.

"Prije sastanka Odbora treba ispuniti obaveze koje smo dogovorili. Na državnom nivou treba usvojiti zakon o akcizama i zakon o osiguranju depozita, a na nivou FBiH amandman na zakon o bankama, i ostvariti mjerljiv i nepovratan napredak na obavljanju dubinske analize za "BH Telecom" i "HT Eronet". Čim to bude obavljeno, možemo krenuti sa zakazivanjem sastanka Odbora direktora", rekao je Parodi.

Navodi da su budžeti za 2017. održivi, a javne finansije bi - uz uslov da dođe do finansiranja MMF-a - bile stabilne.

"Podaci iz prvog kvartala nam pokazuju da su finansije manje-više u skladu s našim očekivanjima, a vlasti su uspjele isfinansirati obaveze putem privatnih kreditora. Tako da su javne finansije u relativno dobrom stanju. Međutim, treba imati u vidu da su javne finansije i inače u svim zemljama bolje u prvoj polovini godine jer većina obaveza obično dolazi u drugoj polovini. Tako da ćemo konačnu ocjenu moći dati tek kad vidimo kako će finansiranje ići do kraja godine", rekao je on.

Navodi da makroekonomski i fiskalno gledano, situacija nije tako loša, a i bankarski sektor stoji relativno dobro.

"Međutim, ekonomski rast je u 2016. godini bio prilično razočaravajući zato što rast od dva posto nije ni izbliza dovoljan. Srednjoročno gledano, treba nam rast od barem tri do četiri odsto da bi građani značajnije osjetili poboljšanje. Da bi do toga došlo, BiH treba investicije, a do njih sada neće doći jer se kasni s uvođenjem akciza. BiH treba reforme koje će biti trajno implementirane i bez prekida i kašnjenja.

Vlasti u BiH su napravile značajan napredak u sprovođenju reformi koje smo dogovorili, i to želim jasno reći. Ali da bi građani živjeli bolje, reforme moraju biti održive i moraju se dosljedno sprovoditi. Procjene govore da svake godine 30 do 40 hiljada ljudi napusti zemlju. Za zemlju veličine BiH, to su ogromni brojevi. Za nas ekonomiste ovoliki broj najobrazovanijih i najproduktivnijih ljudi koji napuštaju zemlju je alarmantan. Za MMF je to jasan signal da reforme moraju biti nastavljene bez odlaganja", kazao je Parodi.
Itsoktobealone

#59 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

Thorgerson wrote:
Itsoktobealone wrote: Sad i samo sad. Svako pizdi o toj nafti i povecanju cijena, 'vako 'nako...barel nafte nece ici iznad 60 dolara do kraja godine S I G U R N O a za 6 godina moze biti i 140 ponovo. Uglavnom, akcize su uredu. Idu na zasebne racune za izgradnju puteva, nema (previse) mjesta za malverzacija a i to je uslov za dobijanje nove transe (bez koje mi, nazalost, ne mozemo dalje).

Ali kako ne kotnas da se akcize ne uvode sada zbog autoputeva direktno? MMF je taj uslov postavio da bi im dao novu transu? Sto li?

Naravno, u buducnosti novac od akciza isao ce ici na auoputeve (mada je i to malo traljavo objasnjeno, uvijek se tu moze vrsiti malverzacija), ali vaznije je pitanje GDJE IDE TRANSA MMF-A uslovljena tim akcizama?

Ti fulaš poentu. Za budućnost ili sadašnjost autoputeva i akcize, nebitno je, Bosna i Hercegovina NE MOZE dalje bez tranše MMF-a. Nama te pare trebaju ko hljeb i zato su navrli da što prije prihvate navedeni zakon. A tranša MMFa, zna se, ide na standardno isplaćivanje socijala i popunjavanje rupa.

P.S: Kad su iz Islamabada dolazili ovdje u Sarajevu (njihov ured Svjetske banke) radili su analizu i ljudi su mi hladno rekli da nastavk ovim putem nas čeka scenario Grčke Samo što je, kad se to desilo Grčkoj, ona bila 3x jača od BiH.
Itsoktobealone

#60 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

Thorgerson wrote:

Ali kako ne kotnas da se akcize ne uvode sada zbog autoputeva direktno? MMF je taj uslov postavio da bi im dao novu transu? Sto li?

