Nisam, rođen u BiH, Sarajevu. Moji su iz Bosne. Nemam ništa protiv Sandžaklija, to je naš narod, to su Bošnjaci.listopad wrote:Vipsilone, ti si ono Sandzaklija?
Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
-
Vipsilon
#51 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
- ¤ jelena ¤
#52 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Objašnjenje gore navedene reakcije na tvoje pisanje:Bandit88 wrote:Pricam o slovenima generalno,ne pojedinim plemenima.Vipsilon wrote:Kako da ne, bre. Nebeski narod.Bandit88 wrote:Citajte malo o slovenima,mozda nismo pametni i napredni kao neki u narodi u zapadnoj evropi ali smo u muci najbolji,izdrzacemo 6 krugova pakla ako treba samo da prezivimo. To je zadivljujuce i retko ko to poseduje.
A ti zivi u imaginarnom svetu gde su ti preci pored Adama i Eve bili prvi ljudi na planeti.
Pišeš ekavicom - to je problem. Sadržaj je potpuno nebitan.
Čisto da znaš, da ne trošiš vremena i truda previše...
- listopad
#53 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Izvinjavam se, zamijenio sam te s nekim drugim. Nemam ni ja nista protiv Sandzaklija, ali se ne slazem da su Bosnjaci. No to je posebna tema.Vipsilon wrote:Nisam, rođen u BiH, Sarajevu. Moji su iz Bosne. Nemam ništa protiv Sandžaklija, to je naš narod, to su Bošnjaci.listopad wrote:Vipsilone, ti si ono Sandzaklija?
-
Bandit88
#54 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Onog momenta kad shvatis da nam je istorija jedna,da smo svi sloveni,samo druga plemena bice ti mnogo lakse,a te mitomanske knjizice citaju neobrazovani i retardirani ljudi. Ja se nisam ni osvrnuo na tu vikipediju,i to je isto za debile koji bi da saznaju nesto povrsno. I uostalom ako ti smeta,odes druze i pises. Ono na sta sam se ja osvrnuo su tvoje sulude tvrdnje koje su u rangu Deretica i iste te mitomanije koju toliko cesto spominjes.Vipsilon wrote:Ono što sam rekao i susjedu, odnosi se i na tebe. Čim ukažeš na velikosrpskohrvatske podvale, mitove, laži, obmane, proglase te ekstremistom, velikobošnjakom, fundamentalistom. Ne smiješ se ni požaliti da ti uređuju vikipediju, ni da su počinili genocid nad tvojim narodom. Sve se to mora zataškati, zaboraviti, samo da bi bio dobar u očima svojih susjeda i komšija.Bandit88 wrote:To je vec pitanje za Deretica,ti on bi se slagali divno.Vipsilon wrote:Koliko je knjiga napisano o Srbima kao nebeskom narodu? O porijeklu Srba?
I on isto gaji slicne iluzije kao i ti,na granici sa sizofrenijom.
Ja citam ozbiljno stivo,istorijski i naucno dokazano/potkovano.
Jebiga druže, ne može to tako. Pusti ti nas Bošnjake da mi deveramo sa sobom. Mi ne pišemo mitomanske knjige. Samo učimo o našoj prošlosti, nešto što je bilo tabu tema u Jugoslaviji.
@Jelena : Ukapirao sam da mu je zasmetalo pa je poceo o nebeskom narodu i tim sranjima.
- zunazu
#55 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Pa njihovi najveći "uspjesi" su napravljeni falsifikovanjem, a naše najveće svetinje se predstavljaju kao njihove, od ljudi, djela, tradicije, ništa to nije naše nego njihovo. To pokazuje njihov jad i čemer, ali i naš nemar i našu lijenost. Iako Wikipedia nije sveto slovo, ona se ipak često koristi kao izvor informacija, i naravno da to treba da bude u rukama naših ljudi. Tamo ćeš recimo vidjeti kako Hrvati bosanski jezik nazivaju bošnjačkim i još zaključali da se ne može mijenjati. To ne čudi od nekoga ko je juče bio u službi Hitlerovog režima, otvarao logore i vješao ljude zbog drugačijeg mišljenja, ali čudi da mi dozvoljavamo svakakvim uhljupima da edituju naše članke.Vipsilon wrote:Pogledajte historiju uređivanja svih krucijalnih članaka koji se tiču rata na kojoj se nalazi najviše hrvatskih i srpskih ip adresa.
