Otoka do Tokija
-
KENJAC
#51 Re: Otoka do Tokia
Poslje Otoke ima samo jos ona planina odakle Busmani bacaju Coca-Colu !
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#52 Re: Otoka do Tokia
Ono, vidim da ste coporativno graknuli na postavljaca. Ali utoliko je u pravu jer postoje razgranicenja mjesnih zajednica, i koliko znam postoji mz otoka.
Mz gdje su nove zgrade je valjda Alipasin most. Utoliko mu prica i nije bez osnova.
Ovo navodim iz glave, moguce je da i ja grijesim, ali vjerujem da u prostornom ima neki naziv za ove placeve. Nije tragedija ako imaju nesluzbeni nazivi, ali ako jestr ovako kako sam naveo, mozes zivjeti u naselju Otoka, mz alipasin most, iako postoji mz Otoka, ali ti nisi u njoj...
Al hu kers
Mz gdje su nove zgrade je valjda Alipasin most. Utoliko mu prica i nije bez osnova.
Ovo navodim iz glave, moguce je da i ja grijesim, ali vjerujem da u prostornom ima neki naziv za ove placeve. Nije tragedija ako imaju nesluzbeni nazivi, ali ako jestr ovako kako sam naveo, mozes zivjeti u naselju Otoka, mz alipasin most, iako postoji mz Otoka, ali ti nisi u njoj...
Al hu kers
- Edin H.
#53 Re: Otoka do Tokia
Ne znajuChmoljo wrote:ne znam što se postavljač buni kada na Tibrinim novim zgradama piše Nova Otoka
to je već prekršteno...
gdje će neko reći da živi na Alipašinu, a kvadrat plaća 2000
To je trebalo nazvati Otoka Village, hadzije ne zive u urbanim, nego u krajevima koie imaju ruralne nazive, odmah bi novi kupci davali tri milje da ne trepnu.
- cyprus
#54 Re: Otoka do Tokia
Postavljač je skoro upravu... Ovo je MZ Otoka:

Al što neko reče, krivi su nazivi tramvajskih stanica za konfuziju... Tako npr. imamo u kolokvijalnom govoru naselje Socijalno... Čuj Socijalno... Da je stanica nazvana Elektroprivreda, a mogla je lako, onda bi se valjda i naselje zvalo Elektroprivreda
S druge strane, i mnogi nazivi i teritorijalna rasprostranjenja mjesnih zajednica nemaju baš nekog smisla...

Al što neko reče, krivi su nazivi tramvajskih stanica za konfuziju... Tako npr. imamo u kolokvijalnom govoru naselje Socijalno... Čuj Socijalno... Da je stanica nazvana Elektroprivreda, a mogla je lako, onda bi se valjda i naselje zvalo Elektroprivreda
S druge strane, i mnogi nazivi i teritorijalna rasprostranjenja mjesnih zajednica nemaju baš nekog smisla...
- Haris.ba
#55 Re: Otoka do Tokia
De nam malo više ove karte, da vidimo konačno kako su podijeljenje MZ.
- HAVANA
#56 Re: Otoka do Tokia
Sacu ja rambovce zvat da vam objasne gdje je otoka. 
- basicm
#57 Re: Otoka do Tokia
Alipasin most i alipasino polje slicnog naziva, kod nas se to voli skratiti pa bi bilo alipasin i alipasino, a to je veoma zbunjujuce. Lakse spojiti otoKi.
Kome pripada naselje miljacka?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#58 Re: Otoka do Tokia
tibra u buca potoku je isto otoka 
- Haris.ba
#59 Re: Otoka do Tokia
Može biti samo Alipašin most I ili II. Ne znam gdje je tačno granica. Mislim da je Alipašin most I naselje Miljacka.
P.S.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170403140
Evo, ova zgrada piše da je na Stupu. A ja koliko znam to je naselje Stupsko brdo. Ko kaže da mediji ne utiču na narod?
P.S.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170403140
Evo, ova zgrada piše da je na Stupu. A ja koliko znam to je naselje Stupsko brdo. Ko kaže da mediji ne utiču na narod?
- Thorgerson
#60 Re: Otoka do Tokia
Jebote zivot cime se vi zamarate.
Boli me qrac kako ko zove koji dio grada... Dakle sad je problem ako se dio koji je 10m od Otoke nazove Otokom. Narocito ako na tom dijelu nije bilo zgrade, niti je bilo urbanizirano u proslosti.
Shvatite da se grad siri, razvija. Isto tako i naselja. Dakle, sad je problem ako se nekom naselju doda jos koja ulica?
Ko ono dje ces ti ba sad isto zivjeti na Otoci. Kako to. Ja ba od 70-ih zivim na Otoci. Samo je jedna Otoka. Sad svi zivite na Otoci. Ne moze to tako. A jebo to sto se izgradilo jos tucet zgrada okolo.
Kakvo malogradjanstvo i konzerve jbt.
Boli me qrac kako ko zove koji dio grada... Dakle sad je problem ako se dio koji je 10m od Otoke nazove Otokom. Narocito ako na tom dijelu nije bilo zgrade, niti je bilo urbanizirano u proslosti.
Shvatite da se grad siri, razvija. Isto tako i naselja. Dakle, sad je problem ako se nekom naselju doda jos koja ulica?
Ko ono dje ces ti ba sad isto zivjeti na Otoci. Kako to. Ja ba od 70-ih zivim na Otoci. Samo je jedna Otoka. Sad svi zivite na Otoci. Ne moze to tako. A jebo to sto se izgradilo jos tucet zgrada okolo.
- dulekrele
#61 Re: Otoka do Tokia
naso se prozvani.Otoka se nije sirila gradevinski od '74 kada sam uselio u nju. a za papanluk koji je doveo do toga da se otokom zove Cvila II su krive i medijske kuce koje Cvilu II zovu Otokom.Thorgerson wrote:Jebote zivot cime se vi zamarate.![]()
Last edited by dulekrele on 04/04/2017 09:24, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#62 Re: Otoka do Tokia
sarajevo nije ni london ni njujork,vec bezvezna kasaba,svako ko zivi tu i nije se potrudio da nauci bar urbane dijelove grada je za mene papcina na kvadrat..
- Chmoljo
#63 Re: Otoka do Tokia
mene vala nije pripalo.basicm wrote:Alipasin most i alipasino polje slicnog naziva, kod nas se to voli skratiti pa bi bilo alipasin i alipasino, a to je veoma zbunjujuce. Lakse spojiti otoKi.
- Chmoljo
#64 Re: Otoka do Tokia
baj d vej, brdo ljudi nema pojma da Koševsko brdo nije "ono" oko bolnice i ulica Koševo, tj. bivša Kralja Tomislava
provjerite, isfuraćete se 
- klaki
#65 Re: Otoka do Tokia
ja gradske zone zovem po imenima kafica 
- Logovan
#66 Re: Otoka do Tokia
Koliko samo ima ovakvih nesporazuma kako se zove koji dio grada, a narod se svezao samo za ovaj dio gdje su Otoka, Alipašin most i Čengić vila.
Svi zovu onako kako su navikli. Jednima je Otoka, drugima Alipašin most, trećima Nova Otoka, četvrtima svejedno, itd.
I postavljač teme mora znati da sada postoji naselje "Nova Otoka".
Svi zovu onako kako su navikli. Jednima je Otoka, drugima Alipašin most, trećima Nova Otoka, četvrtima svejedno, itd.
I postavljač teme mora znati da sada postoji naselje "Nova Otoka".
- ultima_palabra
#67 Re: Otoka do Tokia
Brdo ljudi nema pojma da Koševsko brdo nije KoševoChmoljo wrote:baj d vej, brdo ljudi nema pojma da Koševsko brdo nije "ono" oko bolnice i ulica Koševo, tj. bivša Kralja Tomislavaprovjerite, isfuraćete se
- cyprus
#68 Re: Otoka do Tokia
Mene kao rođenog Alpašinca je jedan novopridošli Sarajlija uvjeravao da one male zgrade kod Policijske stanice u Švrakinom nisu Švrakino, nego Alipašino
Ja sam zaista operisan od te priče starosjedioci vs došlje... ali ovo me je izbilo iz cipela