Dupli.
p206

#61 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by p206 »

Mnogo je ovdje naivnih komentara. Zar vi stvarno mislite da ako im zafali love za plate neće prebaciti koji milion sa tog "zasebnog" računa. Ne budite djeca...to su već radili i ne bi im bilo prvi put.

Čitam i komentare da su akcize potrebne i čak šta više poželjne, jer kao gorivo je sad "jeftino"... jeste ali u kurcu, za naš standard i plate je preskupo...a i da jeste jeftino kakav je kvalitet ovog smeća što sipamo, jedno je sigurno da u Njemačkoj sipaju ovo smeće mi bi vozili još veće truhlovine od ovih sad koje su minimalno prešle po 200 000 km.

Ja ne vidim ni jedan vidljiv razlog zašto bi ja lično plaćao više nego što plaćam sad:
1. putevi su karina, u centru glavnog grada ne mogu se voziti 20 metara a da ne upadnem u neku rupu i šaht
2. puteve niko ne popravlja, i ne grade novi već 3-4 godine iako se pare već izdvajaju za to, gdje idu te pare i u čije džepove?
3. ja ne vidim nikakav vidljiv napredak, i u povećanje cijene već skupog smeća ne može me uvjeriti nikakv Kozarić, Wigemark i ostale pičke materine koje žive ko bubreg u loju.
Alfons Kauders

#62 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:

Ali kako ne kotnas da se akcize ne uvode sada zbog autoputeva direktno? Jebe se bolan bakiru, dodiku i co. za autoputeve. :-) Eto bas ce nas tih 15kf izvuci :lol: :lol: :lol: MMF je taj uslov postavio da bi im dao novu transu? Sto li?

:thumbup:

Transa ide na kupovinu izbora 2018.

Svako ko podrzava akcize i dalje zaduzivanje po ovom principu direktno podrzava SDA, HDZ i SBB na sljedecim izborima.

To sto su se uhvatili puteva kao izgovora nije moj problem. Ako im je vec toliko stalo do puteva... Koji kurac u protekle tri godine nisu napravili nista? Autoput nula metara, Karaula nije zavrsena, Stolac - Neum ni na mapi, a o Lasvi da i ne pricamo. A sve tri godine su se uredno naplacivale postojece akcize, putarine i ostali porezi. I rasla naplata, iz kvartala u kvartal sve vise prihoda.

I u tri godine ne samo da nisu uradili nista, vec su sjebali i ono sto je prethodna vlada dovela skoro do kraja.

E pa eto, sad neka sami kontaju sta ce i kako ce.
Thorgerson

#63 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Joj ovih supljatora iz MMF-a. Valjda kontaju stranci. Jos im zajebana imena, pa sta god da kazu bice pametno.

Mozemo mi napraviti reforme i bez vasih milijardi. Isto kao sto ih i ne mozemo napraviti sa vasim milijardama.

Eto uslo je hrpa miliona i milijardi eur-a pa sta imamo? Administrativni aparat se gomila, a narod odlazi li odlazi iz drzave.
Roccohljup

#64 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

cuj nema previše mjesta za malverzacije :-) :-) :-) :-) :-) Jarane pa oni namjenska sredstva za poplave pokrali i usmjerili na budžet a da to ne urade za ovolikim prihodima. Pa eno su već plan razradili kako da se rastale.
Alfons Kauders

#65 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Itsoktobealone wrote:
Thorgerson wrote:

Ti fulaš poentu. Za budućnost ili sadašnjost autoputeva i akcize, nebitno je, Bosna i Hercegovina NE MOZE dalje bez tranše MMF-a. Nama te pare trebaju ko hljeb i zato su navrli da što prije prihvate navedeni zakon. A tranša MMFa, zna se, ide na standardno isplaćivanje socijala i popunjavanje rupa.

P.S: Kad su iz Islamabada dolazili ovdje u Sarajevu (njihov ured Svjetske banke) radili su analizu i ljudi su mi hladno rekli da nastavk ovim putem nas čeka scenario Grčke Samo što je, kad se to desilo Grčkoj, ona bila 3x jača od BiH.
Kome "nama"?

Jer meni te pare ne trebaju. Nimalo. Ne trebaju ni mom burazu, ni snahi, ni najboljem jaranu i njegovoj supruzi, ni roditeljima, ni bilo kome iz blize raje. Da nabrojim 20-30 najblizih ljudi u mom zivotu, necu naci nijednog ko ima koristi od akciza ili MMF aranzmana.