-
Vipsilon
#56 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Iz poštovanja prema starijim osobama ne želim da odgovaram na način koji bi odgovarao Vašim provokacijama. Razumijem, penzija, djeca u inostranstvu šalju novac, višak vremena i po koja časica, ali smanjite doživljaj malo.uglavnomja wrote:Vipsilon wrote:
Pišete nam članke na vikipediji, i ne smijemo to ni spomenuti jer smo odmah mitomani, velikobošnjaci, ekstremisti. Jebiga susjed, ne može to tako.
pa bolan zivota ti imas li ti pojma sta pises![]()
ne zna covjek da li da place ili da se smije
neko u "tvojoj" kuci nesto radi, a ti ides okolo i kmecis![]()
gujicom nisi mrdnuo da to promijenis, ali bi nesto ispravljao krive drine i istoriju i geografiju i poredak ...![]()
fino sve sto si ovdje nalupao posaljes wikipediji, pa da vidimo rezultat. bosanskoj wiki, da ne bude zabune![]()
![]()
![]()
proci ce kad ex-reis osnuje bosnjacku wikiu bosanskoj tesko
i dje link za genetsko istrazivanje?
- zg1911
#57 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Na čijoj strani su bili bošnjaci (onda muslimani) u vrijeme ww2? Svi li ste sad partizani, a eto samo hrvati fašisti hahazunazu wrote:Pa njihovi najveći "uspjesi" su napravljeni falsifikovanjem, a naše najveće svetinje se predstavljaju kao njihove, od ljudi, djela, tradicije, ništa to nije naše nego njihovo. To pokazuje njihov jad i čemer, ali i naš nemar i našu lijenost. Iako Wikipedia nije sveto slovo, ona se ipak često koristi kao izvor informacija, i naravno da to treba da bude u rukama naših ljudi. Tamo ćeš recimo vidjeti kako Hrvati bosanski jezik nazivaju bošnjačkim i još zaključali da se ne može mijenjati. To ne čudi od nekoga ko je juče bio u službi Hitlerovog režima, otvarao logore i vješao ljude zbog drugačijeg mišljenja, ali čudi da mi dozvoljavamo svakakvim uhljupima da edituju naše članke.Vipsilon wrote:Pogledajte historiju uređivanja svih krucijalnih članaka koji se tiču rata na kojoj se nalazi najviše hrvatskih i srpskih ip adresa.
Al dobro je, valja se i furati na antifašizam
-
Vipsilon
#58 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Hvala Bogu, prvi normalan i konkretan komentar na temi.zunazu wrote:Pa njihovi najveći "uspjesi" su napravljeni falsifikovanjem, a naše najveće svetinje se predstavljaju kao njihove, od ljudi, djela, tradicije, ništa to nije naše nego njihovo. To pokazuje njihov jad i čemer, ali i naš nemar i našu lijenost. Iako Wikipedia nije sveto slovo, ona se ipak često koristi kao izvor informacija, i naravno da to treba da bude u rukama naših ljudi. Tamo ćeš recimo vidjeti kako Hrvati bosanski jezik nazivaju bošnjačkim i još zaključali da se ne može mijenjati. To ne čudi od nekoga ko je juče bio u službi Hitlerovog režima, otvarao logore i vješao ljude zbog drugačijeg mišljenja, ali čudi da mi dozvoljavamo svakakvim uhljupima da edituju naše članke.Vipsilon wrote:Pogledajte historiju uređivanja svih krucijalnih članaka koji se tiču rata na kojoj se nalazi najviše hrvatskih i srpskih ip adresa.
Slažem se u potpunosti, naš nemar, neupućenost i na kraju nezainteresovanost će nas koštati mnogo. Bez obzira što vikipedija nije relevantan izvor podataka, u 99% slučajeva ljudi je koriste za opću informisanost. To Hrvati itekako znaju, i zbog toga pišu onakve laži i indoktriniraju nove naraštaje Hrvata. To je dio njihovog nacionalnog plana dok Bošnje sjede skrštenih ruku.
Mi nemamo potrebu da pišemo laži, na nama je samo da napišemo istinu o našoj prošlosti, ali izgleda i to nam je teško, pa neka nam onda susjedi sudbinu kroje.
