Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post Reply
Alfons Kauders

#51 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja pak mislim da se nece pobuniti zato jer su glasali za ovo.

Odnosno zato jer smo opet nas dvojica manjina. :D
Drug moj ja sam po zadnjem popisu stanovništva OSTALI .... tako da :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cestitam. Onda smo manjine po socijalnom statusu, politickom opredjeljenju, i nacionalnom izjasnjavanju. :D

Trio fantastikus.

Jos ako si nevjernik, eto nam jos jedne zajednicke manjinske odrednice. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Chmoljo »

čuj radnička klasa :D

đe su vam sindikati, radnička klaso? :D
edo_79

#53 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja pak mislim da se nece pobuniti zato jer su glasali za ovo.

Drug moj ja sam po zadnjem popisu stanovništva OSTALI .... tako da :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cestitam. Onda smo manjine po socijalnom statusu, politickom opredjeljenju, i nacionalnom izjasnjavanju. :D

Trio fantastikus.

Ne idem na džumu, volim vidjet dobre guzove i popit pivu kad ušparam koju marku .... znači :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#54 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Chmoljo wrote:čuj radnička klasa :D

Eno hin u Sarajv'u klepaju keš na račun radničke klase .... a ovdje kod nas ne smiju da prdnu .... jer svi imaju oraha u džepovima, da se tako poetski izrazim :mrgreen:
Alfons Kauders

#55 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

Radnicka klasa jos samo postoji u glavama onih koji rade i misle da su klasa...

Kad tad ce se morati pomiriti s cinjenicom da su najobicniji kmetovi SDA, a ne radnicka klasa.
edo_79

#56 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:Radnicka klasa jos samo postoji u glavama onih koji rade i misle da su klasa...

Kad tad ce se morati pomiriti s cinjenicom da su najobicniji kmetovi SDA, a ne radnicka klasa.
Što se tiče SDA ... mogu kolektivno svi da mi ga lagano obale, i oni i sve ostale stranke, totalno sam apolitičan, a radnička klasa jesam jer osjećam da svojim radom doprinosim, ako ništa drugo, onda barem ovoj lokalnoj zajednici da bar pola koraka krene dalje, za razliku od onih koje ti Alfons organski mrziš a to su oni što ''s kafe na kafu, malo kladionica, malo điranje po gradu, babo kupio autić, mama dala za kafe'' i oni kukaju kako je teško
Last edited by edo_79 on 29/03/2017 11:14, edited 1 time in total.
Naslovnica

#57 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Naslovnica »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

Trio fantastikus.

+1
Al-Batros

#58 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Al-Batros »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:Kake ba radnicke klase? Ko to zivi od pet stoja mjesecno, i jos pride vozi auto? :-) Fakat vise ne mogu te nase socijale i kuknjave.

- U FBiH imamo cca 10% vise automobila nego zaposlenih
- Registracija i osiguranje su nenormalno jeftini, kao i sami automobili (pa zato raja i kupuje zvijeri od 2-3 hiljade kubika)
- Sarajevo ima priblizno 70% vise vozila nego prije rata, uz 20% manje stanovnika
- U FBiH se godisnje napravi 1.5 milijardi maraka prometa na kladionicama
- Svaki drugi punoljetni gradjanin pusi, sto kosta 100-150KM mjesecno
- Novogradnja u centru Sarajeva ide ko halva, po 3500-4200KM po kvadratu. Znas koji stanovi prvi odu? Oni od 80 do 120 kvadrata, koji su nerijetko i skuplji, i jos ljudi uz njih uzimaju po dvije garaze od 30-35 milja.
- Kada vozim auto na servis, moram se najaviti danima unaprijed, i to "na poznato" - jer ljudi ne stizu odraditi silne Audi i Porsche zvijeri, pa im se ne da raditi redovni servis na mom klosarskom krsu starom pet godina.

Imajuci u vidu navedeno, stvarno ne vidim problem u uvodjenju akcize od 15 feniga na litru goriva.

To je kap u moru.

