Znaci isto ti dodje il Sweaty il Juicy ? Kada udjes da kupis sok sta te privuce da ga kupis cijena, etiketa, kvalitet ?pustopoljina wrote:jesam, ali to nije ni blizu toliko cesto da bih razmisljala o koliko je % neki otrov bolji od drugog.Janjicar wrote:Za ove sto odmah kazu smeće, ne pijem, industrijsko sranje itd. pa braćo mila jestel' se kad zadesili negdje nekad da nemate domćeg soka pri ruci pa da kupite neki ?
Il što ovi kažu kupis pa ocijedis jestel se kad zadesili u putu pa kupite sebi sok ? il samo vodu pijete ? tome bas zanima
Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
- Janjicar
#51 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
- pustopoljina
#52 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
izgled pakovanja.Janjicar wrote:Znaci isto ti dodje il Sweaty il Juicy ? Kada udjes da kupis sok sta te privuce da ga kupis cijena, etiketa, kvalitet ?pustopoljina wrote:jesam, ali to nije ni blizu toliko cesto da bih razmisljala o koliko je % neki otrov bolji od drugog.Janjicar wrote:Za ove sto odmah kazu smeće, ne pijem, industrijsko sranje itd. pa braćo mila jestel' se kad zadesili negdje nekad da nemate domćeg soka pri ruci pa da kupite neki ?
Il što ovi kažu kupis pa ocijedis jestel se kad zadesili u putu pa kupite sebi sok ? il samo vodu pijete ? tome bas zanima
cijena...
pa ako mi bude ok, kupim i drugi put.
znam kad idem ovima mojima, ne mere bRez fructala, jer to je ko nesto...imaju sad oni neki u staklenoj flasi, nesto 100% bez secera,5-6 maraka... za dijabeticare bla bla...svaki dijabeticar na inzulinu zna da se i casa takvog soka mora uzeti u obzir kod spricanja inzulina.
znam da ima neki pravo bljak...breskva..kajsija...je li cappy ili hey ho nesto...to kad zazmiris dok pijes, nemas pojma sta je.
-
Nepass
#53 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Pa svako voce sadrzi fruktozu, svaki dijabeticar zna da ne smije grozdze jesti. Jabuka, kruska itd po jedna na dan.
Inace svi sokovi su smece, da dobijes 1l soka od jabuke treba ti sigurno 6-8 jabuka. E haj sjedi i pojedi toliko jabuka?!
Kad iscjedis voce unistis sva vlakna, ostaje secerni sok.
Ne znam zasto se raja toliko lozi na nutribulete i sokovnike.
Pored toga 70% vitamina npr kod jabuke je tik ispod kore pa treba uvijek neoguljenu jabuku pojesti.
Inace ja tucem samo vodu, caj, kafu, mlijeko i pivu.
Inace svi sokovi su smece, da dobijes 1l soka od jabuke treba ti sigurno 6-8 jabuka. E haj sjedi i pojedi toliko jabuka?!
Pored toga 70% vitamina npr kod jabuke je tik ispod kore pa treba uvijek neoguljenu jabuku pojesti.
- problemnatravunu
#54 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
i vinoNepass wrote:Pa svako voce sadrzi fruktozu, svaki dijabeticar zna da ne smije grozdze jesti. Jabuka, kruska itd po jedna na dan.
-
Ci-Nick
#55 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
I ja i to samo sa česme, pustim malo da oteče i onda jedna dobra čaša od 3 dcl. Ali ko će reklamirati vodu i reći da je voda najzdravije piće kad nema interesa.Nepass wrote:Pa svako voce sadrzi fruktozu, svaki dijabeticar zna da ne smije grozdze jesti. Jabuka, kruska itd po jedna na dan.
To što pričaš sve je tačno,..ali marketing čuda čini. Isprepadaju nas svim i svačim, i vode nas na svoje proizvode.
Vjerovatno ste čuli kako ta rade na reklamama za GE 132.
Prvo priče o tome kako živimo ubrzano,.. nezdravo,.. ovako i onako, pa eto narušili ravnotežu organizma,.. ali,... imaju oni riješenje, spas za nas,..
Voda je zakon !
-
Nepass
#56 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Ima solidan dokumentarac sugar movie dotice se sokova i njihovog sadrzaja pa kome nije mrsko nek pogleda
- triconja
#57 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Najgori su sokovi sa sela, to je usecereno boze sacuvaj. Uzme kilu jagode i kilu secera i pravi "sok". Kazes da je sirup, prave te budalom. Nas narod je najpametniji. 
- Edin H.
#58 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Da, ali jabuku moras zvakati, a ovo je sekunda.Nepass wrote:Pa svako voce sadrzi fruktozu, svaki dijabeticar zna da ne smije grozdze jesti. Jabuka, kruska itd po jedna na dan.