Dakle, mene i moje najblize zivo zaboli kurac.

Neka o tome razmisljaju oni koji "ne mogu dalje" bez transe MMF-a. A zaboli me kurac i za njima, nek crknu sto se mene tice.
Roccohljup

#66 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote: To sto su se uhvatili puteva kao izgovora nije moj problem. Ako im je vec toliko stalo do puteva... Koji kurac u protekle tri godine nisu napravili nista? Autoput nula metara, Karaula nije zavrsena, Stolac - Neum ni na mapi, a o Lasvi da i ne pricamo. A sve tri godine su se uredno naplacivale postojece akcize, putarine i ostali porezi. I rasla naplata, iz kvartala u kvartal sve vise prihoda.

I u tri godine ne samo da nisu uradili nista, vec su sjebali i ono sto je prethodna vlada dovela skoro do kraja.

E pa eto, sad neka sami kontaju sta ce i kako ce.
nemoj tako.....na karauli su i skakaonu napravili za novogodišnju turneju :-) :-) :-) :-) :-)
O'zone
Globalni moderator

#67 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Vlada Federacije je već novac od akciza uračunala u svoje potrebe saniranja vanjskog i unutrašnjeg duga te krpljenje budžeta gdje zafali tako da malverzacijama itekako ima mjesta. Samo naivan čovjek može misliti da su akcize tu stvarno radi izgradnje putnih komunikacija a ne za krpljenje budžeta.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/vec ... /170428034

Kozarićeva priča je na mjestu, ekonomska, onakava kakva bi trebala da bude. Problem nastaje što to ovdje neće biti provedeno jer njegovo objašnjenje je OK za uređene države bez DIF-ovaca na vlasti.

A kad već pričamo o akcizama zašto se ne udovolji zahtjevu dijela parlamentaraca i ne objasni gdje su otišle pare skupljenje od akciza od 2009 do danas? Nekih 6 milijardi je u pitanju ako se ne varam?
p206

#68 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by p206 »

Thorgerson wrote:Joj ovih supljatora iz MMF-a. Valjda kontaju stranci. Jos im zajebana imena, pa sta god da kazu bice pametno.

Mozemo mi napraviti reforme i bez vasih milijardi. Isto kao sto ih i ne mozemo napraviti sa vasim milijardama.

Eto uslo je hrpa miliona i milijardi eur-a pa sta imamo? Administrativni aparat se gomila, a narod odlazi li odlazi iz drzave.
Ma njima je, ko i svakoj banci, bitno da plasira kredit i da ima siguran izvor naplate glavnice i kredita.
To radi svaka banka od kad su izmišljene...
Sve i da nijedna marka sa zasebog računa ne bude potrošena na plate budžetlija, kad dođe period naplate oni će tražiti svoje, njih ne zanima odakle.
A naše budžetlije će do tada tranše kredita potrošiti na svoje plate.
Tako da na kraju pare koje ja dam kao akcizu idu u džep nekog budžetlije, a kamata na račun MMF-a... gdje sam ja tu ko običan građanin, gdje je bolji put i autoput? Mislim ko je ovdje lud...
Ovi u parlamentu koji ovo podržavaju bi u normalnoj državi bili davno iza rešetaka.
channel10

#69 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by channel10 »

Danas u Avazu tekst u kojem pise kako planiraju na drzavnu sisu nabaciti 800 ljudi u narednih pola godine :izet: . Eto gdje lova ide. Jucer bio u nabavci i gledam digli sve cijene. Zasto? Zato sto im se moze, bez ikakvog razloga.
Last edited by channel10 on 08/05/2017 13:43, edited 1 time in total.
hrle1976

#70 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hrle1976 »

Alfons Kauders wrote:
Komisije za finansije i budžet Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izjasnit će se danas o setu zakona kojim je predviđeno povećanje akciza u našoj zemlji. Riječ je o komisiji u kojoj je omjer glasova pet naprema četiri za one zastupnike koji ranije nisu podržali povećanje nameta građanima BiH.

Ukoliko državni parlamentarci Salko Sokolović (Nezavisni blok), Nenad Lalić (SDS), Damir Bećirović (DF), Jasmin Emrić (A-SDA) i Aleksandra Pandurević (SDS) glasaju protiv prijedloga iz seta zakona kojim je predviđeno povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru, Zastupnički dom PSBiH 10. aprila neće se uopće izjasniti o prijedlozima Vijeća ministara BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /170508003

Ko ce biti najslabija karika, ili pak najveca pizda?