Na godisnjem nivou, za nekog ko predje 15,000 kilometara godisnje, trosak akciza je u rangu mjesecnog budzeta za cigarete kod prosjecnog pusaca. To su dva mjeseca kladionice (konzervativna procjena), i to je 1/20 kvadrata stana u dobrom dijelu grada, odnosno 500cm2 stambene povrsine, ili 1% cijene rusevne garaze u centru, ili 0.5% cijene garaze u novogradnji.

Kome je puno, brate mili, imaju oglasi, ima musterija za auto...
JA ŽIVIM .... i nije kuknjava nego realnost .... Jarane FBiH nije SARAJEVO .... Tvoj problem je što FBiH ne vidiš dalje od Stupske petlje prijatelju ;-). Zato nam i jeste ovako lijepo, i kad neko dođe da nam pomogne, hajd u Sarajevo, i kad čovjek vidi kako je i šta je, bruka novih auta se vozi, nije ni čudo što nas niko ne :izet: ni 5%.
Dođi malo u Maglaj, ili slične RADNIČKE gradove, pa vidi koliko se vozi Porschea i Audija, i kako stanovi idu k'o halva.
SARAJEVO SARAJEVO I SARAJEVO .... ti haman nisi bio nešto ekstra dobar s geografijom.... Ima jarane hejbet BiH i mimo Sarajeva ;-)
Svaka ti je zlatna i nažalost istinita...

Lako je u Sarajevu, tramvaj, trola, bus i ne moraš imati auto.
Meni je auto potreba kako bih došao na posao i čak me jeftinije izađe nego da koristim usluge raznih prevoznika.
I ne vozim bijesno auto od 2-3 hiljade kubika nego krš koji sam platio 800KM, od autija kod nas možeš vidjeti audi jaje, a porsche možeš vidjeti samo na need for speed-u.
Što se stanova tiče, kod nas svako može imati svoj stan... al' kad mu starci umru.

Fakat ne mogu te sarajevske bahatosti...
Haris.ba

#59 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

Mislim da je vrijeme za osnivanje stranke protiv sarajevske bahatosti. :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Chmoljo »

edo_79 wrote:

Eno hin u Sarajv'u klepaju keš na račun radničke klase .... a ovdje kod nas ne smiju da prdnu .... jer svi imaju oraha u džepovima, da se tako poetski izrazim :mrgreen:
auuu, jeste opasni. znači direktno ljudi oštećuju radničku klasu, a radnička klasa je kul sa tim, jer oni ne prde i šute na određenim mjestima.

jes' radnička klasa opasna...

možda bi se ipak trebala ugledati na klasu demobilisanih boraca, koja ubire beneficije na osnovu nečega što se završilo prije 25 godina.
edo_79

#61 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Chmoljo wrote:
edo_79 wrote:

auuu, jeste opasni. znači direktno ljudi oštećuju radničku klasu, a radnička klasa je kul sa tim, jer oni ne prde i šute na određenim mjestima.

jes' radnička klasa opasna...

možda bi se ipak trebala ugledati na klasu demobilisanih boraca, koja ubire beneficije na osnovu nečega što se završilo prije 25 godina.
Jarane ..... mene stari ne učio da čekam da padne s neba, već da zapljujem u šake i radim.
O'zone
Globalni moderator

#62 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by O'zone »

Đe ima LIKE ili peticija za ukidanje Sarajlija da se odmah utefterim....uhljebaši
Tomahawk11
Globalni moderator

#63 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

Kakva radnicka klasa....ne postoji to danas.
Ima bijeda i imaju guzonje.
Banksy

#64 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Banksy »

Haris.ba wrote:Mislim da je vrijeme za osnivanje stranke protiv sarajevske bahatosti. :run:
Vrijeme je za bandere i kolektivni reset.
Ništa od toga, znam...
edo_79

#65 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:Kakva radnicka klasa....ne postoji to danas.
Ja sam OSTALI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#66 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakva radnicka klasa....ne postoji to danas.
Ja sam OSTALI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neopredjeljeni :mrgreen:
edo_79

#67 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

sherbett wrote:
O'zone wrote:Đe ima LIKE ili peticija za ukidanje Sarajlija da se odmah utefterim....uhljebaši
A tko su uopce Sarajlije danas?
Jako dobro pitanje :D
Haris.ba