-
dječak sa šibicama
#59 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Pa nije ni voda zdrava, cesmovaca puna kamenca.
Sta je zdravo danas, voce prskano, ako nije prskano onda je sjebano kiselim kisama, ili imas komsiju koji lozi gumu i plastiku.
Uvijek ta prica o zdravlju... zdravo je, u prodavnicama zdrave hrane (navodno zdravo) ali tamo je litar soka skup ko vrag. A kila mesa i po 20-30 km. Ko si to moze priustiti.
Sta je zdravo danas, voce prskano, ako nije prskano onda je sjebano kiselim kisama, ili imas komsiju koji lozi gumu i plastiku.
Uvijek ta prica o zdravlju... zdravo je, u prodavnicama zdrave hrane (navodno zdravo) ali tamo je litar soka skup ko vrag. A kila mesa i po 20-30 km. Ko si to moze priustiti.
- Njanjavi
#60 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
[youtube]http://youtu.be/TB6L9S_jc5E[/youtube]
Samo za ove sto kljukaju ove juicy smecaste sokice bez secera nakljukane aspartamom
Samo za ove sto kljukaju ove juicy smecaste sokice bez secera nakljukane aspartamom
- KB9
#61 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
nije ukus nego okus
nauci neke osnovne stvari pa tek onda lagano na teorije zavjera
nauci neke osnovne stvari pa tek onda lagano na teorije zavjera
-
zlajaBHF
#62 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Juice je sok, koji sa sastoji od samog voca.
Sto znaci, bez dodatka secera i ostalih sranja.
Juice se moze sastojati od 100% koncentrata.....moze biti i djelimicno od koncentrata.
koncentrat nije nezdrav, ali je ukus losiji od oka koji nije od koncentrata. Koncentrat je sok, samo sto je iz njega izvadjena voda, kako bi transport bio jeftiniji. Kanije se doda onoliko vode koliko je izvadjeno na pocetku, ali tokom tog procesa se izgubi dio ukusa i arome.
Uglavnom, sok sa koncentratom je mnogo jeftiniji od pravog soka, koji nije od koncentrata.
E sad, pored juice (djusa) postoji i nekatar, koji se za razliku od juicea ne sastoji samo od voca, nego mu se dodaje voda i secer. Znaci izcjedis voce, i razblazis ga vodom i dodas secera, mozda jos nesto, kako nebi izgubio na ukusu. sti mogu biti veoma ukusni, ali su nezdravi!
Kod nas sam rijetko gdje vidio pravi juice....vecinom se radi o nektaru i drugim napitcima koji sve samo ne kvalitetni, ali su mnogi stvarno ukusni.
A juiceve, bez koncentrata skoro pa i nisam vidio.
Sto znaci, bez dodatka secera i ostalih sranja.
Juice se moze sastojati od 100% koncentrata.....moze biti i djelimicno od koncentrata.
koncentrat nije nezdrav, ali je ukus losiji od oka koji nije od koncentrata. Koncentrat je sok, samo sto je iz njega izvadjena voda, kako bi transport bio jeftiniji. Kanije se doda onoliko vode koliko je izvadjeno na pocetku, ali tokom tog procesa se izgubi dio ukusa i arome.
Uglavnom, sok sa koncentratom je mnogo jeftiniji od pravog soka, koji nije od koncentrata.
E sad, pored juice (djusa) postoji i nekatar, koji se za razliku od juicea ne sastoji samo od voca, nego mu se dodaje voda i secer. Znaci izcjedis voce, i razblazis ga vodom i dodas secera, mozda jos nesto, kako nebi izgubio na ukusu. sti mogu biti veoma ukusni, ali su nezdravi!
Kod nas sam rijetko gdje vidio pravi juice....vecinom se radi o nektaru i drugim napitcima koji sve samo ne kvalitetni, ali su mnogi stvarno ukusni.
A juiceve, bez koncentrata skoro pa i nisam vidio.
-
hipija
#63 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Gledam juče u jednom marketu u Zenici Vega-narandža 50% udio voća 1 KM.
Vjerovatno rok trajanja na izmaku pa uzmi šta možeš uzeti.
-
zlajaBHF
#64 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Mislim da je u Njemackoj 1l soka, u kojem je 100% voce, 1 KMhipija wrote:Gledam juče u jednom marketu u Zenici Vega-narandža 50% udio voća 1 KM.
- triconja
#65 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Jastaradi, od njiha hoce hemoroidiNjanjavi wrote:[youtube]http://youtu.be/TB6L9S_jc5E[/youtube]
-
tap3ah75
#66 Re: Razblaženi sokovi Juicy, Fructal etc...
Jedino zaobilazim sokove sa zaslađivačima ...... više volim da mi odu zubi od šečera nego da ubacim neki od zaslađivača u se.