Sokolovic, Becirovic ili Emric?

Kakve ce to posljedice imati po njihove stranke i karijere... Primjera radi, ja nikad necu glasati za opciju koja podrzi novi harac koji bi se koristio za predizborne projekte SDA i HDZ.

Jesam li usamljen u takvom misljenju ili ne?
Nikakve, jer u BiH, ako niko do sada nije zapazio, nije moguce kao politicar izgubiti obraz, jer po svim teorijama svijeta (politickim), narod na kraju ima vlas odnosno politicari se boje naroda, ali u BiH to nije stvar. Cak u svim diktaturama svijeta se vodi veca briga o narodu nego u BiH. Zato u BiH politicari su u svom svijetu i rade sta hoce, kako hoce i po miloj volji a narodu svejedno, jer nema volje da bude narod a ne nesto drugo.
Alfons Kauders

#71 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:Joj ovih supljatora iz MMF-a. Valjda kontaju stranci. Jos im zajebana imena, pa sta god da kazu bice pametno.

Prosle godine, u jeku "reformske agende", zaposlili su oko 500 novih.

Dogodine, jos 800.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/institu ... /170508007

I to treba podrzati... Jer ono, i to su reforme. :lol:

Kako se marva osilila, o milijardi pricaju kao o nekom sitnisu.
Naslovnica

#72 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Naslovnica »

Alfons Kauders wrote:
Itsoktobealone wrote:
Thorgerson wrote: Fulas poentu. Akcize jesu ok.

Kome "nama"?

Jer meni te pare ne trebaju. Nimalo. Ne trebaju ni mom burazu, ni snahi, ni najboljem jaranu i njegovoj supruzi, ni roditeljima, ni bilo kome iz blize raje. Da nabrojim 20-30 najblizih ljudi u mom zivotu, necu naci nijednog ko ima koristi od akciza ili MMF aranzmana.

Dakle, mene i moje najblize zivo zaboli kurac.

Neka o tome razmisljaju oni koji "ne mogu dalje" bez transe MMF-a. A zaboli me kurac i za njima, nek crknu sto se mene tice.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss: :kiss: :kiss:
Alfons Kauders

#73 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Vlada Federacije je već novac od akciza uračunala u svoje potrebe saniranja vanjskog i unutrašnjeg duga te krpljenje budžeta gdje zafali tako da malverzacijama itekako ima mjesta. Samo naivan čovjek može misliti da su akcize tu stvarno radi izgradnje putnih komunikacija a ne za krpljenje budžeta.

Kozarićeva priča je na mjestu, ekonomska, onakava kakva bi trebala da bude. Problem nastaje što to ovdje neće biti provedeno jer njegovo objašnjenje je OK za uređene države bez DIF-ovaca na vlasti.

A kad već pričamo o akcizama zašto se ne udovolji zahtjevu dijela parlamentaraca i ne objasni gdje su otišle pare skupljenje od akciza od 2009 do danas? Nekih 6 milijardi je u pitanju ako se ne varam?
Gdje je otislo 2 miliona kojim se trebao zavrsiti ulaz u Tuzlu? Na asfaltiranje puteva do HDZ vikendica na Blidinju.

Karaulu zaustavili u pola projekta i sve sto je bilo planirano za M18 zaustavili i prebacili se na projekte u krajevima gdje zive glasaci SDA i HDZ.

A gdje su otisle pare od akciza od 2009 do danas? Tamo gdje ce otici i akcize koje sada prose po parlamentu - svugdje osim u puteve.
Itsoktobealone

#74 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

O'zone wrote:

To je to. Upravo o ovome govorim, da su akcize ko akcize samo po sebi, gledano ekonomski, uredu. Raja je valjda dobila sliku da ja ovu vlast nešto branim i da nje njihova najpametnija. Nije i ne branim. Sve u svemu akcize su uslov za tranšu, a tranša je uslov da ne propadnemo ko Grčka (bukvalno). To što @alfons misli da je on jedina jedinka na tržištu koje ovo ne dotiče, eh to je već priča za druga vremena.
Naslovnica

#75 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Naslovnica »

Pa zar nije bolje da propadnemo ko Grčka sada, ili da se još više zavaljujemo?!
Znaš li zbog čega je Grčka propala?!!?!
Post Reply