#68 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

edo_79 wrote:
sherbett wrote:
O'zone wrote:Đe ima LIKE ili peticija za ukidanje Sarajlija da se odmah utefterim....uhljebaši
Jako dobro pitanje :D
Kad bi se vješale Sarajlije - niko ne bi bio Sarajlija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#69 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote:
Focaci, Visegradjani, Hercegovci, Krajisnici....itd...tdi....
Ima nesto i Sarajlija, istina.
Alfons Kauders

#70 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:Radnicka klasa jos samo postoji u glavama onih koji rade i misle da su klasa...

Što se tiče SDA ... mogu kolektivno svi da mi ga lagano obale, i oni i sve ostale stranke, totalno sam apolitičan, a radnička klasa jesam jer osjećam da svojim radom doprinosim, ako ništa drugo, onda barem ovoj lokalnoj zajednici da bar pola koraka krene dalje, za razliku od onih koje ti Alfons organski mrziš a to su oni što ''s kafe na kafu, malo kladionica, malo điranje po gradu, babo kupio autić, mama dala za kafe'' i oni kukaju kako je teško
Zasto bih svojim radom doprinosio ljudima koji me mrze i rade protiv mojih interesa? Zato s ponosom isticem da nisam radnicka klasa, odnosno ovca za sisanje.

Drustvo i zajednica su dobili ono sto su trazili, ono za sta su glasali. Zato ja smatram da mi pored stranaka i gradjani mogu malo podudlati, jer su oni birali te stranke.

Empatije mi je davno nestalo. Neka se sami nose s posljedicama svog izbora, i neka se usput nose u tri picke materine, jer nisu moj problem. :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#71 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

Zasto bih svojim radom doprinosio ljudima koji me mrze i rade protiv mojih interesa? Zato s ponosom isticem da nisam radnicka klasa, odnosno ovca za sisanje.

Drustvo i zajednica su dobili ono sto su trazili, ono za sta su glasali. Zato ja smatram da mi pored stranaka i gradjani mogu malo podudlati, jer su oni birali te stranke.

Empatije mi je davno nestalo. Neka se sami nose s posljedicama svog izbora, i neka se usput nose u tri picke materine, jer nisu moj problem. :)
:thumbup:

SAMO JAKO!

žali li iko nas kad izlazi na glasanje?
Last edited by JoseMujica on 29/03/2017 11:38, edited 1 time in total.
zforumas

#72 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by zforumas »

Ja ljubomorne raje :D
edo_79

#73 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

sherbett wrote:Ne bi ti ja zivila u Bosni da mi platis :mrgreen:
Nije ni u Lijepoj Vašoj ništa bolje guzla :mrgreen:
Alfons Kauders

#74 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

:thumbup:

SAMO JAKO!

žali li iko nas kad izlazi na glasanje?
Upravo tako - ja jos uvijek cekam na izvinjenje barem jednog od vise stotina hiljada, odnosno par miliona imbecila koji su glasali za SDA ili HDZ od rata do danas. Nikako da mi se neko od tog silnog ljudskog otpada izvini za zlo koje je nacinio.

Nisu me zalili kada su mi ucerali i uzeli pola zivota, a sad kad sam ga izvadio i kad sam ih poceo kitom mlatit po chelu, nesto se kao bune? Mos mislit, oni bi da mene jebu 25 godina, a onda cmizdre cim im ga ja malo metnem?

Uostalom, sasvim je prirodno da se takvi rasele ili krepu od gladi, odnosno nestanu s lica planete. To je ciklus zivota, to je prirodna selekcija - nisam im ja kriv sto to gradivo nisu imali u crkvama, dzamijama i partijskim sastancima.

Hajmo malo biti iskreni - kada bi sutra krepalo 300,000 do 400,000 glasaca SDA i HDZ... Ko bi ovdje plakao za njima?
Tomahawk11
Globalni moderator

#75 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote:Ne bi ti ja zivila u Bosni da mi platis :mrgreen:
shoo :zoka:
Post Reply