@Haris.ba, koji dio te interesuje?
- johntra
#69 Re: Otoka do Tokia
samo nek je asfalt, sve ostalo je nebitno...sve je to Saraj`vo...bitanga_sa_otesa wrote:sarajevo nije ni london ni njujork,vec bezvezna kasaba,svako ko zivi tu i nije se potrudio da nauci bar urbane dijelove grada je za mene papcina na kvadrat..
- Dope_Man
#70 Re: Otoka do Tokia
Mislim da je ovo izuzetno vazno pitanje. Sutra postaviti barikade an ulazu u naselje i traziti pravno odvajanje naselja i upravnu autonomiju Otoke.
- Haris.ba
#71 Re: Otoka do Tokia
cyprus wrote:
Alipašin most I, Alipašin most II i granica sa Ilidžom na Stupu i Stupskom brdu.
- Roccohljup
#72 Re: Otoka do Tokia
meni je sve od malte pa dole tamni vilajet 
Šalu na stranu, Otoka je vazda bila ono sto je postavljač teme naveo jer prije rata iza DZ Kumrovec nije nista ni bilo. Al eto, lakše im bilo proširiti otoku.....
Šalu na stranu, Otoka je vazda bila ono sto je postavljač teme naveo jer prije rata iza DZ Kumrovec nije nista ni bilo. Al eto, lakše im bilo proširiti otoku.....
-
KENJAC
#73 Re: Otoka do Tokia
O sumpor ti jebem, ljudi jos nisu skontali razliku izmedju Koseva i Kosevskog Brda...
Pod hitno uvest ispit za dobivanje Sarajevskog drzavljanstva !
....stare Sarajevske porodice. Doseli se jos prije 95' .....
Pod hitno uvest ispit za dobivanje Sarajevskog drzavljanstva !
....stare Sarajevske porodice. Doseli se jos prije 95' .....
-
breuer
#74 Re: Otoka do Tokia
a kamol da zna od čega vodi porijeklo naziv "Koševo", il da je potok tekao slobodno dok nije prekriven asfaltom, pa Braunova ciglana, pa kose ogromne nakupine gline (uz koje su kasnije prislonjene Ciglane)...
...il da nikad u relevantnoj historiografiji nije dokazano postojanje kralja Tomislava
...il da nikad u relevantnoj historiografiji nije dokazano postojanje kralja Tomislava
- cyprus
#75 Re: Otoka do Tokia
Haris.ba wrote:cyprus wrote:
Alipašin most I, Alipašin most II i granica sa Ilidžom na Stupu i Stupskom brdu.

Alipašin Most I i II bi se komotno mogli zvati Boljakov Potok I i II... Inače, Alipašin Most I je ako se ne varam najmnogoljudnija novogradska mjesna zajednica... I iz nekog razloga je mnogo veća od dvojke... S tim što se ovo naselje Miljacka nalazi na teritoriji dvojke...

Ako si mislio na međuopštinu granicu - to je... Prolazi pored Hece (Ilidža), onda tramvajskom okretaljkom, između Radon Plaze (Ilidža) i studentskih domova (Novi Grad), dalje ide Alejom Bosne Srebrene, s tim što ono gdje je bio Interex pripada Novom Gradu...
Last edited by cyprus on 04/04/2017 13:41, edited 1 time in total.