- ¤ jelena ¤
#59 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Doobro...
a kojim je ono pismom napisana Povelja Kulina bana?
- Mišo_Kovač
#60 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
bošnjačicom¤ jelena ¤ wrote:Doobro...
- ¤ jelena ¤
#61 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Mišo, uozbilji se.
Odmah unaprijed kažem da uopšte neću ulaziti u dalje rasprave o pismu i o ovom pitanju.... samo pitam.
Čisto da vidimo malo koliko mi uopšte znamo o kulturi sa ovih prostora...svojoj kulturi.
Odmah unaprijed kažem da uopšte neću ulaziti u dalje rasprave o pismu i o ovom pitanju.... samo pitam.
Čisto da vidimo malo koliko mi uopšte znamo o kulturi sa ovih prostora...svojoj kulturi.
-
Vipsilon
#62 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Lafo ona ispituje.
- ¤ jelena ¤
#63 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
..a vamo došla da ukrade tuđu kulturnu baštinu.
-
Bodkin
#64 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ja tuznog zivota. Prvo ti je bitno sta pise na wiki pa onda mislis da se pisanjem na wiki mijenja svijest naroda
sad kontam sto je wannabe sultan erdo zabranio wiki
ista skola
I bolje prepravi naslov na bosnjacku jer bosansku srbi i hrvati imaju pravo uredjivati
I bolje prepravi naslov na bosnjacku jer bosansku srbi i hrvati imaju pravo uredjivati
- animals
#65 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ne , oni su Srbi..Vipsilon wrote:Nisam, rođen u BiH, Sarajevu. Moji su iz Bosne. Nemam ništa protiv Sandžaklija, to je naš narod, to su Bošnjaci.listopad wrote:Vipsilone, ti si ono Sandzaklija?
-
Lug
#66 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
animals wrote:Ne , oni su Srbi..
eke.. jes'sam to zakljucio?
- Challenger__
#67 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ko to kaže, ti?animals wrote:Ne , oni su Srbi..
-
Lug
#68 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
a sta kazu, mi slaveni.. 
- animals
#69 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Srbijanci, pardon..Challenger__ wrote:Ko to kaže, ti?animals wrote:Ne , oni su Srbi..
- Challenger__
#70 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ma nemoj. Šta ti i takvi kažu za tebe? Da si Srbokatolik. Prihvataš li i to?animals wrote:Srbijanci, pardon..Challenger__ wrote:Ko to kaže, ti?animals wrote:Ne , oni su Srbi..
-
teodolit
#71 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Glede Kulina bana, jel mu ćaća bio 'rvat slavonac? Jel Kulin bio katolik? Jel mu se sin zove Stjepan ili Stevan ili Suljo?
Ako nije Hrvat, onda nikako ne može biti ban. Jerbo banske časti postoji samo u hrvata, i ni u koga drugoga, i tako od pamtivjeka.
Ako nije Hrvat, onda nikako ne može biti ban. Jerbo banske časti postoji samo u hrvata, i ni u koga drugoga, i tako od pamtivjeka.
- animals
#72 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ja nisam iz Srbije decko..Challenger__ wrote:
Ma nemoj. Šta ti i takvi kažu za tebe? Da si Srbokatolik. Prihvataš li i to?
Reci mi kakve oni veze sa Bosnjacima imaju, osim vjere..
- Challenger__
#73 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Eti vidiš. Nemoj se skrivati iza "Srbijanaca". Ako već osporavaš nekome pravo, osporavaj ga u svoje ime. Ne budi tetkica.animals wrote:Ja nisam iz Srbije decko..Challenger__ wrote:
- animals
#74 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Ma dobro, koliko ih se borilo za Bosnu, ili za Alijin vid Bosne..Challenger__ wrote:Eti vidiš. Nemoj se skrivati iza "Srbijanaca". Ako već osporavaš nekome pravo, osporavaj ga u svoje ime. Ne budi tetkica.animals wrote:Ja nisam iz Srbije decko..Challenger__ wrote:
- Challenger__
#75 Re: Srbi i Hrvati uređuju bosansku vikipediju
Za ovu priču nebitno. Bitno je da im pravo da se izjašnjavaju kako žele osporavaš ti a ne "Srbijanci", kako tvrdiš.animals wrote:Ma dobro, koliko ih se borilo za Bosnu, ili za Alijin vid Bosne..